Recenze Citroën Saxo 1.1 3dv.
“Velmi příjemný vůz.”

Autor recenze: Jiřík (43 let),
Zlínský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:1124 ccm benzín Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:170 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 6 let Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 5,5 l/100 km Vloženo: 29. 7. 2006

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat 127

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Jedinou poruchou za celých šest let provozu bylo přetržené lanko otevírání kapoty, jinak pouze opotřebení "spotřebního" materiálu.

Měnil jsem brzdové destičky vpředu i vzadu, střední a poslední díl výfuku.

Tlumiče i kotouče jsou stále původní.

Při velkém mrazu nebo naopak horku samovolně kolísají volnoběžné otáčky motoru (850 - 1500).


Hodnocení a zkušenosti s autem

Myslím si, že na danou kategorii jde o velmi povedené auto. S "lehkou nohou" se dá jezdit pod 5l/100 km, při svižné jízdě bez problémů pod 6. Ve dvou lidech ideální na střední vzdálenosti a do města, zadní sedadla jsou však pouze nouzová a dospělý člověk se musí hodně uskromnit.

Zavazadelník je o 20 l větší než u fabie a po sklopení sedadel vznikne zcela rovná plocha, což je v této kategorii výjimečné. (např u C3, nového punta, clia, fiesty je cca 10 cm schod).

Auto je lehké, takže 44 kw ho umí docela rozhýbat a není problém dodržovat vysoké jízdní průměry. Do 130 km/h je stabilní, v ostřejších zatáčkách je však cítit lehký zadek. Nikdy ale neustřelilo.

Škoda, že nemá pokračovatele! (C2 je malá a C3 o něčem jiném)

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Citroën Saxo

Vložit komentář

Epilog

Saxo dojezdilo. Bez problémů zvládlo ještě 10 000 km a pak dostalo ránu od TAZ 1203, což není auto, ale beranidlo. Totální škoda. Za tu dobu jsem ještě měnil kulové čepy a přední kotouče (v původním příspěvku jsem zapomněl na rozvoďák a kladku).
Až teď, kdy už pár týdnů jezdím jiným vozem, musím Saxo skutečně znovu ocenit. Bezkonkurenční výhled, kombinace spotřeba x dynamika, praktičnost, díky lehkosti a absenci posilovače čitelné jízdní vlastnosti (fiata ještě občas "honím" po cestě), prostě opravdu skvělé vozítko. Doufám, že ještě někdy narazím na stejně povedené auto.

14.12.2006 | 09:43:51 | Jiřík Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Citroën Saxo