Recenze Toyota Carina 1.6 16v
“Jedinou chybou je,že už se nevyrábí.”

Autor recenze: Drobek (45 let),
Karlovarský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1994 Typ motoru:1.6 16v, 4A-FE/85kW Stav km při koupi:223 000 km Stav km nyní:240 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 7.5 l/100 km Vloženo: 21. 3. 2010

Hodnocení inzerátu: 6 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 120 Škoda Fabia,Honda Accord 2.3 iSR

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Kromě čidla na ABS,které odešlo a nejsem si jistý,zda tomu nenapomohl výlet do škarpy poté,co mi auto ukradli,je auto naprosto pohodové a bez závad.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vůz jsem koupil v prosinci 2008 jako ojetý,jsem v pořadí 3 majitel,auto bylo původně jako nové zakoupeno v CZ a po celou dobu bylo pravidelně servisováno. Kromě již výše zmíněného čidla ABS,jsem na něm pouze letos vyměnil tlumiče a pružiny,což je vzhledem k věku normální a ještě mě čeká výměna levého zadního lemu. Ten by možná šel ještě vykytovat,ale není drahý,tak jsem radši zvolil výměnu.

Jelikož pracuji jako dálkový řidič,tak auto používá převážně manželka a nemůže si ho vynachválit. Já ostatně taky. Je pohodlné,prostorné,naprosto spolehlivé a vcelku i úsporné. Manželka najezdí většinu km po městě,s občasným výletem na chatu,cca 20 km vzdálenou a to s průměrnou spotřebou 7.5 - 8.0 l. Na dovolené po ČR jsme najeli zhruba 2000 km a to s průměrem 6.6 l,což na auto této velikosti vůbec není špatné.

Jak jsem už podotkl,auto mi ukradli(15 letý chlapec se povozil,poničil ho a postavil mi ho zpět k baráku),takže vcelku znám i ceny náhradních dílů a oproti očekávání,kdy na mé předchozí auto,taktéž japonské to nebyla žádná láce,tak tady jsem byl příjemně překvapen. Samozřejmě u druhovýroby,ceny originálních dílů se pohybují někde úplně jinde.

Celkově vzato,jsem naprosto a nadmíru spokojen,na auto nedám dopustit a jako rodinné auto nemá Carinka opravdu chybu. Nejenže je naprosto spolehlivá,ale navíc je i vzhledově mimořádně povedená,zejména zadní partie. Vím,že do kufru bez problémů naložím vše co potřebuje 4 členná rodina na dovolenou a to včetně kočáru,a nemusím přemýšlet nad tím,co vzít a co nechat doma. A i plně naložená,není Carinka v provozu žádnou brzdou.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 6


Komentáře uživatelů k recenzi Toyota Carina

Vložit komentář

Zdravím kolego. Já mám Carinku zaplať pambu v černé metalíze,ta je pořád stejná a nevyšisuje,jen teď mě čeká dolakování po výměně obou zadních lemů. Ale trošku si s tím vyhraju a bude to dobrý,na to abych holku strčil do lakovny nemám,tak si nechám barvu namíchat a nějak to zvládnu sám. Jen s úžasem koukám na to leštění pod vodou,o tom slyším poprvé. A máš naprostou pravdu co se týče kabelů,bydlím na náměstí,všechna svoje auta jsem parkoval vždy na víceméně stejném místě a nikdy si mě kuna nevšimla. Až teď a hned 2x po sobě v rozmezí měsíce. Ale to jsou jen takové drobné starosti. Nejvíc oceňuju to,že když jsem s kamionem na 2 - 3 týdny pryč,tak se manželka nemusí o nic starat,přijde,otočí klíčkem a jede. Jen před dovolenou doleju tak půllitr oleje,auto umeju a zas na něj v podstatě celý rok nemusím šáhnout. Ta spolehlivost a nenáročnost je u Carinky naprosto úžasná. Teď dostala holka nové zadní lemy,na jaře komplet pružiny a tlumiče a myslím,že pár let nemám důvod shánět jiné auto. Ostatně takhle vzhledově hezkých a ještě navíc spolehlivých vozů je asi málo. Tak ať ti to taky jezdí vpohodě jako mě a ahoj. Aleš

04.07.2010 | 15:52:31 | Drobek Reagovat

For Fitipaldi

Díky moc, už vyberám bicykel :-P. Inak čo sa týka Audi 100 tak áno, jazdné vlastnosti nie sú veľmi "športové", no čo som počul, tak väčšina ľudí si práve pre tie jazdné vlastnosti Audi 100 pochvaľuje. Ale každý je zvyknutý na niečo iné. A výbava bola vždy silnou stránkou japoncov, no v poslednej dobe od toho trošku upustili a je to škoda. Aspoň ja osobne mám taký dojem :-C. Každopádne Carina je dobrá, kamarát ju má takisto a veľmi si ju pochvaľuje. Aj ja tebe želám veľa šťastných km :-P.

25.03.2010 | 13:13:42 | Matúš Reagovat

for Matůš

Ahoj, rád odúpovím. Měl jsem Audi 100, 1.8 benzín, v základu, r.v. 1987.
Už to snad stačí. Zatímco japonci v té době dávali do základních verzí alespoň centrální zamykání a el. okna, Audi nemělo absolutně nic. Navíc je Audi velký zvenku, ale uvnitř už to taková sláva není a mělký kufr mě taky moc nepotěšil. Motor 1.8 je dobrý možná v Golfu, ale s "kilem" moc necvičil ale benzínu nedopřál míň než 9l/100km a celkem mu chutnal i olej. Jízdní vlastnosti taky nic moc. Díky dlouhým přesahům to byla taková rozhoupaná loďka, rychlé projíždění zatáček byl docela adrenalin. Moc to nezměnily ani nové tlumiče. Toyota je taky poměrně měkká, ale vždycky jede kam ji pošlu, jen v extrému mi asi dvakrát ustřelil zadek. To Audina se každou chvíli hrnula přes kola v rejdu rovně... Jak Toyota, Audi jsem měl obutou na předepsaných 14". Na radost z jízdy je asi nejlepší (z toho co jsem měl) Nissan Primera na 16". Ta ale bohužel není tak spolehlivá jako Toyota nebo Mazda 626 (ty jsem měl 2, jednoho 2l a jednu 2,2). Zdravím a přeju mnoho šťastných km, ať už jezdíš s čímkoliv.

25.03.2010 | 08:50:00 | Fitipaldi78 Reagovat

For Fitipaldi

Toyota Carina je super voz, týchto odlschool japoncov mám rád, ale v čom jej Audi 100 nesiaha ani po ráfiky ? Vďaka za vysvetlenie :-P.

24.03.2010 | 18:24:05 | Matúš Reagovat

Zdravím kolego, mám úplně stejný model,motor i r.v. a musím s vámi jen souhlasit. Carina je nejlepší auto jaké jsem kdy měl a stále mám. Jsem také 3. majitel, auto má najeto 330.000km a stále je v super kondici.
Mám ho 5 let a zatím žádná závada. Měnil jsem jen spotř. mat. - brzd. destičky a obložení, výfuk, rozvody, filtry, tyčky stabilizátorů, lanovod ručky, aku, svíčky.
První 3 roky s autem jezdila převážně manželka, hlavně po okreskách a spotřeba jí vycházela 6,7l/100km. Já jezdím docela ostře a spotř. je lehce nad 8 po okreskách a něco přes 10 na dálnici. Tady se musím přiznat, že z HK až na Rozvadov ručička tachometru nespadne pod 160km/h, chvílema atakuje i 200 a mám plný kufr jídla a oblečení na měsíc. Tímto jízdním stylem trochu mizí i olej (asi 0,4l na 1000km).
Jediná věc, kterou bych mohl autu vyčítat je koroze zadních lemů, kabely ke svíčkám (už 5x si na nich pochutnala kuna - u jiného auta jsem tohle nikdy neřešil a to jsem měl 10 různých značek) a barvu. Mám červenou, ale teď je spíš hnusná vyšisovaná růžová. Předchozí majitelka prý nechala auto vyleštit pod vodou a tím to pěkně ....! A i kdyby to neudělala, tak červená barva je úplně ta nejhorší ze všech a vždycky takhle zmizí. Není to problém jen Toyoty, udělala mi to i Audina 100 (Toyotce nesahá ani po ráfky) a viděl jsem vyšisovaný VW i Mercedesy. Takže v podstatě nic moc k vyčítaní:-)
Jediný co mě opravdu mrzí, je že se Carina už nevyrábí. Avensis je hořší a není tak hezký.
Přeji mnoho spokojenosti a šťastných km.

24.03.2010 | 18:11:23 | Fitipaldi78 Reagovat