Recenze Renault Megane GRANDTOUR
“Dobrý rodinný kombík s nízkou spotřebou.”

Autor recenze: Bob (30 let),
Královéhradecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:1461/turbodiesel Stav km při koupi:28 000 km Stav km nyní:30 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 měsíce Palivo: Diesel Průměrná spotřeba: 4,3 l/100 km Vloženo: 22. 10. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: VAZ LADA 1200 Golf II 1,6 D Felicia 1,6 MPI

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto mám krátce a najeto cca 2000 km. Zatím bez závad.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Potřeboval jsem rodinného kombíka se zavazadelníkem, do kterého se pohodlně vejde dětský kočárek a zbyde místo na nějakou tu další nákupní tašku. Limitující pro mne byla cena něco málo nad 300 tisíc. Po dlouhém zvažování mezi Škoda Octavia combi a Peugot 307 combi jsem se nakonec rozhodl pro Renault Megane Grandtour.

Ocenil jse předeším bohatou výbavu a reletivně nízkou cenu. Megan je ve výbavě Authentique Pack. Popis této výbavy jsem sice nikde oficiálně v cenících Renaultu nenašel, ale jinak informací na webu je dost. Z nabízených možností jsem si vytipoval dva prodejce Praha Zličín a Renault Brno. Oba nabízejí dovoz těchto vozů z Německa po prvním majiteli (v mém případě referenční vozidlo Siemens) s relativně nízkým počtem najetých kilometrů a výše zmiňovanou výbavou. Protože obě nabídky byly rovnocenné (i cennově), nakonec jsem se rozhodl pro Renault Brno (dávají 2 roky záruky na ojeté auta, nerovná se záruce na nové vozy).

Proč Megane GrandTour:

1) Auto svým obsahem mělo téměř stejný objem jako Golf II. s kterým jsem jezdil naposledy - stená cena povinného ručení : - )

2) relativně stejná spotřeba (4 - 5 L)

3) prostorné auto s velkým zavazadelníkem (sice menší než Škoda Octavia combi, ale stále dostačující)

4) Cena "ojetiny" za tuto cenu bych asi nikdy Octavii combi či Peugot 307 combi nepořídil s počtem kilometrů pod 30.000.

5) Daleko menší riziko ukradení (Škodovky se kradou daleko více...alespoň dle statistik)



Moje zkušenosti po 2.000 km:

Auto mne doslova nadchlo. Velice prostorné, jak v předu, tak v zadu. Motor velice tichý.
Spotřeba se zatím nikdy nevyšplhala nad 4,5 l/100km. Oproti předcházejícím autům daleko více sedí na silnici. A má výborné brzdy (někdy až dost jedovaté, pokud na to člověk zapomene : - ) )


A teď mouchy:

1) Již od samého začátku něco klepe na místě spolujezdce. Později lokalizováno jako rezonující kus obložení čalounění střechy u stínítka spolujezdce. (kus molitanu to spravilo). Klepání kleslo o 80%. Zbylých 20% klepání stále zůstává někde v palubní desce. (to asi neodstraním : - ( ).

2) Protože se již blíží teplota pod bod mrazu začal jsem používat ventilátor pro odmlžování oken. Nastalo moje zklamání. I když jsem se snažil nastavit vzduchové clony, stále se mi nedaří odmlžit boční okna u řidiče a spolujezdce. Odmlžuje se jen prostor pro boční zrcátka. To se mi zdá u této třídy auta trochu málo.

3) Nevím jestli je to pouze moje zdání, ale trochu mi při výhledu z auta vadí přední pravý a levý sloupek karoserie. Rovněž při najíždění do ne příliž přehledných křižovatek je dle mého názoru špatný výhled přes středový sloupek a hlavovou opěrku spolujezdce. Člověk si prostě musí do křižovatky najet kolmo.

4) Dále mi trochu vadí malé zpětné zrcátko, ale vzhledem k relativně "malému" zadnímu oknu pátých dveří je z něj výhled přesně podle maximálních rozměrů zadního okna pátých dveří, půjde asi o zvyk.


S autem jsem jinak zatím spokojen a uvidím co bude dál.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Megane

Vložit komentář

megane

mám stejné auto se stejným motorem a stejnoiu výbavou, se zamlženými skly nemám problém - řeší to klima, ale až po výměne pyl.filtru (do té doby byl v kabině po vypnuti klimy takový divný vzduch). ale rád bych se zeptal, jak to děláš, s tou spotřebou - já se pod 5l nedostanu (tedy pokud nejezním jen po okreskách), jakmile najedu na dálnici a i když jedu jen 130, tak se pohybuju okolo 5,4-5,7. a jak si na tom se spojkou? na můj vkus mi zbírá až nahoře (poslední 1/5 pohybu pedálu, ale dle servisu, kam jezním, je to takto ok, tak nevím

10.11.2008 | 23:23:22 | martin Reagovat

Mozna ucpany pylovy filtr kdyz to spatne odmlzuje

23.10.2007 | 14:08:36 |  Reagovat

Gratuluji ke koupi. Něco k tvým výhradám. Horší výhled kvůli A sloupkům můžu potvrdit. Taky mě to ze začátku celkem dost vadilo, ale je to o zvyku. Člověk si musí najet do křižovatky jinak. K tomu odmlžování předních bočních oken. Nezaregistroval jsem v tvé recenzi, jestli máš klima. Pokud ano, tak není problém. Pust klima, ofuk nastav na okna a za chvíli máš krásně suchá okna. Já s tím nemám opravdu žádný problém.

23.10.2007 | 10:19:04 | Jirka Reagovat