Recenze Honda Civic 1,6 VTEC
“Velmi dobré, jen dražší ND. ”

Autor recenze: Vladimír (59 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:1600 benzin Stav km při koupi:54 000 km Stav km nyní:67 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 18. 1. 2008

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 1.6

Spolehlivost

1
 

Jízdní vlastnosti

1
 

Komfort

2
 

Provozní náklady

1
 

Náhradní díly

3
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Opel Vectra

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto mám třetím rokem. Opravdu jsem velmi spokojen, dosud nebyly žádné problémy, tedy žádná porucha. Vše šlape jako švýcarské hodinky - možno říct japonské hodinky.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Předtím jsem měl značku OPEL VECTRA 1,6 který byl dovezen z Německa. Po zakoupení jsem provedl jen nejnutnější pro bezpečnou jízdu - nové pneu, brzdové destičky, trochu plechu. Od této doby jsem jen doplňoval benzin a olej. Na technickou prohlídku STK se jelo přímo z garáže. Tak jsem byl s tímto vozem spokojen. Jen byl dost starý, rok výroby 1991. Ale byl to vůz opravdu spolehlivý, prostorný, pohodlný. Objevila se možnost koupení Hondy Civic 1,6 VTEC benzin. Výroba konec roku 2001 za velmi dobrou cenu od známého. Auto bylo čtyří roky staré když jsem jej koupil. Tento známý měl již několikátou Hondu, tak jsem dal také na jeho zkušenosti a udělal jsem dobře.

Přechod ze značky OPEL mi připadal od prvních kilometrů jako jízda s nejlepším autem a to jsem opravdu už pár dobrých značek řídil. Honda mě překvapila svou elegancí, vše propracováno do detailů a hlavně malou spotřebou a lehkým řízením. I když to je to sportovně laděný vůz. Kombinovaná spotřeba do 7 litrů.

Na delší vzdálenost 5 litrů. Jezdím většinou kratší vzdálenosti, takže bych očekával vyšší spotřebu. Neměl jsem téměř žádnou poruchu, auto je po všech stránkách spolehlivé. Jedině co jsem musel měnit byla jedna obrysová žárovka, nová baterie (na Silvestra 2007) a oprava funkčnosti zapalovače. Vše v šestém roce provozu. Dá se říct, že to byly pouze banální věci, nutné vzhledem k jeho šestiletému provozu. Na zimu měním celá kola, auto je 1x ročně na prohlídce u odborného automechanika. Dříve mělo auto pravidelné prohlídky v servisu HONDA.

Technickou prošlo bez problémů, bez závad. Jedné co jde považovat za opravu byla na zadním plastovém dílu, kdy se mi nějaký "dobrák" na parkovišti tefil asi při otáčení do jeho boku. Po nárazu praskly držáky uchycení, musely se měnit a plast také trochu narovnat. Auto se mi velice líbí, protože má nízkou spotřebu, moderní vzhled. Dobře sedí v zatáčkách, dosahuje za krátký čas vyšších rychlostí, řazení jde plynule, zrychlení je výborné. Také s výbavou jsem spokojený (vše je v elektrice), hlavně s klimatizací. Jediné co mi trochu vadilo ze začátku bylo, že jsem slyšel z venku víc než u jiných aut. Ne že by Honda byla nějak hlučná, ale ten pocit že slyším každý kamínek tam byl.

Asi to je odlehčenou karoserií, kde jsou použity plasty. Náhradní kolo je netypické - jen na nouzový dojezd. Ale zatím jsem jej nepotřeboval. S velikostí kufru jsem také spokojen. Jen jsem si musel zvyknout na to, že se musí víc otevřít než u jiných aut, aby zůstal úplně otevřený. Značku HONDA můžu s dobrým pocitem doporučit. Je spolehlivá po všech stránkách. Jsem příjemně překvapen a spokojen s tímto vozem. Nemyslím si že jsem koupil zrovna jen dobré auto, na které mám štěstí. Několik známých má CIVIC a ACCORD a jsou také spokojeni i když jejich auta jsou novější.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Honda Civic

Vložit komentář

jedine honda

vo vsetkom ze su hondy spolahlivé je pravda mám druhu 1.6 tku a iné vozidlo už nechcem proste honda to vie kto urobí dobru motorku tak auto nepokazí

07.10.2010 | 00:34:01 | mirčes Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Honda Civic