Recenze Honda Civic 1.5 VTEC
“Výborné auto za málo peněz.”

Autor recenze: Mikkes2 (32 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:1.5 benzín Stav km při koupi:350 000 km Stav km nyní:377 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 6.4 l/100 km Vloženo: 14. 2. 2008

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat Uno Alfa Romeo 33 Mitsubishi Galant

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Toto auto vlastním již skoro rok a žádné poruchy se zatím neobjevily. Samožřejmě jsem ihned po koupi vyměnil rozvody, olej a všechny filtry. Auto jsem zakoupil jako pátý majitel, když poslední 2 majitelé byly firmy.

Díky tomuto a vysokému kilometrovému nájezdu jsem auto zakoupil jen za 60 000 Kč a se všemi prvotními výdaji jsem se bohatě vešel do 70 tisíc.


Hodnocení a zkušenosti s autem

-Po velmi dobré zkušennosti s předchozím autem Mitsubishi Galant 2.0 r.v. 1998 jsem byl rozhodnut pro automobil z japonské produkce.

Hledal jsem však něco levnějšího až jsem jednoho dne objevil na internetu tuto Hondu. Původně jsem v tento typ ani nedoufal, protože mým stropem pro nákup bylo právě zmíněných 60 tisíc Kč. Auto jsme s kamarádem prohlédli a projeli a bylo rozhodnuto o koupi. Auto využívám především ve městě nebo na kratší vzdálenosti, vyjímkou byla cesta do Chorvatska. -Design vozu je věcí subjektivní, podle mě je však velmi zdařilý a auto působí sportovním dojmem. Interiér je o něco slabší - velký volant, posuvné ovladače a celkový vzhled přístrojové desky nic moc, nicméně vše je při ruce, sedadla jsou velmi příjemná a nízko posazená a prostoru i vzadu relativně dostatek.

Díky vysokému nájezdu sem tam něco zavrže, ale není to nic strašného. Honda má dobrou výbavu- vše v elektrice, klima, servo a vše je po těch letech naprosto funkční. Zavazadlový prostor je pro mě naprosto dostatečný, jen trochu hůře skladný (sedan).

-Podvozek je výborný, sice trochu tvrdší, ale přesto i komfortní a i delší cesta je pro všechny cestující celkem příjemná. Výjezdy ze zatáček zvládá Honda perfektně a zvládla by i silnější motor, než moji 1.5. Slabší jsou ovšem brzdy, které celkem vadnou. Zrovna se je chystám vyměnit destičky a to včetně kotoučů.

-Motorem je jednapětka VTEC, která zvládá auto celkem bez problémů.Na volnoběh je tak tichý, že sotva poznám, že je již nastartován. Pokud jedu sám, je to opravdu sportovní motor, který se vyžívá ve vysokých otáčkách a zrychluje i přes velmi dlouhé převody velice dobře.

Plně naložené auto už dech trošku ztrácí, ale na poklidnou jízdu bohatě stačí. Opravdu neuvěřitelná je spotřeba, kterou mám dlouhodobě převážně ve městě pod 7 litrů. Cestou do Chorvatska si řekla v průměru o 5.5 litru na sto km.
-Celkově jsem s Hondou velice spokojen. Přestože má už opravdu hodně za sebou, je doposud velmi spolehlivá a vyžaduje pouze spotřební materiál a mým dalším autem bude určitě opět "japonec".

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Honda Civic

Vložit komentář