Recenze Škoda 100 De luxe
“Vše lze opravit svépomocí.”

Autor recenze: policeman (30 let),
Královéhradecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1976 Typ motoru:998 Stav km při koupi:69 000 km Stav km nyní:76 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 9 l/100 km Vloženo: 19. 5. 2008

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.6

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

4
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Audi 80

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Ulámaly se vnitřní plastové kliky na otevírání dveří. Vyměnil jsem je za hliníkové pocházející z 1000MB a je po problému.

Taky šla velmi špatně řadit zpátečka, opravoval jsem to snad 10x (nešel jsem na to od lesa - vždycky jsem posouval kulisu tam a zpět, takže jsem nikdy nedocílil optimálního stavu, nechal jsem to celé otevřené a při jízdě vzad bylo nutno trubku od řadící páky táhnout dopředu). Nakonec jsme to odborným zásahem do převodovky opravili a zatím to funguje.

Další problém byl z karburátorem. Vypadl šroubek držící plovák. To jsem opravil tak, že jsem jej nahradil jiným, musel jsem to taky celé seřídit, abych optimalizoval spotřebu. 10l/100Km se mi zdálo nějak moc. Jinak žádné vážné závady.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Automobil jsem dostal od dědy, který jej v 76. roce zakoupil jako nový. Jeho cena byla tehdy 48.000,-Kčs, což nebylo opravdu málo, ale levnější byl snad jen trabant.

Děda se o škodovku až do poslední chvíle dobře staral, takže i po třiceti letech vypadala skoro jako nová. Jenže děda jí měl celou dobu v garáži a jezdil v podstatě jen od jara do podzimu. Já garáž bohužel nemám, škodovka tedy stojí už třetí rok venku a řekl bych, že zestárla asi tak o 15let (začala korodovat).

V současné době jí ani moc nepoužívám. Když jedu za dědou, tak se s ní rád projedu, je to takové zvláštní, člověk si uvědomí, jak se časy mění, jak je to auto malé. Když mi bylo 8 let, dojeli jsme ve stejném autě ve čtyřech lidech až do Dubrovníku!

Výkon litrového motoru je tuším 33kW, což vzhledem k nízké hmotnosti není zase tak málo, jenže průběh točivého momentu je na úplně jiné úrovni než například u fiatu 127 s motorem 0.9, který byl o hodně živější.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda

Vložit komentář