Recenze Volkswagen Scirocco 53 GTII
“Neznám nic lepšího.”

Autor recenze: SciroccoMan ,
Pardubický kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1987 Typ motoru:1871 - kód DX Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 20. 12. 2004

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.7

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Volkswagen Passat

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Uvedené vozidlo vlastním již 5let. Za tuto dobu jsem měl na vozidle několik zavád, které však nepovažuji za nějak extra závažné.

- Vyhořelé palivové podávací čerpadlo - v důsledku poškozené a od předchozího majitele neodborně opravené trubky, kterou putuje natankoévané palivo do palivové nádrže vozidla. Touto poškozenou trubkou se od pravého zadního kola dostavála voda do palivové nádrže, kdy toto se projevilo po nějaké době vyhořením podávacího palivového čerpadla v nádrži. Shořelo na uhel. Po tomoto následovalo kompletní vyčištění celé palivové soustavy. Nový palivový filtr atd.

- další závadu na palivovém čerpadle jsem měl letošního roku 2004. To mě prasklo tlakové palivové čerpadlo. Nemůžu brát, ale jako závadu takovou, protože kdo ví, jak vypadá tlakové palivové čerpadlo, ví že je nerozebíratelné. Já jsem si však sehnal jednoho šikovného pána, který tyto čerpadla spravuje a pak je zalévá jakýmsi tekutým kovem. Čerpadlo pracovalo bez problémově, ale tekutému kovu vadily rozdílné vnější teploty a tudíž popraskal.

- dále jsem měnil na přední nápravě po předchozím majiteli zvlněné, popraskané a ruplé brzdové kotouče a samozřejmě s nimi i brzdové destičky.

- dále jsem měnil ložiska předních kol - byli vydrolený na padrť.

- zadní ložiska jsem dělal letos.

- musel jsem vyměnit aku za nový - holt není nesmrtelný a má danou nějakou životnost.

- špatně ukazoval tachometr rychlost vozidla - vyměnil jsem ho za jiný z havarovaného vozidla a je to O.K.

- nefunkční klakson - nějaký debil - předchozí majitel urazil kostru - a pak to má troubit


Hodnocení a zkušenosti s autem

Do vozítka jsem se zamiloval na první pohled. Je to krásná placka. Na vozidle mám sportovní snížený podvozek, který je kompletní od značky Koni. Takže jízdní vlastnosti vozidla je SUPER a utrhnout ho dá hodně práce a mě osobně se to podařilo pouze dvakrát a to pokaždé na mokru a v rychlosti nad 100km/h. Vozidlo je však výborně ovladatelné a srovnat s ním smyk není zas tak velký problém.

Motor jsem skládal někdy kdysi před pěti lety, když jsem si přivezl auto na podvalu. Skládal jsem z věcí, co jsem našvel v garáží a co jsem měl po ruce. Motor 1.8i 8v - 112PS jezdí bez jakýchkoliv problému dodnes. Na motoru nemám žádné úpravy. Pouze "power rohr" od Bonratha, sportovní vložku filtru od firmy KN a na zakázku dělanou odlehčenou spojkovou sadu.

Motor má spotřebu oleje tak 0,5l na 2.000km. Spotřeba paliva v průměru 7l na 100km je při mé svižné jízdě nádherná - si teda alespoň já myslím.

Vozidlo má originální design, který zaujme i po letech v dnešní době. Motor je nenáročný na údržbu, spolehlivý, dynamický s ochotou vytáčet se do otáček a bez vysokých požadavků na dodávku paliva. Jízdní vlastnosti vozidla vynikající.

Celková spolehlivost vozidla 100%.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Volkswagen Scirocco

Vložit komentář