Recenze Suzuki SX4 1,6 GLX sedan
“Pohodlné a bezpečné vozidlo.”

Autor recenze: jirka (45 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2008 Typ motoru:1,6 benzín Stav km při koupi:5 km Stav km nyní:7 840 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 4 měsíce Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 7. 9. 2008

Hodnocení inzerátu: 7 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Honda Civic

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Zatím po ujetí 7840 km vše OK.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Se svým novým vozem zn. SUZUKI SX4 sedan jsem naprosto spokojený. Mnozí sice podotknou, a já se přiznám že jsem taky mezi ně patřil, že jsou vzhledově i přitažlivější značky, ale po usednutí do vozidla a zejména po jeho nastartování a ujetí několika kilometrů, si Vás tohle vozidlo začne získávat. Absolvoval jsem s tímto autem cestu do Chorvatska a můžu říct, že jsme si tuto jízdu i s manželkou doslova užívali.

Motor 1.6 benzín dává tomuto vozidlu dostatečnou dynamiku pro jízdu a rovněž průměrná spotřeba 6,5 l mile překvapila. Jenom chci podotknout, že vozidlo jsme nijak nešetřili a vyzkoušeli jsme i maximální rychlost, kdy bez problému vozidlo dosáhlo 180 km rychlosti. Tento motor, jak již bylo uvedeno v jiných recenzích, si libuje ve vyšších otáčkách a nejlépe se cítí mezi 2500 - 4000 otáčkami. Nad 4000 otáček se z něj stává dravec.

Co se týče interiéru, nezjistil jsem zatím žádné problémy, palubní přístroje jsou dobře čitelné, vše je v dosahu řidiče. Vozidlo je vybaveno automatickou klimatizaci. Interiér je solidně odhlučněn a nejsou v něm zatím slyšet žádné pazvuky. Sedačky mají solidní boční vedení, sedadlo řidiče je výškově nastavitelné. Škoda, že volant je jen výškově nastavitelný. Ve výhledu trochu vadí přední boční sloupek. Spousta uživatelů jistě ocení velikost zavazadlového prostoru který pojme 515 l.

Celkový dojem z vozidla je velmi dobrý, zejména díky jízdním vlastnostem (dobře sedí při průjezdu zatáčkami, vyšší světlost vozidla, přesné řazení,dobrá akcelerace) a nemalou roli sehrává i poměr ceny a výbavy vozidla (např. aut. klima, audiosystém CD,MP3 s ovládáním na volantu, el. stah. oken v celém vozidle, el. ovl. vnějších zrcátek včetně vyhřívání, vyhřívané př. sedačky, ABS, ESP, 6x airbagy).

Vozidlo SUZUKI SX4 1,6 GLX sedan jsem zakoupil v měsíci červnu 2008 a po mých dosavadních zkušenostech, mohu toto vozidlo doporučit zejména těm, kteří si chtějí za rozumnou cenu pořídit pohodlné vozidlo.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 7


Komentáře uživatelů k recenzi Suzuki SX4

Vložit komentář

Sedan Sx4

Hodnotenie auta.Mam ho jeden rok a nodporucam ho nikomu.Dovody.Plasty na palubovke neustale pukaju.,prakticky neodstranitelne vady.Servisy Suzuki slabe.

13.11.2010 | 23:09:38 | Rogy Reagovat

Fakt. Úplne mi vypadlo,...

..:(( HRvatsko. BIH je Bosna a Hercegovina...dík.

17.12.2009 | 19:34:09 | ľuboš Reagovat

Chorvatsko ne? Republika Hrvatska..

17.12.2009 | 18:55:35 | Ing. Pelikán Reagovat

Čo je to HR?

Dík. Hercegovina asi nie...

17.12.2009 | 18:22:53 | ľuboš Reagovat

hodnotenie

Mám sedan S4.Suhlasim s honotenim odbornikov,za primeranu cenu ,primerane auto.Celkom milo som prekvapeny jazdou v aute,slusny motor,relativne dobry v zakrutach na pomer vysky a razvoru vozidla.Spotreba na dlhu trat 140- 160, 7,4 - 8,3 litra, v meste 8-9,3 v zimnom období pri troch tisicoch km.Pri počasí cca -4 až - 10 vrzganie,robia to pasy nakolko zastrčka na pas je v plaste,ktorý vrzga,ak je teplejšie nepočut nič.Pri vyšších rychlostiach počut šum bud od pneumatik,alebo zle utesnene dvere.Mysslim si ,že auto ma zatial dost milo prekvapilo ,honotil by som ho znamkou 8 z desiatich možnych bodikov.Kupil by som ho opat,aj napriek tomu,že dizajn pre mnohych neni najkrajší.Predtým som mal kvalitné auta,takže viem o čom píšem.Uvidíme dalej.ako sa bude chovat.

17.12.2009 | 18:08:57 | Igor Reagovat

RE: Ivan

Jirka napsal své zkušenosti a pocity z nového auta. Ty jsi napsal jen urážlivý blábol - na víc očividně nemáš a asi nemáš ani to auto. Mám také SX4, necelý rok a zatím žádná závada, vše funguje jak má. Vyrobeno v Japonsku. Spotřeba 7,3 při spuštěné klimačce a zimních gumách po Brně. Jediné co mi trochu vadí, že nevím kam by se daly umístit denní světla. Jinak maximální spokojenost.

27.12.2008 | 19:26:37 | G. Reagovat

fóra

Pro kolegu AN: ber to tak, že zde lidi popisují své pocity z aut, které vlastní, at´ jde o nové či jeté autíí. Pokud budu chtít vědět hodně informací na nějaké autíí, které se mi zamlouvá, není problém si pak vyhledat na netu club danné značky a pročíst si obsah fóra. Tam si vlastníci aut radí a popisují svá vozítka.

09.09.2008 | 19:11:26 | an Reagovat

inac

neviem co sa tu hadate ze nech pisu recenzie na nezabehnute auta, sam server je prezentovany touto vetou: Tisíce auto recenzí, názorů a zkušeností řidičů na jednom místě!Vše, co Vám autobazary neprozradí. Tak si myslim ze recenzie o jazdnych vlastnostiach je lepsie si precitat v odbornom casopise od ludi ktori vedia presne co pisu a maju s cim porovnavat, alebo zvolit skusobnu jazdu priamo v predajni, a vybavu noveho vozidla je ozaj lepsie pozriet v autorizovanom katalogu.

09.09.2008 | 14:25:05 |  Reagovat

No tak klasická SX4 jako malé SUV je daleko hezčí..tohle je splácanina..

09.09.2008 | 12:36:08 |  Reagovat

Vyzor

Mne sa zda byt vyzor tohoto auta priam katastrofalny,keby som mal volit podla vyzoru tak radsej "klasicku" SX4-ku. Ovsem ak sa tento pseudosedan vyraba v japonsku tak ste si vybrali dobre :-) Myslim ze v konecnom prevedeni a spolahlivosti bude na tom tento sedan oproti tomu vyrobenemu v Madarsku urcite na tom lepsie. A je sa mi prosim nikto nesnazi nahovorit ze su obidve vyrobene z rovnakych suciastok. Mimochodom to s tou spotrebou som pocul tiez.Vela majitelov malych benzinov v SX4-ke ale aj Ignise som pocul stazovat sa ze bezne jazdia za 8-9litrov. Ale vidim ze s lahsou nohou sa da aj za menej :-)

09.09.2008 | 10:27:20 | Roman Reagovat

Sedan

by sa mal vyrábať v Japonsku. Inak tie ostatné SX4 z Maďarska, tak to sú teda riadne kýble. Kamarát to má a dodnes lutuje, že za auto vysolil pol melóna. Nech slúži.

08.09.2008 | 21:27:03 |  Reagovat

Ivánku, díky za ohodnocení mého názoru na mé auto, které jsem představil jako novinku na trhu. Vyjádřil jsem touto recenzi pouze svůj názor na vozidlo, se kterým jsem spokojen. Mimochodem do HR jezdím autem již spoustu let a určitě nepatřím mezi paštičkáře.
obo - co se týká té spotřeby, tak výrobce uvádí u tohoto vozidla průměrnou spotřebu 6,7 litrů, což se té aktuální přibližuje. Možná, že na tento rozdíl ve spotřebě může mít vliv i skutečnost, že sedan je vyráběn v japonsku a má pohon jen na přední kola.
Všem přeji mnoho km bez nehod a po získání dalších zkušenosti s tímto autem budu recenzi postupem času doplňovat.

08.09.2008 | 20:16:06 | jirka Reagovat

Ivan

Ja tiež nevidím problém v recenzii po pár 1000 km, nie je to recenzia poruchovosti vozidla, ale jeho jazdných vlastností a celkového dojmu. To v časopisoch majú tiež byť len recenzie ojazdených áut?
K recenzii: trochu ma prekvapila tá spotreba, veľa majiteľov uvádza práve problém ísť pod 7 litrov.

08.09.2008 | 12:02:15 | obo Reagovat

Ivánek

Ivánku, proč hlupák?? Mnoho lidí nepotřbuje číst recenzi na pětiletý fáro, páč mnoho lidí má po lízačce a obnovuje autopark. Ba naopak jsem rád, že někdo napíše recenzi na nové auto a pokud jí bude postupem času doplňovat, tak není co řešit. Jinak pisateli přeji mnoho km. bez nehod a poruch.

07.09.2008 | 23:12:57 | an Reagovat

Suzuki

po tak krátkej dobe napíše recenziu o aute iba hlupák, zvlášť ak je nove, presne taký istý čo sa vyberie na dovolenku do HR (len preto že to je blízko) dúfam že ste ho aspon nabalili až po strechu potravinami, aby ste sa tam finančne nezruinovali... Pohodlie, relatívný pojem, ledva to patrí do strednej triedy a tam sa robia kompromisi

07.09.2008 | 22:48:50 | Ivan Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Suzuki SX4