Recenze Honda Accord 2,2 i-Ctdi
“Perfektný celok.”

Autor recenze: Kakafko (32 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2004 Typ motoru:2204 Stav km při koupi:100 007 km Stav km nyní:116 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 měsíce Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 4. 6. 2008

Hodnocení inzerátu: 70 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: mitsubishi,honda,ford...

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Automobil som zakúpil od prvého majiteľa,bolo kúpené u autorizovaného dealera,s poctivo vedenou servisnou knižkou a k tomu prislúchajúcou starostlivosťou čo bolo ihneď vidieť.Porucha sa nevyskytla žiadna,ani predchádzajúci majiteľ vraj nemal jediný problém,len výmena spotrebného materiálu,konkrétne olej a brzd.doštičky+kvapaliny...Tak dúfam že tento stav zotrvá ešte dáky rôčik.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Ako už viete,je to Honda a mna osobne táto značka už presvedčila o svojich kvalitách,keď som jej model Civic coupe používal bez jedinej poruchy denne 7 rokov.Preto som neváhal vrátiť sa späť,keď sa naskytla možnosť.Takže pôjdem poporiadku:

Karoséria:už na pohľad je jasné športové zameranie značky,myslím že Accord 7generácie urobil veľmi veľký skok dopredu a prišiel na trh s neopozeraným kabátom,celkom odlišným od designu konkurencie a v tomto trende postupuje aj s novým Civicom.Ale či sa páči alebo nepáči to je samozrejme otázka vkusu,mne osobne tento model reže ako britva,lebo mám rád autá so športovým naturelom,a toho Accord vo výbave šport jednoznačne dosť...Odpor vzduchu je cx 0,26 čo je mimoriadne priaznivá hodnota,prejavujúca sa v minimálnom aerodinamickom hluku.

Interiér:Tak ako exteriér,tak aj interiér,podčiarkuje športovú orientáciu automobilu,sedadlá majú výborné bočné vedenie,stred je čalúnený látkou a zvyšok je v čiernej koži.Interiér je kombinovaný imitáciou titánu a karbónu,myslím že veľmi zdarilá kombinácia,opticky pôsobí vyslovene luxusne,a čo sa kvality týka,ani po 100 000km,nenesie ani najmenšie známky opotrebenia.Priestorová ponuka je na daný segment dostatočná,jediná výtka konštruktérom Hondy z mojej strany je že kufor je klasicky zle prístupný,lebo karoséria je typu sedan.Privítal by som liftback,zo zachovanými dizajnovými proporciami...Všetky plasty v interiéry sú mäkčené,perfektne zlícované a nevydávajú žiadne pazvuky.Zadné sedadlá sú sklápatelné.
Motor:Tak to je kapitola,ktorá ma na tomto aute fascinuje asi najviac.Motor 2,2 diesel,bol vyvýjaný dlhých 8 rokov,ale výsledok v roku 2003,kedy sa objavil na trhu,deklasoval nemecko-francúzsku konkurenciu v zrovnávacích testoch po celom svete a završil to ocenením najlepší dieselový motor roka 2003...Poviem pravdu,kým sa mi nedostal do rúk,tak som celkom presne netušil čo môže byť na diesely od Hondy také fascinujúce,ale dnes to viem celkom presne:Motor je neskutočne tichý,nemá žiadne klasické dieselovské vybrácie vďaka dvom vyvažovacím hriadeľom,a v kabíne ho pri zatvorených oknách nepočujete.Či už na voľnobehu,alebo pri 150km/h.

Záťahom pripomína elektromotor,keď nárast výkonu je bez typických dieselovských turbo kopancov a prechod z voľnobežných otáčok je plynulý až k plnému tlaku turba,kedy máte na pedály pri 2 000 ot/min 340nm krútiaceho momentu.Výkon motora je o to famóznejší,ža ani pri presiahnutí 3 000 ot/min sa nestráca jeho sila a rovnomernou ale výraznou silou vás vtláča do sedadiel až do 4 500 ot/min a ak nezložíte nohu s plynu tak pokračuje až k hranici 5 000!To všetko sa deje z rovnakou razanciou ako pri nízkych,tak aj pri vysokých otáčkach.Proste tak ako v benzínových Honda motoroch,tak aj tento diesel potvrdzuje,že je to Honda a nebojí sa otáčok,kde koncernové VW tdi a PSA hdi už majú dávno vykopaný hrob....:-) Tento motor dokáže 1 500kg vážiace auto,rozbehnúť na stovku za 9 sekúnd,čo je v danom segmente špička,rýchlosť 200 km/h prekonáva s ľahkostou atléta.Turbodiera je pri bežnej jazde neznámy pojem,až pri stlačení plynového pedálu na podlahu z nízkych otáčok,je asi 0,5 až 1 sekundu poznať že turbo sa ide "nadýchnuť"
Niekoho by mohlo rušiť občasné ľahké pískanie turba,ktoré počujete len pri otvorenom okne a poriadnom stlačení plynu,ale jemne pustené sériové audio s 8 reproduktormi Panasonic vám dá ľahko zabudnúť na tento zvuk,ktorý mne osobne vôbec neprekáža.A ešte dve perličky na záver:Motor používa miesto remeňa bezúdržbovú rozvodovú reťaz a dokáže kúriť takmer okamžite po naštartovaní,lebo pre prvotné vykurovanie využíva teplo z medzichladiča stlačeného vzduchu od turba a už po prvých metroch jazdy cítite že s ventilácie začína prúdiť teplý vzduch...Patent Honda.

Podvozok:Opäť poviem,športovo naladený.Aj keď diesel je na predok oproti benzínu ťažší asi o 200kg,zachováva si dlho neutrálne vlastnosti,ak to už preženiete v zátačkách,tak potom čakajte sklony k nedotáčavosti.Inak drží ako prikovaný,viacprvkové zavesenie kolies prednej aj zadnej nápravy si svoju prácu odvádza perfektne.Odfiltrovanie nerovností síce nie je celkom plavné a mäkké,ale orientácia naladenia je smerom k zábave v zátačkách,takže treba počítať s väčšou tvrdosťou vykúpenou perfektným držaním stopy.

Brzdy:Všetky štyri kotúčové,vďaka brzdovému asistentu v kritických situáciach ostré,inak v bežných podmienkach dobre dávkovateľné.ABS je dnes už štandardom.Jediná výtka z mojej strany,asi majú s ťažkým automobilom dosť práce,lebo platničky sa opotrebúvajú pomerne rýchlo,čo som spozoroval mimoriadne rýchlym zanášaním elektrónov od brzdového prachu.Cena doštičiek je však veľmi prijateľná cca 1000Sk.

Spotreba:No áno,v dnešnej dobe údaj zaujímajúci asi všetkých:-) Papierová priemerka má hodnotu 5,4 litra na 100km.Keďže auto nemá palubný počítač,čo som teda japoncom odpúštal dosť ťažko,aspoň vám môžem napísať skutočne namerané hodnoty:Mesto sa dá jazdiť bez trápenia do sedem litrov aj s klimatizáciou,mimo mesta si motor vypýta pri bežnom jazdení okolo 5,5.Ale ani pri výraznejšie dynamických presunoch sa mi napodarilo prekročit 6,5 litra.
Výbava:Na danú triedu dostatočná,8x airbag,dvojzónová klíma,centrál na D.O,imobilizér,alarm,komplet elektrika,stabilizačný systém VSA,tempomat,rádio s cd s ovl.na volante,vyhrievané zrkadlá,daždový a svetelný senzor,brzd.asistent,ABS...
Negatíva:tie som spomenul už priebežne v recenzii,mne osobne by vyhovovalo vyhotovenie liftback,kvoli lepšiemu prístupu do batožinového priestoru,chýbajúci palubný počítač,inak nemám čo by som tomuto autu vytýkal.

Resumé:Honda je značka ktorá si ma získala už pred rokmi svojou spoľahlivosťou a športovou orientáciou.Ja osobne viem presne čo od auta očakávam,a to sa inžinierom z Japonska podarilo splniť takmer do bodky.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 70


Komentáře uživatelů k recenzi Honda Accord

Vložit komentář

Honda

Mne tam este chyba 6stupen radenia zisiel by sa...a da sa zistit ci boli stocene kilometre...mam februar 2005 a najzdenych 195 000 ?!

10.07.2016 | 08:22:06 | Dzuso  | 91.127.68.* Reagovat

rozvodova retaz sada HONDA ACCORD 2,2ICTDI

zdravim,mam hondu accord 2,2diesel r.v.2004.najazdenych 315000km a dost mi pocut rozvodovu retez alebo sponovak neviem zhanam novu ale v honde su neskutocne drahe poradte mi prosim kde dostat najlacnejsiu sadu alebo ci staci vymenit sponovak?? dakujem

09.04.2015 | 19:35:15 | MILOS  | 178.40.163.* Reagovat

Kontrolka motora

Zdravim lidicky.mam hondu accord 2.2 ictdi r.v. 2006.svieti mi kontrolka motora.napojili sme to na pocitac a vyhodilo chybu 5f10.to bolo vsetko.viete niekdo co to je?dikes

17.05.2014 | 10:14:08 | kubiak  | 85.216.252.* Reagovat

zapach pri kureni

Zdravim. Potrebujem poradit. Mam tiez tuto istu hondu a stava sa mi ze ked kurim citit taky divny smrad akokeby plyn ci co. Neviet, co to moze byt? Tava sa to aj tebe Kakafko.

07.06.2013 | 00:07:31 | slovacisko  | 82.40.222.* Reagovat

RE: zapach pri kureni

Ahoj,nie nic podobe ako plyn,som nikdy necitil,netusim,takto vseobecne je to tazko diagnostikovat.Je to priamo len ked auto kuri,alebo vtedy ked zapnes ventilaciu,cize fukanie ventilatora?

30.07.2013 | 06:31:48 | kakafko  | 89.173.0.* Reagovat

RE: zapach pri kureni

Caves. Citim to ked kurim. Niekedy aj hned po nastartovani ked spustim kurenie.

22.02.2014 | 22:00:57 | slovacisko  | 213.81.218.* Reagovat

par otazok )

zdravim chlapci, mam zaujem o kupu accordu(od 2006 vyššie a max. najazdené 150K Km. chcel by som diesel, kedže jazdím dlhé trasy, hlavne po dialnici. Viete mi poradiť od ktorého roku sa montovali FAP(DPF) filtre? a od ktorého roku palubný počítač. Lebo ak ma zrak neklamal tak som na nejakom web-bazare videl accord 2006 s palubnym a aj bez palubneho. ďakujem za odpovede :)

15.03.2012 | 12:31:57 | popo  | 85.248.54.* Reagovat

RE: par otazok )

Palubný počítač majú všetky po facelifte,rok 2006 je ešte mix výroby pred FL aj po FL...na otázku o DPF nájdeš odpoveď nižšie.

01.04.2012 | 05:49:06 | kakafko  | 89.173.0.* Reagovat

Honda ? Number 1.

Po prečítaní aj tohto článku som sa zameral na kúpu auta s dieselovým motorom od Hondy, Mazdy alebo Volva. Že vraj je to to najlepšie v celej galaxii. Tak poďme na to. Peniaze nerozhodovali. Auto som kupoval v UK, vybral som Accord 2,2,diesel, 2008. Auto malo 85 000 míľ. Jazdím pol roka dennodene, bez porúch. S kúpou pomohol Vlado, automechanik, známy. Zavážil jeho argument, že oni Hondy neopravujú. Honda do servisu kvôli poruche nepríde. Neveril som, ale keďže tam sem tam chodím, toto potvrdzujem. Vidím tam BMW,AUDI,..kadečo, ale Hondu som na stojanoch, ani priparkovanú pred autoservisom nevidel. Len poznamenám že tu v UK je Honda s Fordom a Wauxhalom najrozšírenejšie auto. Zo všetkých áut si Honda aj po rokoch stále drží cenu. V servise urobili malý test, pohár vody položeného na kapote bežiaceho dieslového BMW aj Audi bezpečne spadol. Z mojej Hondy nie. Počet kilometrov mali tieto autá nižší ako na Honde. Môj záver by mohol znieť,ak potrebuješ spoľahlivé auto, Honda bude tým čím chceš aby bola. Rýchla, bezúdržbová, verná. Moje skúsenosti sú na jedničku, pri výbere som počúval profesionála, urobil som dobre. Servisáci, automechanici,taxikári a majitelia tejto značky tu v UK sa zhodujú. Honda Accord s motorom 2,2, alebo aj benzínová, vám bude vernejšia a oddanejšia ako vlastná svokra. Ak teda zistí že ste vyhrali športku.
Inak sa o BMW ani o Audi nehašterím ani nezaujímam. Vyberal som predsa to najlepšie z áut, či nie?

19.01.2012 | 11:29:32 | stern  | 82.12.201.* Reagovat

RE: Honda ? Number 1.

Musím súhlasiť ... ja mám tiež accord 2,2 diesel 2005 ,keď som ho kupoval, mal najazdné 100 000 mil, za pol roka som na nom spravil cca 14 000 mil , ale okrem nafty som doň ešte neinvestoval nič. Jedine brzdy "sa pýtajú vymeniť" . Som s tým autom veľmi spokojný ale tak si radšej poklopem po dreve :D . Ešte jedna vec - neviem si zvyknúť, že v tom aute nič neškrípe , nehŕka , neblikaju výstražné kontrolky - ako to bolo v mojom predošlom renaulte,peugeote a škodovke.

03.12.2012 | 02:55:04 | migi79  | 80.192.17.* Reagovat

super recenzia...taktiez zvazujem kupu accordu 2,2 od znameho, len mam otazku ako je to s pripadnou udrzbou /nemam na mysli klasicke pravidelne vymeny olejov, filtrov dsoticiek atd./, skor ci sa nevyskytuju nejake drobnosti napr. opotrebitelnost dielov na napravach atd...ci je skusenost fakt taka ze spolahlivost je uplne suppeer???

08.08.2011 | 13:25:04 | stano  | 212.5.212.* Reagovat

dobrá recenzia čo nádejnému kupcovi prospeje aby sa rozhodol,aj ja by som o tomto aute silno uvažoval,ale ako je to na tomto motore s FAP-om je tam alebo nie,prípadne v ktorom roku sa začal montovať.toto ma najviac odrádza v benzíne je honda jednička o tom bez pochýb.

08.08.2011 | 17:10:39 |   | 91.127.146.* Reagovat

DPF

modelová rada od roku 2003 až po facelift je bez DPF pre všetky trhy,takže pokiaľ sa jedná o model pred faceliftom,žiadne DPF tam nie je.Po facelifte sa začalo do niektorých naftových modelov dávať,ale len pre určité trhy,boli aj diesle po facelifte bez DPF..takže treba len hlľadať.Zistiť sa to dá podľa vin čísla u predajcov Hondy.

09.08.2011 | 09:15:40 | kakafko  | 95.105.136.* Reagovat

spoľahlivosť

tak spoľahlivosť je u tohto modelu doslova excelentná,pokiaľ sa majiteľ aspon trošku staral a auto malo základný servis.Netrpí na vôle v podvozku,nemá problémy s dvojhmotovým zotrvačníkom,vstreky držia a držia,korózia u tohto modelu žiadna,proste radosť užívať.Ja už toto auto nemám,ale len pre to,že som si kúpil fungel nový Accord opať v nafte,a to na základe skúseností s predchádzajúcim mnou recenzovaným modelom.Auto momentálne užíva moj kamarát už viac ako dva roky a nie je s ním žiadny problém,všetko pôvodné tak ako som mu ho predal,dokonca aj výfuk a kotúče sú pôvodné,interiér bez známok opotrebenia,vole v podvozku žiadne...holt kvalita menom HONDA :-)

09.08.2011 | 09:23:54 | kakafko  | 95.105.136.* Reagovat

RE:spoľahlivosť

Len aby si nelutoval, bez urazky. Novy Honda diesel ma uplne ine vstreky, co radi daju zbohom tesne po zaruke. Bodaj by som sa mylil.

17.08.2011 | 11:12:29 | MickeyMon  | 194.121.90.* Reagovat

RE:RE:spoľahlivosť

neboj Mickey,ja mšm nakúpenú poslednú 7G ešte s motorom i-Ctdi a nie i-Dtec,skúšal som oba,kedže boli v ponuke súčasne a i-Ctdi chodí lepšie,je ľahšie,pružnejšie,lepšie ide za plynom...takže zatiaľ maximálna spokojnosť a tiež zatiaľ úplná bezporuchovosť.

18.08.2011 | 19:03:06 | kakafko  | 89.173.18.* Reagovat

RE:RE:RE:spoľahlivosť

Tak to si spravil lepsie ... ale asi uz mas verziu s DPF ? Ci nie ?

19.08.2011 | 14:54:25 | MickeyMon  | 194.121.90.* Reagovat

RE:RE:RE:RE:spoľahlivosť

Nie,nemám DPF,dal som si doviezť model bez DPFka,takže stará dobrá klasika:-)

19.08.2011 | 17:10:02 | kakafko  | 89.173.18.* Reagovat

Aj ja planujem presne toto auto :)

15.08.2011 | 13:51:39 | Miro  | 15.219.153.* Reagovat

výmena dielov

Vlastnim Acco 2004 2,2CTDi, po roku jazdenia absolutna spokojnost, to auto je to najlepsie co mozes za danu cenu u nas na trhu kupit!! Mam na tacho teraz 156000km a menil som tyce stabilizatora - prava a lava strana, pri nerovnostiach bolo pocut "klepkanie" pri perovani, takze 30Eciek to vyriesilo, vymenil som si to sam na parkovisku. Zmena jednoznacna, zvuk zmyzol plus auto sa sprava istejsie. Problem bol v tom, ze bola na gulovom cape roztrhnuta prachovka - cize cely cap skorodoval a odisiel.. Autor napisal tuto recenziu naozaj dobre a suhlasim so vsetkym, co napisal.

24.09.2011 | 21:15:02 | Mirec  | 85.248.61.* Reagovat

mám též tento vuz a jsem nadmíru spokojen!!!!!

11.06.2011 | 17:36:42 | mamut Reagovat

pri citani komentára na hondu accord som bol prijemne prekvapeny osobne pouzivam hondu civic 1,4 benzín rok výroby 1999, 66kw, no ale uz by som najradsej presedlal do niecoho pohodlnejsieho a zvazujem hondu accord tak je to pre mna velka pomoc no a co sa tyka hondy ako znacky je to ozaj bezporuchovy stroj s vysokou zivotnostou ci uz interieru alebo exterieru

10.06.2011 | 16:35:22 | matis262 Reagovat

Bez identity

Přesně moje slova ! VW, Audi...A3,A4,A6,A8,řada Q atd. v podstatě všechny stejné, stejná ohraná linie s chromem kolem oken...naprosto bez originality. Japonci mají svou identitu. Jak designově mezi jednotlivými segmenty, tak technickou....honda=motory, toyota=spolehlivost až za hrob, subaru=4x4, atd. Podívejte se třeba na takový SAAB, každý model tvarově naprosto jiný, přesto stáůe nezaměntelný po všech stránkách. Saab také používá stejných typických designových prvků (zadní sloupek, lemy blatníků atd.), ale každé auto vypadá jinak, prostě originálně. Saab byl jenom pro příklad, vlastním Hondu.

27.11.2009 | 19:01:16 | Pavel Reagovat

VW concern

No pokud jde o koncernové vozy, jelikož si chci koupit auto....vyzkoušel jsem hodně aut za poslední dva týdny a musím říct, že v koncernovích vozech se cítím jako bych seděl v kuchyni za stolem...tvrdý, surový a když se u toho poslouchá ten krásný chrochtavý traktorový zvuk, není to nic přijenýho, alespon ne pro mě...Co je další vada na kráse je, že se prostě kradou a když to zloděj ukradně a postaví to do vedlejší ulice, tak nikdo nic nepozná. Další věcí je, že už jízda concernových řidičů mi přijde prostě dost arogantní a kolikrát jsem je už zastavil a dořval...když mě někdo tlačí, tak je to concern, a tak ono stačí pořádně zašlápnout brzdu aby se ten řidič probral...No a další věc,,,,Škoda, to je prostě Škoda mluvit. Volkswagen...to ať chcete nebo ne má v názvu napsáno lidové vozítko, tak není potřeba si hrát na něco co z toho nikdo nemůže nikdy udělat..I kdyby to bylo sebelepší pořád to bude vozítko do kterého se nastupuje, komfort jako v kuchyni za stolem, městký autobus hadr...Seat...je ok, akorát to co ted udělaly je spíš Seatoaudi. Další věc je, když se podívám na vozy koncernu třeba starý policejní prassat, tak mě to ničím nenadchne, nebo jedničková koktavia,,,prostě to designově rychle stárne....Vím, že potřebujete na silnicých na sebe upozorňovat arogantní jízdou, ale to mi v japoncích nemusíme, není potřeba se tak zviditelňovat, protože ty auta jsou každé jiné, co model to uplně jiné tvary, my co jsme v téhle diskuzi máme rádi jakousi identitu...a ne všechno na jedno kopyto...šak Třeba taková olympiáda.. je to všechno ze předu stejný a nikdo neví co to vlastně je..Tak nám tady necpěte Vaše názory, víme, že potřebujete na sebe upozornit, protože jste bez identity, ale běžte to zkoušet na Bavoráky, ti Vás taky vyfakujou.

24.09.2009 | 01:59:57 | Mugensx Reagovat

RE: VW concern

S týmto musím súhlasiť. Mám rovnaké skúsenosti. Tiež mám z vodičov Octávií a Passatov pocit, že žijú v tom, že nič lepšieho a výkonnejšieho ako 1.9 a 2.0 TDI nie je. Tieto motorizácie sú najrozšírenejšie. Môže to byt ale aj tým, že tieto arogantne jazdiace vozítka sú proste firemné autá, ktoré šoféruje len nejaký zakomplexovaný zamestanenc, alebo vedúci, alebo riaditeľ. Dokonca sa mi stalo, že jeden fešák na diaľnici išiel chvíľu za mnou. Ja som išiel rovných 130 podľa tacho. Potom prešiel pomaly vedľa mňa a potom začal prudkejšie zrýchľovať. Potom prestal a začal spomaľovať, aby sa dostal na moju úroveň zase. Stále bol v ľavom pruhu. A keď bol na mojej úrovni zase začal prudko zrýchľovať. Potom videl že serem na neho a išiel si po svojom. Bola to Octavia II, ale motorizáciu som nevidel. Ale podľa zrýchlenia asi nič moc. Tipujem 1.9 TDI. X krát som bol svedkom nebezpečného predbiehania, mišičkovania a podobne. Drvivá väčšina (90%) Octavie a Passaty a Audi. Škoda že nemajú chuť vodiči týchto áut vyniknúť radšej nejako inak, ako takouto trápnou a nebezpečnou formou.
Zaujímavé, že v takom Rakúsku, alebo Nemecku jazdia tiež Octavie, Passaty a Audi a jazdia v drvivej väčšine úplne normálne a slušne.

14.12.2012 | 07:06:22 | TOMI  | 85.237.224.* Reagovat

RE: VW concern

Musím souhlasit, mám stejné zkušenosti. Označení TDI na zádi vozu skoro vždy značí pitomce za volantem, který si léčí své ego na ostatních účastnících provozu. Nejraději mám ty, co se mi "pověsí" na nárazník. Ti by si zasloužili "trpišáka". Projel jsem celou Evropu, ale to, co předvádějí řidiči TDI tady nebo na Slovensku, nemá jinde obdoby. Jen v Polsku jezdí jako prasata snad všichni.

14.12.2012 | 08:31:27 | Kolemjdoucí  | 188.175.53.* Reagovat

RE: VW concern

Jinak polský řidič, znám pouze řidiče v jižní oblasti polska po Katowice, naprosto perfektní a ohleduplní, jak v křižovatce, tak třeba když sám například jsem mimo auto a přecházím přes cestu, dávájí přednost opravdu často, ve městě jsou tedy hodně ohleduplní a taky pomalí mají spousta času průměrně, i když vyjímky existují a když už tak jsou brutální prasata, plná čára nezájem, rychlost, světelné křižovatky, stává se.
Slovensko, tam si nedovolí toho moc celkově, slovenský řidič si nedovolí jezdit nad rámec, nemá na vysoké pokuty v eurech. Bavím se o průměrných řidičích opět spíše max. střed Slovenska jako čech mám takový dojem.
Zdejší řidiči jsou hrozní a bezohlední, pokud jedu 90 mimo město, tak mě vyblikává a klepe na čelo, a jede min 110, na druhou stranu ve městě 45 je maximální rychlost všech co potkám a to jsem ještě někdy rád a v zimním období 40. Samosebou NIKDY NIKDO nezastaví pokud neuvidí červenou, nebo hodí výstražné v centru města, aby si vybrali prachy v bankomatu a zamezí tím celý pruh i v plné dopravě, prostě nezájem do minuty kolona kvůli takovým blbcům. A přednost autobusu, který vyjíždí ze zastávky? Naopak, ještě toho autobusáka, který před ním vyjel, že si to dovolí, tak ho předjedou a vybržďují, hrůza. Styl zipu při spojování do jednoho pruhu ke křižovatce, absolutně nechápe nikdo, uvolnění alespoň jednoho pruhu ve větších kolonách, všechno totálně cizí ves a připadá mi, že řidičáky dělali naposledy před 30lety a nové pravidla neviděli ani z rychlíku.Já se jinak považuji za velice opatrného řidiče, ale když vidím zácpu, tak 54-56km/h alespoň, na tachometru je tedy ručička 60km/h... a to toho moc nenajedu, jinak max. klídek, čili fobie z protijedoucích vozů. :(

14.12.2012 | 13:05:21 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: VW concern

Tak nevím, ale tak nějak jsem schválně vyhlížel Škodovku v Rakousku až do Vídně ANI JEDNA Škoda ani Seat. Nevím asi jsem měl zrovna smůlu. :D

14.12.2012 | 11:09:24 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

Honda 2005

Mám 2,2 diesel z roku 2005, najeto 240tis Km, zatim bez zavady, v rodine a firme mame i fordy a VW.... kdyz jsem si hondu kupoval tak jsem slyšel jen: "japonec nakonec", dneska už je každej ticho a všichni záviděj... hlavně brácha kterýmu u vw passat ve 103tis km totálně odešlo turbo:), co se týče koroze tak zatim uplně bez problemů to auto je jak nový. jezdím hodně do německa a jako skoro každej podnikatel furt někam spěchám ale s hondou je 200km/h no problem:):) fakt hodně hodně povedený auto.

10.09.2009 | 20:17:42 | lucas Reagovat

troubové

pojízdný rezavějící šrot...pravděpodobně jsi si taky pořídil auto za tu nejnižší cenu která byla možná a byla to neudržovaná vylítaná služebka, chtěl jsi ušetřit a nekonec jsi to prosral....ale v tvém případě je to vajímka, která potvrzuje pravidlo...a co se týče srovnávání i-CTDi a TDi....jen jsem při četbě reakcí čekal kdy se ozve nejaký zarytý VW a napíše nejaký blud....osobně mám rád TDi a hlavně 2,5 ale honďáckému dieselu se nevyrovná žádné TDi...a mluvit o2,0TDi je ztráta času protože to je hodně nepodařený motor....uvědomte si že vždy když vyšla jakákoliv automobilka s nejakým novým motorem dloooouho ho potom ho ještě ladila než to bylo normalně použitelné.....ale nevim že by si nekdy nekdo stěžoval na CTDi....a že by honda dělal nějaké zásadnější změny v konstrukci nebo částech motoru...a co se kouření týče to je dáno i tím že TDi mají 2ventily na válec tudíž spalování není tak dokonalé jak u 16 ventilů....já osobně mám vectru 2,0DTi 74Kw(chip na 92Kw)z roku 1997 mám na ní přes 300000km a když na to šlápnu nebo i když nastartuju nevidím ani kousek kouře, ani v létě ani v zimě....sice žere olej jak všechny DTi už od výroby ale nemůžu si na nic stěžovat...no a mám accorda CB7 z roku 1990 2,2i...a nebýt prasáckého zacházení předchozího majitele tak bych nemusek měnit motor...ona tam teda byla jen vydřená vačka kvuli neměnění oleje ale dnes vyjde levněji a líp koupit celý motor:-)..no a zbytek?...koroze to je holt metla hond ale jinak nic....spokojenost

02.08.2009 | 15:38:45 | drahosch Reagovat

Accord je slusny vuz.Ale o jeho antikorozni uprave bych taky trochu pochyboval.Kamarad mel taky Japonce (ale Mazdu 6) a pry taky docela rezla.Ovsem chapu, ze tohle je Honda a ze je to uplne jina znacka, ale co se tyce antikorozni upravy tak Japonci nejsou spicka.Ovsem co se tyce motoru, ty umi skvele (zejmena atmosfericke benziny).

30.07.2009 | 18:33:13 | jamieson Reagovat

Hondu uz nikdy!Je to pojizdny rezavějici šrot.Mel jsem Accorda r.v.2006 a cele to zespodu rezlo.Ted mam ojeteho Leona a jsem s nim maximalně spokojen,neni v nem tolik mista,ale vzdy me všude doveze.Japonci by meli pestovat nekde na polich jenom tu svoji ryži a vyrobu aut nechat na Evropě.

09.07.2009 | 20:44:01 |  Reagovat

Tohle auto se mi moc líbí a trochu o něm uvažuji, chtěl bych ho v sedanu a v benzínu, jenže je škoda,že Honda nedělala šestiválce, myslím,že by se do tohodle Acorda náramně hodil....

18.03.2009 | 13:36:27 | Tomáš Reagovat

to kakafko-autor

Dobra recenze, dobry vuz.Co dodat... :D

26.02.2009 | 08:52:56 | jamieson Reagovat

Benzín

Chlape, když Hondu tak benzínovou ! Nic proti tomuto skvělému nafťáku, ale benzínové i-VTEC je Honďácká čest. Jinak jsem Hondař srdcem i autem. Hodně šťastných kilimetrů s hondou.

20.02.2009 | 09:30:06 | Pavel Reagovat

Pre tých čo by im bol

tento diesel ako sa spomína v diskusoii slabý,ja len že počkajte do leta,príde ACCO s 2,2 diesel 180ps...a zase bude naftovej konkurencii ukazovať zadok:-))) presne tak ako tento,keď v roku 2003 pozametal dlážku s Európskou konkurenciou v danom segmente...

23.01.2009 | 13:09:08 |  Reagovat

tento motor je

najlepší s dieselov od Hondy,nemal ešte filter pevných častíc(načo ho tam cpali keď som v živote nevidel I-ctdi dymiť)neskôr ho tam dali ACCO MY 2006,ktorý nejako ten motor pridúša a nie je to ono.No a posledný motor s novými vstrekmi akceleruje horšie ako tento napriek tomu že je silnejší...

04.12.2008 | 14:47:38 | Motko Reagovat

treba skusit

Tak neviem ako je na tom momentalne Mazda s tym novym modelom 6,ale v predchadzajucej generacii mal Acco jednoznacne navrch aj podvozkovo,ale hlavne motoricky.V dieselovej 6ke bol fordacky naftak a ten sa absolutne kulturou chodu a pouzitelnymi otackami nechyta na Hondu.

10.11.2008 | 08:10:14 |  Reagovat

super recenzia

Akurát sa chystám kúpiť autíčko a Accord je v najužšom výbere...spolu s dieselovou Mazdou 6. Ale Honda sa mi zdá predsa len úspornejšia a nafťák je v recenziách chválený viac ako ten z Mazdy, takže je to favorit. Snáď len design sa mi zdá u Hondy trošičku viac do "solídna", Mazda sa mi zdá športovejšia, dravejšia...

09.11.2008 | 19:57:55 | manny Reagovat

opravdu

povedená recenze,líbí se mi jak ste napsal komplexní informace o vozu,hledám voz japonskýho puvodu a tohle je jeden z těch co se mi opravdu hodně zamlouvá a tahle recenze to potvrzuje...

23.10.2008 | 12:55:07 | fanda značky Reagovat

super auto

mam firemnú hondu accord 2,0 benzin, r.v. 2003, najazdených 160.000 km, jazdím na ňom od nova a fakt ho nešetrím, auto šľape ako hodinky. Na 130.000 km som menil autobatériu. Ako už bolo spominané veľmi často sa opotrebúvajú doštičky, menim ich každých 40.000 km, čo mi pride dosť často. Pri 100.000 km sa mi zasekli zadne doštičky a ostali prilepene na kotúči, kým so došiel do servisu kotuče aj doštičky boli v prdeli. Odvtedy ich dávam kontrolovat pri každej prehliadke. Na motor nemam žiadne vyhrady. Mal som možnosť vyskúšať kamaratov 2,2 diesel a mam pocit ze je zivsi ako benzin. Ma uz 180.000 km a bez problemov. Takze hondu accord mozem len odporucit.

27.09.2008 | 22:28:36 |  Reagovat

re anonym

Tak by mě zajímalo, které 1,9 TDI má 170 koní..Nejsilnější 1,9TDi má myslím 130 koní(96 kW). 103 kW a 340 N.m si myslím na tento accord v pohodě dostačuje.

22.09.2008 | 13:32:02 | jašin Reagovat

Dobrá voľba

Recenzia super, ako som očakával:-). V podstate je spomenuté všetko a ani nieje čo dodávať. Tiež som priaznivcom hondy a aj keď mám radšej autá s benzínovými agregátmi, myslím si, že motor v spomínanom modeli je veľmi vydarený (vyskúšal som), má veľmi plynulé zrýchľovanie na rozdiel od niektorých TDI motorov, ktoré v určitých otáčkach vystrelia ako raketa a zrazu im paradoxne dochádza dych. Odhlučnenie motora je výborné, ale to je u accorda všeobecne charakteristické. Samozejme, že bolo potrebné urobiť pre hondu i dieselový motor, veď prečo by mala honda v tomto zaostávať za konkurenciou. Aspoň má i priaznivec hondy na výber či si kúpi benziňák tohto modelu s motorom 2.0 alebo 2.4 litra a bude si vychutnávať jazdu a zvuk motora vo vysokých otáčkach so zježenými chlpami na rukách alebo si zadováži 2 liter CTDI a pri tiež veľmi dobrej dynamike a k tomu super spotrebe paliva vychutná prednosti dieselového modelu....

04.09.2008 | 09:06:44 | Stanger Reagovat

Hondu ano,

ale kdyz,tak v benzinu,ty motory jdou k Honde vic...jinak supr volba.At slouzi.zdar

28.08.2008 | 11:04:09 |  Reagovat

Pěkné

Recenze opravdu povedena,auto taky,informace dostatecne,jenom mi neleze do palice,jak mohli s tak krásneho sedanu udelat tak osklivej kombik...hm.

18.08.2008 | 11:40:09 | Pepan.H. Reagovat

diely

diely som zatial nepotreboval žiadne,iba brzdové platničky a olej+filter,ktoré som mal v rukách hneď ako som zdvihol telefón.Ale myslím si že by nemal byť problém,originál servis zoženie všetko,a bežné diely z druhovýroby by tiež mohli byť dostupné.

10.07.2008 | 10:49:28 | kakafko Reagovat

čo s dielmi?

Dobrý deň,chcel by som sa spýtať ako je to s dostupnosťou náhradných dielov,a aké sú asi ceny,tiež by som časom chcel obstarať tento model.Ďakujem.

04.07.2008 | 09:10:30 | Karol Hoťka Reagovat

bolo na čase

Ja tiež chválim inžinierov z hondy,že asi ako prvý z japonska sa pustili do vývoja vlastného dieselu a prestali nakupovať do svojich áut tie európske nafťáky,lebo to v konečnej fáze aj tak stálo za veľké gulové...Mal som tú česť s kamarátovým Accordom 2,0 td z roku 97 a bola to tragédia ten motor...

25.06.2008 | 12:18:16 | streeter Reagovat

to barttl

ty budes asi dalsi zadubenec,co si mysli ze VW tu navzdy bude kralovat dieselovemu trhu so svojimi koncepcne zastaralymi motormi s kultivovanostou traktora Zetor co vyorava zemiaky,ze?

24.06.2008 | 11:47:09 |  Reagovat

v pohodě

mam 2,4i executive,a v prumeru se svizne vejdu i do deviti litru.Honda nezere. A taky mohu potvrdit ze tyhle kamna na na naftu jedou jako z praku.

23.06.2008 | 10:24:47 | Hondař Reagovat

to kakafko

Já samozřejmě nechtěl tvrdit, že benzíny jsou lepší, jen že pocitově mě honda fascinuje tou otáčkovou charakteristikou a Vti. Jinak já bych si klidně takovou hondu s dieslem koupil, honda dělá prostě všechný motory do rychla, aj diesely :-) Jinak určitě je ten diesel kultivovanější, než některé renomované evropské "traktory". Ale jak říkám, to záleží na káždém co od auta očekává a nikdy bych se do nikoho nenavážel kvůli autu, se kterým je spokojený. Přeju mnoho rychlých km s hondou bez nehod.

20.06.2008 | 13:51:20 | shark Reagovat

to Shark

SHARK,tiež som svojho času nedal dopustiť na benzín od Hondy,jednu som vlastnil sedem rokov bez poruchy a ťažko som sa s ňou lúčil a dodnes tvrdím že sú to famózne motory,jedny z najlepších na svete.Ale vývoj cien palív na trhu ma posunul k rope,lebo predsa len jazdiť za 10 alebo za 6litrov je dosť veľký rozdiel,aspoň pre mňa.A čo sa týka zrýchlenia,tento motor vyškolí aj štandardné benzínové dvojlitre,nehovoriac o pružnosti...Ale tvoj názor je O.K. :-)

20.06.2008 | 13:21:02 | kakafko Reagovat

Recenze

Recenze se mi líbí, i když trochu připomíná recenze z časopisů. Poznámky o VW a o tom, že se ten "japonský zázrak" posere mi příjdou neduchaplné. Myslím, že i když diesely začali dělat v hondě později tak budou na špici stejně jako benzíny. Přestože spotřeba a zátah budou jistě fascinující, volil bych do sportovní hondy spíš benzín, ale to záleží na majiteli, no ne?

20.06.2008 | 12:04:25 | shark Reagovat

držák

O kvalite tohto modelu vypovedá aj cena na trhu ojazdených automobilov,kde aj prvé ročníky stále atakujú cenovú hladinu takmer pol milóna slovenských korún...Hneď by som ho bral,ak by boli financie a majiteľovi želám veľa šťastných kilometrov.

20.06.2008 | 08:58:58 | Lacika Reagovat

Barttlovi

Barttl,tomu mozes verit,ze tento diesel je celkom ina liga ako VW...mal som tu cest na Honda day ho vyskusat,a ak by mi nikto nepovedal ze sedim v dieseli,tak by som si to ani netrufol tipnut.Tak neskutocne kultivovany je tento motor.Zatial som kulturnejsi diesel nejazdil.Tak nemudruj o VW,ak si to ani neskusil.

17.06.2008 | 13:53:43 |  Reagovat

to Barttl

Budeš sa čudovať, ale v dobe svojho vzniku tento motor len ťažko hľadal premožiteľa v kultivovanosti a výkone. To, že niekto príde s dieselovým motorom neskôr, ešte neznamená, že ten motor bude zlý, skôr naopak môže vyťažiť z chýb konkurencie. Posledným príkladom je Subaru Boxer Diesel (čiže dieselový motor s protibežnými piestami). V Subaru dlho uvedenie motora odkladali, ale výsledok je taký, že lepší diesel asi nemá nikto. A hlavne to prosím neporovnávaj s VW, ktorý v dieseloch dlhé roky stagnoval a ušiel mu celý svet.

13.06.2008 | 12:09:37 | Petrík Reagovat

no jasne

Zeby tenhle japonec deklasoval dieselovou konkurenci to jsem se zasmal.VW malo diesel,kdyz honda jeste jenom rozbihala vyrobu benzinaku...Je to jenom zpozdenej japonec...HEH

13.06.2008 | 11:07:33 | Barttl Reagovat

Nechapu

Absence palubniho pocitace mne taky zarazi,proto ze v tomhle modelu bych ho ocekaval v zakladni vybave,ne to jeste jako doplnek ktery si nemohu ani dokoupit.Nektere japonske kroky jsou proste pro nas evropany nepochopitelny.

10.06.2008 | 09:38:52 |  Reagovat

No hurá.

Po dlhom case konecne recenzia co mala hlavu aj patu,potesilo by ma keby na tejto stranke bolo viac takychto komplexnych informacii a nie len kecov vsemudrych a komentarov plnych urazok.autorovy dakujem.

09.06.2008 | 09:55:22 |  Reagovat

súhlas

Súhlasím s komentom o poschodie nižšie,autor nám poskytol kompletné info,táto Honda je fakt pekný kúsok,moj šéf má tento istý model,už má odkrútených 220 000km a stále drží bez zásahov...

09.06.2008 | 06:51:25 | Olso Reagovat

Paradna recenzia, klobuk dole, nech vam to auto sluzi. Inak ten odpor vzduchu je fakt nizky, taky ma aj calibra.

07.06.2008 | 01:04:01 | misso Reagovat

Accord je pekne nadcasove auticko,aj farba je moc fajn. Skoda len ze ma taky obrovsky priestor na kolesa pod blatnikmi. Este aj 17-ky elektrony na seriovych pneu tam casto vyzeraju "utopene" ako nejake 15-ky. Na 18-kach to uz je celkom fajn :-)

06.06.2008 | 13:38:05 | Roman Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Honda Accord