Recenze Škoda Superb 1.8 T
“Auto je nespolehlivé! ”

Autor recenze: Danek (21 let),
Karlovarský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1.8 Stav km při koupi:35 000 km Stav km nyní:37 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 měsíce Průměrná spotřeba: 10,5 l/100 km Vloženo: 23. 9. 2007

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.4

Spolehlivost

4
 

Jízdní vlastnosti

6
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Audi A6

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Po měsíci co jsem auto koupil mi odešel turbo.

skřípání dveří u řidiče.

občas nefungoval el. stahování oken.

skřípání v motorovém prostoru.

parkovací čidla špatně upozorňoval.


Hodnocení a zkušenosti s autem

auto jsem si pořídil jako služební vůz. nejdříve jsem se rozhodoval mezi VW passat 1.8 turbo nebo Škoda superb 1.8 turbo ale když jsem se dozvěděl že tyto dvě auta mají uplně stejný motory tak jsem se rozhodl že si vyberu superba protoze je levnejší a je prosornější než passat.

Vůbec nevím jak se mi to povedlo ale když jsem auto používal měsíc tak se najdnou poruchal turbo. V škoda servisu mi řekli že to je kvuli tomu že jsem auto spravne nepoužíval. A že na to se nevztahuje zaruka protože vůz byl koupen jako ojetý vůz. Byl jsem docela v šoku protože auto bylo koupeno jako předváděcí vůz ( takže skoro jako nové). A o par dní později jsem zjistil že novy turbo by mi vyšel na 60 000 Kč včetně práce.

Myslim, že je to docela dost velká investice do auta který mám teprve měsíc. Nejsem moc velkej znalec ohledně aut a proto jsem se rozhodnul si koupit předváděcí vůz ale myslim si že bych udělal líp kdy bych si koupil nějaky starší auto. do těd už je turbo opravené ale jsem zvědavej do kdy zase vydrží.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Superb

Vložit komentář

já se nyní vrátil z týdení cesty po Belgii a tam to bylo jasný. Samé renaulty, asi tam maj dost prachů, protože to byly samé nové modely meganů a lagun.Kupodivu, citronů méně. škodovky jsem viděl jako taxíky v barceloně.

27.06.2011 | 12:17:32 | jens Reagovat

Minulý rok v Itálii když jsem byl na horách tak tam byla spousta těch Octavii Combi ,ale většinou s českými SPZ.Ale jinak jsem viděl většinou Fiat a Ford.

27.06.2011 | 12:07:48 | luke20 Reagovat

Každá značka má sví plus i mínus.Mě tady pak osočují z toho že se zastávám Francouzských aut.Ale bohužel když se podívám na závady toho to Superbu ,tak neznám nikoho co má Francouzský auto ,a to mají většinou i starší od roku 1997 po 2005.Že by jim něco skřípalo ,vrzalo , mě osobně taky ne.Pořád jezdím a porucha žádná.Jako co se týče elektriky tak je trochu pofidérní.Občas se mě stane že když ,odemknu tak mě blikají kontrolky na palub desce myslím šipky.A někdy zase ne .Nebo mě občas svítila kontrolka že nemám pás stačilo zahýbat kabelem pod sedadlem.A už to nedělá.Jinak vše OK .A navíc to svezení a to co to auto nabízí se za to vyplatí.

27.06.2011 | 12:04:28 | luke20 Reagovat

Tak ohledně cestování. Sousední státy, to je normální jak tu. Ani se nedivím, že Škodovky jezdí ve velkém množství.
Ale přes dva státy když jezdí Škodovka, někdy dokonce ve větší míře než třeba Passat, nebo Golf, tak to už je co říct. Chtěl jsem doplnit, co v tom státě preferují, hlavně ve státech, kde nemají vlastní automobilku. Takže chorvati milují Mercedesy, pak všeobecně Audiny, a taky co je důležité Škodovky(Octávia II, Superb II)
V čechách vidím samou Fábii, tak ty tam například nejsou skoro vůbec. Cizinci si hodně oblíbili plně naložené Octávie II a Superb II v kombíku.

27.06.2011 | 11:59:17 | svlastik Reagovat

Škodovka

Tak známá určitě je.Ale zase ,berme to tak co by takoví Američan dělal s obsahem 1.2 1.6 o výkonu 75kw.Když jsou zvyklí na auta nad 3.0 .Co mají přes 150kw minimálně.Ale je možný že se tam určitě někde najde.Viděl jsem na internetu v USA bazarech R21 R25 R19 P405 P406 pár starších Citroenů .Ale většinou to má naprosto jiný motory a vypadá to trochu víc USA.A většinou to bylo všechno nad 2.0 obsah ta 406stka 3.0 V6.A známá je tam hodně i Toyota co se týče i starších aut sousta Corrol.Zase ve Španělsku jde vidět spousta Francouzských aut pak tedy hlavně Seat a další.Třeba ve Vídni jezdí docela hodně Škodovek ,ale převážně tam stoji na každým rohu BMW Mercedes Porshe Audi ,ale více jsem viděl BMW Mercedes.A Rakouská Policie převážně používala VW.Ale bylo tam i spousta Škodovek jako TAXI.Ale když to tak vezmu tak Škodovka je německý auto.S německých dílů jen mu zůstalo logo Škoda jenž byla naše značka.Takže to určitě není špatný auto,jen to působí jako lacinější VW , i když v podstatě ta značka za to nemůže.Problém je v tom že ,Škodovka nepřijde nikdy s ničím novým nebo s něčím strhujícím ,aby zaujala i jiné příznivce aut ,než značky Škoda.Protože vždy před ní bude stát VW ,který prostě působí lépe.Zase na druhou stranu ,kdo ví jak by to dopadlo ,kdyby to nevedly Němci ,by tady možná až ted vyšla OCTAVIA z roku 1996.Je to dělný schválně ,ŠKODA nemůže být lepší jako VW ,tak to bude.A na druhou stranu ,lepší jak kdyby to vedli ti naši.To by dopadlo jako všechno ostatní ,a to katastrofálně.

27.06.2011 | 11:51:32 | luke20 Reagovat

svlastik: Normálne som to nepochopil:((.

Neva, ešte si mladý, až si pocestuješ, budeš vidieť svet v širších súvislostiach..:))

27.06.2011 | 11:40:00 | ľuboš Reagovat

Škoda se nemusí stydět

Tak jsem zavítal i do jiných míst krom česka, tedy do Chorvatska do takové prdele malého městečka, ale přístav pro boháče. Krom vítězů Maybacha, Ferrari Enza, spousta Porsche, tam vládli hlavně Mercedesy snad ve všech třídách A,C,CL, SL(když né meďour tak BMW Z,CLS,E,S. SUV hlavně X3,X5,Toyoty(japonci tam byly velmi málo vidět krom terénních a SUV, když japonec tak SUV) pak nějaká vyjímka Honda S2000 jedna. A pak nadvláda němců koncern asi 45% aut na parkovištích, hlavně AUDI a Škoda. Všechno auta o které se bavím byly jako vyjeté z výrobní linky staré max. 3-4 roky. Starší auta tam byly spíš na českých značkách a kupodivu francouze jsem viděl pramálo i u čechů, jako by jim moc nevěřili, že snesou tuhle dálku. Byly tam ale málo. Snad 5008 Peugeot asi 10x. Renault megan. a Pak zase a jen Octávka II, Superb, v plných náložích byly více vidět než samotná značka VW. Nevšímal jsem si ojetin, ty jdou vidět i u nás. Zajímaly mě pouze nové max. 3 roky. Kupodivu ital žádný. Jen ty ojetiny z čech. Korea 0, opět jen ojetiny z čech. :D
Jo asi už vím proč je v čechách taková krize, všecko se sype do chřtánu chorvatům, kteří kdysi bydleli v bungalovech, nyní kdo ví... :D

27.06.2011 | 07:22:57 | svlastik Reagovat

ano možno že sú aj v indii rusku atd.ale to je smiešne percento,a ja ak sledujem americký film tak som tam škodu ešte vevidel,ak sledujem prírodopisný film z afriky,južnej ameriky,austrálie,antarktídy,canady,indie,afganistanu,proste z každého kúta zemegule tak na 99percent tam zahliadnem toyotu,či už tereňák alebo osobák,a to je podľa mňa top automobilka.a nebudem tvrdiť oprimernej značke akou škoda je,že je to top značka ale to fakt napíše iba čech alebo slovák.ps:aj všetkými zatracovaný renault je vo svete známejšia značka.

26.06.2011 | 23:14:35 | devil 64 Reagovat

Anonym

Top Značka?.Je jen s 90procent tady ,a to proto že to lidé považují za naše auto,což v podstatě už dávno není.A ve velikém množství se ty to auta používají jako podniková .Co se týče náhradních dílů tak ,je to už zhruba stejný jako každý jiný auto.To max Felicie ,se dá brát za levnější auto.Já mám 406stku ,stačí mít dobrého mechanika a ,servis je za hubičku.A nevím proč si pořád myslíte že to dělají naši ty auta je to vše s Německý ,se stačí podívat na recenze autotesty a něco si přečíst.

26.06.2011 | 22:50:35 | luke20 Reagovat

devil 64: Smutné, že nadávaš iným do blbečkov, ale za somárika si teraz akurát Ty:((

Škoda sa vyrába a POZNAJU ju aj v Indii, Číne, Rusku, videl som ju v aj Turecku, Afrike...

Neviem, ale zatiaľ to je MIMO Európu....

Samozrejme, aj anonym 20:19 sa vyfarbil, ale na hlupákov nemá zmysel reagovať!!

26.06.2011 | 22:46:32 | ľuboš Reagovat

pre 21:19

škoda je top značka, to je pekná haluz určite si zadubený zarytý škodovák.napr. top značka je toyota,mercedes,honda atd. tie poznajú na celom svete a na všetkých kontinentoch,a škodu poznajú iba v europe aj to nie v celej.a že na slovensku nic neumíme, to je pravda preto robíme škodovky,cayeny,q7.a už sa ty blbeček preber do reality škoda dávno nieje česká značka.

26.06.2011 | 22:18:09 | devil 64 Reagovat

Co to meleš Mariáne

Škodovky jsou jedny z nejlíp hodnocených aut ve světe.
Jejich ceny klesají méňe než u Mercedesu tak se prober čobole a neměj depku z toho že nic u vás neumíte škoda je top Značka jízdní vlastnosti dostupnost a pohoda.

26.06.2011 | 21:19:55 |  Reagovat

fakt divny

opravdu divna recenze.podle mne vymyslena a hanis umyslne znacku,jinak at si kazdy jezdi v cem chce.

02.05.2010 | 21:25:19 |  Reagovat

Marián co to meleš?

16.06.2009 | 07:22:18 | humvee Reagovat

niet o čom

ako všetky škodovky - o ničom - nepodarená skladačka nemeckých dielov...netreba viac - množstvo návštev v servisoch a vyhodené peniaze.

12.03.2009 | 17:18:21 | marián Reagovat

Ta recenze nemusi byt vymyslena.Podle me to muze byt pravda ale autor jednoducho NEUMI jezdit s timhle typem motorizace.Mam v passatu ten samy motor.Pred kazdym zhasnutim motoru treba vychladit turbo.Auto netreba hned prehanet.Treba pockat az se zahreje.Jinak mate turbo v prdeli.Taky se mi stalo ze pokud jsem ho drzel pri prilis nizkyh otackach, zanesli se svicky.Z toho vyplyva ze si treba predem zjistit jakym stylem se ma s tim jezdit jinak vas opravy budou stat majland.

11.03.2009 | 14:32:50 | jamieson Reagovat

Řekl bych, že tady se nejedná ani tak o nedostatek vzdělání, jako o cizí národnost. Jinak ten popis klidně může být pravda: že někdo neumí pořádně česky, ještě neznamená, že lže.

26.01.2009 | 15:59:02 | Itall Reagovat

Dost uboha recenze

Naprosto uboha recenze od cloveka ktery nevi o autech vubec nic a diky tomu ani nema co rict
Recenze neobsahuje zadne relevantni informace jen zavadejici slang "ten turbo" a sujektivni demenci autora ktery si koupi preplnovanou predvadecku.... mimo toho se domivam ze tento 21 lety strelec nema absolutne predstavu jak s zachazet s preplnovanym motorem a po par jizdach typu "to cumis mlada jak to tahne jako prase co" a nevychladnuti turbodmychadla se rozhodlo ze prestane s timto imbecilem spolupracovat

26.01.2009 | 15:35:11 | Jeff Reagovat

njn predvadečka každy tomu osolí ještě než se zahřeje motor pak se není čemu divit ja mam najeto 170 000 a v pohodě.

30.11.2008 | 22:31:45 | Tms30 Reagovat

Čo Vy byť a mať za firma,

že si možeš vybrať služobný voz v 21 rokoch? To Vy byť riaditeľ? Gratulujem, ešte Vy nejaká auto kúpiť, my sa pobaviť....P.S. Aj keď je Superb čínsky Passat, jazdné vlastnosti mierne úbohé, stále motor 1,8 T patrí medzi to najlepšie čo W vymyslel. Na turbo máte záruku. Nech by ste ho hociako ničili, do dvoch /2/ rokov Vám MUSIA vymeniť. Nepoznám znalca, ktorý by si dovolil tvrdiť, že to bolo spôsobené zlým spôsobom jazdy...aj keď by mal pravdu...Takže nás tu nevoďte za nos a zbytočne neznervózňujte iných majiteľov Superbov. Ale ak Vy mať na nové služobné auto, to Vy vyrachať všetky peniaze do auta a už nemať žiadnu rezervu na opravu? To ste nejaka slabšia firma, nie?

17.11.2008 | 09:59:56 | ľuboš Reagovat

to se divym

je ti 21 koupils superba jo a po měsici ti odešlo turbo jo toje fakt divny jak si stim jezdil neni moc připadu takovych poruch pri normalnim provozu u tohoto celkem rozšiřeneho motoru koncernu vw a i to řešeni v servisu je dost pochybne mislim že si vymejšliš mam nahodou to same auto a turbo funguje i po 167 tisicich

17.11.2008 | 08:08:35 | pertt Reagovat

to Anonym 1.3.

Ten Anonym pred Tebou mal pravdu. Niekoľko rokov predtým, sa toto auto vyrábalo licenčne v Číne. Montovali tam Passat s rázvorom predĺženým o 10 cm. Pre Európu dostal iné logo a inú masku a meno Superb. Nepopieral to ani výrobca pri uvedení na trh, bolo to uverejnené v každom odbornom časopise a dokonca teraz, pri uvedení novej generácie, je uvedené, že sa konečne jedná o auto, ktoré nebolo prevzaté od niekoho iného. Začni trochu čítať a niektoré veci Ti nebudú pripadať ako hovadina.

26.05.2008 | 15:05:26 | Petrík Reagovat

dodatečná informace

Doporučuji koupit si katalog Ojetiny 2008 za velice slušnou cenu 155 Kč a důkladně ho pročíst stránku po stránce, proti minulým katalogům dobře zpracované. Dozvíte se,jaké ojetiny nám prodávají naši zahraniční sousedé, jak značkové servisy falšují servisní knížky , co je to načechrané auto, jaké jsou doporučené typy motorů pro konkrétné ojetiny atd.

26.05.2008 | 14:52:15 | Pepa Reagovat

auto pouzivane ako predvadzacie by som nikdy nekupil je sice lacnejsie ale kazdi kto ho u predajcu skusa tak ho samozrejme dobre prevetra a to vetsinou za studena takze sa necudujem ze to turbo odislo

26.05.2008 | 14:34:01 |  Reagovat

ty si ale dobry hnoj,jak si na taku hovadinu vobec dosiel

01.03.2008 | 17:43:53 |  Reagovat

Se z toho Superba neposerte, protože je to jen starej v Číně vyráběnej Passat s prodlouženým rozvorem. Takže žádnej zázrak a už vůbec ne českej.

12.02.2008 | 19:20:39 |  Reagovat

Na tuto diskuzi jsem se dostal náhodou. Škodu SuperB 1,8 T vlastním, byl to můj sen, který jsem si splnil.. a vím, že pokud by s ním jezdil a o auto se trošku zajímal-nemůže tohle nikdy napsat.

12.02.2008 | 19:05:49 | Highjump Reagovat

re. Danek

Nové Turbo na 1,8T i s montáží cca 25 000,-
Lidi nemužete jezdit do značkových servisů!!!

06.01.2008 | 13:59:45 | nepetr Reagovat

re. Danek

Kdo by to byl čekal že Pašík a Béčko ma stejný motor.

06.01.2008 | 13:56:15 |  Reagovat

ten clovek nema zdravi rozum superb je jedna z nejlepsich veci co na ceskych cestach jezdi!!!

04.01.2008 | 17:46:35 |  Reagovat

Ty blbe...

Místo toho, aby jsi se raději učil pořádně používat český jazyk, tak tady otravuješ se svými bláboly.
Za určitých okolností by se celé historce dalo věřit, ale musel by jsi mít všech pět pohromadě a alespoň něco o Superbu vědět. Zdar a otravuj jinde.

31.12.2007 | 16:25:12 | Maximus Reagovat

klamstvo?

hmm, ja teda nemam tiez ziadneho baworaka alebo superb. Nikdy som ale nepotreboval pisat nejake vymyslene recenze? vsak by som sa citil hrozne trapne sam pred sebou. sa mi ani nechce verit ze by to bolo naozaj vymyslene

13.11.2007 | 11:29:23 | Raydowe Reagovat

k smíchu

´Milý spoluobčané,tohle je naprostý výmysl,turbo je sice smrtelné,ale v servisu

09.10.2007 | 22:47:29 | Fighter Reagovat

vidloň

Jestli jezdí tak dobře jako ovládá češtinu tak to auto vydrželo hodně.

24.09.2007 | 22:51:42 | Otik Reagovat

Ubohe

Myslim ze keby si miesto zabijania casu takymito debilnymi vymyslenymi recenziami vyuzil cas na zarabanie penazi tak by si nemusel od zavisti vypisovat taketo ubohe a tupe recenzie ako je tato.

24.09.2007 | 22:38:21 | Roman Reagovat

to bouřlivák

Dobrá detektivní práce,gratuluji.Doporučoval bych recenze takovejch blbečků mazat

24.09.2007 | 21:24:33 | mozilla Reagovat

Výmysl

To tady nikomu nedošlo,že ta recenze je vymyšlená? Nevím, kdo takovému blábolu mohl uvěřit!!! Jsem majitelem Superba a údaje jsou zcela mimo. Mimochodem, podobných provokací od sociálně slabších primitivů je tady víc.

24.09.2007 | 21:21:49 | John Reagovat

VÝMYSL

Co to tady píšeš za hovna?
Tady recenzent uvádí svůj mail jako Foxik118@seznam.cz. Doporučuju proto navštívit jeho
Prostě jen další vymyšlenej blábol. Nic víc...

24.09.2007 | 20:10:39 | bouřlivák Reagovat

Predvadzaci voz s 35k km?

"Byl jsem docela v šoku protože auto bylo koupeno jako předváděcí vůz ( takže skoro jako nové)."
Najazdenych 35 tisic km na predvadzacom aute by som nenazyval ani nahodou novym. Z toho zrejme vyplyva aj problem s tym turbo. Bohvie, kolko soferov sa vystriedalo za volantom a ako vytacalo motor. Mimochodom, zaruka sa vztahuje na 2 roky, takze ak bolo auto jazdene v roku +-2006, tak mas stale narok na zarucnu opravu.

24.09.2007 | 10:06:20 | b0b0 Reagovat

To Tom

Už ne v kůži. Přesedlal jsem z řady 3 na 5 za výhodných podmínek, čili Superb...no.:-))) Nicméně nepovažuji poruchu turba za skrytou vadu, neřkuli, že vozidlo je v záruce, jak se již psáno níže. Takže je to otázka servisu a dealera (komu by se líbila oprava za 60L gratis, že?)

24.09.2007 | 09:08:50 | Radek Reagovat

Podle mně to chtělo navštívit jiný servis,tohle se mi nezdá.Ochota a profesionalita jsou na neskutečně rozdílných úrovních,moc dobře vím co píšu protože jsem taky tvrdě narazil na křáp zn. Škoda.

24.09.2007 | 08:58:07 |  Reagovat

To Janzen

Radek se nemusí zmáhat na superba on má totiž bavoráka v kůži, ale ještě chvíli a určitě se s tím pochlubí sám :) K recenzi: rv 2006-tzn. 2 roky záruka-to máme do roku 2008.Jestli mu ji neuznali tak si to turbo opravdu oddělal sám.Motory s turbem mají určité zásady provozu. Jestli je vytáčel do bezvědomí studené a po zběsilé jízdě nenechal vychladnout, tak se upřímně ani nedivím.O stylu jízdy vypovídá i udávaná průměrná spotřeba 10,5 l/100Km. Neschopnost skloňovat zase vypovídá o vzdělání majitele-takže možná viděl Superba jenom jako model od ABREXu někde ve výkladní skříni...

23.09.2007 | 23:22:07 | Tom Reagovat

Nějaký romský spoluobčan se dostal na internet

23.09.2007 | 21:18:02 |  Reagovat

Právě, že jsem ho studoval

23.09.2007 | 20:13:37 | Radek Reagovat

to Radek

Ty joudo, prosuduj si obchodní zákoník, V tomto případě jasně musí uznat vadu jako skrytou!!! Nedělej prosímtě tady chytráka, jestli těm autum rozumíš tak jako občansko právnímu zákoníku tak sem raději nic nepiš, alespoň stoupne sofistikace tohoto webu. Sám pokud by jsi se zmohl na Suberba, tak by jsi byl z toho podělanej až za ušima. Ubožáku!!!

23.09.2007 | 20:11:48 | Janzen Reagovat

skrytá vada

Autobazar NEMUSÍ uznat vadu způsobenou opotřebením vozu. Když si koupíš vrak za 10.000kč, tak taky asi těžko vyreklanuješ např. sjeté brzdové desky za skrytou vadu, že? Takže uvažuji, než něco napíši o skrytých vadách. Turbo mělo být opraveno v rámci záruky super značky Škoda.

23.09.2007 | 19:59:06 | Radek Reagovat

škodofil

Další vybrakovaný škodofil, co nedokáže zkousnout, že nebyl někdo s schade spokojen.

23.09.2007 | 19:55:29 | Radek Reagovat

Tak tomu říkáš recenze? Spolehlivost Superbu je výborná a pokud by odešlo turbo po měsíci od koupě, musí záruku uznat i autobazar, protože se jedná o skrytou vadu, podle toho je recenze pravděpodobně vymyšlená.

23.09.2007 | 19:27:10 | Tomas Reagovat