Recenze Citroën AX 1,1
“Vynikající!”

Autor recenze: martin (22 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1993 Typ motoru:1124 Stav km při koupi:100 000 km Stav km nyní:135 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 22. 8. 2008

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat Tipo 2,0

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto jsem s několika závadami již koupil: zarezlé lanovody ruční brzdy, nefunkční tachometr, vymlácené čepy přeních ramen a popraskané manžety na poloosách.

Nicméně většina z těchto závad jsou provozní věci a jejich odstranění nebylo nijak složité ani nákladné (náhradní díly jsou velmi levné a dobře dostupné, samozřejmě si vše udělám sám).

Na autě se po několika tisících kilometrů vyskytly ještě další "závady" jako vyteklé zadní tlumiče, vymlácené silenbloky předních ramen a současné době mě trochu trápí už i spojka... Ale musím dodat, že mě auto nikdy nikde nenechalo a vždy jsem dojel tam kam jsem potřeboval.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Předchozí majitelka byla žena, takže se o auto moc nestarala, s tím také souvisely závady, které jsem již popisoval, ale jinak je auto co se týká interiéru, karoserie a motoru velmi zachovlé. Velkou přeností Citroenu AX jsou určitě provozní náklady a náklady na údržbu. Auto je i s motorem 1,1 (60 koní) velmi živé, protože váží asi 700 kg.

Co se týká jízdních vlastností je to Citroen, takže se v zatáčkách pěkně naklání a na nerovnostech se houpe, ale když si na to zvyknete dá se sním jet i velmi rychle, po okreskách se sním dá jet v pohodě okolo 120 km/h, ale i víc, na dálnici je znát slabý motor, nicméně se sním dá jet 140 km/h i v dlouhých stoupáních, jen je díky své délce při vyšších rychlostech trochu neklidný, ale tachometrových 180 km/h jsem z něj na dálnici dostal :-).

Zpracování auta je na úrovni začátku 90. let karoserie moc tuhosti nepobrala a bourat bych vněm rozhodně nechtěl. Interiér je velmi jednoduchý, ale přehledný a všechny ovládací prvky jsou po ruch. Je sice dost stísněný, ale někdy se až divím co všechno do něj naložím. Na závěr musím říct, že i v dnešní době jsem s ním nadmíru spokojen, i když je na něm stáří už znát.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Citroën AX

Vložit komentář
 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Citroën AX