Recenze Renault Laguna
“Pohodlí nadevše.”

Autor recenze: Martin K. (25 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2002 Typ motoru:1.9 dCi Stav km při koupi:112 000 km Stav km nyní:120 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 5 měsíců Průměrná spotřeba: 5,6 l/100 km Vloženo: 7. 9. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Po koupi automobilu jsem vyměnil brzdové destičky, silentblok na pravé přední nápravě, olej, řemenici, čidlo tlaku vzduchu u turba, novou autobaterii.
V poslední době ale mám problém s čidlem tlaku v pneumatikách, jednou mi při jízdě odešel a po zastavení opět naskočil nebo mi ukazuje stále špatný tlak na přední nápravě.


Hodnocení a zkušenosti s autem

S autem jsem spokojen, procestovalo teď o prázdninách s námi celou Francii (cca 6000 Km) a bez závad a problémů.

Výbava je opravdu bohatá, 8 airbagů, automatická klimatizace, se kterou sem měl ale už malé potíže, protože čidlo teploty vzduchu venku mi často ukazuje za slunečních dnů třeba -20 stupňů a v ten moment mi klimatizace vůbec nechce chladit.

Spotřeba je to co se mi na tomto autě hodně moc líbí. Držím to na těch 5,6 - 5,7l/100Km. Při delších cestách po dálnici je 6 rychlostní stupeň opravdu bezva věc a sedačky, o kterých hodně často lidé mluví jako že jsou moc měké, tak to mi ani nepříjde. Auto je opravdu pohodlné a tiché.

Zavazadlový prostor je pro dva lidi dostačující, místo na zadních sedadlech také, i když sem tam nikdy neseděl.

Je to ale auto plné elektroniky, což může v dalších letech přinést nějaké poruchy, jak sem se již dočetl na mnoha stránkách.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Laguna

Vložit komentář

manual

ahojky nemeli bys te manual k renauta laguna????????

21.04.2008 | 08:35:05 |  Reagovat

gratuluji ke snad povedenému kusu

Přeji ti, aby ti optimismus vydržel alespoň 2 roky ze 3 vlastnických, jako mě. Na ty ventilky si dej plastové čepičky a přes zimu je lépe ventilky sundavat a nasadit obyč a odblokovat signalizaci. Řvou při změnách teplot, v soli korodují a pak se ulomí.
Po 3 letech s Lagunou jsem si koupil A6. Ta sice žere 8,5 ale nemusím do ní cpát průměrných 8000 Kč / měsíc na opravy.
O laguně tedy jen v superlativech až na náročnou údržbu. Jakmile něco zanedbáš tak se to prodraží.
Jo a ještě něco. Zkus Shell V - Power. Podle mých propočtů je výhodnější koupit dražší naftu a mít menší spotřebu. V zimě pozor na zledovatělý sníh. Dokáže rozlámat všechny plasty na spodku. Pokud namrznou kola neokopávej sníh. Mohl bys ulomit nějaké čidlo. Mě to stálo 50 tis.!

07.11.2007 | 13:21:19 | viku Reagovat

Laguna je moc hezký autíčko.Jeden čas sem chtěl aby jí táta koupil ale když sem se dozvěděšl že je poruchová tak sem změnil názor.Ale pořád se mi líbí a to je hlavní.Ale je škoda že zrovna takový auto je tak hodně nespolehlivý.Ale asitaky záleží na předchozím majiteli a na kusu.Přeju at dlouho a pokud možno bez vážnejch poruch slouží.

08.09.2007 | 20:14:30 | Mr.babetta Reagovat