Recenze Toyota Avensis combi, sol tech
“Nelze jinak, než vřele doporučit. ”

Autor recenze: paldik (29 let),
Karlovarský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:1.8 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:35 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 17. 5. 2006

Hodnocení inzerátu: 9 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Superb

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ne.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jedním slovem - SUPER!!!

Na avensis jsem přešel ze Superba a musím konstatovat, že pánové z VW by se měli nad sebou a příslovečnou "německou kvalitou" velmi vážně zamyslet.

Avensis jsem zakoupil ve zvýhodněné nabídce za necelých 700.000,-- ve výbavě Solid Technical, kde mimo xenonů, navigace a kůže nechybí nic. Vše v elektrice, 9 airbagů, ABS, TRC, BA, vychytávky jako elektrochromatické zp. zrcátko, dvouzónová klimatizace, dešťový senzor, ovládání rádia na volantu atd. Za tuto cenu je výbava opravdu bohatá.

Motor 1.8 / 95KW je pro tohoto kombíka optimální a zaručuje svižné svezení za přiměřenou spotřebu. Jízdní vlastnosti výborné, lepší u kombíka těžko hledat - zatím jsem se nesetkal s žádnou nepředvídanou reakcí vozu v mezních situacích. ABS nastaveno rozumně (aktivuje se opravdu pouze v případě potřeby) a TRC se bezchybně stará o vyrovnání chyb řidiče. Podvozek nastaven tak akorát na české silnice. Odhlučnění dokonalé - i u rychlosti okolo 160km/h převládá hluk z odvalujících se pneumatik nad zvukem motoru.

Za zmínku stojí především dokonalé a krásné zpracování interiéru - kvalitní měkčené plasty v kombinaci s kovem a koženými doplňky působí opravdu luxusním dojmem. Vše dokonale lícuje a žádné podezřelé zvuky se neozývají. Dojem kazí pouze roleta (kryt zavazadlového prostoru), která si při přejezdu nerovností ráda zadrnčí.

Sedadla vpředu velmi komfortní, jak už je u toyot je zvykem, pouze vzadu by mohly být delší sedáky - pravděpodobně je toto způsobeno řešením "rovné podlahy", které lze velice jednoduše docílit právě překlopením zmíněných sedáků a sklopením opěradel do vodorovné polohy. Jen pro představu o užitné hodnotě - podařilo se mi v tomto autě bez potíží převézt pracovní desku kuchyňské linky o délce 3,5m!

Co říci závěrem - snad jen, že nejsem placen Toyotou za propagaci - jsem jen zákazníkem, který je jak s vozem, tak s přístupem prodejce a servisu Toyota bez výhrad spokojen. Avensis kombi doporučuji, každému, kdo hledá kvalitu, spolehlivost, komfort a vysokou užitnou hodnotu za přiměřenou cenu.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 9


Komentáře uživatelů k recenzi Toyota Avensis

Vložit komentář

dotaz

Čistě pro zajímavost,kde jste vůz koupil?Díky za odpověď.

28.01.2007 | 18:14:49 | Vašek Reagovat