Recenze Opel Calibra 2.016V Turbo
“Pokud trefíte na vůz vyrobený ve středu a po dobrém majiteli.”

Autor recenze: dmir (40 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1993 Typ motoru:1996 Stav km při koupi:160 000 km Stav km nyní:202 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 roky Průměrná spotřeba: 7-15 l/100 km Vloženo: 10. 10. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 3.4

Spolehlivost

4
 

Jízdní vlastnosti

1
 

Komfort

3
 

Provozní náklady

3
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: BMW 318 i E30

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Když se naq první pohled do ní zakoukáte, může být s vámi i kamarád aby pomohl zhodnotit stav vozu, a Vy stejně neposloucháte. Tak jako v mém případě.

Po pořádné kontrole vozu u mne v garáži, chyběla rozvodová skříň a kardan. Bomba, prodejce tvrdil že pohon funguje bezvadně. No nic, čekala spousta oprav, prakticky celý podvozek je nový.

Další zrada....turbo...když pžedchozí majitel neumí jezdit s torbomotorem, tak mu dát do ruky raději traktor.Takže nové turbo. Turbo zahábalo motorem a odešly všechna čidla, takže další investice.

Mezitím se zjistilo, že namontovaný sportovní filtr sání ničí váhu vzduchu i motor, takže pánové na něj raději zapomeňte a montujte jej jen na tuning srazy.


Hodnocení a zkušenosti s autem

První jízdní dojmy, fantazie i euforie a po prvních kilometrchna spadnutí návštěva příkopy, ale Cali to ustála. Po snížení podvozku o 30mm, excelentní jízdní vlastnosti. Na cestě sedí jako přibitá, v zatáčkách se chová jako na kolejích.

Motor má od 3 000 ot. obrovský zátah, který neustává do zásahu omezovače.Jen brzdy pokulhávají za výkonem motoru, rychle vadnou po opakovaném brzdění.Jízda je velmi vzrušující a pokud se Cali dostatečně věnuje pozornost, odvděčí se nevšedními zážitky.

Obrovský kufr, mohou po sklopení zadních sedaček závidět i některé kombíky. Převeze se spousta vecí a i cestování ve čtyřech drasticky neomezuje počet zavazadel.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Calibra

Vložit komentář

a o tom turbu,,,clovek celkem setri...,musis vedet jak s autem s turbem jezdit,ne setrit....zahřát,schladnout....proste se poptat,precist si neco.

26.03.2009 | 20:59:54 |  Reagovat

reakce

pokud kupujes auto s 4x4 pohonem a nemas ho jak zvednout,tak uz jen blbe zahrabani pri rozjezdu na sterku nebo trave ti ukaze kolik naprav funguje ne? :-) a brzdy vadnou podle toho jake mas desticky,kapalinu,kotouce....jasne ze kdyz tam das desky za tri kila tak to nebude brzdit! mam turbovou cali,jen aby sis nemyslel ze placam chytrosti.

26.03.2009 | 20:55:48 |  Reagovat

U těch caliber se to turbo celkem sere i když to člověk vcelku šetří.Ale jinak je to i na dnešní dobu designově super auto.

11.10.2006 | 14:41:24 | REST Reagovat