Recenze Honda Civic
“spolhlivé a svižné auto pro mladé.”

Autor recenze: Ludis (25 let),
Zlínský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1995 Typ motoru:1.6 16v Stav km při koupi:239 000 km Stav km nyní:250 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 27. 6. 2008

Hodnocení inzerátu: 6 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: 3x honda civic toledo 93 mondeo focus scenic a dalsi(i fiat 127)

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Vadné dvě ložiska v převodovce, ale s tím jsem to kupoval,

lehce díravý výfuk(nepovažuju za závadu, oprava 10minut a 50Kč)


Hodnocení a zkušenosti s autem

Dobrý den, zdravím všechny příznivce vozů značky Honda. Po přečtení spousty recenzí na různé typy aut jsem se rozhodl přidat taky nějaký ten řádek. K vozům značky honda jsem dlouho nevzhlížel příliš kladně, hlavně kvůli radám některých, že náhradní díly jsou příliš drahé.

Po vyzkoušení snad deseti jiných značek a typů jsem jednou zahlédl překrásnou 5-dveřovou hondu civic - anglický model. Byla lehce snížená a upravená a za výbornou cenu, tak jsem neváhal. Od té doby už mám za necelý rok čtvrtou hondu civic, stále stejný model. Ne snad z důvodů kazivosti, ale spíše mé závislosti stále měnit auta.

Doufám, že má recenze bude dostatečně normální a nezaujatá. Tak můžeme začít...

Honda mě v první řadě získala velice dobře naladěným podvozkem, kdy výborně sedí v zatáčkách. Jsem spíše rychlejší jezdec, ale v zatáčkách jsem si většinou nedovolil nikdy tolik, co by honda mohla snést. Pouze v případech, kdy jsem opravdu chtěl vyzkoušet, kam až mě pustí a to jsem byl milé překvapen, jak výborně sedí. Takže podovozek výborný. Ovladatelnost je díky dobrému posilovači bezchybná a velice jednoduchá, dobrá zrcátka na výhled dozadu(přeji jenom jsou někdy potřeba).

MOTOR: Začínal jsem na hondě 55kw, takže žádný silák, ale i tak měla v nad 4500 otáček krásný zvuk a poměrně slušný zátah(samozřejmě se to nedá srovnat s velkoobsahovými auty - to jen pro ty, kteří by na to chtěli v připomínkách upozorňovat:-) ). Další dvě už byly 66kw a má poslední je 83kw(113koní), což už je na 1.6 slušné číslo. Ve vyšších otáčkách má vynikající zátah a nebojím se předjíždět i na kratším úseku. Připomínám, že většinou jedu sám, takže auto není zatížené. Všechny motory byly bez jediné poruchy, tudíž motorům hondy tedy dávám za 1 - asi jako většina hondistů.

Interiér anglických typů hond je odlišný od japonce. Není tak futuristický, jak to hond bývá, ale i tak je velice příjemný. Ovládací prvky jsou na můj vkus dobře seřazené a přehledné. Tlačítka jsou velká, nemusí se dlouho nahmatávat, když se člověk musí starat o řízení. Co se mi moc líbí, je rychlostíránív stěračů, když podržíte páčku. Je to funkce, se kterou jsem se setkal prvně a hojně jí využívám.

Elektrická výbava je bez chyby, vše funguje, jak má.
Tady bych ale malinko zaplakal nad umístěním stahování oken na prostředním panelu nad řadící pákou. Nikdy se nejsem schopný ztrefit bez podívání.
Sedáky jsou pohodlné a dobře drží v zatáčkách.

Kufr je na moje potřeby dostatečně velký a po sundání zadních sedáků vznikne rovná plocha a dá se naložit i kolo bez rozdělání.

Celkově jsem s autem honda civic velice spokojen a i když pokoukávám spíš po SAABu turbo nebo něčem podobném, tak v garáži budu mít vždy aspoň jednu hondu pro mou přítelkyni.

Kdo se dostal až sem na konec, nechť mě zhodnotí, jestli jsem na něco nezapomněl a příště to snad napíšu líp.

Všem hondistům zdar.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 6


Komentáře uživatelů k recenzi Honda Civic

Vložit komentář

Osobně bych prítekchyni koupil radšejc kolo a za volant hondy bych ji nepoštěl...

29.06.2008 | 12:43:05 | hans Reagovat

nevím

29.06.2008 | 10:57:47 |  Reagovat