Recenze Citroën Saxo 1.5d
“Výborné.”

Autor recenze: redswift (20 let),
Plzeňský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1527ccm Stav km při koupi:120 000 km Stav km nyní:122 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 měsíce Průměrná spotřeba: 4,5 l/100 km Vloženo: 18. 10. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Suzuki Swift

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Porucha palivového čerpadla, ktrá byla odstraněna jeho kompletní repasí. Jedná se totiž ještě o starší typ čerpadla, který byl dodáván před významně kvalitněnším čerpadlem od firmy bosch. Nicméně repase tento můj problém dobře vyřešila.

Jinak vozidlo bylo od té doby bez závady, která by znemožnovala jeho provoz.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jednoznačné plus je spotřeba, která se pohybuje okolo 4-4.5litru v letním období. Od výkonu 42kW se asi nedají čekat zázraky, ale i tak motor dokáže příjemně překvapit svojí robustností a solidním plynulým zátahem. Od počáteční investice po koupi jezdí bez jediné poruchy.

Po koupi jsem v servisu nechal provédst kompletní repasy naftového čerpadla, vyměnit žhavící svíčky (zn.NGK), rozvodový řemen s napínacími kladkami, řemen od alternátoru, vodní pumpu, čepy řízení, kotouče, destičky, palivový filtr a vzduchový filtr.

Oproti předchozímu vozidlu oceňuji i francouzsky velmi pohodlé odpružení. Vzhledem k tomu, že se jedná o "klasickou starou" konstrukci dieslového motoru, projevuje se motor poněkud hlasitěji, a to i v interéru vozidla. Antikorozní úpravu hodnotím jako výbornou. Na mém autě z roku 1998 s e koroze na karoserii zatím prakticky nevyskytuje, což je možná dáno i tím že vozidlo nebylo nikdy bourané a lak je tedy stále originální.

Jako jediné negativum vidím nutnost bez posilovače řízení vyvinout větší sílu na ovládání.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Citroën Saxo

Vložit komentář