Recenze Renault Megane Grandtour 1.5 dCi
“Bezpečný kočár.”

Autor recenze: Martin (36 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:1500 Stav km při koupi:17 000 km Stav km nyní:22 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 5 měsíců Průměrná spotřeba: 6,1 l/100 km Vloženo: 16. 2. 2008

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault Laguna Š.Felicia Š120

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Jediná závada byla vadné spojkové těsnění - opraveno v záruce, jinak auto při koupi žádné poruchy nemělo, v poslední době klepe levý silentblok, ale jinak zatím nic.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto je celkempohodlné s obrovským kufrem, jezdíme s ním asi pět měsíců.
Mám poměrně chudou výbavu (na komfort), ale jinak vše k bezpečnosti (ABS,ESP, 6* AB), manuální klima, jako bonus satelitní navigaci. Auto bylo dovezeno z Německa, kde sloužilo jako referenční vozidlo v Siemensu.

Při jízdě je auto celkem nezáludné, chová se předvídavě. Na druhou stranu jezdím celkem normálně, což mi jinakj ani má motorizace (63kW na 1.5 dCi) neumožňuje,na žádné divočinky to není. Pokud chcete mít něco výkonnejšího, musíte na jiný motor.
Krom standardních problémů ala Renault - pazvuky z přístrojové desky, občas problémy se zamknutím vozu - je jen jedna věc, na kterou bych se i rád zeptal, jakou kdo máte zkušenost:

spojka mi zabírá až úplně v horním běhu pedálu (cca p poslední pětině). Dle autorizovaného servisu je to takto prý OK, ale u minulého vozu mi to detekovali jako vadu.

Jak to tedy je správně?

Jinak jsem spokojen, auto jede slušně, průměrná spotřeba se drží okolo 5,8-6,1l/100km, což je sice daleko od hodnot výrobce, ale je zima a zimní gumy udělaj své...

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Megane

Vložit komentář

spojka

mam tedy renault clio,ale spojka mi zabira v polovine a pry by to tak melo byt. Auto jsem kupoval jako ojete a spojka zabiralav horni casti a pak jsem musel na vymenu,pac umrela. Zalezi kdo a jak s autem jezdil.

18.03.2008 | 18:25:39 | radim Reagovat