Recenze Nissan Almera HB 1.5
“Relativně vyhovující.”


Rok výroby:2000 Typ motoru:benzin Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:100 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 6 let Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 6.8-7.3 l/100 km Vloženo: 8. 10. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.8

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

4
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: jine japonske

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Během 6 letého provozu se vyskytly drobné závady, např. zablokování schránky v interiéru, porucha zpětného navíjení bezpečnostního pásu u řidiče, mechanická vada táhla při regulaci teplého/studeného vzduchu.

Tyto problémy byly nepříjemné, ale v záruční době byly v autorizovaném servise Nissan zdarma a rychle odstraněny. Závažnější vady se během 100 000 km nevyskytly.

Opakované stížnosti na frekvenci výměny halogenových žárovek v předních světlech a obtížná manipulace s nimi (zvlášt potmě) mohu potvrdit (cca 10x,neznám však srovnatelné hodnoty u vozů jiných značek).


Hodnocení a zkušenosti s autem

Spotřeba se pohybuje při ekvivalentním provozu dálnice/město kolem 7 l/100 km. K relativně problematickým vlastnostem patří možná až příliš ostré brzdy.

V případě užití automobilu k služebním cestám bych určitě zvažovala vůz o třídu vyšší, rozhodně s pružnějším motorem. K běžnému cestování v podmínkách smíšeného provozu v rozsahu 15 tisíc km/ rok při obsazení 1-2 osobami je dle mého soudu Almera relativně vyhovující (přes kritiku k tvrdšímu podvozku,ve své době patřil v nižší střední třídě k nejlepším).

Negativní zkušenosti, které uvádějí hlavně uživatelé vozů pozdějších let výroby (2003-4 a výše), mne překvapují. Model r.v. 2000 byl produkován v Anglii. Považuji ho osobně za spolehlivý vůz, prozatím bez závažnějších problémů, který bych ke koupi doporučila.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Nissan Almera

Vložit komentář

Chcem sa spytat,co hovorite na Nissan Almera 1,5 ale naftovy motor.Chcem si kupit ojazdene auto a tato almera ma zaujalaa,ale nie som si isty ci benzinak alebo naftu.Myslim si ze rocne najazdim max tych 15 000 km...a to vacsinou v meste.

19.04.2009 | 23:17:51 |  Reagovat