Recenze Škoda 136 Rapid 136 L
“Radost z jízdy a z vyjímečnosti.”

Autor recenze: Standa (22 let),
Kraj Vysočina
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1989 Typ motoru:1289 Stav km při koupi:70 754 km Stav km nyní:70 779 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:zapůjčený Jak dlouho auto používáte? 14 měsíců Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 24. 11. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.4

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 120 L

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Když jsme auto koupili zjistili jsme, že vrže zádní lévé kolo, nejspíš pružinka co spojuje pakny v brzdě na zadních kolech.

Dále bylo velice špatně slícované trojůhelníkové okno ve dveřích řidiče (spára),navíc okno samotné (to velké)sjíždělo křivě do dveří.

Dveře samotné mají jinou barvu, tím pádem jsou měněné a bůhví kde se předtím válely a jak s nimi bylo zacházeno.Jinak má auto měněné baltníky a lemy včetně barvy najeto přes 70.000 km, garážované a velice zachovalé.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto je ještě neseřízené, poslední měsíc totiž stálo před barákem, jelikož se do garáže předchozího (prvního!!) majitele nastěhovala její pravnučka z brusu nová Fabia. Díky tomu má zatuhlé řízení, ale to se vše dá do pořádku. Auto není moje,je mého nejlepšího kamaráda, takže sem měl možnost v něm také jezdit a následně se budu podílet na jeho budoucnosti.

Pokud to mám srovnat s dědovým Favoritem 136 L stejného roku výroby je to jako srovnávat Fabii Junior a RS. Ve prospěch Rapidu samozřejmě. Díky tomu, že má Rapid pohon zadní nápravy a motor vzadu je stabilní v zatáčkách. Tam kde už Favorit olizuje patníky, Rapid sedí jak přibitý, pokud to však moc přeženete dostanete se do přetáčivého smyku a z vlastní zkušeností vím, že první přetáčivý smyk nezkušeného jezdce je velice nebezpečný, neboť když už si řidič myslí, že auto "srovnal" vyhodí ho zadek auta pro změnu na opačnou stranu a to je hodně škaredý překvapení. Pokud s tím,ale pro příště řidič již počítá je autíčko hravé jako nějaké kotě a člověk se s ním hodně vyřádí i zamachruje. A ještě v něčem je Rapid lepší než potomek Favorit. Nikde nic nešramotí, nevrže. A viděli jste někdy luxusní interiér Rapidu135/136? Vzpomeňte si na interiér Favoritu.

Zkrátka Rapid 135/136 převzal to nejlepší ze Škodovek a šlohl Favoritu největší přednost. A tou je jeho skvělý motor.

P. S. Já sám si teď brousím zuby na mnohem vzácnější,zachovalou Škodu 135 L Sedan!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda

Vložit komentář

130 1989 vs favorit 1989

suhlasim s tebou tiez si myslim ze taky Rapid alebo sedany130, 135, 136 su lepsie ako Favorit z pociatku vyroby o interieri ani nehovorim radsej starsi ale lepsie spracovany interier v rapide ako pokrutene plasty v prvych favoritoch

20.04.2008 | 16:45:03 | Eross Reagovat