Recenze Hyundai Sonata
“Za peníze, za které jsem auto koupil i včetně těch oprav, které jsem zainvestoval, je to skvělá kára. Znám i jiné majitele těchto aut a i tam panuje spokojenost.”

Autor recenze: ZUL ,
Ústecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1994 Typ motoru:2.0 DOHC 16v Stav km při koupi:140 000 km Stav km nyní:157 000 km Způsob řazení:automat Průměrná spotřeba: 7 - 13 l/100 km Vloženo: 31. 10. 2003

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.3

Spolehlivost

5
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Lancia Thema

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Nutná oprava automatické převodovky (zjistil jsem, že auto bylo bourané a převodovka zřejmě dostala také ťafku). Nyní v poho. Ovšem cena opravy cca 23 tis. Kč.

Odešel krokovací motůrek, v orig. servisu i s prací chtěli 7,5 tis. Kč, já jsem ho koupil na vrakáči v Kladně za 3 tis., práce cca na dvě minuty. Zase jezdím. Ale tohle je prý dost častá závada na těchto motorech (shodné s Mitsubishi).


Hodnocení a zkušenosti s autem

Velký, prostorný, rychlý vůz, v super výbavě, jako automat, zadní křídlo s brzdovým světlem, kožené vyhřívané sedačky, klimatizace, vyhřívaná el. ovládaná zrcátka, držák na nápoje, originální autorádio s CD (2Din), s ovládáním na volantu. Bezvadné pro cestování ve městech (horší to je se spotřebou), ideální na dálku.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Hyundai Sonata

Vložit komentář

sonata

mam sonatu již 3 roky a jezdi skvěle jen opravdu nedostatky jsou pouze spotřeba jinak ok

27.06.2011 | 18:02:13 |  Reagovat

pardon zde jsou recenze a ne diskuze

10.12.2006 | 00:28:04 | radas Reagovat

sonata

uvažuji o koupi jen asi o něco novější ,zajímalo by mně jestli jste si zjistili opravdu ujeté kilometry?a jestli se to dá z řídící jenotky vůbec zjistit r.v 94??

10.12.2006 | 00:27:01 | radas Reagovat

po několika letech..

tak auto mám čtvrtým rokem, za tu dobu jsem najel cca 60 tis. kilometrů a mohu tak lépe hodnotit... k automatické převodovce jsem se již vyjádřil, přidal bych jiné nedostatky. Citelně odchází prvky přední i zadní nápravy, cestou z Itálie mi odešel jeden ventil a cesta dál tak pokračovala na plaťáku... začalo zlobit centrální zamykání, otevírání oken, to vše zřejmě vlivem opotřebení motorků. Poslední dobou se stává, že nemohu nastartovat ohřátý vůz, takže čekám, až vychladne. Ale není to pravidelně. Suma sumárum, dovedu si představit jiné auto s nižšími provozními náklady, ale nutno říct, že pokud by vůz měl pravidelný servis, nebylo by to tak hrozné. Zřejmě se na něm podepisují i nepříznivé klimatické podmínky, které u nás na severu Čech panují... Každopádně kvituji dál, auto je rychlé, pohodlné, ideální na dálky a myslím, že nová nebo předešlá generace Sonaty v garáži by mi problém nedělala...

15.03.2006 | 11:52:39 | ZUL Reagovat

Tento typ vozu jsme koupili cca před 4 lety. Jedalo se o verzi r.v.1994. Autíčko jsem si zamilovala na první pohled. Za 4 roky provozu jsme neměli jediný problém, samozřejmě mimo výměny oleje , brzd. kotoučů a rozv.řemene, což je běžná věc u každého auta. Toto auto má ale super výbavu, je pohodlné, nerezne a vzhledově je moc pěkné. Nebýt bouračky, máme je dodnes. Ale nahradili jsme je opět Hyundaí Sonata r.v.2001 nová modelová řada.Takže ..co dodat, spokojenost.

12.11.2004 | 13:51:56 | lenka Reagovat