Recenze Suzuki SX4 4x4 1,5
“dobré”

Autor recenze: michal (52 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1,5 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:56 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 9 l/100 km Vloženo: 15. 10. 2010

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.8

Spolehlivost

6
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

3
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Focus 1,8

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

S SX4 jsem byl do letošního roku velmi spokojen.Teď se vyskytla závada pravděpodobně v elektronice,po nastartování zůstane svítit kontrolka signalizující poruchu motoru a po sešlápnutí plynového pedálu jde motor maximálně do otáček 1000 a to i při maximálním sešlápnutí.Dle odborného servisu je to na PC porucha PO 607,ale nevědí co a jak odstranit.Padly návrhy vyměnit plynový pedál s čidlem nebo dokonce celou řídící jednotku motoru!Po odblokování poruchy na PC auto normálně jezdí a po několika dnech se objeví problém znovu.Zkusil jsem vypnout zapalování,nastartovat opět a jet s e svítící kontrolkou.Vše proběhlo bez potíží a po ujetí 20km jsem zapalování vypnul a opět nastaroval-vůz šel normálně do otáček a kontrolka nesvítila.Samozřejmě až do příštího problému,takže si nejsem jistý,kdy zůstanu někde stát.Má někdo podobnou zkušenost?Slyšel jsem i o nadměrnou citlivost elektroniky tohoto typu na kvalitu benzínu?!


Hodnocení a zkušenosti s autem

Šikovné auto s velmi dobrými jízdními vlastnostmi,volitelný pohon všech kol jsem několikrát v zimě využil a projel tam,kde ostatní hrabali.Doporučuji pro menší rodiny,nejlépe dvojici aktivních lidí.Bezpečnost pevného kompaktního rámu karoserie je na úkor výhledu z auta(přední zdvojený sloupek),díky němuž snadno přehléhnete cyklistu nebo chodce z leva.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Suzuki SX4

Vložit komentář

Neviem naisto, ale benzín s tým nemá nič spoločné.

To sú iba reči servisu, keď nevedia kam z konopí. Skúste pozrieť lambda sondy, či náhodou nemáte nejaký kontakt uvoľnený a podobne. Ak by bol vadný pedál, pochybujem, žeby sa dala chyba "vymazať" tak, aby motor normálne šiel.

P.S. Skúste druhý servis. Nemusí byť značkový. Tie sú NAJHORŠIE.

16.10.2010 | 23:40:16 | ľuboš Reagovat

RE: Neviem naisto, ale benzín s tým nemá nič spoločné.

Skuste v servisu požádat aby se mrkli na spojovací miniaturní konektorky kabelů.Měli jsme tuto závadu na Kia sorento a zbytečně jsme vyhodili 12000kč.U kii se tzto konektorky nacházejí v pravé části vnitřního blatníku.Byli zoxidované a stálo nás to v servisu 850 Kč.Ten samí problém,byl i u nás,sice jiná zn.ale zkusit se musí vše.S pozdravem

22.01.2012 | 15:16:27 | Budík  | 172.22.6.* Reagovat