Recenze Renault Megane HB
“Renault, spoľahlivý francúz.”

Autor recenze: Kvako (24 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:1,6e Stav km při koupi:17 000 km Stav km nyní:52 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 16 měsíců Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 5. 9. 2005

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.6

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

4
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto malo problémy od začiatku a to počítač. Zistil som, že tieto poruchy sú žiaľ bežné na väčšine Renaultov. Poruchou je skôr porucha myslenia servisov Renault, kde pítajú strašné peniaze za servis. Mňa to donútilo chodiť z Bratislavy do Brna do servisu ku známemu veľmi dobrému mechanikovi a ten benzín tam-späť ma víjde lacnejšie ako "Prehliadka auta a zistenie chyby vozu."

Poruchou alebo skôr zlým vynálezom je možnosť úpravy prednej geometrie. To čo je bežné u iných aut je tu nenastaviteľné, čo je veľmi zlé pre nastavenie dobrej geometrie.

Inak všetko super.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto som kúpil od staršej rodiny, ktorá ho vlastne vôbec nepoužívala. Bolo garážované. Od spomínaných problémov nastavenia geometrie kolies a počítača je auto skvelé. Hlavne dokonalá ergonómia interiéru, teda veľký priestor i pre veľkých ľudí, veľmi dobrý posed vodiča, dobré kreslo, veľmi pekný interiér - palubová doska a hlavne prehľadná, jediná chyba je u rádia, kde výstražné svetlá a uzamykanie dverí z vnútra mali byť na úplne opačnej strane teda na strane vodiča. Žiaľ veľká nevýhoda u HB je zadný "tlstý" bok medzi zadným oknom a zadnými dverami. Je to hluchý priestor na ktorý som i doplatil a mal som malú kolíziu pri cúvaní.

Motor ťahal dobre na 90 koní ale už trochu ochabol, možno nekvalitnejšie palivo, možno iba pocit že ťahá slabšie. Akcelerácia na 3-ke je asi najcitelnejšia, žiaľ max moment je pri 4000-4200ot/min kde stráca pointu výkon otáčok 7000ot/min. S autom som jazdil i na závodnom okruhu. Auto je dosť mäkké ale dalo sa.
Brzdy sú ale veľmi slabé a to nie na okruh ale všeobecne sú slabé.

Auto je tiché, pohodlné a doporučujem každému kto má záujem o kvalitné auto.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Megane

Vložit komentář

Megane HB

Ja som tiež majiteľom Megana 1.4 16 V, r.v. 2000.Pekné, pohodlné autíčko s malou spotrebou 6,1 Litra BA. Momentálne ma zaskočilo cukanie motora pri pridávaní plynu po jeho zahriatí ako aj po preraďovaní rýchlosti a následnom pridávaní plynu.Prosím neviete mi poradiť, čo to spôsobuje?

20.10.2008 | 18:24:30 | jupu Reagovat

?

Robil som v servise Renault 3roky, ci uz stare 19tky, Megany I alebo Megany II, zaruky,prijimaci technik. Pochybujem, ze by Renault mal zle brzdy, podla mna su az prilis "aktivne" par ludi pri kupe noveho Renaultu si skoro rozbilo hlavu o celne sklo ked stupili na brzdu zvyknuti z inych aut. Neviem aky problem myslite ohladom nastavenia geometrie, ale ta je bezproblemova! CO sa tyka pocitaca, tiez mi nie je zname o aky problem sa u vas jedna, Tam existuju len dve moznosti. Bud pracuje spravne, alebo nepracuje vobec. Ak sa jedna o problem s elektrikou ovladania jednotky kabiny tkz "ucebik" ten uz mozny je, ale len co sa tyka ovladania okien, kurenia a osvetlenia, problem byva hlavne v imobilizeroch resp. kruzkoch imobilizera pri spinacej skrinke, elektronika v Renaultoch je vseobecny problem (Siemens a Sagem) -pohroma
Inak je to velmi pohodlne auto, s peknym dizajnom ale motory su vseobecne slabe. Kazda znacka ma svoje muchy a u Renaultov je to najma elektrika a vyfukove potrubie. PS: pri cuvani skuste pouzivat aj bocne spätne zrkadla :-)

07.09.2005 | 13:51:24 | Miso Reagovat

Brzdy

Neřekl bych, že má Megane špatné brzdy. Spíše naopak....

06.09.2005 | 11:51:50 | pOne Reagovat