Recenze Kia Cerato 1,5 CDRi LX+
“Za tu cenu skvělé a skvěle vybavené auto.”

Autor recenze: Dobesch (32 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:1493 ccm /Diesel Stav km při koupi:6 km Stav km nyní:16 600 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 roky Palivo: Diesel Průměrná spotřeba: 5,5 l/100 km Vloženo: 25. 4. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Oltcit Trabant

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Závada se vyskytla -- bohužel dle vyjádření servisu --a veřil bych tomu není vina na korejských montérech (teda je asi z 30%). Jednalo se o dirku v podtlakovych hadicich --resp. v hadicách k podtlakovému regulátoru.

Dle názoru pražského servisu se jedná o jimi nazvané VANILKOVÉ HADICE - prostě tyto hadice jsou bohužel vyrobeny z materiálu, který zachutnal "divé" zvěři. Servismeni tvrdí, že tyto hadice prokousávají myši, v mém případě to z 95% byly kočky -- na chalupě bohužel nejsem jediný, komu kočky na aute (a v motoru) něco sežraly či rozdrápaly (u mě krom hadice zanechaly zřetelné stopy svých zoubků na anténě).

Závada se projevovala rozsvícením kontrolky CHECK. Poprvé se to stalo na podzim --diagniostika tehdy nic divného neukázala, tak servis pouze kontrolku zhasnul (zdarma) podruhe se to stalo začátkem dubna kontorlka se rozsvítila, objednal sem se v servisu a kontrolka jako na potvoru zhasla. No stejně jsem byl odhodlán KIATO do servisu dát --už jen pro klid duše. "Naštěstí se" po ujetí 150Km dva dny před návštevou servisu znova rozsvítila. Krom svícení kontrolky sem měl dojem, že vůz trošku ztratil na dynamice a měl horší zátah (ale nevylučuji, že to bylo způsobené tím, že sem si oproti předchozím vozům zvykla na "stihačku" - je fakt že po opraě se mi vše zdá jako když jsem vůz koupil).

Záhadou je, že se kontrolka vždy rozsvicela v tom samém místě :-). No oprava nakonec stála 740Kč což se dá přežít, ale je to dostatečný důvod proč nemít rád drobou domácí havěť.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Krom závady -- za tu ale nemůže auto ani vyrobce jen kladné a pozitivní.

Osobně se mi libí exteriér vozu -- celkem vtipně vyřešený prolis po celém boku -- prostě oproti škodovkařské rovině je to něco jiného. Bohužel díky lidem co si na parkovišti myslí, že se vejdou do jakékoli mezery a se svými 150Kg se také jakoukoli mezerou protáhnou má dnes KIATO na bocích pár šrámů.

Interiér - myslím že v celku na dobré urovni. Zpracovaní je dobré a zatím nic nedrnčí a neklepe. Několik barev plastů na přístrojovce vypadá také v celku slušně, sedadla pohodlná, prostor na zadních sedadlech i pro 3 lidi myslím dostatečný. Veškeré ovládací prvky pro někoho kdo kdy řídil "asijský" vůz jsou na svém místě a snadno dosažitelné.

Motor - dle mého názoru špička - těch 75 KW- dáva vozu slušnou dynamiku a to i v případě, že je vice obsazen. Navíc slušný točivý moment zajistí slušný zátah i v případě jízdy se zapnutou klimatizací (prostě oproti benzinovým 1,6 motorům je to nebe a dudy -- auto jede dal a nema tendenci se "stavět na přední"). Snad nejlíp je zátah motoru vidět na dálnici --kdo zná D1 směr na kopec an 29-32 Km ví co je to za krpál a jaké s ním mají mnohá auta a zejména řidiči problémy - KIATO rozhodně nemá problém v tomto kopci i na 5. rychlostní stupeň zrychlovat a nechávat za sebou i na 4. podřadivší škodovky.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Kia Cerato

Vložit komentář

kopec nekopec

Tak já zařadim redukci plný plyn a na osmičku jsem tam nato tata.A to mám obsah 0,6l

29.04.2007 | 20:35:58 | Tom Reagovat

Doporučuji vyzkoušet zátah vozu na Nakléřovském kopci směr Petrovice(ústecký kraj),jsou tací osobáci co tam šplhají na jedničku.kdo správně a včasně řadí nemá fábii 1,2 atd. tak vyjede.já to vyjedu na čtverku

25.04.2007 | 23:10:56 | Loser Reagovat