Recenze Škoda Roomster 1,2 HTP Style
“Praktické auto”

Autor recenze: Majeros (30 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1,2 HTP Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:80 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 7,1 l/100 km Vloženo: 10. 1. 2010

Hodnocení inzerátu: 6 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ne


Hodnocení a zkušenosti s autem

čtu tady spoustu recenzí, tak se chci podělit také. To auto má můj otec, tak s ním taky někdy jezdím. Vzhled je takový jaký je, je praktický.

Motor - nic moc, vhodný pro starší lidi. Jezdí dobře do 100km/h. Když mám lehkou nohu na plynu, tak se s ním dá jezdit za 5,8l. Když jedu jedu bez přemýšlení nad plohou nohy, tak si vezme klidně 7,5l.
Motor šetří jen těm, kteří ho šetří.

Brzdy - nelíbí se mi bubnové brzdy. Kdybych si ho kupoval sám, tak bych šel do 1,6ky, která už má kotouče i vzadu. Někdy se stává, že když sjíždím ze zahrady k cestě z kopce, tak ty bubny vržou.
Ale jinak to brzdí velmi dobře.

Osvětlení - přední halogeny beru jako velkou vadu. Podle mně nedostatečně svítí v porovnání s ostatními. Mají krásnou hranici svícení, pěkně rovnoměrně rozložené světlo tam kde má svítit, ale je prostě slabé. Zajímalo by mně zda má někdo podobnou zkušenost??

Další věc na kterou bych upozornil je pylový filtr. Je někde vpravo u spolujezdce. Pokud není úplně nový, tak hodně sičí a to mi vadí. Měli to nějak jinak vyřešit. Když jsem to slyšel poprvé, tak jsem si myslel, že to dokonce někde podsává přímo z palubní desky.

Komfort vzadu- Jsem velký a musím říct, že na zadních sedadlech může vklidu sedět i velký člověk. Je tam opravdu dostatek místa. Líbí se mi i výhled z okna, je velký. Druhá věc už je pohled na okna zvenku, k tomu se raději vyjadřovat nebudu :-)

Kufr je malý. Nechápu, proč ho neudělali tak o 150 litrů větší. Pak by to bylo maximálně praktické auto.

Řazení mi připadá pěkně přesné. Dobře zapadá.

Líbí se mi taky MaxiDot (palubní počítač), je to velmi přehledný a dostatečně velký.

Výměna žárovek asi nebude nejlepší. Otec kvůli světlometů a zadních lamp musel vždy zajet do servisu. Vzadu hlavně kvůli toho, že takový speciální šroubovák neměl doma.

Závěrem - ,yslím si, že je to pro mladou rodinu dobré auto. Pokud někdo hledí na peníze a chce praktické auto tak bych volil Škodu Roomster nebo Kiu Ceed SW (mluvím o novém autě, né o ojetinách)

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 6


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Roomster

Vložit komentář

Dojmy z roomsteru

V srpnu 2018 jsem si koupila Roomstera z roku 2007, haťapaťku s nalítanými 116 tis. km. Samozřejmě, hned po koupi byl měněný spotřební matroš (olej, filtry, nemrzka, zadní tlumiče). Nyní 123 tis. km a autíčko je v nejlepších letech, nasednout a jezdit. Jsem za něj ráda, ale každopádně i tohle auto má své nedostatky. Na ten přímo škaredý zvuk motoru si asi nikdy nezvyknu. Na tvrdý podvozek asi také ne, cítit skoro každou nerovnost na naších českých silnicích je fakt nic moc. Výkon je dostačující na město a okresky, ale ne na delší cesty a na dálnice. Spotřebu si ve městě držím v rozmezí 6,5 - 7,5l (jak kdy) a okresky 5,2 - 5,8l (Dříve jsem jezdila v dieselu za 3l, tak to byl šok, ale zase si říkám, že raději budu benziňáka živit, než diesla opravovat). Jo, zapomněla bych na prostornost - vzadu se cítím jako papež, skvělý výhled a šíleně prostoru (ocení více velcí lidi, ne já, špunt), prostor v kufru dostačující, vystěhovala jsem celou jednu místnost, vleze se do něj toho hodně po sklopení sedaček. Také dvoubarevný interiér je moc krásný (čištění bílé části je už horší :D), řazení super přesné, repráky bombastické - super basy!! Celkové hodnocení: pokud jste na tvrdší auto zvyklý a nehodláte tunit silnice, je to skvělé auto a dobrý pracant :-)

03.11.2017 | 23:31:49 | annm  | 46.174.35.* Reagovat

Přední světlomety

Dobrý den.teď právě řeším problém přední světla .....
Katastrofalní svítivost .Jezdí s ním manželka a neustále mi nadává že nic nevidí ....

Poradí někdo jak tento problém vyřešit děkuji Radim
Radim.VW@seznam.cz

27.11.2010 | 22:22:19 |  Reagovat

to MP

je to smutné ale je to tak, škodovky jdou kvalitou dolů, kvalitnější auta dělají už i korejci. Přeji pro příště šťastnější ruku a značce Škoda se raději obloukem vyhněte. škoda auto - škoda peněz..

13.06.2010 | 19:21:19 |  Reagovat

my jsme se nezklamali

My už máme najeto 90 000km a bez jakéhokoliv problému. Pouze pravidelná údržba. Jen mně štvou bubnové brzdy vzadu. Když sjíždím ze zahrady, tak někdy vržou. A to si myslím, že by už dnešní auta dělat neměli. Ale jinak dobré

13.06.2010 | 19:13:50 | majeros Reagovat

RE: my jsme se nezklamali


Mužu se prosim zeptat jak jste s timto autem doposud spokojen přemyšlím o koupiJjezdim denně 60 km

15.01.2012 | 08:25:07 |   | 109.73.208.* Reagovat

Roomster 1,2HTP

Po najetí 8500km výměna řídcí jednotky motoru (výměna v záruce).
Za dalších 1500km.selhal system ABS (oprava v záruce).
Po najetí 40500km se zablokovaly přední brzdy.
Škoda Roomster= zklamal jsem se!

22.04.2010 | 13:32:44 | MP Reagovat