Recenze Citroën Xantia
“Neviem zatial posúdiť.”

Autor recenze: Juraj (27 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:2.0 hdi Stav km při koupi:149 000 km Stav km nyní:149 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 16. 10. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.4

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

4
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Toyota Corolla

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Kúpil som si Citroen Xantia. Chcel by som vedieť ako sa mám o neho starať na čo treba najčastejšie davať pozor pri prevádzke a nejake tipy.
Kupil som si rok vyroby 1999.

Viem, že tieto auto majú trošku problem s elektronikou a aj s hydraulikou, preto by som sa chcel spytať ako sa mám o to čo najlepšie starať.
Ďakujem


Hodnocení a zkušenosti s autem

Na tomto aute som moc nejazdil, pred kúpou som sa rozhodoval medzi Fordom Mondeo, Renault Laguna, Honda Civic a Ford Focus.

Zatial čo som na tomto aute prešiel tak sa mi zdalo celkom dobre, akurat sa obávam čo ukáže budúcnosť.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Citroën Xantia

Vložit komentář

Jak je vidět toto auto každý nechválí,já rovněž ne.Měl jsem ho a každý rok jsem do něj cpal spousty peněz,sralo se všechno,kupodivu kromě hydrauliky,ale i to stačilo.Nikdy více citroen.V měm okolí mělo auta značky citroen několik lidí a nikdo si po prodeji auto citroen více nekoupil,taky si s ním dost užily,myslím to cšpatné.

22.10.2010 | 18:38:11 |  Reagovat

Citroen xantia

Ahoj som Robo s Kosic.Mam citroen xantiu je to ako keby som mal zmluvu z diablom.Je vyrobeny v r.99 je to 2,0HDI ale poviem Vam horsie auto som nemal a ty co sa pytas ako sa onho starat radsej ho rychlo predaj lebo sa zblaznis ako ja.Hydraulika odchadza stale elektronika tak isto a napravy nonstop.Tak vela stastia s predajom

22.10.2010 | 17:59:24 |  Reagovat

Hydraulika se nekazí pokud ji dáš běžnou údržbu nebudeš na to kašlat.S elektronikou jsem problémy u nikoho nezaregistroval,občas blbnul centrál.Xantia má hydro o několik tříd kvalitnější než BX.Ty trubky pokud je neodřež tě přežijou.Ale občasnou kontrolou jejich stavu a dotažení nic nezkazíš.Dále kouli s menší mtlakem či žádným poznáš,že auto padne na zadek či,že nebude pružit.Dofuk stojí mezi 250-350kč.
Pozor na stav náklonových pístnic,myslím,že se to tak nazývá.Možné je,že je má jen Activa.
Jinak tvůj typ motoru je to nejlepší co sis mohl vybrat.HDi si,ale zaslouží kvalitní díly a servis,odvděčí se ti výdrží a krásnou spotřebou.

je zde zmíněn bxclub.cz a já jen doplním,že je i bxclub.com a xantiaclub.cz

víc ti nepomůžu

17.10.2007 | 23:24:35 | Loser Reagovat

poradit se da...

Hezky s tou Xantii jezdi, nemrv ji a najdi nekoho, kdo je umi servisovat, nic vic to nechce...Jinak tohle auto by nemelo byt problematicke, v rodine uz mame treti Xantii, ani jedna z nich snad nikdy nemela poruchu, vzdy se menila Xantie za novejsi model s mensim poctem km, nikoli kvuli problemum.

17.10.2007 | 21:03:53 | Honza Reagovat

Jdi do toho...

To ze sa o tieto auta treba pravidelne a dost starat je absolutna pravda.
BX-ka je super a xantia este lepsia.
Ten pocit z jazdy udrzovaneho auta Citroen je uzasna.....

17.10.2007 | 19:46:30 | matustn Reagovat

www.bxclub.cz Je to síce stránka o BX-soch, ale hydraulika je myslím podobná. Kamarátovi sem-tam pomáham pri jeho BX-se a ak si raz za čas skontroluješ pancierovky na podvozku, či niesú hrdzavé, či pri zdvíhaní ide všetko hladko, netrhá, či máš dobrú hladinu hydrokvapaliny a pod. , tak Ti to auto bude slúžiť dosť dlho. Ono hydraulika je dobrá, len potrebuje základnú údržbu a kontrolu.
A ešte tuším, treba dať raz za čas tie gule na hydrauliku dofúkať, aby v nich bol presný tlak, ale to si myslím len podľa toho BX.
Inak osobne si myslím, že si mal radšej zobrať toho Civica, ale ak venuješ autu tých pár minút navyše, tak vydrží aj Citroen.

17.10.2007 | 14:48:38 |  Reagovat

Vite, co znamena slovo recenze?

Mily kolego,
myslim, ze plne nechapete vyznam slova recenze. Ja myslim, ze tyto stranky nemaji byt diskusnim a poradnim forem, kam bezradni uzivatele pisi sve dotazy a ocekavaji odpovedi, nybrz mistem, kde naopak uzivatele sdeluji sve poznatky a tak pomahaji ostatnim. Zkuste se nad tim zamyslet.

17.10.2007 | 13:04:58 | Filip Zajicek Reagovat