Recenze Honda Civic 1,4 LSi
“Auto s duší, kterýmu se musí občas něco odpustit.”

Autor recenze: angel (28 let),
Ústecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:1,4 Stav km při koupi:115 000 km Stav km nyní:136 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 8,5 l/100 km Vloženo: 1. 10. 2006

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.4

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

4
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Saab 135 Oct TDi 66kw

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ve 125 tis se ozvalo zadní ložisko - prý je to častá závada. Docela mě omráčila cena, narozdíl od konkurence cca 8000,- i s prací. Pečlivě poslouchám, kdy se ozve druhý a strádám a střádám...

Předchozí majitel doplnil do auta centrál, který občas zlobí, protože to ale není originál Honda vypisuji to jen pro zajímavost.

Okamžitě po koupi jsem do auta nainstaloval LPG, po asi 20000 km plná spokojenost - bez poruchy.

Jinak jsem na autě neměl jedinou závadu.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Zdá se mi že účinnost předních světlometů je řekněme dost průměrná. Prostě žádná sláva.

Reznou zadní podběhy, sice je karoserie pozink, ale leckdes už to decentně kvete - znáte to, takový ty milimetrový pupence na lemech blatníků... počkám ještě sezonu a pak se na to asi s karosářem vrhnem :-)

Auto je dost tvrdý = daň za pohodlí, na druhou stranu Vás to ale odnaučí brzdit do zatáček, čímž můžete čas od času nějakýho nadupanýho dvoulitra rozhodit :-)))

Motor...no....na jednačtyřku určitě nadprůměr, fabie 1,4 nastíhaj a to ani ty s papírově vyšším výkonem (74kw) Auto jede pěkně, není to ale trhač asfaltu, v jednom se dá jet docela svižně, ve čtyřech lidech Vás sportovní choutky přejdou. Chce to dost řadit, ačkoliv se nejedná o motor VTEC, je nárůst výkonu okolo 4 tisíc dost markantní, červené políčko začíná 6 800. Na trojku to jede 135, to je poslední "sportovní rychlost" čtyřka a pětka jsou jen udržovací, nad 170km/h je auto už špatně ovladatelný a lehce "plave". Brzdy hodnotím jako průměr, mohly by mít ostřejší nástup, chválím kotoče na všech čtyřech kolech (Octavia Tdi 66kW má i v nejvyšší výbavě vzadu jen bubny!) ABS mě přijde že někdy zasahuje dost brzo.

Už v sérii mě přijde auto dost hlučný, zvlášť na dálnici je to znát, do 100-110 je hladina hluku docela přijatelná.

Vadí mě blbě vymyšlený střední díl tlumiče výfuku, který čumí pod autem a čas od času si o silnici cvrnkne. Přejíždění nerovností na parkovištích retardérech a podobně to činí dost srdcervoucím. Vadí mi to proto, že jinak je zbytek podvozku co se týče průjezdnosti terénem naprosto bezchybný.

Místa na zadních sedadlech je oproti oktávce zřetelně víc. Kufr je o 150 litrů menší, leč dostačující, chválím za výbornou přístupnost !!!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Honda Civic

Vložit komentář
 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Honda Civic