Recenze Renault Megane break RXE
“Opravdu pohodlné auto.”

Autor recenze: Jarda ,
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:1,6 16V benzín Stav km při koupi:87 000 km Stav km nyní:125 000 km Způsob řazení:manuál Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 7,2 l/100 km Vloženo: 10. 11. 2004

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.7

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat Uno

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Poruchy ABS, po opakovaných prohlídkách v servisu se mechanici odhodlali zkontrolovat vedeni a objevili zoxidované kontakty na hlavní svorkovnici ABS, byla to kravina, ale v servise si měli dát záležet (auto mělo 100.000 km)

Další poruchou byla zlomená pístnice zadního tlumiče (stalo se v zimě s prázdným autem 105.000 km). Zvláštní kapitolou jsou silentbloky v motoru, všechny jsou už nové, po necelých pěti letech a 100000 km je to brzy a jejich uvolnění mělo negativní vliv na převodovku, nutné opětovné vymězení vůlí.

Jinak pozor na kulové čepy. Brzdové kotouče vydržely 90.000km.

Motor neměl sebemenší poruchu.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Skvělé auto, dobře vypadá, skvěle jezdí a problémy s ovládáním má jen absolutní vemeno. Megane je pohodlný vůz, ve kterém se můžu spolehnout na silný motor, rozumnou spotřebu. Na rozdíl od oktávie a jiných škodovek (fabie) si v něm nepřipadám jako na betonovém panelu.

Jezdím hodně a v kritických(skutečně životu nebezpečných) situacích mě to auto podrželo. V zimě na zimních pneu jsem neměl jedinou příležitost vyzkoušet dostat se do nebezpečné situace, na rozdíl od oktávie zadní náprava v zimě neplave, upozorňuji na slušnou světlou výšku na 15-ti palcových kolech nejsou neprohrnuté cesty problém, vše je v citu na plyn.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Megane

Vložit komentář