Recenze Honda Civic 1.5 Vtec LS
“Super autko, lepší než současné nové Škodovky!”

Autor recenze: cimik (27 let),
Zlínský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:1.5 Vtec 84kw Stav km při koupi:145 000 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 roky Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 26. 11. 2008

Hodnocení inzerátu: 9 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault R19

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Za 4 roky užívání měněny jen běžné spotřební věci - čeby, stabilizátory. Tlumiče původní, měněn jeden homokinetický kloub. Měněn střední a poslední díl výfuku.
Cena náhradních dílů v evropském průměru.
Jinak nic. Auto jsem prodával při najetých 220 000km v super stavu, jen tlumiče už žádaly výměnu, což si učinil nový majitel, který má teď najeto 280 000 a autíčko pořád bez poruch.
Za celou dobu jsem neměnil ani jedinou žárovku, ve služební Fabii měníme tak 10 kusů za rok!


Hodnocení a zkušenosti s autem

Na rok 97 to bylo docela nadčasové auto v plné výbavě - servo, centrál, ABS, všechno v elektrice. Auto mě přišlo poměrně sportovní, nízký posez byl pro někoho nepříjemný stejně jako složitější vystupování hlavně pro starší osoby. Jinak však autko velmi pohodlné a prostorné, Škodovka by se mohla učit od 10 let starého Japonce!

Řízení stabilní, auto sedělo jako přibité i v ostrých zatáčkách a při vyšších rychlostech. Na tom měly samozřejmě zásluhu i dobré pneumatiky. Řazení docela nepřesné ale jsou i daleko horší. Vše bylo kvalitně zpracováno - všechny páčky a ovladače příjemné na dotek, žádné praskání a rachocení v palubce - to je asi vizitka všech Japonců - moje současná Corolla je taky precizně zpracovaná. Už i samotné zavření dveří působí velmi kultivovaně - na rozdíl opět od Škodovky.

Lahůdkou ze všech největší byl ale motor, vynikající agregát, se kterým jsem dokázal prohnat i dvoulitrové limuzíny daleko mladšího věku. Motor byl samozřejmě vysokootáčkový, nad 4 tisíce otáček opravdu uměl ožít. Navíc byl velmi tichý a kultivovaný, se spotřebou 6 - 8 litrů. Dle stylu jízdy - ale tento motor bylo požitek vytáčet. Bylo však potřeba sledovat spotřebu oleje, dolíval jsem litr na 1500 km.

Toto auto můžu maximálně doporučit, ačkoli to není už žádný mladík, je naprosto spolehlivé a svým pohodlím, kvalitou a zpracováním je na tom i přes svůj požehnaný věk lépe, než některé nové vozy z koncernu Volkswagen, obzvláště Škoda Fabia.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 9


Komentáře uživatelů k recenzi Honda Civic

Vložit komentář