Recenze Renault Megane 1,9dTi
“Auto s bohatou výbavou za velmi příznivou cenu!”

Autor recenze: ,
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:1,9 turbo diesel Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:123 000 km Způsob řazení:manuál Palivo: Diesel Průměrná spotřeba: 5,8 l/100 km Vloženo: 27. 9. 2004

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.7

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Felicia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Po cca 300 najetých km přestalo fungovat ABS, opakovalo se ještě 4x - opraveno v záruce. Následovalo "klepání" v motorovém prostoru při 1.500 ot/min - problém s hlavním silentblokem motoru - řešeno několikrát výměnou, poslední úprava - změna tvaru silentbloku (doporučení Renault Francie) konečně pomohla.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jízdní vlastnoti jsou vcelku dobré, sedadla jsou měkčí, člověk si musí zvyknout, motor je vynikající, převodovka však nepokrývá celou škálu otáček motoru. Řazení je sice gumovější, ovšem spolehlivé a ve srovnání s jinými francouzskými vozy velmi, opakuji velmi komfortní...

Ke značce Renault jsem přešel od Škoda kvůli domněnce, že dostanu kvalitnější servis...

Dost jsem se zmýlil, přecházel jsem od jednoho autorizovaného servisu k druhému, bohužel je to takřka všude stejné.
Při 4. opakování v.u. závady (ABS) jsem již chtěl po prodejci vrátit peníze a ať si auto nechají. Po výměně názorů a poskytnutí dalších záruk ze strany servisu jsme se dohodli, začli o mně pečovat jako VIP zákazníka, což je sice příjemné, ale proč si takové chování musím doslova vykřičet?!

Po odstranění poslední závady se žádná jiná nevyskytla, a nyní už jsem opět s tímto vozem nadmíru spokojen. Asi bych jej dokázal doporučit i svým známým, protože jsem zjistil, že poruchovost vozů Renault je měřena velmi individuálně, každý hodnotí podle zkušeností. Je tomu však i u ostatních značek. V současné době plánuji koupi nového Scénica, tak doufám, že nebudu zklamán.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Megane

Vložit komentář