Recenze Renault Megane II Grandtour
“Sklamanie.”

Autor recenze: martin (33 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2004 Typ motoru:1.4 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:88 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 5,5 l/100 km Vloženo: 7. 4. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.8

Spolehlivost

1
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Fabia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Popíšem problémy ktoré som mal za prvý rok a 3 mesiace, v servise som bol asi 25-30x., na nové auto trochu dosť.

1. Prvý problém som zistil asi 2 dni po kúpe auta. Zistil som že umelohmotná krytka ktorá zakrýva otvor do sedadla kde vchádza opierka nedrží na mieste a systém uchytenia tejto krytky je poškodený. Vymenené v rámci záruky.

2. Druhý problém som objavil asi po 1 týždni. Spolujazdcové sedadlo pri prejazde nerovnosti alebo nie celkom rovnej cesty hrkotalo. Hrkotanie vychádzalo z úchytu sedadla na kolajničke. 3x som bol s tým problemom v servise a problém nakoniec nebol odstranený. Našťastie hrkotanie sa ozýva len pri určitom nastaveni sedadla a tak po posunuti sedadla sa hrkotanie neprejavuje tak výrazne.

3. Smrad z klimatizacie ktorý je cítit z klímy od začiatku. Problém nebol vyriešeny.

4. Zadný stierač. Jednoducho zadný stierač prestane pracovat a začne znova pracovat az po uplnom vypnuti auta a vytiahnutí karty. Servis sa tváril že nevie čo s tým. Nakoniec vyriešené. Bol to problém všetkých Meganov Grantourov, len to servis nechcel priynať.

5.Pri nastavenom fúkani vnútornej cirkulacie na
predné okno, na vodicovej strane vzduch fukal aj na nohy. Zavada odstranena v zaruke, bolo treba rozobrat celu palubnu dosku. Po zloženi niektore casti nesedeli reklamacia v servise. Na druhy raz zlozenie lepsie stale vsak nie 100%.

6. Ked som si po tejto oprave auto zobral zo servisu zistil som dalsi problem a to nepravidelny chod motora. Pri slabo zošliapnutom plyne isiel motor ako keby nepravidelne. V service a tvrdili ze vsetko je v poriadku a diagnostika nic neukazala. Bohuzial tento problem sa stale opakuje.

7. Dalsi problem diel ktorý mi už raz menili( vid. Bod 5) a ktory ma na starosti rozvod vzduchu je znovu vadný, konkretne zacal piskat ventilátor v ňom.

8. Počas zimy som zaznamenal hrkotanie od spolujazdcovho sedadla. Tento raz to nebolo to iste ako v provom prípade. V servise zistili že je zlomena jedna uchytka.

9. Vymena zapalovacich cievok

10. Velké opotrebovanie zadnych pneumatík

11. Existuju dalsie problemy ako vrzganie palubnej dosky vrzganie tesnenia dveri, piskanie brzd, atd.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto som kupoval ako rodiné auto. Parametrami ako velkosť vnútorného priestoru, batožinového priestoru a výbavou tento účel plní, bohužial spolahlivosťou a prítupom autorizovaných servisov sa všetky jeho kladné vlastnosti strácajú.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Megane

Vložit komentář

Pdobné

Verte alebo nie, väčšinu mám aj ja. Zadný stierač, spolujazdcove sedadlo, nepravidelný chod motora (1.9 dCi) - keď som "šachoval" zo silent blokmi, tak sa to menilo, smrad z klímy aj po prečistení a výmene filtra, pískanie bŕzd. Ale prepáčte, za Fabiu alebo Octaviu by som ho nikdy nevymenil... Má aj kopec pozitívnych vecí. Ale tie nájdete v recenziách.

07.06.2010 | 16:36:21 |  Reagovat

Posuďte sami

Renault Megane GT (dobrej vtip...opsáno z malého TP), 1,4 16V 98k - taky dobrej vtip...asi se mi tak 40koní rozuteklo...kroutící moment 0 - na rozjezdu mě stáhne Fabia 1,2HTP (3-válec!!!), s 1,2MPi (40KW) tak tak udržím krok. Začínám přemýšlet, jestli náhodou nejde o závadu...nicméně takhle to (ne)jezdilo vždycky. Spotřeba jak u závoďáku (8-8,3l/100km). 1,6 16V jede o něco lépe, ale taky se mu moc nechce (spotřeba kupodivu stejná)

Máme na firmě 3 megany grandtour. Během posledního roku se na nich vyskytly tyto závady: Snímač otáček vačky (2 auta), snímač polohy kliky, 2xzapalovací cívka (+1x na dalším autě), pískání v autorádiu dle otáček motoru (neorig. ale kvalitní rádio - v dalších 3 autech to nedělá - dle servisu je to alternátorem a je to NORMÁLNÍ....vzhledem k tomu, že nemám orig. rádio se tím ani nehodlají zabývat) pískající kotouče brzd (na všech autech), únik náplně klimatizace (2 auta - prý neví, kudy to uteklo), kousnutá spojka (nikdy jsem nic podobného neviděl, ani o tom neslyšel - každopádně před křižovatkou to dost překvapí - v podstatě rozborka celého auta...další závady následovaly tipuju vlivem toho), výměna výfuku vč. katalyzátoru, GO přední nápravy (2 auta), podivně fungující ABS (bere kdy nemá - nevyřešeno - diagnostika samozřejmě OK), prasklé svody, vrzání přepážky a palubní desky (všechny auta - dle servisu je to prý normální). To jest za poslední rok...cca 300 000kč za servis, jehož odbornost a ochotu raději nemíním komentovat.
Verdikt: dle mého názoru jde z větší části o chyby servisu...nicméně dokud to neplatím a auto není moje, nezbývá než se zasmát, konstatovat neschopnost servisu a až mě to přestave bavit, tak ten aušus někde hodit do pole.

04.09.2008 | 23:56:56 | Hnizdo Reagovat

Neistota

V posledných dňoch som rozmýšlal nad kúpou práve RMGII hlavne kôly ich dostupnej cene leasingovej ponuky a dizajnu ale ako tak čítam tie recenzie neustále sa tam niečo negatívne vynorí či už ako drobná vecička inak v pozitívnej kritike!Pozitívne sú len tie recenzie kde majitelia majú voz len krátku dobu.Niekto tvrdí že ak má človek smolu a vychtí tzv.,,PIATKOVÉ AUTO"tak stým ma stále problémy ale z tychto recenzií mám celkový dojem,že zvečša týchto modelov su piatkove!! to znamená že Francúzi majú polovinu týždňa len piatok!Ak sa to nezlepší asi skúsim inú značku.

24.04.2008 | 09:48:44 | Jerox Reagovat

Vitaj..

Vitaj v klube majstrov sveta!!!! Ak ti mozem poradit zbav sa toho co najskor. Aj ked ti to bude luto a zda sa ti ze prerobis kasli na to lebo za to co das postupne do oprav si kupis nove auto. Vela pevnych nervov.

26.04.2007 | 17:28:19 | pal Reagovat

Hmmmmm............

Zlatá tvoje stará Fabie bych řekl...

18.04.2007 | 18:42:58 | mooo Reagovat