Recenze Suzuki SX4 1.6 4x4
“Malý, líbivý vůz za relativně příznivou cenu.”

Autor recenze: Tomáš (31 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1.6 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:19 800 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 8 měsíců Průměrná spotřeba: 8,2 l/100 km Vloženo: 28. 6. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Po krátké době se vyskytl problém se snímačem otáček a kontrolka tak hlásila poruchu ABS. Po chvíli se rozblikala i kontrolka pohonu 4x4 a rozsvítila kontrolka elektroniky motoru. Vše vyřešila výměna čidla ABS na pravém předním kole.

Další závada se objevila posléze a to v podobě zatékaní do zavazadlového prostoru. Voda byla znečištěná, takže nešlo o zatékání kolem pátých dveří, ale odněkud z podběhu nebo kolem tlumiče. Snad odstraněno.

Pak bych měl pár vátek k povrzávajícím plastům v interiéru včetně předních sedadel.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Pár drobností bych k SX4 měl. Na tvrdší podvozek se nechá zvyknout a průměrná spotřeba podle ukazatele se při kombinovném provozu pohybuje kolem 8,2 l/100km. Menší kufr beru jako fakt a ne jako mínus.

Co se pohonu týká, tak 4x4 funguje skvěle. Motor je bez vibrací a krásně tichounký. Jen je škoda, že převodovka je jen 5ti stupňová. Při klidné jízdě by se docela často hodil i šestý stupeň. Na druhou stranu i se zařazeným patým stupněm se vůz po přidání plynu docela ochotně vytáčí.

Další malé mínus je za tlačítkem ovládané stmívání palubních přístrojů a dále za kolébky ovladačů bočních oken, které se pro úplné stažení okna musí držet. U řidiče je sice režim spuštění okna dolů po úplném stisknutí vyřešen správně, ale nahoru už musíte opět kolébku držet až do konce. A malá výtka je i za poměrně široký přední sloupek, který občas brání ve výhledu. Poslední věcí, kterou mohl výrobce vyřešit lépe je bezklíčkové otevírání dveří. Mohlo fungovat podobně jako u Renaultu, kde se stačí přiblížit a dveře se odemknou. U SX4 je nutné zmáčknout gumový knoflík na klice dveří.

Jinak skoro po 20000 km jsem s autem celkem spokojen. Báječný je posaz o něco výš než u jiných automobilů. Řidič má lepší přehled o dění kolem sebe.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Suzuki SX4

Vložit komentář

prehlad ??

to vysoke sedenie je fakt super, ale zeby som mal prehlad, co sa okolo mna deje. Do kazdej zakruty na krizovatke sa musim najskor kuknut cez bocne okno, ci tam nie je nejaka hlucha babka na prechode. Raz sa mi skoro podarilo zlozit jednu, odvtedy si davam pozor.

05.03.2009 | 14:48:22 | pepa Reagovat