Recenze Kia Cerato 1.5
“Ideální auto pro nenáročné řidiče, kteří nepotřebují závodit.”

Autor recenze: Mirek (25 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:1,5 CRDi Stav km při koupi:13 500 km Stav km nyní:28 450 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 5,5 l/100 km Vloženo: 27. 2. 2008

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: VW Golf

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Zatím vše jezdí tak, jak má.. bez poruchy.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem si pořídil jako nástupce Golfa, které jsem dostal od rodičů v 18 letech a se kterým jsme za 19 let jeho existence neměli sebemenší problém, i z toho důvodu jsem se bál při koupi dalšího vozu, protože jsem nebyl zvyklý do vozu dávat zbytečné peníze navíc (za opravy atd.).

Po dlouhém váhání jsem si vybral Kiu Cerato, ne snad ani proto, že by to bylo moje vysněné auto, ale především proto, že to byl předváděcí vůz z Kii, kterou vlastní kamarád a tak jsem to měl za slušnou cenu a věděl jsem, v jakém stavu auto je.

Není to auto pro závodníky, ale těch 75 kW stačí pro normální řidiče, kteří se nemusí po silnicích honit s jinými auty. V zatáčkách sedí perfektně, je to poměrně živější autíčko, ale ne moc, prostě odpovídá tomu, co má pod kapotou, nikdo nesmí čekat zázraky.

Po vzhledové stránce je auto poměrně pěkné (i když já mám béžovou metalízu a to se mi moc nelíbí), co se praktičnosti týče, rozhodně to není auto pro zájezdy na hory, nebo dokonce rodinné. Vevnitř je spousta místa jak pro spolujezdce, tak pro ostatní pasažéry, v tomhle je to řekněme nadstandart, logicky to místo někde chybí a to je velká nevýhoda tohoto vozu. Co má navíc "vevnitř", to není v zavazadlovém prostoru. Z toho důvodu cesty čtyř lidí na hory trošku odpadají, samozřejmě v tomto případě není problém koupit střešní nosič či nějaký box. Kufříček je malý, když to srovnám s jinými auty stejné kategorie, ale jak říkám, je to daň z komfortu na sedadlech.

Auto má klimatizaci, v zimě zabere o něco víc času než se auto "vytopí", když to porovnám s jinými typy aut, ale není to tak hrozné, aby to byl nějaký velký problém. Plasty jsou poměrně kvalitní, auto má spoustu tajných "zásuvek".

S autem se jezdí dobře, do kopce při povolení spojky auto zabírá, tudíž se nestane, že byste couvli někomu do nárazníku, sám vám motor pomůže zůstat na místě a vyrazit. Do kopce nemá problémy, přidává, ale to dnes už každý diesel. Auto žere kolem 5 litrů na 100 km, když s tím jezdí manželka, tak se průměrná spotřeba vyšplná i na 6,5 :-)))

Osobně bych auto doporučil nenáročnému řidiči, který nechce závoďák, ale spolehlivé auto, se kterým nepotřebuje cestovat měsíc co měsíc na velké cesty (z hlediska množství tašek a kufrů, kterých se do Cerata moc nevejde), auto je pohodlné a myslím, že je ideální pro ženský, dobře se s ním parkuje i jezdí. Jako u každého auto, záleží hlavně na tom, co kdo od auta očekává a jak ho chce využít :-)

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Kia Cerato

Vložit komentář
 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Kia Cerato