Recenze Toyota Celica GTi
“Úžasný sporťák !!!”

Autor recenze: Pida ,
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1990 Typ motoru:2.0 benzín Stav km při koupi:157 000 km Stav km nyní:161 500 km Způsob řazení:manuál Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 10 l/100 km Vloženo: 12. 3. 2004

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.7

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

2
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Měla kompletně vymlácené silentbloky na zadních ramenech - díky "kvalitním" českým silnicím a tvrdému podvozku.

Dál vyžadovala jen menší opravy, jako svíčky, řemeny, obložení čelistí ruční brzdy a servomotorek naklápění světel. Jinak jezdím skoro 5000km a vše 100% OK


Hodnocení a zkušenosti s autem

Dokonalost. Celica má i po 14 letech vynikající vlastnosti, které by jí mohly závidět nejnovější vozy. Má přesný, někdy až příliš citlivý podvozek s dost tvrdým nastavením (tedy na naše silnice).

Motor 2.0 3S-GE je dostatečně silný, má bleskovou akceleraci, ale trochu schází výkon při dynamickém zrychlení - musí se vytáčet tak na 4-5000.

Interiér je dost prostorný pro dva lidi a nákup, a má velice prostorný kufr. Je z ní dobrý výhled, navíc se díky mrkačkám skvěle odhaduje předek na cm.

Celica je prostě skvělé sportovní auto pro znalce Toyot, poradí si např. s Octavií RS 4x4T a leckerý chodec se za ní otočí. Jedinou nevýhodou jsou poměrně drahé náhradní díly (téměř vždy originály) a větší spotřeba.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Toyota Celica

Vložit komentář