Recenze Škoda 100
“”

Autor recenze: ,
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1972 Typ motoru:0,998 Stav km při koupi:92 000 km Stav km nyní:120 000 km Způsob řazení:manuál Průměrná spotřeba: 9 l/100 km Vloženo: 29. 11. 2004

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.7

Spolehlivost

5
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Koupil jsem jej po požáru, který způsobila vypadlá hadička od benzínového čerpadla, která pak stříká benzín rovnou na dynamo. Za 1500 v roce 1987 (tehdy desetina obvyklé ceny pro tento druh vozidla).

Problémy se zámky u dveří, koroze.
Rezne karosérie, uživatel tohoto vozu si jej musí umět sám vyvařit.
Horší je, že reznou brzdové válečky u přední brzdy a paraboly reflektorů. Možná mají životnost do 30 let.
Odešel rozdělovač a u kolečka 2. převodového stupně se ulámaly zoubky u zubové spojky.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Takhle staré vozidlo vyžaduje jistou údržbu. Karosérii lze snadno vyvařovat, ale je třeba vystříkávat dutiny. Pokud se nemění brzdová kapalina, reznou trubičky i zevnitř.
U tohoto vozidla upadává zadní kolo, příčinou je doraz u kuželu, na který se nasazuje. Je třeba vzít brusku a náboj bubnu zkrátit (někdy až o 2mm), protože právě pokus o řešení utažením matice vede k upadnutí kola - šroub se neutrhne odstředivou silou v zatáčce, ale přílišným dotažením.

Je třeba čistit karburátor, lít do benzínu kapku lihu (občas) a měřit, jestli kabely ke svíčkám vedou - odpor musí být pod cca 20k ohmů, ale lze je opravit např. zapíchnutím špendlíku (dočasně). Při této údržbě a oleji nad rysku chytne za každého počasí. Doporučuji dokoupit startovací kliku pro případ slabší baterky.

Letním pneumatikám se vzorkem OR6 se na sněhu nic nevyrovná, vyjede každý kopec. Špatné topení - obtížně odmlžuje přední sklo.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda

Vložit komentář

Kdysi jsem koupil S100 od 1. majitele (automechanika), ktery mi na ni dal pul roku zaruku. Jezdil jsem s ni cca 6 let, kdy jsem provadel zakladni udrzbu, tzn. doplneni benzinu, vymena oleje a pravidelne vystrikani dutin. Problemy: praskla vodni hadice (oprava v zaruce), vycisteni kontaktu dynama (v zaruce), praskly klinovy remen, nepravidelny chod vystraznych svetel - obcas fungovalo jen to leve (delalo to uz 1. majiteli, pri rozebrani pristrojove desky to fungovalo, po zakrytovani uz ne). Po me si ji vzal tchan a musel menit starter. Jinak slouzilo bez problemu, jeste pred par lety jsme s ni tahali drivi z lesa. Asi jsem mel stesti.

22.11.2005 | 13:56:54 | Kik Reagovat

bleah

A to sis koupil dobrovolně nebo ti to přidělil národní výbor?

31.07.2005 | 18:17:37 | horrorist Reagovat