Recenze Hyundai Atos
“Spolehlivé, nenáročné vozidlo.”

Autor recenze: sv.alda (40 let),
Karlovarský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1.0 12V Stav km při koupi:52 000 km Stav km nyní:78 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 15 měsíců Průměrná spotřeba: 5.7 l/100 km Vloženo: 18. 3. 2008

Hodnocení inzerátu: 5 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Mitsubishi Colt

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Rozsypané ložisko v převodovce, podle mechanika únava materiálu.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Autíčko je to super, malá spotřeba, nízké povinné ručení a hlavně je pohodlné! V létě naplno využívám klimatizaci, byť manuální, tak funguje skvěle, navozuje velmi příjemné klima.

Motor, ač litrový, je celkem svižný, hlavně ve městě, a na dálnici se také neztratím. Jízda je klidná a pohodlná, a to je to oč tu běží! Kromě ložiska v převodovce nebyl žádný problém a o to mi jde. Oproti bývalému Mitsubishi Colt se do Atose nastupuje přímo královsky, je v něm i více místa, hlavně na výšku, měřím 182 cm a je to poznat. Byť je Atos 10 let starý, je úplně bez koroze a je to dáno i tím, že byl dovezen z Itálie, kde jak známo se nesolí.

Ceny používaných dílů, jako filtry, oleje, jsou takřka za hubičku. Vzhledem k pravidelné údržbě jsem nepotřeboval kupovat žádné jiné díly, ale ceny karosářských dílů a dalších, nejsou nijak závratné, mnohdy jsou nižší, než na tuzemská vozidla. Takže můj verdikt zní - spokojenost! S atosem jsme s rodinou byli na několika dovolených a vždy se do něj vešlo všechno, co je na dovolenou třeba a to včetně pejska!

To potvrzuje univerzálnost tohoto vozidla. Setkal jsem se i z drobnými posměšky na údajnou "velikost" Atose, ale jakmile tito "posměváčci" usedli za jeho volant, posměch vystřídal údiv. Pro spolehlivost a praktické využití Atose, si toto autí koupil i můj otec i bratranec, coby druhé auto, a oba jsou navýsost spokojeni s užíváním těchto aut.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 5


Komentáře uživatelů k recenzi Hyundai Atos

Vložit komentář

na dovolenku ?

Zdravim vsetkych optimistov. Atosa vlastni moj otec, takze som ho samozrejme oskusal. A vysledok ? K tomuto autu len tolko, ze ako druhe vozidlo na nakupy do potravin je v celku fajn. Rovnako pre dochodcov na vylet k svojmu geriatrovi! Ale napisat, a to citujem: "S atosem jsme s rodinou byli na několika dovolených a vždy se do něj vešlo všechno, co je na dovolenou třeba a to včetně pejska! To potvrzuje univerzálnost tohoto vozidla." ----Je naozaj odvaha! Ak mas dvojclennu rodinu+ten hafan, tak ok, ale inak si neviem predstavit, ako sa da zbalit napr.4-clenna rodina do tohto nakupneho kosika napr. na dovolenku k moru!
Rovnako je neuveritelne napisat, ze je pohodlny vpradu aj vzadu. V predu mozno, ak soferujem, velmi sa na sedacke nemrvim, ale precestovat takych 300-400 km v zadu musi byt skutocne utrpenie. Sedacky su tvrde a nepohodlne.
V kazdom pripade, nechcem nikomu brat krasny optimizmus a myslim, ze na svoju triedu - nakupne kosiky - je to fajn volba a ta klima ma tiez velmi prijemne prekvapila, dokonca nebolo ani velmi poznat pokles vykonu uz bez-tak maleho motora.
Nech Vam teda vsetkym dobre sluzi. /na nakupy ;) /

11.08.2009 | 19:46:43 | Lui Reagovat

kvalita

Vlastním atose 4 roky má najeto 150000 km ,vše puvodní ,čepy,tlumiče . Před měsícem stk ,bez závad .Doporučuji.Další auto jedine hyundai. Všeci sousedi mi ho závidí.

20.11.2008 | 14:04:58 | jarhro Reagovat

S Athosom som sa

stretol prvykrát v GR, v 99, z požičovne. Je trochu úzke, ale na grécke cestičky ako stvorené. Traja dospelí a dve decká do 6 rokov sa odviezli v pohode. Naozaj sa v ňom výborne sedí, odkladacích priestorov je málo, kufor je tiež z tých slabších, ale na druhé auto bohate stačí. Jedine si treba dávať pozor na výšku auta a menšiu stabilitu, párkrát sa mi stalo, že sa niektoré z kolies odlepilo zo zeme, uf, véééľmi zlý pocit. Ale ak si zvyknete, podľa mňa nie je to zlá voľba. Auto z požičovne malo cca 60.000 km, a ak to dovtedy vydržalo....tak by som neváhal. Ale nie nové. Rok-dva staré, za dobrú cenu. Vpredu, ak si sadnú dvaja "blahobytnejší", sa budú dotýkať kolenami, ale posed je vysoký a vzpriamený, dobrý výhľad...najmä pre ženy.., za cca 2.000 km, vačšinou na doraz po strmých serpentínach, ostrých brzdeniach autíčku nič nebolo...spotreba bola okolo 7 l/100 km, ale v normálnych podmienkach min. o 1-2 litre nižšia.

16.11.2008 | 13:42:45 | ľuboš Reagovat

Atos....

Uvažujeme o koupi tohoto vozu jako druhé do rodiny.První máme Citroen C4 SUPER vůz.Prosím o všechny dobré i špatné rady nejčastější poruchy atd.Jestli máte více fotek vnitřku auta budu moooc ráda.Děkuji všem.
MONIKA

16.11.2008 | 11:30:16 |  Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Hyundai Atos