Recenze Alfa Romeo 33 1.4 IE
“Nejlepší auto, který jsem kdy řídil a brutální. CUORE SPORTIVO!!!”

Autor recenze: Jacques (21 let),
Královéhradecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1991 Typ motoru:1.4 IE Imola Stav km při koupi:92 000 km Stav km nyní:128 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 22. 5. 2007

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.6

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

4
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Hned po koupi se měnila nádrž a koncový díl výfuku. Jinak občas pozlobí elektronika a topení. Začíná hnít na pro "33" typických místech, hlavně kolem víčka nádrže a vzadu za SPZ až po gumu u kufru. Spojka začíná prokluzovat, ale nemá cenu jí měnit, protože Alfu už jen dojíždím.

Navíc výměna obnaší nemalé výdaje. Je vyndaný brzdný rozdělovač ( přední i zadní kola brzdí stejnou silou hned po sešlápnutí brzdového pedálu ). Byli tu problémy s okny vpředu a spínací skříňka se zapíná přes spínač pod volantem ( taky už nemá cenu shánet jinou ).

Jinak byli měněny rozvodové řemeny a svíčky ( to je dost podstatné pro tyhle sportovní auta ).


Hodnocení a zkušenosti s autem

Mám alfu dva roky, koupil jsem ji z dovozu, ale musím říci, že "33" je naprosto vyjímečné auto. Dá se sehnat o mnoho levněji než např. Felicie.

Musím říct, že kdo s Alfou nemá zkušenosti, tak mu asi chvilku bude trvat, než si zvykne na to, že ji musí držet ve vyšších otáčkách a na řazení, ale jde o zvyk. Pokaždé mi Alfa přinášela radost z jízdy, hlavně na klikatých cestách to je nádhera, auto sedí jako přibitý. Bez problému s Alfou předjíždím Octavie, atd...

Motor šlape jak hodinky, co Alfu mám, nebyla na motoru jediná závada a jede vskutku brilantně oproti Favoritu. Uvažují o tom, že tuhle Alfu dojezdím a koupím si další "33" ( asi jsem propadl Alfa-šílenství ). Je fakt že se s ní musí opatrně při začátcích, protože jsem znal pár mladých řidičů, kteří v ní nechali život.

No to je asi tak všechno, tak abych to shrnul: Alfa Romeo 33 je výborné sportovní auto, které ma jedny z nejlepších motorů a podvozků, hodí se i pro rodinu s dětmi a má hodně veliký zavazadlový prostor. Vždy když s ní jedu tak si to užívám, velký sportovní volant, plyn a brzda blízko u sebe a nádherný zvuk motoru.

Zdravím všechny Alfisty a CUORE SPORTIVO.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Alfa Romeo 33

Vložit komentář

kom

Taky jsem měl 33 ale 1,7 105 hp a byl jsem z ni unešen zátah 1,2 a 3 byl brutální a skoro jsem ani nevěřil že má jen 105 hp.Ale ten podvozek ten byl ko.Interier se mi taky moc líbil na tu svou dobu no a nakonec jsem ji poslal v jedné zatáčce na polňačce přes velkej kámen a ten tam i v tej podleze zůstal. Teďka mám 156 2,4 a vřele doporučuji

19.04.2012 | 12:52:34 | tonda  | 95.80.208.* Reagovat

Mám uplně tu samou kdo ji nezná těžko uvěří že tento skromný obsah je schopen držet krok i s daleko silnějšíma autama. jinak ten volant by chtělo samo zmenšit. Sportovní má možná dezajn ale toť vše. Jinak super auto na svůj věk.

17.06.2007 | 18:28:15 | LLL Reagovat

Re: velký sportovní volant

mno tk jako bejvaji, ale na tyhle alfe je kouzelnej ten velkej volant a moc dobre se s nim jednoruc zataci, pac auto ma posilovac a je na vysku stavitelny, to jen tak nejaky auto z tyhle doby nema.

23.05.2007 | 14:44:22 | jacques Reagovat

velký sportovní volant

A ja som myslel, že športové volanty sú malé.

22.05.2007 | 23:14:02 | Petrík Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Alfa Romeo 33