Recenze Renault Megane 1,9 Dt - RT
“Vytáhl jsem špatné auto z košíku.”

Autor recenze: Mates (31 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1996 Typ motoru:1870/1,9 Dt Stav km při koupi:140 000 km Stav km nyní:200 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 5,5-6 l/100 km Vloženo: 28. 2. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.8

Spolehlivost

5
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

4
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford siera

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Hned po koupi výměna rozvodového řemene včetně kladek, ale to by měl asi udělat každý kdo kupuje ojetý vůz z naftovým motorem.

Následovala výměna chladiče + čidlo teploty, to mělo za příčinu zadření motoru (čidlo neukazovalo jak mělo). Výměna předních ložisek kol 1x ročně - odcházejí nějak často na můj vkus.

Poruchy na větrání kabiny + klima, špatná elektroinstalace vozu. Unavené vzpěry 5-tých dveří.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Na první dojem bylo vozidlo perfektní, na vcelku malý výkon 66 kW vcelku razantní zrychlení, ale až od 2000 ot/min (turboefekt), jinak krasavec, vkusně udělaný interiér, relativně prostorný.

Jízdní vlastnosti solidní, v zatáčkách se dosti naklání (můj subjektivní pocit), uvnitř vozu vcelku vysoká hladina hluku jak od přední nápravy tak od motoru.

Je to francouz se vším všudy, při jakékoliv opravě je nutno řádně prozkoumat původní díl, aby člověk nekoupil jinačí díl.

Mám ještě doma Scenica 2.0/16V automat a to je zcela jiná písnička.

V současné době je již reřim takový: oprava, 1.tis.km normální jízdy a pak následuje další oprava.

Stářím vozu se ozývá snad úplně všechno, ale dle vlastní zkušenosti jsem šáhl vedle už od začátku, není Megan jako Megan.

Tento vůz bych si jako ojetinu koupil znovu, ale až po důkladné prohlídce v autorizovaném servise a pouze s vyplněnou servisní knihou. Jinak hrozí že narazíte na vozidlo, které je poskládáno z více kousků.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Megane

Vložit komentář

Megánek

Ahoj kamaráde, mám sice obyčeného Megánka a říkám mu Sněhurka. Celkem dobré auto a zadní vzpěra jsem vyměnil za jiné a to z Fábie. Pasují přesně a jsou celkově silnější. Při zavírání musím lehce doklapnout. Zkus to. Cenově dostupné a bez čekání u zn. servisu R.

08.04.2007 | 13:26:23 | Wenda Reagovat