Recenze Renault Megane Grandtour
“Vcelku povedené auto.”

Autor recenze: pan Martin (29 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:1.6 Stav km při koupi:5 km Stav km nyní:7 800 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 5 měsíců Průměrná spotřeba: 8.3 l/100 km Vloženo: 9. 10. 2005

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Rapido 21 Saab Octavia VW Polo Arca 156

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Ne.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vybíral jsem mezi: octavia 2 combi, fabia combi, megan grandtour, mazda 3.

Ve srovnatelné výbavě a motorizaci octavia 2 (o 100 tis.dražší), fabia ( o 60 tis.levnější), na můj vkus ale malý, mazda 3 (o 60 tis. dražší). Takže vcelku mě z toho vylezla jasná volba a nelituji toho.

Design auta má něco do sebe.Vnitřek je prostorný, na zadních sedadlech místa na rozdávání, sportovnější sedačky (černé a obšité bílou nití). Praktický kufr, kde je nákladová plocha zároveň s nárazníkem, takže při vydělávaní věcí je velice pohodlné.

Ač frantík, tak podvozek spíš tvrdší, ale nejvíc mě dostali brzdy, které jsou tak nádherně jedovaté. Jelikož v práci jezdím fábií, tak můžu říci, že ta fabia prakticky nebrzdí. Motor není špatný, ale vcelku mu dávám do těla takže lítá hlavně mezi 3,5 tis.až 6 tis. otáček a to při průměrné spotřebě 8.3 l/100.

Dokupoval jse kola, protože ty "15" byly v zatáčkách o ničem. Teď mám "16" a je to enormní zlepšení jíždních vlastností auta.

Jediné co mě mrzí je "debilní" palubní počítač.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Megane

Vložit komentář

Proč se vám nelíbí palubmí počítač?

29.05.2008 | 15:58:48 |  Reagovat

MEGANE GRANDTOUR 1,6 16V

Svého Megana Grandtoura 1,6 16V mám něco přes rok a celkem dost najetých km. Jsem s ním velice spokojen. Vynikající rodinné auto a výtečný pomocník v práci. V rámci možností a doporučení prodejce / techniků autosalonu dávám Meganu co můžu. Musím říct, že jej mám slušně zajetého, ale přece jenom ta 1,6 16V je celkem slabá, tak motor točím, co mi dovolí. Průjezd zatáček je na svůj podvozek slušný, ale doposud jsem až na pár ... neměl tolik přéležitostí vyzkoušet extrém.
ESP je základ. Několikrát jsem se dostal do ... a ESP mi pomohlo se z toho dostat. Avšak jaký řidič, takový...
Nutno podotknout, že brzdy jsou vynikající, ale nesmíte mít prasklou brzdovou destičku - to je potom o pusu, což se mi přihodilo.
Komfort uvnitř vozu je v rámci možností slušný.
Avšak mám vůči tomuto vozu 3 velké výtky :
Ta první je nesmyslná cena za nepříliš dobře vybavené auto v nejvyšší verzi ( Laguna je za tyto peníze dostupnější a rychlejší )
Ta druhá je, že již od novoty řeším neustále reklamace týkající se motoru a elektroniky. Několikrát již mi v servise měnily komplet celé rozvody, neboť motor neustále pískal, klepal a vydával všelijaké zvuky( závada nezjištěna a stále se vrací ). Dále mi při každém novém rozjezdu klepe z oblasti pod pedáli / motoru něco, co vydá dost hlučný zvuk a značně silný otřes do pedálu. ( V servise mi řekli, že toto způsobuje zapojení ESP + ABS + ASR... při rozjedu, což je úplný nesmysl, neboť jsem vyzkoušel několik modelů Megane, Laguna a Velsatis v plné výbavě a nic takového zde nebylo ). Posledním nedostatkem je občasné selhání elektroniky - vyskakování kontrolek servisu + airbagu ( přitom pod sedadli vůbec nic nevozím a v servise to nedokáží úplně odstranit ), občas mi také zablbnou ukazatele v kombinaci s výpadkem autorádia.
A tou 3 jsou světla - mohly by být lépe propracovanější a účinnější. Hlavně při dlouhých jízdách v noci, kterým se v dnešní době a shonu asi pracovně člověk nevyhne.
I přes tyto nedostatky jsem se svým vozem spokojen, neboť mi vyhovuje. ( akorát by mohl výrobce v příští renomované verzi udělat z tohoto vozu něco dynamičtějšího, rychlejšího a robustnějšího )
Jezdím 16 v létě a 15 přes zimu a musím říct, že 17 stojí za to. Ale min. rozm. 215.
Řidičům přeji mnoho šťastných kilometrů bez nepříjemností a hlavně bezpečnou jízdu.
Radim.

14.03.2007 | 22:00:35 | BERNY Reagovat

Mám stejný auto, a po třiceti tisících km musím zaklepat že bez problémů

27.07.2006 | 20:37:05 | Přítel Reagovat

Problémy

Musím zaklepat, ale u mě bez problému.

10.04.2006 | 17:44:13 | pepek Reagovat

To se zas tak nedá paušalizovat,že třeba s tím autem mají všichni problémy.Je třeba mít štěstí na kus a to platí pro všechny značky aut.

10.10.2005 | 16:01:07 | REST Reagovat

Nechcem ta sklamat, ale je mozne, ze ta cakaju problemy. S tymto vozom ich asu maju vsetci.

10.10.2005 | 15:23:40 | LLL Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Renault Megane