Recenze Peugeot 107
“spolehlivé”

Autor recenze: Anyt ,
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2008 Typ motoru:998 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:800 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 6,7 l/100 km Vloženo: 22. 12. 2008

Hodnocení inzerátu: 6 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: ople

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

ne


Hodnocení a zkušenosti s autem

Stále vlastním Opel Astra a do města jsem si koupila Peugeot 107, zatím najeto cca 800 km. Takže zkušenosti, auto je opravdu zevnitř větší než zvenku, mohu potvrdit. Trochu mne zklamalo ,,skákání,, při nerovnostech na silnici, to u Astry neznám, ale není to tak hrozné, spíš nezvyk. Další zklamání nastalo na dálnici při silném větru, měla jsem strach, že to neuřídím, tak to se mnou házelo, ale stačilo ubrat na rychlosti a dalo se to snést. Jinak je to živé autíčko, parkování není problém, nákupy se tam taky nějak vejdou, velmi rychle se vytopí, takže topeníčko jedna radost. Jenom nechápu tu spotřebu, zatím si to vezme 6,7 a to i při jízdě po dálnici a ve městě. No uvidíme, jak to bude dál, přičítám to zimě a nezajetému motoru. A kdy jsem poznala, že je to jenom litr, tak to byl takový jeden ,,testovací,, kopeček, kde jsem běžně zvyklá být nahoře první. Jeli jsme ve třech a bez nákladu a maximálka byla 90, víc jsem z toho nedostala. Jinak jsem zatím spokojená, plní to co jsem po ní chtěla, nic víc a nic míň.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 6


Komentáře uživatelů k recenzi Peugeot 107

Vložit komentář

Spolehlivost / spotřeba/ motor

Tak jsem se snažil přečíst nějakou recenzi,ale 2/3 blábolů sem vůbec nepatří.Tohle píšu asi 13 let po založení tématu.Takže ti co vysmívali litrovém u motoru,tak dneska se běžně dává do Octávie a velkých SUV !TO by jste se tenkrát divili ještě mnohem víc.V bazarech je spousta kolíňat z prvních let výroby s nájezdem 150 - 200 000km běžně.Na evropských bazarech v Německu a Holandsku nájezd běžný 250 -300 000km!A auta vesele frčí dál.Chtel jsem se něco dozvědět , ale tady diskuse plná poměřování pindíků, takže nic moc . Zítra si pro jedno ojeté jedu s nájezdem 165 000 a staré 12 let,ale obavy z něho nemám , když vím kolik toho vydrží a ještě dlouho bude sloužit.Na cestu do práce a na kroužky .Pro dva ideální a ve čtyřech to někdy pro zábavu vyzkoušíme.S dnešníma cenama benzínu to jinak nejde, a jako druhé auto do rodiny asi ideální volba.Snad ještě Yaris,ale Aygo ,C1 a 107 se mi začala libit.

14.12.2021 | 14:30:16 | Šleha  | 176.102.145.* Reagovat

RE: Spolehlivost / spotřeba/ motor

Tak na každů robotu nám treba špecialistov....tady na to máme svlastíka a ľuboše.....ale jinak tedy, ty se do toho auta vejdeš? Já myslel, že je to pro trpaslíky..

15.12.2021 | 07:53:25 | Vašek  | 88.103.233.* Reagovat

Kdo máte kolíně bez centrálu, mám zajímací informaci, která v návodu k obsluze není (nebyla) nebo jsem ji přehlédl, což pochybuji. Přední dveře spolujezdce se kolíčkem zamykají pouze zevnitř, jsem si myslel, páč při stlačení kolíčku do polohy "zamčeno" u otevřených dveří se tento po zabouchnutí dveří zas vycvakne nahoru a je odemčeno. Nestane se tak, jestliže při zabouchnutí držíme vnější kliku nahoře, v poloze pro otvírání. U tohoto typu klik to jde pohodlně a jednoruč.

02.05.2013 | 12:19:38 | Itall  | 88.83.187.* Reagovat

Tak jsem hledala nějaké jiné srovnatelné auto, ale bohužel mi zase vyšly tyhle 3 z TPCA. Pokud chci vyloženě prcka (a to já chci - mám spoustu důvodů), tak není nikde lepší motor jak u těchto miniaut. Ani Citigo nemá lepší. Poměr cena, motor, výbava - mi vycházejí pořád nejlíp tyhle VPA. Jiný auta mají rozhodně lepší sedačky(u pežota je to děs, kdyby neměl dveře, tak v sedím v zatáčkách na zemi), větší kufr, atd., ale motoricky jsou mnohem horší.

30.04.2013 | 17:41:40 | Anyt  | 217.30.64.* Reagovat

RE:

Už to tak asi bude a nyní i cenově celkem bez konkurence. Mě by Citigo nevadilo, základní motor je na jízdu dobrý, živý, tichý. Dobrý prostor, kufr, komfort pružení. To vše je OK. Ale OK není škodovka. Minimálně bych vyčkal na nějaké zkušenosti majitelů. Radši.

30.04.2013 | 18:04:59 | Itall  | 88.83.187.* Reagovat

RE:

Velikost-
Ono i když je to prťavoučké autíčko, musí se zařadit do kolony. Takže jeho jediná výhoda je snadné zaparkování...Ale na co, když jsou parkoviště označeny pruhy a zaparkujete-li jinde, máte po srandě...S čím může opravdu toto auto konkurovat jsou skůtry s vysokým obsahem hezky zateplených. Důkazem toho je vývoz do zemí, které se specializují na motorky a kola. Ať to je Francie, či Itálie a Holandsko. Pokud znáte tyto tři země, tak Francie by měla být na tom nejlépe s dovozem, tam je těch kol a motorek nejméně kvůli podnebí a hornatým oblastem.

Vývoz - Soustředění na Francii(Peugeot Citroen) je hloupost, tyto autíčka už budou brzo zastaralé jezdí spíše po vesnicích, nikoliv po městech, ani po dálnicích si moc lidí nedovolí tohle vzít na cestu.
Díky převodovce taky člověk pochopí, že to není mezi město, ale že se musí dostat z vidlákova cca 40km do práce.
V zahraničí pravidelné umístění elektrických zásuvek pro auta ve městech je rozdílné od ČR a lidé volí právě ten elektromobil do města. Francouzi jsou na tom hodně dál. Ve větších velkoměstě takový vůz už nemá absolutně šanci a vítězí ve všech velkoměstech skůtry a kola a u mini aut, elektro nebo kdo je movitější tak mini cooper. Renault ve Francii ten už se přizpůsobil a prodává ve velkém elektro autíčka. A pokud tam do toho auta z výroby TPCA nenasadí elektromotor. Tak si to TPCA za 5let může hodit a bude prodávat cca do 100t a méně aut ročně. Což znamená max. 1000 zaměstnanců.


Provoz -
Toto auto je výsledný důkaz špatné infrastruktury a přiblblých architektů, kteří stavěli ve velkém satelity a tedy nulový přístup k MHD či jinému systému dopravního spojení. A tato volba člověka pak padá i na tento model a pak si špatně vybere právě tento kus...

Motor - Co má nebo nemá lepší motor je spíš věc k čemu se člověk naklání. Neřekl bych ani ťuk, kdybychom v čechách mohli dodržovat pokyny výrobce a lít tam evropský olej OW30(japonský 0W20), ale to zdejší podmínky nedovolují a lije se do toho 5W40. Pak je prakticky jedno jestli je to motor ten a ten.
Když si někdo myslí, že cokoliv co je japonskýho je best tak se může zmýlit, nejen u dieslu ale také u obsahu pod 1.2 mu místní podmínky dají co proto, vyšší obsah síry v naftě, špatný výběr oleje a vydrží to samý, nebo naopak hůř než evropský motor. Mám otevřené oči.
Co dál, řeší se spotřeba? Proč, když fungujeme na adekvátní náhrady ať CNG,LPG,E85,bio. A u nízkoobsahových nafťáků taky člověk může být překvapen, když nafťák do obsahu 1,4 veme např. po městě i 2.9l a nemusí se snažit.
Prodejnost-
Tato třída mě vůbec neoslovuje, jsem průměrný čech a v česku se toho prodá cirka po 300kusech z každého modelu této trojky za rok a v porovnání celkem se tu doveze a prodá tak 200tisíc vozů ročně včetně ojetin z toho Škoda asi tak cca 40tisíc, ale najít tak 1000 neznalých(0,5% kupců), kteří nedokáží porovnat cenu vůči konkurenci s tím co vám nabídnou za určitou cenu v republice za rok není problém...nebudu vám pomáhat, když si myslíte, že je to best kup.
Jo nejlepší volba. Tak pro někoho kdo nemá řidíčák na velkou motorku ale na auto a proto nemůže koupit např. Suzuki Burgmana a nebo něco podobnýho...
A tak tohle bych neřadil ke Škoda Citigo. Ale k motorce Suzuki Burgmann, Yamaha T-max. Tohle nepovažuju za auto. Ale spíše pro typického čecha jako jsem já, mi to připomíná třídu přepravního prostředku, kde se pohyboval hadraplán...

01.05.2013 | 08:33:12 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE:

Proč by naše podmínky nedovolovaly dodržovat předpis výrobce? Lít si tam můžeš co chceš a "nulky" oleje (ten bych si tam tedy zrovna nedal) jsou také k dostání. OW-20 nebude nijak rozšířen a asi by se sháněl špatně. To jsem nezkoušel a ani nechci.

02.05.2013 | 12:12:14 | Itall  | 88.83.187.* Reagovat

Teda kluci, vy jste to rozjeli, Já jsem jenom pro zajímavost vygooglovala slovo blatníky a peugeot 107. A kupodivu se toho najde docela dost.

30.04.2013 | 17:03:31 | Anyt  | 217.30.64.* Reagovat

RE:

Tak tedy nevím, má to tedy blatníky, nemá to blatníky, ale se mi zdá, že je tady jeden jediný majitel co tvrdí, že je to nemá. No nic, někde dole jsem četla, že se v zimě není možno dostat do kufru, neboť zamrzá. Tak to je teda kravina jak hrom. Jezdím denně celou zimu a denně tam do toho prostoru kterýmu se říká kufr něco cpu a vždycky se to otevřelo v pohodě. Ani v těch největších mrazech jsem neměla problém auto jakkoliv otevřít. A že to rezne, v tom místě kde to ,,nemá blatníky,, je taky fakt. Je tam plech a ten prostě rezne. Ale já už mám opraveno a nebylo to tak hrozné jak to vypadalo, nicméně rez tam byla.

30.04.2013 | 17:17:44 | Anyt  | 217.30.64.* Reagovat

RE:

Ok zajímá mě jak se otvírá kufr. Má zevnitř otvírání na lanko a kufr odskočí? Nebo je elektronické? Nebo jen povolí a nic se nepohne a vy musíte dveře oddělit od těsnění. Nebojíte se, že při otevření na námraze vám nepraskne sklo? Už proto, že na skle se chytá námraza třeba jen zmrzlou rosou. Za další kolem pantů je dostatek prostoru na vytvoření slušně dostatečného ledu na poškození pátých dveří. Nejen kolem vršku, ale i spodku.
Obvykle když mám třídveř a nedostanu se přes řidičovu stranu a obě dveře jsou namrzlé, nikdy mě nezradil kufr a dostal jsem se do auta kufrem. Kdo to nezná, tak ať se mi třeba směje, ale fungovalo to...
Letos byla neobvykle častá ledovka a opravdu vlhký vzduch, auto vypadalo nejméně 8 dnů, jako kdybych v zimě umýval auto studenou vodou a pak ta voda promrzla všude i na plechu a když jsem se díval v okolí, kdo nejezdil denně, stalo se to i ostatním...
Jinak Peugeot je světově proslulý v pozinku, neznám lepší auto, které má lepší ochranu než Peugeot a to na světě. Pak je samosebou Audi. Koroze ale být může, pokud je poškozený podběh a zatýká do něj a usadí se tam třeba bláto. Jo ale to jsou jiné důvody, než neexistence. :D

01.05.2013 | 10:41:30 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE:

Já strčím klíč do zámku a víko (sklo) odskočí. Oddělovat nic nemusím. Moc hezká představa jak tam něčím reju kolem těsnění abych oddělila víko kufru...ta situace zatím nikdy nenastala, ale jak jsem psala, jezdím denně. Opravdu mi nic nezamrzá. Dokonce jsem za celou zimu ani nepoužila rozmrazovač zámků. Možná stačí taková maličkost, natřít mírně nějakým olejem všechna těsnění kolem dvěří a kufru a je po problému se zamrzáním. Dělám to před zimou a jsem v pohodě. A k té ochraně pozinkem, tohle přeci není plnohodnotný peugeot, je to spíš přeci hadraplán. Nebo motorka s kapotou a já nevím co všechno to může ještě být. Když budu chtít motorku, koupím si motorku. Já jsem chtěla malé auto, mám malé auto. Na motorce bych asi těžko jezdila třeba ve 3 ty štreky co někdy jezdím. Ty tohle auto nemáš, ale zasvěceně o něm tady kecáš. Pořiď si ho a možná budeš brán vážně.

02.05.2013 | 14:21:44 | Anyt  | 217.30.64.* Reagovat

Nerad se vám pletu do do debaty,ale Stando když to nemá blatníky co teda?Co máš na jízdním kole,aby jsi nebyl nahozenej za deště,to samí co na autě nebo ti snad lítá v kolíněti bláto na kebuli a nebo máš snad horský kolo s podběhama?Na první auta ze zač. 19 stol. se montovaly podběhy?

29.04.2013 | 18:05:50 | Jirka  | 93.99.128.* Reagovat

RE: No, teraz sa musim Standa zastat: Ak by si cital jeho objektivnu recenziu na toto auto,

kde nie je problem ist kopec- nekopec 150-160 km/ h, s max.spotrebou 6, 2 litra, kde je kufor dostatocne velky..., staci, ak si daju cestujuci kufre na kolena :):)....

...a ak udrzis moč a nepočuraš sa smiechom..., tak musis pochopit, ze taketo genialne auto nepotrebuje ani interierove plasty, ani nejake trapne blatniky.

P.S. Je to neuveritelny vysmech vyrobcov, pytat take peniaze za tieto krizniky obchodnych domov.

29.04.2013 | 21:04:43 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

Neuvěřitelný,

jak dlouho lze zasírat recenzi a řešit takovou 3,14 ovinu, jako třeba zadní blatník :-) Viď Vlastíku.........

29.04.2013 | 07:26:57 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: Neuvěřitelný,

Ano, když je někdo tvrdohlavý a myslí si, že zná celý svět...
Když jsem se spletl já, omluvil jsem se hned co jsem to napsal. S těmi pátými dveřmi jsem se sekl musel jsem to auto vidět zblízka a ve skutečnosti, protože na obrázku ta černá krajní plocha vypadá jako rám alespoň zevnitř...
Ale toto nemělo obdoby, nejméně 10 příspěvků o neexistenci blatníku a furt dokola kouknu alespoň na obrázek jak se otevřou dveře a vidím to tam, protože vím co je to blatník nejeden jsem si vyrovnával vyměňoval jak přední, tak i zadní a vím co je to za hnusnou práci...
Internetový vyhledávač je skvělá pomůcka, ale člověk musí mít alespoň něco v hlavě, aby se dopracoval k tomu co hledá...
Ať je to slovo nebo předmět atd. když mě někdo přesvědčuje, tak jdu hloub do detailu a né jak nějaký tupý ignorant, co už ani nečte odpovědi, z mozku kolovrátek a mele jen tu svou...

Díky tomu co jsem vše zjistil na tento skvost, tak bych už to auto skutečně nechtěl, ale je to cenový konkurent vůči ostatním včetně ojetin a proto je dobré znát podrobnosti. A čím víc se dovídám, tím víc mě to utvrzuje...
Vysoká pořizovací cena(nejméně 5 aut je lepších a to i včetně oblíbence Mitsubishi Colt alespoň pro mne jakmile jsou akce auta v malé výbavě kolem 200t), originální dolívání nejlepšího oleje záhadou a jedná se jen o domněnky, zadní sedačky se sklápí pouze ze strany kufru. Páté dveře ze skla s venkovními panty, vysoká spotřeba porovnatelná s vyšší třídou. Motory Toyoty VVT-i při nástupu kolem roku 2003 měli také slušné mouchy, a to propálení pístu, nečekaně vysoké poruchy zadření motoru, takže HTP a 1.0VVTi nemají v kvalitě od sebe moc daleko, ale postupem času se vylepšovaly. Chybějící otáčkoměr, nutné dodělání výbavy...
A to jsem se v tom autě ani neprojel... :D

29.04.2013 | 09:11:23 | svlastik  |  Reagovat

RE: Neuvěřitelný,

Chjo..........................podle sebe soudím tebe......

29.04.2013 | 10:42:48 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: Neuvěřitelný,

Tak celkem jednoduché auto nekupuj:)

Jsou lidé jenž jim tohle absolutně nevadí a auto prostě chtějí a nevidím v tom nějaký problém.
Kdo chce v autě vozit pytle cementu nebo něco podobného asi určitě nekoupí tento vůz.

Ale na takový rozvoz Pizzy nebo dojíždění do města bohatě postačí nemluvě o parkování ve městě.

Mě osobně teoreticky by taky stačilo. Ale mám rád větší auta tudíž u mě si místo nenajde.Ovšem kdo preferuje přesný opak tak si myslím že auto bohatě postačí.

Když uvedu příklad..ženská má 107 na ježdění do práce po městě a na nákupy.

Když potřebují využít prostor auta a něco odvést tak doma mají jednoho kombíka a po ruce když je potřeba dodávku.
Takže v těchto případech člověk nemusí přemýšlet o sklápění sedadel a podobných věcech.
Hold koupě čehokoliv by měla být volba samotného vlastníka.A ten by měl vědět co potřebuje.A řekl bych že když to tady tak čtu tak nikoho nikdo do té 107 nenutil.Tudíž je asi zbytečné vypisovat které auto je lepší než 107 a co má za nedostatky:)

Ovšem je to tvůj názor kterej beru.

29.04.2013 | 15:56:42 |   | 94.112.66.* Reagovat

Tak ono například k Toyotě Aygo se dá koupit díl s označením zadní blatník.
Nevím jak moc je v tom velký rozdíl co se tohoto týče mezi 107 a Aygem.

26.04.2013 | 15:56:35 |   | 62.245.124.* Reagovat

RE:

Tak hoď link. Já ho nenašel. Naopak, v závěrečné části tohoto článku se píše (opět), že tyto vozy nemají zadní blatníky. Doprčic, nemůžou je mít, když je NEMAJÍ.
www.auto.cz/citron-c1-peugeot-107-toyota-aygo-ceska-trojka-1077

26.04.2013 | 18:17:24 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

www.aci.cz/toyota-toyota-aygo-6-2005-karoserie-plechove-a-plastove-dily-kapoty-blatniky-cela-pricky_c12300738.html

Tady je:)

27.04.2013 | 02:14:42 |   | 62.245.124.* Reagovat

RE:

To je podle něj levý bok a oni to prodávaj pod špatným názvem "blatník" samozřejmě úplně všechny díly prodávaj špatně, pan by měl jít do politiky, protože podle něj tohle nemůže být blatník a NIKDY se s tím nesmíří. :D
Ty ho nepřesvědčíš, protože jsi to mohl celé ty stránky přepsat, celý odkaz, ono je to jako o víře svědků jehovových, existuje spousty takových individui. :D

27.04.2013 | 07:48:29 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

Ty blatníky co to nemá-nemyslíte náhodou podběhy ty vzádu nejsou?Ve předu něco je.
Zkusím napsat závady do potrobna co jsem měl P107-holá výbava jako Itall.
První prasklá potkávací žárovka v 90000km,pozor najeto za cca 15měsíců tak asi proto.
V 50000km jsem dával snížené pružiny o 3cm.
95000km začlo hučet ložisko přední u řidiče-výměna s prací 3000kč,možná za to mohly pružiny a tlak v pneumatikách 3bary-podle mě na těch úzkých pneu ten tlak neuškodí sjíždění prosředků pneu,auto lépe drží když dám tlak 2.2bar jak dopručuje výrobce tak se to nedá-každej ať usoudí sám a napíše kolik fouká.
120000km druhé přední ložisko,vyměněno také.Od té doby s ložisky byl klid i se zadnímy.
140000km začla svítit diagnostika emisí-vyhřívání zadní sondy,tuhle poruchu jsem neřešil mám svou diagnostiku tak jsem tu poruchu mazal,na spotřebu neměla vliv.
Brzdy jsem měnil asi ve 150000km-moc jsem nebzdil a jezdil jsem dálky.
Výměna celé spojky,hlavně díky přítlačáku kvůli kterému mi prasklo rame rozpínání spojky-od určitého roku to rameno zesílili.Měl jsem ho už v C1
170000km přestali svítit dálkové světla asi vinou relé-to jsem taky neřešil,lenost.
Závady něco stály ale je to v mezích normy.
Jinak Luboši fakt dobrý přispěvky:)
Anyt s tvou váho ženy předpokládám 50-60kg to musí jet krásně,já vážim dvakrát víc.

Ještě teď mám jako jediný auto Aygo Cz edition a svíčky Denso SK16HR11-iridium long life od výroby,jediné co se tam mají dávat kvůli zvíšenému kompresnímu poměru z 10.5 na 11.0.Chtěl bych auto snížit o 4cm pružiny mám už doma.

20.04.2013 | 05:55:38 | Anonym II  | 194.228.76.* Reagovat

Blatník

Tak u modelu v pětidveřovém provedení bych o zadních blatnících nemluvil tam opravdu žádné nejsou.
Jakoby lem blatníku tam tvoří zadní nárazník a hned na to navazují dveře.Ale možná u dvoudveřového by se to za blatník považovat i dalo.Ale spíše jako takový poloviční..:D

19.04.2013 | 22:34:44 |   | 62.245.124.* Reagovat

RE: Blatník

Panebože další... a co tam je pod těma blatníkama lem dveří? a prahy to tam taky není, když to nejde vidět na obrázku že. Když otevřeš dveře tak to uvidíš asi tak holá kola, protože tam blatníky nejsou? ty vole tady je to tady samý karosářský designer...

26.04.2013 | 06:44:53 | svlastik  |  Reagovat

Motor v C1 1.0L 12v bude asi totožný jako ve 107.
A když bych to měl k něčemu přirovnat tak při točení do 6000 otáček mě ta akcelerace přišla o něco rychlejší jako u Feldy 1.3.
Do 110Km/h to jelo celkem s přehledem ovšem pod plným plynem:)

18.04.2013 | 15:45:26 |   | 62.245.124.* Reagovat

RE:

A potom jsi ubral :-)

18.04.2013 | 23:58:40 |   | 89.102.162.* Reagovat

Jedna velká lež

Tak za prvé: "Velmi rychle se vytopí". NESMYSL. Kolíně je auto se snad nejdelším náběhem topení. Hospodaří s benzínem tak, že vzniká jen minimum odpadního tepla. Takže lež č. 1.

Za druhé: Spotřeba 6,7 i při jízdě po dálnici a ve městě. Této spotřeby mě po najetí přes 100 000 km (a nejen mě) se nepodařilo dosáhnout. Níže Anyt tvrdí, že jezdí jen 2 km po městě v zimě. Kde je ta dálnice??? a kde léto??? lež č. 2.

Za třetí: "poruchy vodní pumpy jsou závady těchto aut". NESMYSL. Jedinou závadou těchto aut bylo to, že pár žen (přesně tak to podal výrobce) spálilo starter, protože jej drželo dlouho (nepoznaly že motor už běží). proto byla svolávačka a bylo namontováno ochranné časové relé. O žádných jiných "závadách těchto aut" neví nic ani odborná veřejnost, majitelé, ani novináři, ani majitelé bazarů a servisů. Vůz je hodnocen jako beznákladový a nadprůměrně spolehlivý. Takže lež č. 3.

Za třetí: Maximálka 90 do kopečka, a najednou je z toho 130 (prý po zajetí). Přitom to udělá 100 na dvojku, takže i do kopce. Na trojku taky samozřejmě. zajetím rozhodně nestoupne výkon a maximálka o téměř 50% původní hodnoty. Zase lež, již čtvrtá.

A takhle by se dalo pokračovat. Závěr ať si udělá každý sám. Kdo to auto má, má jasno.

16.04.2013 | 20:24:20 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Jedna velká lež

Stando, velmi to prezivas.

Inak suhlas, az na to, ze Kolinata nie su auta, ale lacne priblizovadla...

A verim Anyt, ze ked mu stupa na krk, tak tych 6,7 vytlaci, lebo to musi tocit, aby to trochu islo.

Na to, ake su to jednoduche auta..., poruch maju dost.

17.04.2013 | 06:35:28 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Jedna velká lež

A jaké? A proč točit? Nechápu.

17.04.2013 | 15:16:33 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Jedna velká lež

Tak lež č.1, trvám stále na tom, že se to auto co mám se velmi rychle vytopí, je to malý prostor, pokud jedu 3 km v kuse v autě mám teplo.
Lež č.2 kdo neumí číst ať nereaguje, psala jsem, že spotřebu 6,7 mám ve městě v ZIMĚ! se stále studeným motorem, na dálnici 6,3 při 150. Jinak při kombi město/dálnice/okresky to žere 5,9.Když jsem jela do Chorvatska tak za celou cestu to mělo spotřebu 4,1.
To, že je to závada těchto aut mi to bylo sděleno v Peugeotu ve Vrchlabí, tak v tom případě kecaj oni.
Lež č.3 Prostě to tak bylo, ze začátku to nejelo do kopce ani omylem. Pokud je ti známo, dnes mám najeto 57 000, tenkrát to bylo 800 km. Co je na tom k nechápání, to nevím. Byl nezajetý motor. Víc k tomu nemám co dodat. Nehodlám se tady rozčilovat s nějakým propagátorem TPCA.

17.04.2013 | 16:40:38 | Anyt  | 217.30.64.* Reagovat

RE: Jedna velká lež

Ha ha ha, dost dobrý. Nejen že číst umím, ale ty si ty svoje nesmysly nepamatuješ, ani si je po sobě nepřečteš. A zase lžeš dál. Nejdřív, že jezdíš 2 km a potom 2 hodiny stojíš, a tak celý den. Tím jsi obhajoval tu nesmyslnou spotřebu. Najednou po třech km v kuse? Zapomeň. Tak po šesti. Nebo ty 3 km v kuse (které ale vlastně nejezdíš) do kopce. Kde píšeš o dálnici ve 150ti? Kdyby na tvé recenzi bylo jen trochu pravdy, tak to nejelo 90 a teď 130, ale prostě jsi s tím neuměl jezdit (řadit). Takže neumětelství. A ejhle, už tu máme 4,1 - zázrak! Prostě - kecáš, celou recenzi jsi si vymyslel, ty Anyte.

17.04.2013 | 17:01:34 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Jedna velká lež

OK, to nemá smysl. Už mě to nebaví, jediné o co tu jde, je ta vlastní pravda a jakmile někdo napíše něco jiného tak LŽE. Jsou to VPA...Howgh.

17.04.2013 | 18:01:39 | Anyt  | 217.30.64.* Reagovat

RE: Jedna velká lež

To je Standa místní blázen a tohle je jeho IP adresa 89.102.162.*.On vlastní kolíně a napsal tu minimálně tři nesmyslný recenze pod jinýma jménama a pokud má někdo jinej názor než on a to,že je to nejrychlejší,největší,nejspolehlivější atd. auto toho začne nakonec sprostě urážet.Proto si zapamatuj jeho adresu a na jeho přiblblý příspěvky vůbec nereaguj.On už tu svýma výplodama zku.. nejednu recenzi.

17.04.2013 | 19:50:57 | Jirka  | 93.99.128.* Reagovat

RE: Jedna velká lež

Tohle je kur...ič recenzí Jirka. Jeho IP adresa je 93.99.128 on nevlastní kolíně a naváží se tu do kdekoho. Hlavně do těch, co kolíně mají. Proto si zapamatuj jeho adresu a na jeho přiblblý příspěvky vůbec nereaguj. Nevím, jaký IP má Standa, nevím kdo to je, ale hlavně vůbec nevím, koho já sprostě urážím. Když někdo lže, jde to poznat. A to co se tu vydává za Anyt lže. Koukal jsem na hodně příspěvků na kolíňatech, abych se dopátral o čem mluvíš a jediný co jsem zjistil je, že tu nazýváte Standou lidi asi z pěti různých IP. tak se uklidněte. Zajímavý je, že tu na kolíňata nenadávají jejich majitelé, ale hlavně ti co je nemají. A potom jeden Mtua (fakt divná recenze) a Anyt (taky divné). Ne že by kolíně nemohlo mít závadu, je to jenom stroj a dělají ho jenom lidi. Ale ona si prostě odporuje, otáčí, mění názory a je to jenom lež.

17.04.2013 | 20:59:11 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Jedna velká lež

ženy nepoužívají výraz Howg, pane Anyte v přestrojení.

17.04.2013 | 21:00:48 |   | 89.102.162.* Reagovat

Mám sem snad dát svou fotku abych pochybovače ujistila, že jsem žena? To co jsem napsala je pravda, nehodlám o tom už s nikým diskutovat. Ale co mě trápí čerstvě, jsou rezavé fleky na lemech zadních blatníků. Co s tím bych si rady věděla, ale nemá to mít náhodou pozinkovanou karoserii? Neví někdo jak je to se zárukou? Nikde jsem jsem to o 107 nenašla.

18.04.2013 | 15:04:55 | Anyt  | 217.30.64.* Reagovat

RE:

Á, další díl sci-fi seriálu :-) A co takhle třeba rezavějící páté dveře? Nebo přetržený řemen, zaseknutý pedál plynu, vypadlý světlomet za jízdy, přidřený válec, prasklá vana, já ti klidně pomůžu, kdyby ti došla fantazie. Už jsi opravdu trapnej. tebe může brát vážně jenom ten, kdo to auto nemá (stejně jako ty). Ale začínáš mě bavit. a pozor, za pár měsíců ti odejde celá spojka spolu s baterkou. To jsou běžné závady těchto vozů. Ale za 25 tisíc si můžeš koupit další, jsou jich plný bazary.

18.04.2013 | 18:24:10 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

To je ono, rezaté páté dveře. Že VPA je tvoje první a jediný auto co? Seš z něj celej úplně mimo a vůbec nepoznáš, že ho máš v celý v ..deli. Místo rady jenom debilní kecy.

18.04.2013 | 18:53:23 | Anyt  | 217.30.64.* Reagovat

RE:

Netrefil jsi. Je to moje dvanácté osobní auto. Služebáky nebudu počítat. navíc to není moje jediné auto, máme auta dvě, protože je potřebujeme oba - já i manželka. Úplně mimo jsi ty, že jsem poznal co jsi zač a co tady stváříš. V celý v ..deli máš ty hlavu, protože pátý dveře jsou skleněný a nevím proč - ne a ne zrezavět. Dokonce ani korodovat. A RADU jsem ti už dal: Neblbni tady a najdi si jinou zábavu. Zasíráš recenze.

18.04.2013 | 20:44:15 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

Ty ... to je teda ichtyl. hahaha
A teď mi hezky popiš inženýre jak tedy k tomu sklu skleněných pátých(třetích) dveří máš přichycené vzpěry, panty, zámek, elektriku ohřívání, zadní plato.
A já už vím, plastový rám že jo, ten nekoroduje, nebo se pletu a je to dřevěný rám?

Tak až budeš měnit okna v domě tak nezapomeň jim dodat, že chceš SKLENĚNÉ okna a vůbec nechceš plastové, protože se přes ten plast nedá koukat ven... :)))

26.04.2013 | 10:40:39 | svlastik  |  Reagovat

RE:

Aha tak sorry, kouknul jsem se poctivě, vídám ho tady venku, ono je to fakt ze skla. :D
Ne tak děkuji vůbec nezávidím, hlavně zatýkání do auta až přestane dostatečně tlumit těsnění od novoty.
Jak to nemá rám, tak tomu nelze věřit, takže hezké spoření na autě, no pěkný...

26.04.2013 | 11:22:55 | svlastik  |  Reagovat

RE:

Ty to je teda ichtyl...hahaha. Jestli zavíráš dveře z plechu nebo ze skla, je přece jedno. Těsní to gumové okolo, tomu se říká těsnění. A když je špatné, tak netěsní. A je jedno, CO netěsní - jestli dveře z plechu,nebo ze skla. A víš ty vůbec, kolik dalších typů aut má tu vychytávku, že můžou otevřít jenom zadní okno? Když potřebuješ hodit do kufru něco malého, nemusíš otvírat celé dveře, ale jen sklo. A těm všem tam podle tebe musí zatékat, prober se. Ani po sedmi letech jezdění za každého počasí mi nezatéká. Ani tam, ani jinam. Akorát nevím, proč to řešíš, když se musíš jít podívat jak to vlastně vypadá a jinak o tom nevíš nic...?

26.04.2013 | 15:18:29 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

Já to ale znám, znám to na Baworu kombi to bylo to první co se mi na tom autě zkazilo, přestalo se otvírat právě to dělený sklo. :D
Já to moc dobře znám a už bych to nechtěl, určitě se to blbě otvírá a zavírá, taky při zaslepení znečištění, a co teprv námraza v zimě. To se dá otevřít ten kufr? Já bych si na to nevsadil hehe.
Nevěřím, že to Peugeot vyšperkoval, navíc u BMW tam není ani škvírka milimetru na nějaký ten sníh či prostor atd. člověk má problém se vůbec dostat do auta a teď takový vylomeniny a šetřílkovství. Šílený v tomhle území používat takový systém, kde jsou zimy atd. :D

26.04.2013 | 16:28:18 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE:

Taky záleží na konstrukci. Předpokládám, že to báwo nebylo zrovna nejnovější...ale to spolu nesouvisí. Překrytí těsnící gumy tím sklem je tak velké, že se tam prakticky nic nedostane. Fakt s tím není problém, ani po těch mých sedmi zimách. trpí jen zámek pátých dveří, musí se párkrát v roce prostříknout silikonem. Ale se skleněnými "dveřmi" problém není. A nerezaví :-) přestože pan Anyt tvrdí že ano.

26.04.2013 | 18:11:49 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

Na kastli je záruka 12 let a podmínky jsou popsány v servisním sešitu. Jsou tam nějaké prohlídky karoserie (nejlépe v rámci ročních prohlídek, zajisté). Asi po čtyřech letech první? Nepamatuji se a ani mě to nezajímá, já do servisů na prohlídky nejezdím. Kdyby to prorezlo, půjde z domu a další... :o) Zatím ho nemám ani 5 let, přes 68000 km. Nic, samozřejmě, nerezne. Žluté flíčky jsou snad od asfaltu, objevují se dole na kastli, nejen u P107. Šlo by to jistě vyčistit, ale - práce... :o))

18.04.2013 | 18:56:42 | Itall  | 88.83.187.* Reagovat

RE:

Díky, konečně věcná rada, je to bohužel rez. Na servisní prohlídky už nejezdím , byla jsem 2x pokud byla záruka. Nehodlám jim cpát pokaždý 5 tis. Jenom mě to překvapilo, po 4 letech se mi to zdá brzo a má to být pozink a klidně to rezne. Zatím jsou to malý fleky, tak to snad zachytím. Připomíná mi to favorita. Taky jsem se třásla strachy, kde zase bude něco rezavýho. Ale toho jsme každý dva roky natírali tlumexem a stříkali dutiny. Asi bych se měla vrátit o 20 let zpátky a začít s klasickou údržbou. Žádný jenom jezdit, ale hezky se každý víkend vrtat v autě. Tenkrát když jsme o víkendu na autě nic neopravovali, tak mi příšel neúplný.

18.04.2013 | 19:20:17 | Anyt  | 217.30.64.* Reagovat

RE:

Jo a ještě prohlídl jsi ho pořádně? Zima byla krutá, plno soli. Já jsem to taky našla náhodou. Konečně jsem ho pořádně umyla a hlavně v kolech. A jak jsem vystříkala blatníky, tak se to objevilo. Fleky jsou přesně na hraně zadních blatníků, spíš ještě zevnitř . Kluci jen se pořádně podívejte.

18.04.2013 | 19:29:04 | Anyt  | 217.30.64.* Reagovat

Ty nás houpeš, pane Anyt. To jsou ale už veletoče...

Vždyť to žádné zadní blatníky nemá! Panebože, už se vypni, čím víc píšeš, tím víc vidím jak lžeš! Nebo jsi tak bl.ej a říkáš dveřím blatníky? Nebo ti rezaví plastové podběhy? Nebo ti rezaví plastový zadní nárazník? KDE MÁŠ ZADNÍ BLATNÍKY?

18.04.2013 | 23:07:36 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Ty nás houpeš, pane Anyt. To jsou ale už veletoče...

To auto nemá piate dvere, ani zadné blatníky..., hm, to je naozaj "auto"...:))

P.S. 206 z roku 2008 HRDZAVIE, ked som otvoril kufor, tak pod lemom zadného okna.

Takže už nie iba japonské a nemecké..., ael už aj Frantíci..:(

19.04.2013 | 08:55:19 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Ty nás houpeš, pane Anyt. To jsou ale už veletoče...

Auto dělaj blatníky :-) Lubo, už jsi nám řekl, že to není auto, asi stodvacetkrát. Opakuješ se :-) P.S.: Co tam není, nemůže rezavět, dobrý, ne?

19.04.2013 | 11:59:08 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Ty nás houpeš, pane Anyt. To jsou ale už veletoče...

Ty jsi takový pako, až to svět neviděl, tady jsem se tak nasmál na tu tvoji ostudu. Auto, že nemá blatníky zasíráš tu recenze a nic nevíš o autech...

26.04.2013 | 06:40:27 | svlastik  |  Reagovat

RE: Ty nás houpeš, pane Anyt. To jsou ale už veletoče...

Vlastíku ,Vlastíku - jedinej kdo tu zasírá všechny recenze jsi ty, všechno víš, všechno znáš, od všeho máš klíče a všude jsi byl - dvakrát. Urážíš kde koho. Už se na to vykašli, nikdo tu na tebe není zvědavej.

26.04.2013 | 07:35:22 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: Ty nás houpeš, pane Anyt. To jsou ale už veletoče...

Kecáš, Týden jsem tu nebyl a 2x všude taky ne. :D
Byl jsem ve Francii, super země, všude samý taxi Škoda Superb, valil jsem oči. :D
Já vím, že tu na mě nikdo zvědavý není, aj admin mě občas mázne, přeci jen, takové srandy se lépe čtou, než nudná pravda o tom kdo kolik najede a co mění, to je fakt. :D
Po tom týdnu si tady pročtu historii a posměju se víc jak v Dikobraze. :D
Ale divím se, že to tady někdo nezarazí a pak se tu píšou odpovědi po 5 letech do příspěvku, to jsou taky hodně srandovní reakce, když vidím, že někdo odpoví i na příspěvek téměř 6 let starý, neudržím se smíchy. :D

26.04.2013 | 10:49:49 | svlastik  |  Reagovat

RE: Ty nás houpeš, pane Anyt. To jsou ale už veletoče...

BLÁZNŮM SE NEMÁ ODPOROVAT. Tak dobře nemá blatníky, ale jenom polovinu blatníků které jsou plechové. Běž si to prohlídnout pořádně, ty majiteli zázraku.

19.04.2013 | 13:46:17 | Anyt  | 217.30.64.* Reagovat

RE: Ty nás houpeš, pane Anyt. To jsou ale už veletoče...

Opakuju, že to nemá zadní blatníky. Ani půlku. Žádný díl tohoto vozu pod jménem zadní blatník neexistuje. Vím to, protože na rozdíl od tebe jsem OPRAVDU majitelem tohoto "zázraku". Když neumíš lhát, tak nelži. Dá to hodně práce, předstírat jak jsem nespokojen s tadytím autem? A pak se najde sakra ňákej hnidopich kerej tomu trošku rozumí a umlátí tě tvejma vlastníma kecama. Protože lhát můžeš, ale musíš něco vědět a znát. tady ses pustil na tenkej led. Měl sis vybrat jednodušší, obyčejný auto, který je stejný jako většina ostatních. Tohle se odlišuje v tolika věcech, že když ho neznáš, tak je nemůžeš podchytit.

19.04.2013 | 20:49:58 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Ty nás houpeš, pane Anyt. To jsou ale už veletoče...

Kdybych věděla, že to nemá ani blatníky, tak bych si to ale opravdu, ale opravdu nikdy nekoupila. Tak dobře a jak se tedy říká tomu jak se v tom točí zadní, či přední kola? Pokud to dle ODBORNÍKA kola má a není to něco jiného. Ty nejsi žádný hnidopich , seš jenom obyčejný trouba zaujatý svým prvním a jediným autem. Píšeš tady stylem, mám ho já, kdo má víc? Tohle, že není jednoduché a obyčejné auto? Když mi ho prodávali, tak mi řekli, že v jednoduchosti je síla. Ale neřekli mi, že bude VPA.

23.04.2013 | 17:51:42 | Anyt  | 217.30.64.* Reagovat

RE: Ty nás houpeš, pane Anyt. To jsou ale už veletoče...

Takový tupec to jsem ještě neviděl. Přesvědčuje tu ženskou, která dobře popisuje díly, které můžou chytit rez. Když to auto nemá podběhy, může rez chytnout každý auto od soli taky i pozink, když kamínky obijou blatníky sůl má snadnou práci.
To bys ale musel vědět co to podběhy jsou a kde ty blatníky začínaj a taky končí, tak si to vygoogli a pak sem něco napiš rozumného a né nějaké tvoje výplody o neexistenci něčeho bez kterého by to auto bylo úplně jiné.

26.04.2013 | 07:01:14 | svlastik  |  Reagovat

RE: Kdože je tupec?

Ty google, blatník je blatník a podběh je podběh. Zase jsi ukázal, jakej seš "odborník". O podbězích tady nikdo nemluvil. navíc jsou tam plasty. V PODBĚZÍCH, ty blatníku ušatej...

26.04.2013 | 15:23:23 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Kdože je tupec?

Ty si pořád myslíš, že to tvoje auto nemá blatníky? :D
Kdybys neměl blatník tak ti jde vidět po otevření auta kolo i tlumiče ty slepče a taky dovnitř auta. :D
U 3dveřovýho p107 je to celej zadek od vrchní střechy kolem skla až po okraje kolem kola je to kolem půlmetru plechu abys věděl co je to blatník a navařuje se, žádný šroubování, lem blatníku je to pouze to kolem kola. :D
U 5dveřového modelu jde vidět blatník po otevření dveří, končí to sloupkama je to malá plocha cirka 10cm plocha po obvodu, ale je to tam pořád a ten lem blatníku je tam způlky určitě, také se navařuje.
Podběhy jsou právě ty plasty ty chytrolíne. :D

26.04.2013 | 16:16:11 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Kdože je tupec?

Sedmiletý majitel tohoto vozu děkuje srděčně za vyčerpávající výklad podle obrázků hlupákovi, který ani neví, že podběh není blatník, že levý bok není blatník, a že nárazník není blatník. Až budu chtít zase něco vědět, zeptám se tě. Teď ale budu min. dalších 7 let s tímto autem jezdit, pečovat o jeho krásu a udržovat ho podle pokynů výrobce. Víc práce s ním totiž nemám. Třeba i díky tomu, že nemá páté dveře a zadní blatníky.

26.04.2013 | 19:21:41 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Kdože je tupec?

Jáchááá! Podběhy jsou plasty... ty jsi dojemně hloupej!

26.04.2013 | 19:24:19 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Kdože je tupec?

Přečti si po sobě první co píšeš. :D
18.04.2013 | 23:07:36 | | 89.102.162.*

27.04.2013 | 07:42:11 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Kdože je tupec?

Tak za podběh se opravdu nebere ten plastový kryt.To je pouze ochranný plastový kryt podběhů.
I když oficiálně se ty kryty prostě nazývají jako podběh.
Ovšem podběh jako takový je plechový a je součást karoserie.Lze si to všimnout u starších aut jenž nemají tyto plastové kryty:)



27.04.2013 | 02:51:40 |   | 62.245.124.* Reagovat

Plastový podběhy

S tímhle souhlasím, moc dobře vím, co jsou podběhy odkud začínaj a kde končí, na všech autech je to prakticky stejný, ale to bych zašel tak hluboko, že by se tu ten sedmiletý patlal ztratil. :D A snažil jsem se něco vysvětlit jeho pojmy a dojmy.

Ty plechový podběhy skoro nikde nekoupíš - neměl bys je koupit, protože jsou součástí karoserie a jsou na ně uchycené tlumiče, tam se stačí seknout o mm při výměně a nepomůže ani geometrie. Měla by to být ochrana. Měly by se prodávat jako součást celé karoserie a proto se těm plastovým nadkolím říkají podběhy oficiálně.
Když člověk příjde do obchodu řekne si o podběhy, dostane právě plastový nadkolí.

27.04.2013 | 08:09:22 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Plastový podběhy

A nemohl jsi v té Francii ještě zůstat? Takový klid tu byl. Podběh je podběh a nadkolí je nadkolí.

27.04.2013 | 09:04:02 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: Plastový podběhy

Chytáš mě na slovíčka. celou dobu téhle nesmyslné diskuze se snažím nenazvat ty plasty podběhama. Jednou mi to ulítlo, v domění, že snad každý ví, o co jde. Každý asi jo, ale svlastík ne. Samozřejmě, že plasty nejsou podběhy, jsou to jen jakési vložky, slouží k ochraně PODBÉHů které jsou součástí kastle a jsou samozřejmě z plechu. Takže žádnej blatník, ani podběh. jen plastovej kryt podběhu. OK ? A k těm blatníkům - jestli to ten který prodejce nazývá blatníkem, je to jeho dílo. legálně je to levý a pravý bok vozu (obsahuje část prahu, dva sloupky a okenní rám) Trochu veliký blatník, nemyslíš? I s oknama :-) Blatníkem by bylo lze nazvat ty maličkaté dílky, ale ty jsou defacto uvnitř vozu v suchu, tak ty rozhodně nerezaví (ostatně jako celý zbatek auta). Hele, proč vám nedochází že TO anyt si vymejšlí?

27.04.2013 | 17:04:02 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Plastový podběhy

Stále se ztrapňuješ. Víš co je to bok vozu? :D Tohle by ti řekl i 9letý, vlastně jo, ty ses přiznal, že jsi 7 letý, tak Ti to vysvětlím. :)))
Bok vozu je celá daná strana auta, což znamená.
Bok = přední blatník, boční dveře, zadní blatník, spodní lem, dále malé součástí boční karoserie jsou i přední nárazník, zadní nárazník dále malé součástky od zpětných zrcátek, přes lišty a další elektrické součástky jako např. boční blinkry.

Sloupky a nebo nosné prvky jsou součástí karoserie vnitřní a tedy celku, ty se nezapočítávají. :D
Takže když odřeš bok auta o svodidla tak asi potom pochopíš co znamená levý bok, nebo pravý bok auta, jinak Ti to asi nikdo nevysvětlí. :D

Ale to co tady předvádíš je špatně, rozeznat stranu ať už auta, nebo jiného předmětu by měl umět každý malý dítě!

Člověk může lhát a nebo si vymýšlet, ale to není taková prdel. Ale když je příspěvěk opravdu hloupý a vůbec o tom nemáš páru i když to auto vlastníš. Tak asi chápeš proč si z Tebe dělám čurinu a to to auto i kdybych viděl jen z obrázku... to je šíleně velká sranda a nedáš si říct, je to marný, je to marný... :D
Kdyby sis čuchnul ke karosařině, tak bys věděl, že zadní blatník končí až u hranice střechy auta už zpaměti, aniž by sis něco hledal jak vypadá, tedy aniž by ses koukal na nějaký katalogový vzory a nepletl sis to s lemem blatníku tedy toho malilinkatého 3cm výstupku nad kolem. :D

27.04.2013 | 20:18:43 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Plastový podběhy

Pleteš si stranu a bok. Levý (pravý) bok je název pro konkrétní karosářský díl. Když k tomu přidáš dveře, prahy, a blatník, získáš stranu vozu. nikoli bok. Víš co, jsi tak děsně chytrej, že si před tebou připadám úplně méněcennej. A protože jsem hlupák, který ani neví, jak vypadá jeho auto, diskutuji tady s exotem jako jsi ty. kdybych byl chytrej, dávno bych se s tebou o ničem nebavil. ale při mé blbosti a omezenosti mě celkem baví sledovat, jak se zmítáš ve svých teoriích nad obrázky auta, které si v reálu pořádně neviděl, a baví mě, jak mě srdceryvně přesvědčuješ o nesmyslech. Jen tak mezi námi, už v základním popisu výrobce vozu z kolína je jako rarita uvedeno, že se tento vůz vymyká běžným zvyklostem tím, že nemá zadní blatníky. Dokonce pár tupců kdysi psalo, že tak to auto nemůže být, že má jen dvoje dveře a ty zadní dveře jsou tam dodělány počítačově. Čoveče, to jsou věci, jaký idioti se tady pohybujou, viď?

27.04.2013 | 21:26:48 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Plastový podběhy

1) Už jsem víckrát viděl že si pleteš češtinu, neumíš napsat pořádně složitou větu a nechápeš synonymum.
Totiž eliminace není synonymum neexistence, ale je to synonymum omezení, minimalizování. Takže tam stále něco je a u testovaného třidveřového modelu by eliminaci reportér ani nenapsal, ale u pětidveřového modelu napsal novinář správně, slovo eliminace, čili minimalizování blatníku, který tam je opravdu ve velmi malém měřítku, ale pořád je.

Ale ty jsi tak tupý, který ani nechápe a nechce chápat co je to strana a jak se strany označují. Ale pro Tebe to napíšu abych se učil sám být trpělivý, mě se to v reálu bude hodit. :D
Takže když jsi nepochopil první odstavec, tak si s Tebou dám tu práci. :D

Strany se označují různě a taky třeba zkráceně.

Přední strana zkráceně předek, zadní strana zkráceně zadek, boční strany zkráceně boky. To znamená, že boční strana je to samý jako bok. Mám to ještě zopakovat? Nebo si tento odstaveček přečteš víckrát po sobě...

Vem si tužku a papír a nakresli nárys a bokorys vozu. A opovaž se u bokorysu nakreslit jen zadní blatník a dva sloupky. Vlastně tohle jsou nové pojmy pro tebe, tak pro Tebe je napíšu co to je.
Nárys = přední strana, tedy předek
Bokorys = boční strana, tedy bok bude stačit jeden tedy základní.
Tedy základní bokorys se kreslí s čumákem zleva, protože se zleva čte a začátek by měl být nalevo.
Nakresli hezky bokorys(tedy bok) vozu, tak jak to dělají 3leté děti v mateřské školce a pak Ti to možná dojde Ty senilní tupoune(stejně takové slovo ve tvém věku ještě nechápeš). :)))

Nebo víš co když Ti dělá problém autíčko, tak ho nekresli.
Nakresli raději domeček nakresli ho zepředu(přední strana nebo taky nárys) a z boku(boční strana nebo taky bokorys se vstupními dveřmi) a uvidíš co vše je na boku domečku, protože domeček se skládá pouze ze stěny, oken, dveří, střechy a třeba komína, a můžeš tam třeba dokreslit kouř, sluníčko a obláčky. To pro Tebe aby to nebylo takové nudné. :D

Pro Tebe je auto ještě příliž náročné rozpoznávat na strany...
Pak můžeš přejít na něco složištějšího, ale chce to pomalu postupem času až se dopracuješ k autíčku. :)))

PS: Jelikož má tohle auto kufr jako pouze zadní sklo, tak si připíšu za sebe, že je to takovej vrak který bych nikomu nedoporučil. Cena je šílená a v této cenové kategorii si může člověk vybrat vyšší třídu. Tedy né mini, ale malý vůz kolem 200tisíc. Co se pohybuje? osobně bych doporučil Škoda Fábia, možná i Renault Clio, stojí to za to si připlatit pár tisíc v takovém množství peněz už to není tak děsný, nebo si koupit i Škoda Citigo.
Jak jsem byl v zemi původu značek těchto skvostů, opravdu i oni dávají přednost Škodovce. To jsem ani v Rakousku ani v Německu nezpozoroval, tam je to samý němec origo a nepřipouští si ani sesterské podniky u VW, třeba u BMW ano. Škodovky Seaty ani vidu. Ale Francie a Anglie, tam se to jen Škodovkama hemží, i když jich není většina, je jich tam skutečně hodně a vybírají si je i firemní společnosti.

Zadní kufr ze skla z pátých dveří s venkovními panty je totální hovadina. Takže když se milý majitel hodlá mezi studeným říjnem až březnem dostat do kufru, tak má smůlu, bez speciálních rozmrazovacích pomůcek se tam prostě nedostane. Navíc stejně proč by se tam dostával že, když se tam nevleze ani nákup z vozíku, tak to hodí jednoduše na zadní sedačky. Jenže když je chce sklopit dolů a nepošpinit si to, tak se zas potřebuje dostat do zadního kufru aby je sklopil, a jsme zas opět zpátky u toho dostat se do kufru.
To je tak odporný auto, že se dá použít jedině tam kde nejsou zimy nebo jízdou do práce. Vůbec nechápu proč si rovnou nekoupit pohodlnější a levnější opovrhovanou Thalii než tenhle zázrak, se kterým se do kufru bude problém dostávat. :(
Ale to tady žádný majitel ještě nenapsal co, jaký tam jsou vylomeniny. Hlavně že se tu píšou samý kraviny...

28.04.2013 | 07:02:42 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Plastový podběhy

Kristova noho, ty jsi debil! Tvůj příspěvek mě přestal zajímat po druhé větě. Pochybuji, že ho kdo vůbec dočte do konce, protože už z první věty je jasné, že si tady opět jedna omezená lopata myslí, jak je inteligentní. otoč se na levobok a pádluj pravou stranou dozadu, ty chytráku. A výsledek celého tvého zasírání této vymyšlené recenze? Krásně jsi ji zprznil, což kvituji, naprosto jsi snížil její čtivost (koho by zajímalo číst tři dny o boku, straně, a blatníku). V zásadě jsi nevyvrátil, že Anyt je jen falešný nick kluka v přestrojení za ženskou, který se rozhodl pouze pošpinit kolíňata, hodit sem otrávenou návnadu ve stylu "lidi nekupujte to",možná z legrace, možná z nenávisti , to ať si přebere sám. Já jsem jen na mnoha detailech poukázal na detaily, kdy lže. jestli ty si myslíš, že má blatníky a rezaví mu, tak si to mysli. Já VÍM, že je nemá, a ani to, co tam jejich nepřítomnost supluje nerezaví.
P.S.: Ty rádoby češtinářská cvičení si schovej pro sobě rovné. Zajímalo by mne, jaké známky jsi z českého jazyka měl ve škole, hahaha.

28.04.2013 | 15:41:45 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Plastový podběhy

Nerad vám skáču do vaší krásný diskuze, ale Vlastíku, na konec komentáře dávám odkaz na obrázek peugeota 107. Mohl bys mi prosím ukázat ten blatník? Resp. popsat kde že přesně je? Děkuju.www.peugeotclub.eu/gallery_detail.php?id=8

28.04.2013 | 18:19:22 | Václav  | 37.188.231.* Reagovat

RE: Plastový podběhy

www.automel.cz/zd-blatnik-5dv-original-l?productFilter-selectedOptions[models]=103676&productFilter-selectedOptions[brands]=38

28.04.2013 | 19:24:20 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

čeština

Eliminovat - znamená nemít. Viz odkaz:

www.slovnik-cizich-slov.net/eliminovat/

tak si přeber, hňupe, co to je, když má eliminovaný blatníky. A protože je to ryze české slovo, že?, tak se divím, že neznáš jeho význam ty češtináři.

28.04.2013 | 18:30:41 |   | 89.102.162.* Reagovat

Blatník

Už mě nebavíš...
Příště se progůgluj náhradními díly na toto auto...

28.04.2013 | 19:28:34 | svlastk  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Plastový podběhy


Osobně s tímto autem zkušenost nemám ovšem občas projíždím weby či fora o Peugeotech a zatím jsem nikdy nenarazil na problém se zatékáním nebo s nějakým zamrzáním pátých dveří.
Ani u 107 a ani třeba u 407SW v případě(otevírání okna na pátých dveřích)
Tam se řeší cokoliv ale i při pečlivém hledání jsem na nic podobného v případě tohoto auta nenarazil:)

Ostatně jedna známá vlastní menší květinářství a využívá k tomu právě C1.
Dneska už je to skoro osmým rokem a nikdy se jí nestalo že by jí do auta zatékalo nebo měla problém se zamrzáním pátých dveří.
Co se týče designu v porovnání s uváděným Citigo??řekl bych že to je otázka jednotlivce.Mě se třeba malá auta vůbec nelíbí ale kdybych měl nějaké dostat zadarmo tak raději jedno z těch Kolíňat než Citigo.

Původně jsem nechtěl reagovat ale přijde mě trochu divný tvrdit že u každé 107 nebo v případě stejného provedení musejí dveře zamrzat,protože to není až tak velká pravda:)

28.04.2013 | 19:12:35 |   | 94.112.66.* Reagovat

RE:

Kdyby to auto měl, měl by samozřejmě i servisní knižku a dávno by si to přečetl. Zvlášt když píše že měl auto od nova. Kluci, pochopte že kecá. Rozhodl se tady formou "recenze a příspěvků" pošpinit to nevinné malé spolehlivé auto. jenže z jeho příspěvků je nejen cítit, ale pěkně smrdí LEŹ za LŽÍ. Vůbec mi nejde o nějakou obhajobu za každou cenu. Anonym II nějaké závady měl a popsal, proč ne? Ale toto je tak průhledné, že oči přecházejí.

18.04.2013 | 20:31:46 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

Jo, serviska někde bude, ale kdo jí má hledat v tak velikém autě.
To auto se špiní samo. Jediný co je tom autě pozitivní, je, že je roztomilý.

Vůbec mi nejde o nějakou obhajobu za každou cenu....TO JE TEDY VIDĚT.

19.04.2013 | 13:58:21 | Anyt  | 217.30.64.* Reagovat

RE: Ano, daj sem foto, ideálne celej postavy, v Evinom rúchu.

Dík...:))

19.04.2013 | 17:09:10 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Ano, daj sem foto, ideálne celej postavy, v Evinom rúchu.

Ještě by ses zamiloval a 107 by šla k ledu. To si na triko nevezmu.

23.04.2013 | 17:55:01 | Anyt  | 217.30.64.* Reagovat

RE: Ano, daj sem foto, ideálne celej postavy, v Evinom rúchu.

Kľudne to risknem:))

Niet nad vtipné a múdre ženy.

24.04.2013 | 00:01:19 | ľuboš  | 85.237.224.* Reagovat

RE: Jedna velká lež

1) Já bych řekl, že kolíně topí pomalu.
2) Jezdit s vysokou spotřebou se dá, to bych nerozporoval, také to umím. Ale proč bych to dělal, ba? Do Chorvatska se skutečně dá jet kolem 4 L. Je to "z kopce", od nás celkem výrazně (460 m.n.m.). Naopak zpět, "do kopce", už to tak úsporně nejde, asi za 4,5 L. Průměr asi 4,25 není zlý.
3) Kolíně do kopce nejede, pokud ho trápíme na pětku v nízké rychlosti, pak nemusí vyletět ani po podřazení, převody jsou velmi dlouhé, jako u daleko silnějšího auta. Je potřeba s tím počítat. Já, při dynamické jízdě, podřazuji kolikrát, když klesne rychlost k 80 km/h i na rovině, a to jedu sám. Při této rychlosti má čtyřka nšco kolem poloviny otáček max. výkonu (asi 3000 rpm), takže není nikterak vytočená, ale je v pohodovém režimu, z kterého opět nelze čekat raketovou akceleraci, zvláště ne do kopce. Na tu by bylo potřeba jít až na trojku. Ta už je v 80 km/h v oblasti dobrého výkonu motoru, ale stále ještě hluboko pod 2/3 otáček max. výkonu, asi někde kolem 3500 rpm. Tohle je potřeba brát na vědomí a umět s tím jezdit. Pokud se nespěchá, je možno jezdit do 3000 ot., což je na tak malý motor velmi pozoruhodné.

18.04.2013 | 11:38:54 | Itall  | 88.83.187.* Reagovat

RE: Jedna velká lež

Tak s tím kopcem, těch 130 dělám na trojku, je to táhlý kopec a ke konci dávám už čtyřku, otáčky nevím, nemám otáčkoměr. Jak mám kde řadit, tak si troufám říct, že tedy opravdu vím, dokážu vyhovět motoru, sám si o to řekne. Na pětku do kopce, to tu někdo psal?

18.04.2013 | 15:26:40 | Anyt  | 217.30.64.* Reagovat

A kde jste všichni borci s těma 107? Když nějakýho potkám, tak jede jak podělanej. Ten kdo předjíždí jsem já. Jestli to nejsou jenom blbý kecy jak to kalíte.

16.04.2013 | 14:12:30 | Anyt  | 217.30.64.* Reagovat

RE:

Anyt se nějak rozohnila :o)
To víš, děvče, hodně s tím jezdí důchodci. My, mladí kluci, už jsme se povozili a teď také jezdíme pomaleji :o)
Ale uznej, že ten motor má dost pěknou špičku a s lehkým kolínětem dovede velmi nadprůměrně zahýbat.
Radši to ale nezkoušej, páč při tvé smůle se ti asi rozpadne motor nebo celý vozík :o)
Každému co jeho jest, prodej to a kup Opla, Astry jsou teď hezké. Doporučuji červenou.

16.04.2013 | 15:01:59 | Itall  | 88.83.187.* Reagovat

RE:

Díky, Oplíka mám a o dalšího nestojím, anóbrž jsou to jenom těžké šmejdy. Jdu do Dacie. Sice to nejede, ale ta spokojenost mluví za vše. Zařadím se tím mezi hlemýždě. Kecám, jet pomalu bych nevydržela ani 5 minut. Varování přišlo pozdě, já to zkouším pořád, proto mě nikdo nepředjíždí. Zatím se nerozpadlo, ale co já vím co mě čeká letos, že.

16.04.2013 | 15:37:56 | Anyt  | 217.30.64.* Reagovat

RE:

Vostrá ženská :D to se mě líbí:D

16.04.2013 | 15:39:12 |   | 94.112.66.* Reagovat

RE:

Nechtěl jsem to psát, že Opel rozhodně nepatří mezi nejjakostnější, ale víš to sama. Výborně. S tou Dacií bych ještě porozmýšlel. Spokojenost majitelů je částečně dána i tím, že ví, že si nekoupili prémiovou značku a jsou ochotni leccos přehlédnout. Mohu sledovat jednu Dacii, do 100000 km nebylo moc problémů - výměna táhla řízení, výměna vodního čerpadla, asi po 100000 km pak výměna snímače otáček (to už dělalo problémy, motor špatně startoval), výměna baterie, výměna středního dílu výfuku, co vím. Podstatnější je nepozinkovaná karoserie, která po 6-ti letech začíná pozvolna prorezávat. Řešit se to moc nedá.
Výběr aut je dnes veliký a za rozumné ceny. Dacii bych tedy nevybral. Ale ty máš potíže i s kolínětem, které je, i mé vlastní zkušenosti, opravdu DOST spolehlivé. Tak těžko radit. Ale japonské značky bych upřednostnil.

16.04.2013 | 16:01:27 | Itall  | 88.83.187.* Reagovat

RE:

Anyt napsala 16.4. 13:52:13 - "Ano jsem asi divný majitel jednoho úplně normálního auta. Pak ovšem nechápu úproč nemám tytéž problémy i s jinými auty, když jsem divný majitel." Anyt, ty jsi divný žena, takový mužský. Dále napsala: 16.4. 14:12:30 .... každej jede jak podělanej....kdo předjíždí jsem já..... " To jako na těch dvou km po Praze? A zase po dvou hodinách na dalších dvou km? Chlape, ty jsi divná ženská. Taková mužná. A hlavně prolhaná. Už toho nechej.

16.04.2013 | 20:31:14 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

Svatá prostoto, to, že sem napíšu, že jezdím tak a tak, přece neznamená, že jinde a jinak nejezdím. Jezdím s tím zázrakem na chalupu, do Německa na nákupy, do Alp, do Chorvatska a po celé ČR. Ano a jezdím jako chlap co umí řídit a ne o řízení jenom kecat na recenzích.

17.04.2013 | 16:50:14 | Anyt  | 217.30.64.* Reagovat

Hm, to je ňáký divný. Asi začnu věřit na fenomén "žena - řidička". Já tedy problémy nemám, i ta sedačka přestala vrzat.

11.04.2013 | 16:19:03 | Itall  | 88.83.187.* Reagovat

RE:

Heč, mě nevrzala nikdy. Třeba naopak začne :-)

11.04.2013 | 16:24:28 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

Tak fenomén, jo a proč tyhle problémy nemám i s jiným autem? Astru mám 10 let, najeto 112000 a to jenom já sama. Žádný vrzání sedačky, výfuk sice sežraný ale pořád původní, chladič taky původní, vodní pumpa taky původní, tak nevím jaký fenomén. A to opel neni žádný zázrak kvality.

15.04.2013 | 18:16:46 | Anyt  | 217.30.64.* Reagovat

RE:

Já jsem to autíčko kupoval s tím, že je levné, úsporné a spolehlivé, což se mi zatím potvrdilo. Ještěže jsem ho koupil před tím, než jsi sem začala psát, hehe. Dokonce jsem celkem rád, že mám holou verzi bez výbavy, přestože nyní jsou vybavené verze a ještě o něco levněji. Totiž - řízení bez posilovače je OK, autíčko je lehké a u posilovačů bývají problémy nejen s životností, ale také s naladěním na jízdu. Při točení na místě je jistě vždycky výborný. Elektrická okýnka se také někde se.ou, centrál je dobrý, ale jen některý, ještě lépe bez DO (bezpečnost). Např. u Suzuki (teď jsem pořizoval Splashe), se jedním otočením klíčku odmykají dveře řidiče, druhým otočením vše. Má to zamykací kolíčky uvnitř pro ruční ovládání a obvyklé tlačítko (na vše) u řidiče. Takový centrál ano, dávám palec nahoru. Jedině bych u kolíněte přivítal klimatizaci. Chlazení interiéru to chce i v našich klimatických podmínkách. Bohužel, nemám. Vlastně jsem chtěl koupi ještě vybavenou C1 - při dnešních cenách, ale nedodávají stropní madlo spolujezdce a na dveřích madlo na držení také není. Skončilo to na madle. Někdo by nevěřil, ale je to tak.

19.04.2013 | 16:14:34 | Itall  | 88.83.187.* Reagovat

RE:

Někdy to vypadá že vrže sedačka a vrže ukotvení bezpečnostního pasu mezi sedadly. Stačí s ním pohnout a je po vrzání.

15.04.2013 | 19:55:19 |   | 89.102.162.* Reagovat

Ahojte, tak jsem tu po dlouhé době a přidám své zkušenosti s pežotkem. Tak prvně, s největší pravděpodobností bych si toto auto už nekoupila. Za 4 roky najeto zhruba 55.000 km a mám hafo oprav. Minulý rok to byla vodní pumpa která naštěstí odešla tady v ČR.(Předtím jsem brázdila Alpy). Oprava úžasných 5.000 Kč, zhruba měsíc před pumpou se vysypal tlumič výfuku,(nový 4000 Kč) sice to jezdilo, ale drásalo mi to děsně nervy, bylo jako když za sebou tahám kastrol. Brzdový spínač, ten byl ještě v záruce. Sem tam vrže sedačka, něco občas klape ve větráku topení. To, že mi to 1x naboural jeden mladík a 1x odřel velmi starý pán je asi bonus k tomuhle autu. No a letos mi ho vykradli, jenom zámek 3.300 Kč. Tak často v servisech jako s tímhle autem, jsem snad naposledy byla se 120.

10.04.2013 | 17:58:01 | Anyt  | 217.30.64.* Reagovat

RE:

To je mi líto,tohle auto je snad jak se mi zdá stavěný na dlouhé cestování,jak jsem najel s 107.200000km za čtyři roky.Vím že to bude znít divně i když to tady ani nemusím psát kupte si lidi Seat Mii, Škoda Citigo,Volkswagen Up a potom se uvidí spolehlivost.Snad bude lepší.Já bych koupil Seat Mii pravděpodobně kdyby tady byla v době co jsem kupoval Aygo.

10.04.2013 | 18:09:33 | Anonym II  | 194.228.76.* Reagovat

RE:

Čoveče, Anyt, jsi si jistá, že máš opravdu pežot 107? :-) Tvoje příspěvky jsou jako z jiné stáje... Není to náhodou 1007 ?

10.04.2013 | 19:09:35 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

Bohužel mám 107, a to jsem ještě zapomněla na chladič, ten mi taky naštěstí prasknul v záruce. Když jsem s tím mým ,,zázrakem,, byla na STK, tak mi tam taky říkali, že to není možné, že si to každý chválí. Mám asi blbý kus. A to má ještě jednu věc, spojka je moc vysoko a nejde seřídit, prý je ta tyč co je na ní přidělaná celá prohnutá. Jako kdyby to někdo naboural. Hm, koupeno nový a já jsem ho určitě nebourala.

11.04.2013 | 15:20:02 | Anyt  | 217.30.64.* Reagovat

RE:

Klidně do mě kamenem, ale cítím to, že je to celé jeden velký FAKE. Už ta recenze... s Astrou jsem byla nahoře první a se 107 nejvýš 90... mávnul jsem nad tím rukou, jako že je to ženská a nemá cit a neví, kam podřadit. Ale tohleto už je na mě moc. To vzdávám.

11.04.2013 | 21:34:54 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

Nojo, to ale bylo ještě najeto asi 800 km, takže nezajetý motor. Dneska to udělá do kopce 130 bez problému. Já tu neřeším rychlost ale ty závady. VPA(Věčně Posraný Auto). A je to vvšechno pravda nekecám ani ň.

15.04.2013 | 18:25:33 | Anyt  | 217.30.64.* Reagovat

RE:

Anyt,omlouvám se za to auti i když za to nemůžu,do svého bejvalého Peugeota 107 jsem nasipal za 215000km přes 30000kč i s bouračkou.Jsou to průměrně spolehlivá auta a narazil jsem na člověka před časem co si koupil jednu z původních p107 a taky mu prasknul chladič.

15.04.2013 | 19:12:11 | Anonym II  | 194.228.76.* Reagovat

RE:

90 před zajetím a 130 dnes? To nebude zajetím, to bude blábol. Taky ta spotřeba, cos psala - 6,7 litru - tu jsem nedosáhl za 100 000 km nikdy, ani na dálnici při trvalce 150, ani v mrazech v Praze při popojíždění v kolonách. Tomu autu tě nezávidím... promiň. VPA ? Přečti si ostatní recenze a vyjde ti spíš NDV (nějakej divnej majitel).

15.04.2013 | 19:51:54 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

OK, to nemá cenu řešit, já vím svý a ty si myslíš taky svý. Ano jsem asi divný majitel jednoho úplně normálního auta. Pak ovšem nechápu úproč nemám tytéž problémy i s jinými auty, když jsem divný majitel.

16.04.2013 | 13:52:13 | Anyt  | 217.30.64.* Reagovat

RE:

Ještě dotaz a jezdíš po Praze se stále studeným motorem, jak jsem psala já? Já ano. Jelikož to sleduju už dlouho a pořád se to drží stejně, tak na tom nevidím nic špatného. Astra mi při tomhle zůsobu jízdy žere i 10 litrů.

16.04.2013 | 14:02:44 | Anyt  | 217.30.64.* Reagovat

RE:

Vždyť jsem psal, že v mraze. Motor se mi ani neohřeje, sotva vůbec začne topit. Spotřeba v zimě po městě s takto studeným motorem 5,5 litru. Fakt nejvyšší spotřebu jsem měl při jízdě po dálnici, trvale 150-maximálka, většinou byl plyn na podlaze, a to si vzalo 6,2 na sto. Běžně jezdím po normální silnici za 4,3. proto si myslím, že něco nemáš v pořádku. Od toho se může odvíjet třeba i ta vodní pumpa, ale to by bylo na složitější diagnostiku. Výfuk (stejně jako celý auto) je hodně nízko, mohla jsi s ním párkrát někde chytit silnici (při přejíždění větších nerovností) nebo obrubník, prostě jsi zatím vyjímka, která potvrzuje pravidlo. Dokonce i nezaujatí majitelé autobazarů zjistili, že tato auta se vyplatí kupovat jako ojetiny, protože nevyžadují žádné další investice.

16.04.2013 | 15:20:44 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

Tak tedy jezdíš celý den cca 6 hodin se studeným motorem? Jak jsem psala, jedu 2-4 km, stojím a za hodinu zase třeba 1-2 km a zase stojím. A pak znovu a pořád dokola. Pokud jedeš třeba 4 km a pak někde stojíš celé dopoledne a odpoledne jedeš domu, tak je to o jiné spotřebě. Ale já popojíždím pořád se studeným motorem. Výfuku se vysypal tlumič, co to má společného s tím, že jsem ho někde mohla chytit? Výfuk zůstal jinak celý, nic urvanýho nebylo, prostě to tam uvnitř bylo celý sežraný. O vodní pumpě mi řekli, že je to závada těchto aut a kdyby to bylo v záruce tak jí vyměnili zdarma. Jo, taky mi ho chtěli nezaujatí majitelé autobazaru vykoupit za 30 tis. To si ho radši nechám, než takový výhodný prodej.

16.04.2013 | 15:59:31 | anyt  | 217.30.64.* Reagovat

žárovka

Tak mi odešla hlavní žárovka v předním světlometu. První závada, 53 830 km. Jsem zdrcen :o) Kdo ví, jak se mění? Já ne. Je tam bílý plast s drátky a málo místa. Jedná se jen o konektor, který se stáhne? Kdo to ví?

31.05.2012 | 12:00:15 | Itall  | 88.83.187.* Reagovat

RE: žárovka

Zkoušel jsem to kdysi dááávno, když mě taky jedna žárovka opustila, ale nedařilo se mi tam dát jinou. Tak jsem to zase zakrytoval a zajel do servisu, samozřejmě značkového. Žárovku mi vyměnili na počkání, s úsměvem a zadarmo. (Žárovku jsem měl vlastní)

31.05.2012 | 14:58:19 |   | 89.103.103.* Reagovat

RE: žárovka

Hm, a vyndal jsi alespoň něco nebo vůbec nic? Konektor, žárovku...?

31.05.2012 | 15:02:16 | Itall  | 88.83.187.* Reagovat

RE: žárovka

Normálně jsem to rukou zezadu otevřel, odpojil konektor a vyndal žárovku. Určitě se nemusí demontovat světlo, to je hloupost. Spíš je to o tom, že tu novou tam dáváš poslepu a když nemáš ten grif, tak se to blbě trefuje. Rozebrat to poslepu jde, to umí každej :-) holt složit to je horší. Chce to jen šikovnost a cit, který mi asi chyběly. A taky jsem na to neměl náladu. Už dávno mě nebaví rejpat se v autě. Proto mám C1 :-) ani ho nemyju, raděj si zajedu na myčku.

31.05.2012 | 21:30:44 |   | 89.103.103.* Reagovat

RE: žárovka

Tak žárovka je vyměněna. Trvalo to jen 2 hodinky ve dvou lidech :o) Přesto jsem rád, že pro příště to umím a patrně i svižně. Ten čas byl totiž skoro celý na rozborku, páč jsem nechtěl používat násilí a vše bylo pěkně "zabejčené". Konektor je asi lépe jaksi "vyviklat" - ten trval hodně dlouho, tahem se nevyndá. Guma také nešla hned ven a přetrhnout jsem ji nechtěl. Zajímavé je, že zpátky to šlo už rychle a mám za to, že teď už by vše šlo ven lépe.

01.06.2012 | 09:22:00 | Itall  | 88.83.187.* Reagovat

RE: žárovka

Našel jsem na netu návod k obsluze C1, a pak jsem si uvědomil, já pako, že návod k Peugeotu také někde mám (nevím, zda je stejný, jako pro C1), tak bych se do něj mohl podívat. No, asi je to přepracováním :o) Nebo taky normální blbost, no :o( Nicméně, za ten konektor jsem tahal a nesundal jsem ho. Jestli ho mám vyrvat za dráty, nevím. Možná, že v servisu to jinak nedělají.

31.05.2012 | 15:22:32 | Itall  | 88.83.187.* Reagovat

RE: žárovka

Pokiaľ sa vieš rukami dostať k svetlu, tak, že nemusíš odmontovať pol auta / baterku, sanie a pod./, tak jednoducho daj dole zadný kryt a žiarovku pootočíš a vypadne Ti aj s drôtikmi von, cvakneš druhú a zaistíš.

alebo sa objednajte do značkového servisu, príďte načas...:)), lebo žiarovka, to ti je vááážna vec:).

P.S. Xénony strašia, že ich neslobodno meniť inde, len v servise, lebo vysokéééé napätie.

a dá sa vymeniť skoro potme, na ceste, "záhada".

31.05.2012 | 17:23:08 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: žárovka

Nemám ponětí proč..to dělají zbytečně tak složitě.
Kamoš nedávno měnil žárovku u nového Megane...a měl dole celej předek auta...:D.

31.05.2012 | 17:25:37 | Luke20  | 94.112.57.* Reagovat

RE: žárovka

Tady se asi také počítá s demontáží světlometu, horní šrouby jsou na klíč i na šroubovák, jinak je tam vše jen na klíč. Ale zas nevím, zda světlo drží jen ty 2 šrouby. Je to pakárna, ale do servisu nejedu. To nějak zvládnu, do návodu jsem už koukal, jenže konektor jsem zatím nevytáhl.

31.05.2012 | 19:05:17 | Itall  | 88.83.187.* Reagovat

RE: žárovka Tie "šrouby" by som nechal tak, to sú na nastavovanie výšky paraboly,

ak ich pobabreš, budeš musieť nastaviť výšku svetiel....

niekedy stačí v tme zapnúť svetlá a byť oproti stene..:), ale najistejšie to nie je.

31.05.2012 | 22:13:44 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

Auto s levným provozem

Zdar všem majitelů Kolíňat. Přemýšlím, co koupit na cestu do práce (cca 50 km denně). Když vidím, jak jde stále cena PHM nahoru, přemýšlím o nějakým úspornějším, menším autu. Vidím, že máte s C1, 107 dobré zkušenosti, tak bych se po nějakém kouknul. Chci se jen zeptat,asi řeknete, že jsem trouba, pitomec či idiot, ale víte o někom, kdo by si tato mrňata nechal předělat na plyn? Né, že bych byl extra šetřílek, ale přeci, každá koruna dobrá... Asi je LPG blbost co? Rezerva by se asi musela vozit na střeše :-)

25.01.2012 | 21:52:05 | Jirka  | 90.180.185.* Reagovat

RE: Auto s levným provozem

Zdravím, jestli chcete jezdit opravdu úsporně a i levně na ostatní věci, tak su kupte Octávii I TDI do r. 2002, prsotě bez PD, možná i s tím. Škodovky nemiluju, nafta patří kamkoliv, jen ne do auta, podle mě, ale tohle je Vaše jediná šance.

Jde o to, co nepochopím. Proč si lidé myslí, že malé auto s malým motorem = malá spotřeba. Je to hloupost, těžko srazíte spotřebu pod 6L u jakéhokoliv benzíňáku. Kdo napíše, že jezdí za 5L, tak prosím, ale povězme si jak. Spotřeba 6-7L za kterou jezdí podle sprintmonitoru i kolínská trojčata dnes jezdí každá starší slušná 1.4 je jedno jestli Golf, Focus nebo třeba moje Corolla rv. 2011 a dokonce se k týhle spotřebě lze dostat třeba i s 1.8 iVtecem v Civicu...

A ano, plyb ( sekvenční ) je díky své poruchovosti nešťastná volba. Btw. kamarád má Aygo s tím PCA dieselem a ano, jezdí za 4l, ale osobně bych si to auto nekoupil. Spolehlivost slušná.

25.01.2012 | 22:37:21 | Jelass  | 188.75.128.* Reagovat

RE: Auto s levným provozem

Upsal jsem se, Corolla 2001, 260tkm a jde to s tou spotřebou bez problému. Jen se o to často nesnažím :)

25.01.2012 | 23:45:55 | Jelass  | 188.75.128.* Reagovat

RE: Auto s levným provozem

Kúp si skúter a budeš to mať za 1-2 litre..:))

25.01.2012 | 23:26:46 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Auto s levným provozem

Jirko, hlavně nevěř nesmyslům. Kolíňata jsou skutečně velmi úsporná a nemusíš se ani moc snažit :-) Jezdí úplně běžně okolo pěti litrů (běžně myslím normální svižnou jízdu nad hranicí limitů, s předjížděním loudalů a bez jakéhokoli šetření). Mají perfektně sladěný motor s převodovkou (zpočátku je to překvapující, pak se zvykne) a jízda dálničním tempem je na šesti litrech. Tato auta se opravdu hodí na dojíždění mimo město, pro svou úspornost a dobrý cestovní průměr (rozhodně to není brzda provozu - spíš naopak). Nezanedbatelné je i povinné ručení které je nejnižší (kdepak diesel!) a teké spolehlivost těchto vozů je v reálu velmi ned průměrem. Neznám ze svého okolí nikoho, kdo by měl jakýkoliv problém. Vzhledem k cenám dnes (nové i ojeté) bych vůbec neváhal - lepší přibližovadlo do práce nenajdeš. A možná časem povýší jako u ostatních jeho majitelů, kteří ho kupovali původně taky "jen" do práce. Z vlastní zkušenosti mohu jen doporučit. Pokud se pro něho rtozhodněš, neber holátko. Centrál a klima je u tohoto vozu k nezaplacení. Viz problémy s klíčkem od kufru - v recenzích. Je to jediná nevýhoda tohodle auta.

26.01.2012 | 20:30:48 |   | 89.102.164.* Reagovat

RE: Auto s levným provozem

Nechcem sa vmiešovať do diskusie, ale ak má niekto dať cca 200.000 KČ za 1,0 benzín, holé plechy...tak radšej kúpiť nejakú 206, 207 s 1,4 HDi, alebo Toyotu Corolu s 1,4 D za ROVNAKU cenu, spotreba je ešte nižšia..., ale hlavne je to aj auto pre rodinku, síce malé,ale nie najmenšie ako "Kolíňata".
P.S. platí stále zásada: pokiaľ je auto OK, .... NEPREDAVAŤ!!, lebo 0,5-1 liter... nerieši NIČ., alebo kúpiť jazdenku za 50.000, je ich kopa a v živote neušetrí človek peniaze na "novom"..:), alebo potom Kilíňatko za nejakých 70-80.000 KČ.

26.01.2012 | 21:20:29 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Auto s levným provozem

Ztrácíš přehled luboši. kolíňata a 200 000? Zbytečně tady mateš veřejnost. A vnucuješ zastaralé (a tím pádem krutě olítané a neustálý servis vyžadující) auto namísto nového nebo zánovního a na rozdíl od staré P 206 SPOLEHLIVÉHO. Vím že jsi bytostně odpůrcem kolíňat (bez jakéhokoli důvodu), ale prosím nepleť lidem hlavy. Žádná olítanina nebude nbikdy ekonomičtější, než nová nebo 5 let stará C1, P 107, Aygo. A nezapomeň že je to toyota.

26.01.2012 | 22:13:54 |   | 89.102.164.* Reagovat

RE: Auto s levným provozem

Pardón, na SVK sú najlacnejšie C1, či Toyoty od 7.500 eur a vyššie, Toyota je drahšia, vrátane klímy.
Ale ak môže kúpiť 2-3 ročné, za nejakých 3.000 eur, najazdených do 30-50.000 km, tak je somarina kupovať nové. a s tou spoľahlivosťou to tiež nie je extra sláva... Ale ak niekto rieši USPORU PALIVA.... t.j. NÁKLADY celkom, musí dať do nákladov aj cenu auta. za rozdiel 3-4.000 eur, môže jazdiť 2-3 roky ZADARMO a ešte potom MENEJ stratí na aute pri ďalšom predaji jazdenom, ako "novom"...to mám na milion % overené. takže, ak mi ide vyslovene o CENU a náklady... NIKDY by som nekupoval novú haraburdu/ treba ju poistiť/, či na leasing. a ak musím riešiť 0,5-1 liter, tak nové auto je NEZMYSEL.

26.01.2012 | 23:16:28 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Auto s levným provozem

S P107 mám průměr 4,68 L/100 km. Po dálnici nejezdím (vlastně ano - v cizině), po městě skoro také ne. Jezdím hodně svižně, většinou trochu spěchám, při výletech ne :o) Hodně svižně znamená, že zpravidla (až na výjimky) nejrychleji z aut, které se běžně na silnici pohybují. Tzn., že nešetřím palivo loudavou jízdou. Šetřím ho zbytečným nevytáčením motoru (ale když mě někdo vytočí, tak ho vytočím také, haha) a jízdou bez zbytečného brzdění. Dá se to, jezdím hodně sám nebo ve dvou. Naftu bych si nekoupil, zbytečný problém v zimě, s různými (a drahými) filtry, turby atd. Jezdit s naftou za 4L se nevyplatí při započtení ostatních nákladů (z nichž nejpodstatnější je rozdíl pořizovací ceny auta). Dokonce ani při nákupu kradené nafty (za 20,- Kč/L?) se to příliš nerentuje. Kdo má kradenou naftu zdarma, budiž, tomu se to jistě vyplatí. Zde doporučovaný např. Peugeot 206 (nyní, koukám, v akci 1,4 benzin za 190000,- Kč, výbava, klima) je sice cenový trhák, ale kdo si tu přečetl nějaké recenze, jaké je to neštěstí, tak pro něj asi nepoběhne.

05.04.2012 | 15:07:21 | Itall  | 88.83.187.* Reagovat

RE: Auto s levným provozem

Pokud si se Jirko zajímal o kolíňata, věř pouze jejich majitelům. Je jich málo, a o to větší váhu má jejich výpověď. Ostatní mohou jen plkat, ale reálně ta auta neznají. Jestli ti jde o levné dojíždění, tak s kolínětem nemůžeš sáhnout vedle. A když k tomu připočteš téměř absolutní spolehlivost (a to i po pěti letech), nízké povinné ručení a celkem neotřelý a neokoukaný design, rozhodně to je trefa do černého. Motor je na to auto předimenzovaný, vyloženě si s ním pohrává. Kufr je malý a špatně přístupný, podvozek tvrdší. Já bych ho ale neměnil :-)

05.04.2012 | 21:21:47 |   | 89.102.233.* Reagovat

RE: Auto s levným provozem

"absolútna spoľahlivosť"... niekomu asi šibe..:), "predimenzovaný motor"....jáááj, smejem sa veselo.

P.S. Ak chce niekto NAOZAJ lacné a OK vozenie, v AUTE, tak nech si kúpi 106 1,0, al.1,1, príp. Saxo.

Tieto malé autá sú min. o triedu vyššie ako Kolíňatá. Holé plechy, minimum miesta... naozaj sa oplatí "veriť" majiteľom..., čo je pravda:(.

06.04.2012 | 10:55:05 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Auto s levným provozem

Luboši, my víme, že máš 106 v rodině. jiné malé auto neznáš, tak nám už nekrm uši těmito dáááávno zastaralými šity. bezpečnost nulová, spotřeba při běžném ježdění 6 litrů, a motor tak tak odpovídá váze. Znám tyto auta, taky jsem je měl. S kolíňaty je nemůžeš srovnávat vůbec v ničem. Nezapomeň také uvádět jejich poruchy a mouchy. Přepínače blikačů, světel, jehly v zadní nápravě, a další. A vůbec, opět tady vnucuješ starou olítanou ojetinu někomu, kdo má zájem o nový a hlavně úsporný vůz. Úspory návštěvami servisů se zlobivým starým frantíkem nedosáhneš. Pa a vesele se směj. ubožáku omezenej.

06.04.2012 | 19:02:41 |   | 89.102.233.* Reagovat

RE: Auto s levným provozem

P106 nevím, ale v Saxu jsem nejel, pouze seděl - kdysi v autosalonu. Vpředu bylo místa pomálu, opravdu stísněné. Tento pocit jsem v P107 nikdy neměl, naopak.

06.04.2012 | 20:44:58 | Itall  | 88.83.187.* Reagovat

RE: Auto s levným provozem

106 sme mali ako novú pred 15 rokmi, v 1997, sakra, ako ten čas beží, dnes má asi 120-130.000 km a až na ložiská -zadnú nápravu, 1 x rameno, 1 baterku, 1 x vetrák-zhorený motorček a koncový diel výfuku, málo sa jazdí, väčšinou sa ani nezahreje motor... tak hrdzavie... inak nič.

Sviečky pôvodné, spotreba stále okolo 5 l, aj po meste, žiadna hrdza.. prosto nič závažné.

ak niekto zháňa LACNE vozenie, za pár korún, súca voľba.

Nehádam sa, môže byť OK aj W Polo, Lancia Y, Opel Corsa atď..., ale P 106 aspoň poznám a mám odskúšanú / o jazdných vlastnostiach ani nehovorím/..., tie sú vynikajúce, oveľa LEPŠIE ako P 206.

07.04.2012 | 11:55:43 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Auto s levným provozem

Docela hezký výčet závad na 120 000 km. Převeď to na peníze a máš tak "lacné" staré auto... mrkni na recenze kolíňat, kolik závad mají oni. a jsou tam okolo 100 000 km, ale i tuším 200 000 km. Tvůj výčet nesmyslů (lancia ypsilon apod - opravdu lacné ježdění). Už chybí jen mini moris, beetle, a další levné lidové káry - prostě všechno možné jen NE kolíně, že? Nemoc? Úchylka? Nenávist konkurence stošestky? Někdy mi připadáš opravdu že nejsi normální. Slušně řečeno.

07.04.2012 | 16:33:29 |   | 89.102.233.* Reagovat

RE: Auto s levným provozem

Ak si si nevšimol, porovnával som TRIEDU áut s cenou okolo 1000 eur, "kolíňatá" za 1000 ešte nekúpim...,

no, ale Ty možno áno.

07.04.2012 | 22:49:58 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Auto s levným provozem

Na Peugeota je to docela slušné :o) Ale ty svíčky by už pomalu stály za výměnu, co? Normální interval výměny bude jistě alespoň poloviční.

07.04.2012 | 17:06:19 | Itall  | 88.83.187.* Reagovat

RE: Auto s levným provozem

No, s tými sviečkami máš pravdu, fakt by sa ich patrilo vymeniť, ale kým sú dobré...:), neriskujeme.

na Nissane Teranno, už som písal, sú asi za posledných 200.000 míľ x 1,6 km... sviečky pôvodné, aj vzduchový filter, iba olej sa občas mení... celkovo okolo 570.000 míľ /3.0 V6, 1988, US verzia/

P.S. V takom Taliansku pýtal maník 100 DEM za nový olej, vysvitlo, že na aute nebol menený asi 100.000 km, až pri predaji...:))

Kúpil nové, pojazdil, servis ...0 lír a kúpi si ďalšie.

A ty sa potom človeče doma tráp a nadávaj na šmejdy...:)

08.04.2012 | 12:11:12 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Auto s levným provozem

Naprosto souhlasím,mám peugeot 107 3D v plné výbavě,co jen šlo.Je to super autíčko a to jak spotřebou,motorem,tuhostí karoserie,provozními náklady,auto je z roku 2007,jediná oprava-výměna žárovky(jak drastická investice za 5 let)Předtím jsem měl saxo,auto v pohodě ale konstrukčně z přelomu 80-90 let,nabourat bych chtěl snad raději na motorce-to by alespon už nebolelo,zadní náprava-2x repase ,neustále ložiska,motor bere olej.Ve své době dobré auto,ale je rok 2012 luboši..

06.05.2012 | 23:28:29 | Hide  | 188.120.194.* Reagovat

RE: Auto s levným provozem

A ještě: Majitel 106ky se směje kolíňatům - že prej "minimum místa". To je fakt úsměvné. Když jsem přelez ze 106ky do kolíněte, bylo to jak v o dvě třídy větším autě. A o malém kufru jsem již mluvil.

06.04.2012 | 19:06:28 |   | 89.102.233.* Reagovat

RE: Auto s levným provozem

Co je to levný provoz? Při současné ceně benzinu mám náklady 1,70 Kč na km. Po 15000 km 3 litry oleje, celkem 260,- Kč a filtr oleje asi za 150,-. Ostatní věci až po 60000 km - tj. svíčky a airfiltr. Povinné ručení kolem 1000,- Kč za rok, teď už mám pod 1000,-. Náklady na opravy 0,- a do servisu na prohlídky není nutno (udělám si sám). Pneumatiky mám do 900,- Kč/ks i s montáží, nyní podražily, tak počítám do 1000,-Kč/ks s montáží. Některé rozměry jsou i levnější, pravda, tady jsou čtrnáctky. Těžko bude mít někdo nižší náklady na provoz, pokud nejezdí na kradenou naftu, což je časté, připouštím. Ale za "zákonných" podmínek asi ne. Pak je možno jezdit na plyn nebo E85. Jenže taková auta nová jsou za úplně jiné peníze a přestavby by se musely dobře spočítat, za jak dlouho se to vrátí, při jakém nájezdu a zda to nezpůsobuje jiné problémy. Takže při algoritmu - dojdu do krámu, koupím si nové auto a jezdím - to levnější nikde nebude.

28.05.2012 | 18:08:17 | Itall  | 88.83.187.* Reagovat

K televizím

Anyt, ještě k těm televizím :o) Koukám teď někdy po obchodech s elektronikou a vidím, že po zavedení digi vysílání se kvalita obrazu dost zlepšila. Celkem nyní nemám připomínek ani u značek, které se mi předtím zdály nepřijatelné. No, pokrok je pokrok, nicméně někteří výrobci dokázali i předtím vyrobit nebo montovat kvalitní analogový tuner. Žel, bylo jich málo, také kvalita kus od kusu. Teď už, zdá se, tyto problémy pominuly. Ani někteří prodejci už nemusí tvrdit, že ten mázlý obraz u LCD je normální apod.

06.01.2012 | 12:13:37 | Itall  | 88.83.187.* Reagovat

svolávací akce

Na svolávací akci - relé ke starteru - jste byli?

07.10.2011 | 15:43:57 | Itall  | 88.83.187.* Reagovat

Pri chladnom motore v nom niečo cvaka vie niekto čo to može byť? Ked sa zohreje tak to prestane. Za radu dakujem.

06.11.2011 | 22:03:34 | jaroš  | 95.103.188.* Reagovat

RE: cvakání za studena

Ahoj, asi by to mohla být pružina napínací kladky rozvodů. Taky mi to dělá (najeto 165 tisíc km) a mnoho lidí to také pozorovalo u svých kolíňat.. Hydroštely to nemá, tak ty to nejsou)

19.04.2012 | 11:36:37 | kolouch  | 85.162.95.* Reagovat

RE:

Je to normální provozní zvuk studeného motoru, dělá to všem. Kdyby to byla závada, dělalo by to pořád (teplota motoru nemá vliv na pružinku napínací kladky).

19.04.2012 | 14:59:17 |   | 89.177.20.* Reagovat

Nevhodný komentář

 

15.02.2010 | 15:16:15 | Jindra

Anyt jakou Astru máš a motoryzaci.Taky mám stosedmičku.Mám ale najeto přes 140000km.

03.12.2009 | 17:12:32 | Anonym II Reagovat

Tak výsledek mám - nic se nenašlo! Nikdo ze servisu nic neslyší a nevidí. Auto v servisu zůstalo 1 den a údajně mu nic není. Takže..vzala jsem si ho zpátky a schválně jsem ještě ten den několikrát couvala do garáže, kde se vše odráží od stěn.....a výsledek je, že vrzání je stále stejné! Asi vezmu mechaniky k sobě do garáže aby to slyšeli. Já to ale slyším i při couvání na ulici. Počkám do garančky a nevzdám to, ale musím uznat, že se ke mně v servisu chovali velmi dobře a snad se snažili závadu najít... alespoň to tvrdili.

02.11.2009 | 18:52:56 | Anyt Reagovat

D 11

je jakžtakž v pohodě , dneska jsem po ní opět jel, a oproti Chomutovské, nebo D1(jel jsem trasu Jihlava-Brno-Praha-Chomutov-Praha-HK-Letohrad-Brno) D1 hnus, D11 trošku jinej svět, minimální poloměry zatáček, úsek od Poděbrad k HK je fakt super na naše poměry...Projedte se po D1 nbo D2....(jsem profi řidič-vozidlo je Iveco Daily)

19.10.2009 | 22:51:36 | pičus Reagovat

Anyt

Už máš výsledky těch pazvuků? Co to bylo?

19.10.2009 | 22:27:51 |  Reagovat

Itall

Zapomněl jsem na nick!

19.10.2009 | 22:26:05 | Drsoň Reagovat

Itall

Jo, jel jsem tam s kolínětem, ale taky se služebním Fordem, a s Octávkou. Výsledek byl stejný. Bičovat, bičovat!

19.10.2009 | 22:25:22 |  Reagovat

Drsoň:

Si musíš koupit pořádnou komfortní limuzínu, když chceš u nás jezdit po dálnici, snad ses tam neplácal s kolínětem, čeče? To ses měl tady předem zeptat :o)

12.10.2009 | 15:15:13 | Itall Reagovat

To si někdy projeďtě dálnici D 11. Takovou prasárnu jsem nikde nezažil. Jsou to kilometry rolety, zejména směrem od východu na Prahu. Hrůza. Po návratu jsem se divil, že auto ještě drží pohromadě. A kupodivu drží. Ale ty parchanty co jim dálnice patří, bych nechal bičovat! A ještě za ní vybírají poplatek!

11.10.2009 | 16:43:00 | Drsoň Reagovat

Anyt:

Ty jsi v té kritice ještě ostřejší, než já :o))) Už jsem myslel, že jsem nejhorší šťoura na celém netu :o( ale nejsem. To se mi ulevilo ;-)

07.10.2009 | 11:29:01 | Itall Reagovat

Jo, silnice jako za krále Klacka. Kdyby tady fungovalo právo jako jinde v právních státech, a majitel silnice by opravdu musel uhradit každou vzniklou škodu na autě, vypadalo by to tu jinak. Zatímco tady když vymetu nečekanou díru jako lavor, rozhodím si "jen" geometrii (nebo než to zjistím podle ojetí pneu), nevysoudím nic. Ohánějí se nesmysly o stavu a povaze vozovky, přizpůsobení rychlosti... doprčic, silnice je na ježdění a ne na číhání, zda se za zatáčkou nebo za obzorem neobjeví díra jako do pr...e, je tu bordel v tomhle směru jako v Rusku. Jen pracháč a vlivnej člověk dosáhne spravedlnosti. My ostatní platíme.

29.09.2009 | 19:05:00 |  Reagovat

Jezdím a pořád jenom jezdím...po silnicích ( v Krkonoších a v Praze) a kdo zná silnice v Krkonoších, tak ví o čem je řeč. Když jsem tam jela první jízdu s Oplem, tak jsem nad ním co musí chudák vydržet, pomalu brečela jak mi ho bylo líto. Po jízdě s pažoutem v Krkonoších už mám jenom polovinu zubů.

29.09.2009 | 18:49:27 | Anyt Reagovat

Anyt

Radek má pravdu, na převodovku bych to neviděl. Spíš něco v kloubu poloosy, taky možná bordel mezi brzdičem a kotoučem brzdy, uvidíme. Dej vědět.

29.09.2009 | 18:43:56 |  Reagovat

Anyt:

Teda holka, co ty s tím autem děláš, už druhá závada v záruce. Nevědět, že je to P107, tak bych si podle toho myslel, že máš asi Fabii :o))

29.09.2009 | 18:19:52 | Itall Reagovat

Klidně to může být prasklé těsnění mezi homokineťákem a poloosou. Sice je plastové, ale zvuk je to kovový, kupodivu. Osobní zkušenost.

29.09.2009 | 17:59:31 | Radek Reagovat

Tak to já nevím, to bude vědět odborník..nebo ne? A co by to mohlo být jiného, když je to jenom při couvání?

29.09.2009 | 17:38:22 | Anyt Reagovat

Co by mělo vrzat v převodovce?

29.09.2009 | 17:15:32 | Radek Reagovat

Tak máme závadičku, při couvání se ozývá kovový vrzavý zvuk. Sice přesně nevím co to je, ale nejspíš převodovka. Jinak mám najeto cca 11.tis. Je to v záruce, tak to nejspíš poputuje do servisu..a uvidíme. Jelikož couvám vášnivě ráda, tak mi to docela vadí.

29.09.2009 | 17:01:42 | Anyt Reagovat

Standa:

Ty sopečné kopce na severu Čech se mi také líbí. A v hospodách jsou tam nějak větší porce. Hospodští na jihu Čech by se mohli učit. No, zas by tolik nevydělali, to je fakt :-)

29.06.2009 | 10:27:17 | Itall Reagovat

Itall

Zdravím Jižní Čechy a jihočechy! :-)) Letos tam jedu opět na dovolenou, krásný to kraj :-))

28.06.2009 | 12:10:58 | Standa Reagovat

Standa:

No jo, já zas nejvíc najedu ne jihu Čech, páč jsem odtud. Také jsem nepsal, že je to otřesné, spíš místy otřásající se :-)

28.06.2009 | 12:07:30 | Itall Reagovat

Itall

Že má pérování tvrdé, to je známá věc, píše se to i v recenzích. Ale že by bylo až tak otřesné, zvlášť na dálky, to si troufám oponovat. Po městě si drncání užiju zvláště po zimě, kdy jsou silnice samá díra, ale mimo město už tady žádné tankodromy nemáme. A to jsme severní Čechy :-)) Ať jedu na Ústí, Lovosice, Prahu, Most, Chomutov, K. Vary, Liberec, Děčín, všude jsou silnice takové, že C1 jen sviští. O nějakých otřesech bych vůbec nemluvil. A pokud pravidelně opouštím náš kraj, tak u Prahy to není horší, do jižních končin taky dobré, totéž na východ i západ. Špatné jsou okresky třeba v jižních čechách, ty ale svou povahou neumožňují rychlou jízdu a dá se to přežít stejně jako v jiném tužším voze, který nemá pérování alá Renaul nebo Citroen. Ale je to jistě věc velmi, velmi subjektivní, ano, jezdil jsem v měkčích vozech, ale také jsem si s nimi "užil" jiné jízdní vlastnosti. Takže to občasné hrkání a kodrcání rád obětuji za ostatní kladné stránky tohoto vozu. (Může u mě být také deformující skutečnost, že jsem najezdil spousty tisíc km mimo pohodlných vozů i ve vozech jako T 148, P V3S, T 815, ) takže nějaké to otřásání už tolik nevnímám).

27.06.2009 | 09:50:31 | Standa Reagovat

No, s tím dálkovým ježděním, určitě se to dá i v tomhle autě. Prostor není problém, motor a převody už vůbec ne. Ale na našich silnicích při tomhle komfortu pérování mám někdy pocit, že mi vypadnou zuby :-) Výrobce měl dát na mé doporučení a vybavit to autíčko gumami 155/70 R13. Jen z tohoto jediného důvodu si už druhé kolíně domů nekoupíme. Na lítačku bude stačit jedno, druhé auto už musí mít pérování :-) Z tohohle drncání slabší povahy může i rozbolet hlava. Výrobce by to měl asi nějak dořešit. I miniauto snad může být slušně odpérované, dost by pomohly jenom ty vyšší gumy.

26.06.2009 | 22:29:41 | Itall Reagovat

Anyt

A musím podotknout, že televizi 37 cm jsem měl v malém bytě téměř 19 let a byla super - malý, ale dokonale čistý a ostrý obraz. Dnes už sedím od televize dál, tak jsem ji vyměnil. Navíc už měla svá léty. I když to byla Philipska.

26.06.2009 | 21:54:13 | Standa Reagovat

Anyt

no tak Anyt, klídek, žádný rozčilování, to máš těžký. Naše auta nejsou v Česku příliš rozšířená, tím pádem nejsou doceněná a známá. Skoro nikdo o nich nic neví, a pokud má nějaký názor na předešlé typy malých (a opravdu malých), slabých, dýchavičných, ukňouraných a kvičících miniaut, tak samozřejmě tento svůj názor přenáší i na kolíňata. Myslí si, že jsou taky taková, a pokud s nimi nepřijde fyzicky do styku a nesveze se v nich jako řidič sám, pak je těžké někoho přesvědčovat o opaku. On vidí design (který ta auta opticky zmenšuje), k tomu dodá zkušenost s nějakým malým loudou a má názor hotový. Nejhorší je, když tyto názory šíří i motoristické časopisy. Nepřesvědčíš nikohoho. Mě už je to nějak i celkem jedno a fuk. Mám ho téměř 4 roky v denním provozu a vím co vím. Kdysi také museli přesvědčovat nepokrokové lidi, že ve vlaku jedoucím 30 km/h se pasažéři neudusí (jak "odborníci" tvrdili). Je to moc povedené univerzální autíčko, (jen tu desku za zadním oknem jsem chtěl původně rozšlapat a vyhodit, nakonec jsem ji upravil a je to lepší). Tak přeji všem kdo ho mají hodně zábavy s ním a hodně štěstí v provozu. Zdarec!

26.06.2009 | 21:51:39 | Standa Reagovat

Koloběžka

Zapomněla jsem dodat, že mám také motorovou koloběžku, ta žere asi 1L/100 km, co je to proti 107, nejvyšší rychlost 60km/h a hodlám s ní jet do Chorvatska, dám vědět....

26.06.2009 | 17:06:30 | Anyt Reagovat

Tak co už se tu budete bavit o autech, nebo je to pořád jenom o tom kdo má co většího.....

23.06.2009 | 14:00:20 | Anyt Reagovat

Je to asi 22 roků zpět,jel jsem s manželkou vlastním nákladním autem.(i za komančů to šlo)U Kolína projíždíme ze svahu vesnicí,když najednou mi žena říká ,,Hele,kolo´´.Z dvojmontáže se uvolnilo kolo a profrčelo okolo nás,zastavilo se až 50 metrů před námi o plot.Nejméně 15 metrů plotu sešrotovalo.Bylo štěstí,že to bylo po druhé hodině v noci,a že po chodníku nikdo nešel.Druhé kolo dvojmontáže naštěstí zůstalo na náboji opřené o hranu.Zařadil jsem uzávěrku diferenciálu a pomalu krokem sjel ze svahu na rovinu,kde jsme auto opravili.Vůbec jsem si ničeho nevšiml,přestože bylo několik šroubů utržených a zbytek již neměl závity.Možná zapřažený a naložený valník včetně korby auta ztlumil vibrace zadní části auta,nevím.Před jízdou dlouhou více jak 120 kilometrů jsem vše kontroloval,nic nesvědčilo nějakému poškození šroubů nebo jejich uvolnění.Prostě únava materiálu...

23.06.2009 | 00:25:52 | Václav Reagovat

Anonym

Protože se nám do auta postel nevejde.

22.06.2009 | 22:20:08 | Standa Reagovat

Radek

No fuj! Říkal jsem hubou na palubku! Takže ne na záda.

22.06.2009 | 22:19:21 | Standa Reagovat

Stando, a ty pokládáš i tchýni?:-))

22.06.2009 | 21:52:12 | Radek Reagovat

To by mě zajímalo proč nesouložíte v posteli jako normální lidi.

22.06.2009 | 21:45:26 | anonym Reagovat

K té spolujezdkyni: Opěradlo se nepokládá trapným točením kolečkem, jako ve Fabce, (to by mě přešla chuť), ale zatáhneš za páčku a kočka leží na zádech. Zrovna tak, když vezeš tchýni a má moc keců, zatáhneš za páčku a má hubu na palubce :-) Škoda, že potom nejde jenom tak vystřelit airbag :-) to by byla třešnička na dortu.

22.06.2009 | 21:40:55 | Standa Reagovat

Radek

Na nádraží si vyhlídneš tyroláka (poznáš ho tak, že umí jódlovat) a v nestřežené chvíli mu vyřízneš játra. Ale musíš opatrně a nenápadně, jinak začne řvát a jsi v pr...i.

22.06.2009 | 21:32:06 | Standa Reagovat

A ty se dělají jak?:-))

22.06.2009 | 21:19:22 | Radek Reagovat

Zase ta debata sklouzává k játrům po tyrolsku...

22.06.2009 | 21:15:03 | anonym Reagovat

"obšťastnit spolujezdkyni "

muzu potvrdit ze to jde i lip nez v nekterejch vetsich autech,staci vedet jak na to a je to skoro jak na postely

22.06.2009 | 20:48:21 |  Reagovat

Obdobím tvrdčích podvozků (Marea - žebřiňák) jsem překonal a mohu 100% říct, že není nad plavnou jízdu. Dlouhé jízdy absolvuji poměrně často a nejvíce mě vyhovují vozy kategorie offroad. Proč? Dost prostoru, jakékoli výmoly mě nezajímají, ocasy na silnici neřeším (jsem prostě větší), naložím (nejraději putuji po vlastní ose) a v případě kolon jedu přes pole.:-) Pravda je, že ekonomika provozu se s osobákem těžko porovnává (cca 9L/100km).:-) Jízdní vlastnosti naprosto nevyhovující (náklony), ale závod s tímto vozem je nesmysl, na to nejsou konstruovány.

22.06.2009 | 20:22:02 | Radek Reagovat

Radek

No Radošu, když pominu tvrdší podvozek, tak rozdíl v pohodlí je velmi subjektivní pocit. Pokud se mohu bez omezení pohodlně usadit a rozvalit, zaujmout za volantem polohu, která mi maximálně vyhovuje, netluču se do kolen, do loktů, do hlavy ani o spolujezdce, v sedačce mě nebolí záda, za jízdy se nemusím nějak zvlášť starat o spotřebu ani jiné blbosti, před sebou mám vše co potřebuji (rádio s přehrávačem, pití, jídlo, mapy, žvýkačky) a jízda mě neunavuje, pak je to pro mě pohodlné auto. Zvlášť když není brzdou provozu, statečně a plnohodnotně se pohybuje, a nedělá kravál. Pokud mohu jet bez únavy a takto pohodlně 300-400 km, což běžně jezdím, tak můžu i 1500. Pouze s tím rozdílem, že budu dělat bezpečnostní přestávky. Nabaštit, proběhnout, příp. obšťastnit spolujezdkyni (i to se v tom autě dost dobře dá). Pokud auto není pohodlné, tak tě ujišťuji, že to poznáš už po 20 km, na to nepotřebuješ jet do Yugošky. Už po 20 km mě v určitých autech tlačí opěradlo, sedák, palubka... Takže asi tak. A jak jsem již někde uvedl, při koupi auta mi bylo jasné, že za ním nebudu tahat karavan, vozit s ním lodě, rafty, koně, jízdní kola, stany, židle apod. Jezdím do penzionů kde je veškerá výbava, půjčovny sportovního náčiní i kol, loděk, apod. O tom to je: Vědět, na co auto potřebuji. Ale u nás je ještě bohužel mnoho lidí, pro které je auto znakem prestiže nikoli dopravním prostředkem. Tím nemyslím zrovna tebe, ale idiota co tu psal o zženštilých blbcích apod. Myslí si, že aby svému okolí dokazoval své schopnosti, musí mít velké auto (a často pěkně rozesranou plečku). A ten kdo má malé, je podle něho ubohý blbeček. Tak tohle u mě nefunguje. Mám vzdělání, postavení, dobré příjmy i zajištění. A toto auto mi zatím vyhovuje. Až nebude, vyměním ho.

22.06.2009 | 20:08:54 | Standa Reagovat

to Mirek

Sorry, ale nechce se mi davat interpunkcni znaminka :-)

22.06.2009 | 20:01:02 | jamieson Reagovat

No, jízdu chudým Mustangem z šedesátýhopátýho bych si užíval taky. Jenže pro mě jaksi mimo mísu.

22.06.2009 | 19:59:24 | Radek Reagovat

Radku,

ty jsi ale šťoura :-)) ! Musím ti ale přiznat, že právě jednu takovou mám doma, a moc se jí cestování v kolíňátku líbí. I když má ráda i ameriky, obzvláště Pontiacy, Oldsmobily i ty chudé Mustangy, jízdu v C1 si užívá :-)

22.06.2009 | 19:57:52 |  Reagovat

Jestli si někdo myslí, že 1.000km je P107 a v P607 na pohodlí stejné, je buďto blázen nebo jezdil jen maluchem.

22.06.2009 | 19:56:01 | Radek Reagovat

Nohatá blondýna s

kosmetickou taškou by si po nástupu do P107 myslela, že je to jen doprava ke Cadillacu, který ji na tu dovolenou odveze.

22.06.2009 | 19:48:10 | Radek Reagovat

Luboši, ty zaujatej kreténe

pokud mi na dovolenou stačí tři cestovní tašky a jedna nohatá blondýna s kosmetickým kufříkem, sednu si do P 107 a pojedu na Jadran. Přijedu tam v úplně stejné kondici jako ty s tím tvým ingotem, a po vybalení s ním budu kličkovat v Chorvatských a italských uličkách naprosto bez problému. Ty na to holt potřebuješ velké, já malé. Číslo bot taky nemáme stejné, ale to ještě neznamená, že kvůli tomu je jeden z nás kokot.

22.06.2009 | 19:44:12 |  Reagovat

Jamieson,mimochodem

To slovo se píše,ne píse.

22.06.2009 | 19:23:40 | MIREK Reagovat

Mirku, mimochodem,

to slovo co jsi napsal se pise IMBECIL nikoli "INBECIL" :-)

22.06.2009 | 19:17:47 | jamieson Reagovat

Luboši ty inbecile

Těch 5 tříd co jsi absolvoval ti nestačilo na zvládnutí čtení??? Už po několikáté opakuji: P107 a jim podobné NENÍ, opakuji pro podobné blbce, NENÍ určeno na dovolenou!!! Já jsem napsal že s ním můžeš jet na dlouhé TRASY!!! Tím myslím služebku,návštěvu ,výlet atd.Na to nepotřebuješ kufr 500l .Ale pochybuji že víš co znamená slovo myslet.

22.06.2009 | 19:14:27 | MIREK Reagovat

Co se týká vnitřností, tak je důležité, kdo ty vnitřnosti vyrábí, což se dá prý dekódovat z názvu, jako kdysi u mechanik do PC - název Pioneer, vnitřek Lite-on, jedno písmenko jinak a název Pioneer a vnitřek Pioneer.

22.06.2009 | 17:56:28 | Radek Reagovat

Jelikož signál analog na chalupě je tragický, řešil jsem to satelitem. Minimum je 60cm, ale tomu obvykle odpovídá kvalita. Tudíž mám 2x 100cm (zisk 43dB u 11.75Ghz - české programy), 1x 85cm a 1x 6.5m prutová anténa na radio.:-)) LNB 0.1dB. Vše absolutně bez problémů za jakéhokoli počasí (umístěno v závětří).

22.06.2009 | 17:53:06 | Radek Reagovat

Radek:

Ještě fakt naposledy k TV. LCD jsem kupoval před rokem, to už nebyl pravěk, ale zdá se mi, že od té doby se kvalita obrazu u nabízených LCD TV zlepšila. Rozlišení mého Philipse není zrovna velké, ale obraz naprosto čistý. Mám anténní zesilovač, chodí na to analog i digi. S kabelovkou nedobrá zkušenost, zlatý příjem na anténu přes zesík. Některé TV s vyšším rozlišením mají obraz naopak horší. Snad prý proto, že použité "vnitřnosti" TV si s takovým rozlišením dobře neporadí, "nestíhají". Já rozlišení neřeším, kouknu na obraz a vidím. Nejsem odborník na elektroniku, ale vidím dobře. Co mi bude platná TV s poměrně vysokým rozlišením a mázlým obrazem? :-)

22.06.2009 | 16:57:42 | Itall Reagovat

Anyt

OK....asi máte pravdu.....a možná si k tomu koupit karavan, motorku, náklaďák...atd....a můžu debatit....

22.06.2009 | 16:28:17 |  Reagovat

Jen klid, stačí koupit televizi, zapojit a můžete se zapojit i zde.:-))

22.06.2009 | 16:25:17 | Radek Reagovat

Anyt

Je tu ještě debata o 107? Nebo jsem mimo mísu jenom já? Podle příspěvků asi ano...
Možná jsem si raději měla koupit C1....tam by to mohlo být třeba i o autech

22.06.2009 | 16:23:53 |  Reagovat

Vybral jsem si správnou - je tam klid a krásně. P.S. Nejezdím tam čumět na bednu, ale za klidem.:-)) Ovšem na zajímavé pořady se rád podívám kvalitně (Toulavá kamera apod.)

22.06.2009 | 16:19:18 | Radek Reagovat

Kvalita přijmu dělá u LCD 85% obrazu. Pochopitelně i rozlišení je podstatné, ale to dnes těžko klesá pod cca 1400x800 bodů. V pravěku LCD to bylo i 640x480, což bylo otřesné, chápu.

22.06.2009 | 16:17:04 | Radek Reagovat

Anyt

I já mám chalupu na horách a přesto tam mám kabelovku (asi jste si vybral špatnou vesnici)...co se týká řádku...bez komentáře.....s pozdravem Anyt

22.06.2009 | 16:15:58 |  Reagovat

Radek:

Omlouvám se všem za další příspěvek k TV. Kvalita obrazu určitě není ani zdaleka jen v kvalitě příjmu, páč nekteří prodejci mi zapojovali TV stále do té samé anténní zdířky a rozdíly i potom byly jasně patrné. Už jsem tu někde psal, jaké TV byly OK a které naopak ne.

22.06.2009 | 16:10:03 | Itall Reagovat

Vzhledem k tomu, že mám chalupu na horách a je to opravdu malá vesnička, tak tam kabelovka není. Vážená Anyt, není to mimo místu, jen konstatování faktu, ale to jste evidentně nepochopila (ani se nedivím, když nejste schopná trefit řádek u kterého je napsáno JMÉNO). O králíkárně v pupku světa nemluvě... .

22.06.2009 | 16:09:16 | Radek Reagovat

Anyt

Já mám na chalupě i kabelovku, takže žádný problém se signálem a stejně si tam nepořídím nic jiného než uhl.37 a to nemluvím o bytě v Praze...HEČ.....opravdu mi to už přijde tak trochu mimo mísu....

22.06.2009 | 16:04:49 |  Reagovat

A kdo tu kdy napsal, že je k ničemu vyrábět velká auta?Já např.vím, že s pežotem bych určitě neodtahala všechen nábytek z bytu na chalupu, jako jsem to odtáhla s oplem. Stěhovací auto to není, ale na cestování ve 2...klidně. Jeden čas jsem dokonce měla i trafica, ale nebylo s ním kde zaparkovat, ani do garáže se nevešel.Ovšem na dovolenou byl taky super, spalo se v něm parádně. Jenom trochu moc pomalé auto.

22.06.2009 | 15:57:47 |  Reagovat

LCD

Tak nevím, mám na chalupě uhlopříčku 122cm a obraz super - pozorovací vzdálenost cca 6m. Není to o uhlopříčce LCD, ale o kvalitě přijmu. Ideálně satelitní, ovšem nikoli nějaká vražda DIGI z nejsociálnější komponentů (paraboly s tragickým ziskem) a ještě z na hovno družice Intelsat 1W.

22.06.2009 | 15:57:41 | Radek Reagovat

Vždyť je to snad jedno, jestli někdo jede Smartem a vyhovuje mu to, tak proč ne? Nebudu mu cpát limuzínu. Také Smarty jsem např. v Chorvatsku viděl, a přijeli ze západní Evropy. A jestli někdo jede v limuzíně a zas mu to vyhovuje, proč ne, nebudu mu cpát Smarta. Jistě je to i o penězích, ale také o vlastním názoru. Páč někdo si koupí velké auto z posledních peněz, ale někdo si ho nepořídí, i když by jich mohl mít hned několik. Nemluvím o těch, kteří mají peněz tolik, že ceny nehrají žádnou roli :-)

22.06.2009 | 15:54:08 | Itall Reagovat

Opravdu si upřímně myslíte, že bych si měl od starého strýce pujčit na dovolenou P107, opravdu si myslíte že to pak bude lepší cesta než lagunou? Mám tu možnost, třeba je opravdu nejlepší cestovat tisíce kiláků kolínětem..Asi by se měly přestat velká auta vyrábět, když je to k ničemu, hm?

22.06.2009 | 15:29:22 |  Reagovat

Anyt

A pro toho co tu řeší i úhlopříčky televize.....tak uhlopříčku 37 u televize už mám dávno a je to obraz jako víno..kam se hrabe nějaká stovková plazma.....a k ní jsem si tedy pořídila i miniauto...a zase super...

22.06.2009 | 15:25:48 |  Reagovat

Anyt

Pro ty co si nevidí do huby a píšou tady bláboly. tak i u mne povýšil pežotek 107 na 1auto i když původně byl jako 2. Opravdu si to miniautíčko člověk zamiluje. Mohla jsem jet na dovču klidně svou milovanou astrou, ale proč ?...to by byl průměr, nic zajímavého. S autem nižší střední třídy jezdí na dovolené kde kdo, zatímco s prdítkama jich moc není. Mě se pežotek osvědčil a tečka. Astru v současné době používám maximálně když táhnu přívěs. A navíc, stejně jako s pežotem, bych jela ve 2 lidech i s astrou.....zbytečný přepych, když to samé zvládne i 107. A navíc je otázka, jestli bych s astrou vůbec dojela a hlavně zase přijela, když si občas postaví hlavu a nejde v horku nastartovat.
Taky mám příbuzné co jezdí s focusem 1,8 (benzín a sedan) ve 2 lidech a žere jim to 10 l ( průměr, v zatížení je to i mnohem víc), ale do 107 by si nesedli......

22.06.2009 | 15:18:21 |  Reagovat

Anonym kovboj:

Nevím, jak souvisí tvůj off-road, nebo co to máš, s P 107. Já mám zas motorku, která v terénu jezdí možná i za víc, než za 9 litrů, ale nechodím s tím do diskuse o P 107.

22.06.2009 | 14:46:14 | Itall Reagovat

Anonym

bohužel nerozumím maďarsky.

22.06.2009 | 14:40:10 | Karel Reagovat

Anonym nechutný:

Velikost telky záleží na vzdálenosti, ze které se sleduje a asi též na kvalitě zraku. Já na ni koukám většinou ze 3-4 metrů a úplně mi stačí úhlopříčka 55 cm. Zažil jsem na návštěvě, že tam sledovali TV o úhlopříčce 72 cm ze vzdálenosti necelé 3m, a tam už se celkem jasně rýsují řádky, a to bych tedy nemusel mít. Tolik u klasických obrazovek. U LCD zas mívá málokterá čistý obraz. Čím větší, tím horší, záleží na značce. Než jsem koupil svoji LCD 55cm, byla to dost dlouhá anabáze po obchodech, aby se na to dalo koukat. Takže, jestli máš doma nějakou plazmu kolem 100 cm, tak si to užij, zjm. sledovat na tom fotbal nebo motoristické sporty - to je velmi pikantí. Z toho často vzniká jakési surrealistické umění. Ale proti gustu žádný dišputát, jak se říká.

22.06.2009 | 14:38:02 | Itall Reagovat

ani vam nepoviem

moj rocny najazd pri spotrebe 9 litrov vy benzinovy honelnici.. (cca 50 000 +- 20 000 asi) a viete co? mam to uplne na salame. a teraz si vyhonte ze vam by za to jazdilo 20 minikokotin 10 rokov .. ale ja som kovboj a vy ste vytrusene detvy

22.06.2009 | 13:55:48 |  Reagovat

nechutne

su to uchylaci a zvrhle zzenstile hovada..ved si kupte aj telku s uhloprieckou 37 cm, auta pre trpaslikov uz mate, na obed pol porcie... to je zivot

22.06.2009 | 13:51:52 |  Reagovat

Mirečku, popros o studenú sprchu

ošetrovateľa..., nech sa upokojíš. A nauč sa čítať. Reagoval som na Tvoj príspevok, že autom na dovolenku / 107/ a stačí iba kreditka. Viem, ža máš auto o 3 triedy vyššie, dnes má haraburdu hocikto, ale zato si ešte viem predstaviť, že ľudia, ktorí ich nekriticky obdivujú /miniautá/, majú hlbšie do vrecka. Takže určite nejaká kreditka a prázdne auto nehrozí.
Nikdy som síce nešiel na dovolenku v malom aute, ale viem si ju živo predstaviť. Ale neviem si predstaviť ísť na Zakyntos, Atén, F, Turecka a pod. malým autom, kde si nemáš kde dať tašku a uterák...
Voči malým prdítkam nič nemám, mám s nimi bohaté skúsenosti. Sú vynikajúce do mesta a tak do cca 100 km okolo domu. Ale na dlhé štreky 1.300-1.800 km by som nešiel ani zadarmo. A urobiť plne naložený Šahy-Thesalloniky-Nei Pori za cca 12 hod. / na 2,2 HDi, priemerná spoteba okolo 5,5 - 5,8 l, okolo 1.200 km, NEMÁ šANCU žiadne mini:/ Bez klímy ani nehovoriac.
A ocas si Ty a riadny, keďže píšeš, trepeš a nadávaš niekomu, s kým si kozy nepásol...Vynadaj otcovi a materi, že Ťa netĺkli ako žito, aspoň slušnosti by si mohol mať viac než rozumu. Ale inak si fajn. Nepíšeš vždy hlúposti.

22.06.2009 | 13:33:46 | ľuboš Reagovat

Jo, profouknutí interiéru chladným vzduchem po stání na slunci, na to by se klima hodila. Ovšem nesměl bych se toho účastnit uvnitř auta :-) Dík za radu, kdyžtak to zkusím, zatím mi v P 107 horko nebylo. Však proto si kupuji světlé barvy :-) Příště už to nebude ani ta žlutá, ale zase bílá.

22.06.2009 | 12:17:19 | Itall Reagovat

Itall

Když otevřeš za jízdy zadní vyklápěčky (u pětidvířka) a trochu pootevřeš jedno z předních oken, máš super bezprůvanovou výměnu vzduchu. Horší to ale bude po delším stání na slunci.

22.06.2009 | 12:07:32 | Standa Reagovat

Letos s P 107 k moři asi pojedu, tak jsem zvědav. Ve dvou, takže s nedostatkem místa rozhodně problém nebude. Na dálnici je to ideální vzhledem k dlouhým převodům (a tvrdšímu podvozku). Klimu nemám, ale zato mám vyzkoušeno, že mi nedělá dobře, i když to s jejím použitím v jiných autech nikterak nepřeháním a nikdy není nastavena na příliš nízkou teplotu a výdechy jsou nastaveny ne na tělo, ale "do prostoru". Někdo to dobře nesnáší, mám tu smůlu, že jsem ten typ. Za hodinku mám zarudlé oči a druhý den posmrkávám :-) Vysoké teploty snáším dobře, chlad špatně. Prostě Itall :-)

22.06.2009 | 11:32:15 | Itall Reagovat

Proč by byl přepych jezdit do práce MPV? Stojí a žere stejně jako stejně vybavená fábie.Jo a viděl jsem u nás lehce natuněnou C1 ,a byla to nádherná kára.Navíc mám známého přímo ve fabrice tak vím že dělají kvalitně.

20.06.2009 | 22:16:07 | MIREK Reagovat

Anonym

Máš svatou pravdu. I u nás z druhého auta povýšilo na první. Fabia 1,4 je až na druhém místě, na ježdění kolem komína :-)

20.06.2009 | 21:58:27 | Standa Reagovat

Nevim co tady komu vadí.Se 107 nemam nejmenčí problém.Dovezla mě všude rychle bezpečně levně pohodlně a nikdy jsem neměl problém s výkonem nebo rychlostí na dálnici,krok držim vždy a to i bez vytáčení motoru,na 5 stejně vytočit nejde ani kdyby jste chtěli.Když to hold nejede do kopce na 5 tak na chvilku přeřadim.Do kufru se vejde cestovní taška a batohy plus pár maličkostí a to mi stačí.Ve městě je to uplnej ďábel.Na parkování super,poloměr otáčeni něco prez 4 metry.Spolehlivost je 100%.A navíc je to podle mě krásný auto.Na dovču bych s nim klidně jel ve 2 lidech(opakuji ve 2!) a vim že bych s tim neměl problém.Vešlo by se do něj všechno co bych potřeboval.Rozhodně by to bylo příjemnější svezení než nějakou fábkou apod. a to je 107 auto třídy A tzn. nejmenší třida na trhu.Lidé si ho kupují jako druhé auto do rodiny ale po čase si je získá a jezdí s ním čím dál radši,má něco do sebe to se mu musí nechat.Nedá se to posat musí se to zkusit a jakmile se dostane pod kůži zamilujete si ho.Ve svojí třídě je to 1 a překonává i NĚKTERÁ velká auta která si hrají na cestovní.

20.06.2009 | 21:51:35 |  Reagovat

Mirek

Sorry, přehlédl jsem se v nicku. Já zatím k moři nejezdím, ale dovolené v kolíněti absolvuji - letos už počtvrté, i s dětmi. Zatím v pohodě a spokojenosti. MPV by se mi také líbilo, ale po zbytek roku by jsme ho nevyužili. Máme už teď dvě auta, a jezdit MPVčkem do práce bych bral jako zbytečný přepych.

20.06.2009 | 21:44:15 | Karel Reagovat

Kuva já jsem žádné státy nejmenoval!!!Já vůbec kolíně nemám!! Jen nechápu proč někteří tvrdí že s ním nemůžeš jet delší trasu!! Je to dobré auto,a rozhobně dojede dál než nějaký rencek.Já mám dost velké auto(MPV),ale když na dovolenou tak jedině letadlem.

20.06.2009 | 21:20:24 | MIREK Reagovat

Anonym, Mirek

Miniprdítkem můžeš cestovat, když chceš. Anebo můžeš cestovat mnohem lépe a kulturněji, P 107kou. A Mirku, ty státy které si uvedl, jsou bez problému. Už byly navštíveny mnoha kolíňaty, a nejen z Čech. Víc na např. YouTube. Tato auta jsou u nás bohužel nedoceněná, v cizině si je užívají bez předsudků, aniž by byli považováni za méněcenné.

20.06.2009 | 21:13:31 | Karel Reagovat

Mirek

Srovnáváš hrušky s jabkama, i malé dítě ví, že na kanáry s autem nedojede, možná nalodit, ale to je trošku nákladnější na kasičku. Ty jsi díky své zaslepenosti a aroganci přehlédl jedno: Můžeš cestovat s miniprdítkem do Maďarska, Chorvatska, Itálie, Francie, Španělska, Portugalska, Slovenska, Rumunska, Bulharska. Pokud je ti horko, můžeš si zajet na rybičky do Norska. Tak tu nedělej ze sebe debila a vyfuň na Kanáry.

20.06.2009 | 21:06:45 |  Reagovat

Pro Luboše

Ty jsi ale ocas,nechápu proč mě cpeš P107 na dovolenou k moři?????? Tam snad poletím ne ?? Jak pojedu na Kanáry autem to kurva nevím.Já jsem psal o delší cestě ty blbe ,to je např. Praha-Ostrava a pod.Ty jsi asi na dovolené nebyl co? Možná tak na Šíravě.

20.06.2009 | 20:49:39 | MIREK Reagovat

Konkrétně u C3 marně už dlouhou dobu čekám na nějaký výrazný facelift. Jakoby zaspali dobu. Už se faceliftovaly C1, C4, C5, a C3 jakoby nebyla jejich :-( Moc se mi zejména její předek nelíbí. A slabá je nejen 1,4 HDi, ale hlavně verze 1,1. Na ten motor je to auto asi těžké a má velký odpor vzduchu.

20.06.2009 | 14:11:52 | Standa Reagovat

No, to v každém případě :-))

20.06.2009 | 14:09:03 |  Reagovat

Já jsem strávil dost v citroenu C3, malé, nepohodlné, slabé(1,4HDi), drahé a strašně ošklivé uvnitř, ten budík to je opravdu něco...(exterier jde oproti mini) Noale, určitě zastánci budou tvrdit, že 107 je VĚTŠÍ, POHODLNĚJŠÍ, SILNĚJŠÍ a hlavně KRÁSNĚJŠÍ než C3...

20.06.2009 | 13:49:29 | Milan z Ostrova Reagovat

Fantastické auto nemám, motor by potřeboval pár koníků navíc, výbava také není stoprocentní(chybí mi ESP, ASR, vícezonová klimatizace..), prostoru by taky mohlo být víc.Jen si nestěžuju na spolehlivost, ta je all right:) Jasné, že to zase někdo nepřenese přes srdce, ale to je mi u prdele:-)))

20.06.2009 | 13:38:46 | Milan z Ostrova Reagovat

Zajímalo by mě, kolik času v něm třeba Milan z Ostrova ztrávil. Je novou módou, že narozdíl od velkých aut, ke kolíňatům se s oblibou vyjadřují i ti, co o nich nic neví. Ale jedno se Milanovi musí uznat: Má pravdu, že jsou to auta všestranná (mimo převoz objemných nákladů) a nejen ve své třídě velmi výkonní, a úsporní polykači kilometrů.

20.06.2009 | 13:37:32 | Honza Reagovat

Z každé vaší druhé věty vyplývá, že 107 je uplně všestranné auto, takže jakékoliv větší nebo silnější auto je zbytečnost. oká

20.06.2009 | 13:33:29 | Milan z Ostrova Reagovat

Proč pořád, když jde o prostor pro posádku, do toho mícháte kombíky? Vy jezdíte v kufru? Promiňte, ale já sedím v kabině. A v té je tedy mnohem víc místa, než v některých o třídu vyšších, nebo stejných autech. Z vlastní zkušenosti vám vyjmenuji jen několik aut, ve kterých je prostor pro pasažéry stísněnější: Fabia 1, Fabia 2, P 106, P 205, Saxo, Clio (předchozí generace, nové neznám), no a o autech typu Polo, Atos, Spark a Matys ani nemluvím, to bych kolíňata urazil. Je jich ještě mnohem víc, zvláště těch "větších", ale je zbytečné to tady jmenovat. Kdo to nechce slyšet, najde si nějakou kravinu. Pasažérům v kufru zdar!

20.06.2009 | 13:30:27 |  Reagovat

Milan z Ostrova

Milan z Ostrova si jen nevidí do huby, a když už nemá co rozumného říct, tak tady prostě blbě pindá. Kde jsi, hloupý Milane z Ostrova četl, že někdo řekl že jsou NEJLEPŚÍ, a ostatní kecy??? Tvrdíme, že jsou všestranně použiltelná, a za tím si stojím. Na rozdíl od jiných aut. A ty nelži, nepřekrucuj a nekecej, a své fantastické auto si klidně nech.

20.06.2009 | 13:24:35 | Karel Reagovat

Majitelé těchto mini se tady snaží tvrdit, že P107 apd. jsou nejlepší auta na světě. Snaží se nám tvrdit, že jsou to nejlepší auta na daleké cestování, prostě polykač dálničních kilometrů. Tvrdí, že místa je tam habaděj, lepší, než v kombíkové laguně. A samozžejmě ten motor, ten je tak silný a úsporný, že mu nenajdete konkurenci. No, asi bychom měli všichni zahodit naše auta, a koupit C1, 107 nebo ayga, to bude na světě:)

20.06.2009 | 13:05:32 | Milan z Ostrova Reagovat

Luboš

Protože vím, že s tímto motorem moc zkušeností nemáš, tak ti jen pokusím vysvětlit: Ve 150 lehtám plyn. Není kousek od max. jak píšeš, naopak je kousek nad krouťákem. Takže běží zlehka ve středních otáčkách. Na max. na pětku nedosáhne, a to ani ve 170. Tam už ho to nepustí. Tuším, že ani na čtyřku při 160 ještě není na maximu, natož na pětku. Pokud tady chceš rozdávat moudra, něco si o tom autě zjisti - ale ne z novin a časopisů, ale v praxi. Nebo nechej být. Na větší auto jsem měl, ale nepotřebuji ho. A že vidíš cizince s karavany a naloženými auty? No to je logické - ti jsou samozřejmě vidět. Ti v menších autech ti splývají s ostatními... Ne každý má potřebu stěhovat na dovolenou celou domácnost i s garáží, lodí, atd. My například jezdíme do privátu, do domku, který si někde najmeme, je tam vše, a odtud podnikáme výlety po okolí. Skutečně nevím, proč bych na to potřeboval tvůj nedostižný P 607. Jak jsem již někde uvedl, jsem řidič z povolání, řídil jsem a řídím leccos, vč. souprav, a vím, jaké auto potřebuji. Komplexy ani potřebou se zviditelnit netrpím. A až jednou budu ptřebovat velké auto (o čemž zatím pochybuji), určitě si ho pořídím. Ani potom ale nebudu plivat na malá a z jejich majitelů tady dělat apriori blbce.

20.06.2009 | 11:55:55 | Standa Reagovat

Luboš

Ty nikdy nezklameš :-)) A prosím, neporovnávej 106 a 107. Je to babička a vnučka, dědo.

20.06.2009 | 11:46:38 |  Reagovat

Mirek: Dobrý vtip, stačí kreditka,

tak práve táto sorta ľudí si kupuje Mercedes S a podobne, alebo ste na dovolenke nikdy neboli? To idete s miniautom na dovolenku, v 4osobách, vytešujete sam že ste až o celý 1 liter!!! ušetrili a potom vyráchate na dovolenke 50.000,- za veci, ktoré si musíte kúpiť? Alebo na pláž budete chodiť v jedných trenírkach? Bože, keď už niečo tvrdíte, tak si to vyskúšajte najprv.
Zaujímavé je, že som nikdy nevidel Nemcov, Talianov v malých autách, všetci nabalia kopec vecí, väčšinou s prívesom, al. karavánom.
Nie je hanba priznať si, že idem na dlhú štreku malým autom preto, že na iné nemám. Hanba je to vydávať za cnosť a dokonca prednosť.
A Stando, nič v zlom, ak si myslíš, že Ti niekto uverí, že v 150 "lechtáš plyn" na 1.0 motorčeku, ktorý má max. iba o niečo vyššie, daj si namontovať otáčkomer, keď už máš dekel na schránke, alebo choď k ušnému.
Mali sme doma od 106 po 607, cez SUV, autá nemecké vyššia stredná trieda, japonské. Každé má niečo do seba. Ale 106, 107 ísť na dovolenku, tak to je tak pre 20 ročných.Nie pre nás, starých capov s rodinami.
A Kraken: Dobre ste to vystihli: za 200.000,- lepšie nie je...Stálo aj cez 300, za tie peniaze dnes kúpite 1-2 ročné auto strednej triedy. Napríklad W Passat TDi, al. O 2, s cca 50-60.000 km. Reálna cena za autá z Kolína by mala byť okolo 150-160.t. max.

20.06.2009 | 11:30:47 | ľuboš Reagovat

Nechcu vyrypovat, ale někteří jedinci nemohou snést myšlenku, že trojlist z tpca je povedené auto pro všecko. Stačí si trošku více proserfovat internet a člověk zjistí jak jsou majitelé těchto miniprdítek spokojeni. Prostě za 200000 bobulí lepší auto v této třídě není. Šťastnou cestu vám všem přeje kraken......

20.06.2009 | 08:53:32 | kraken Reagovat

Souhlas

Standa má pravdu, já mám sice auto o 3 třídy větší ale na delší trasy dnes nepotřebuješ kufr 500l,to vím z vlastní zkušenosti. Stačí kvalitní auto které to vydrží a kreditka, a tu tam dáš.Klima je snad samozřejmost.

20.06.2009 | 08:52:49 | MIREK Reagovat

Milan a další

Mám jen dotaz: Co brání P107 být autem na dlouhé cesty? Nerozumím... Čím se liší od ostatních (kromě spolehlivosti, úspornosti, dynamiky odpvídající vozům o 2 třídy výš, klidnému a pohodovému polykání km bez neustále vytočeného motoru, prvků aktivní i pasivní bezpečnosti opět odpovídajících vozům o 2 třídy vyšším, možností pohodlně usadit 4 osoby bez tlačení loktů, kolen, přístrojovky, stropu...) Nechápu. Sednu, nastartuju, a jedu na konec světa. Stejnou rychlostí a nižší spotřebou jako většina ostatních, a protože si nehraju na pětimístné, tak i pohodlně. I když jet v pěti v tzv. "pětimístném voze" je také masochizmus.

20.06.2009 | 08:30:15 | Standa Reagovat

Milan

Ty chudáku s Renaultem! Je úsměvné, když majitel Rencku, největší šitky mezi auty nazve kolíně s japonským motorem "pokusem o auto". I když malé, Renault mu co do kvality a spolehlivosti nesahá po kotníky. Mohl by se od Citroenu (o Toyotě nemluvím) učit, jak se dělá auto. Aby ty jeho POKUSY o auta už jednou skončily úspěchem.

20.06.2009 | 08:24:21 | Karel Reagovat

Milan z ostrova

Jste normální? Jak může někdo bydlet s dětma ve 3+1, s kočkou, spát tam, žít tam celej den, a ještě tam jíst a spát? Mě je malej můj domek s šesti místnostma, stodolou a bazénem a ti blázni bydlí ve 3+1 a někteří masochisti dokonce ve 2+1. Ty lidi nejsou normální, když tvrdí, že se v tom dá bydlet a mě je barák malej. Tak asi tak, chytráku. Ne každý potřebuje totéž, a hlavně ne vše na pohled malé je malé, a ne vše na pohled velké je velké. To za druhé. A taky ne vše na pohled silné je také v reálu silné. Takže každému podle jeho potřeb a chuti, vy si jezděte 1x za rok svým krpatým a slabým Renaultem, a my budeme jezdit celý rok naším kolínětem a nemáme s tím problém.

20.06.2009 | 08:21:00 |  Reagovat

proč ne jet P107

když známí jeli do Chorvatska na kolech, dojeli tam taky a navíc za 0litrů benzínu

20.06.2009 | 01:27:08 | Vláďa Reagovat

omg jste normální

jezdit tímto pokusem o auto takovéto štreky? Pak tady tvrdíte, že je to auto na cestování a na dlouhé cesty? K čemu je potom třeba auto vyšší střední třídy? Asi k ničemu. Vy nemáte rozum.,.ne to je totální demence...to si nedokážu vysvětlit..já štreky (1x za rok i Chorvatsko resp. Černá Hora)jezdím s pro mě už malým! renault laguna grandtour 1. generace 00rok, pro mě už slabým a nedostačujícím motorem 2,0 16v 102kW se spotřebou kolem 6,8 litru(na ty dálky) ale asi bych měl utíkat pro kolíně, to bude určitě rozdíl..Když to tak jede a je v tom tolik místa...Je tam vůbec automatická klimatizace??:-))

20.06.2009 | 00:55:40 | Milan z Ostrova Reagovat

Itall: ako vždy...,

kopa hlúpostí: Takže zimné gumy sú VŽDY mäkké, majú mäkššiu zmes. Ak by ste v tom akože aute mali počítač, tak zistíte, že zimné Mich. majú aj nižšiu spotrebu. V dňoch nad 7 plus stupňov C. Aj letné pnue Mich. majú mäkšiiu zmes, než taký Continental. Hovorím tu síce o pneu 225/17/50, prakt. súčastnej špičky, ale Mich.: super na suchu, skvelá ovládateľnosť, dobre brzdia, najlepší komfort, najnižšia spotreba, najnižšia hlučnosť. Ale po zodratí pod 1,8 mm príšerne hučia a NEMAJÚ správny smer behúňa. na jednej strane nápravy./Primacy/
Continental: o poznanie tvrdšie, nižší komfort valenia, vyššia hlučnosť, vyššia spotreba, skvelá ovládateľnosť, LEPŠIE na vode než Michelinky/.SportContakt/2, al.3
Nechcem tu urážať, ale keďže pri minim. nájazde, čo urobíte za rok, nemáte možnosť zistiť rozdiely "zadkom". Lebo gumy neuveriteľne cítiť v rukách, aj riťou, okamžite po prezutí, alebo v inom aute.
Ale niektoré základné tech. veci si treba najprv pozrieť, než napíšete opak.
Nech sa darí vaším nkupným vozíkom, ani som netušil, že je tu toľko masochistov... .
Ale 100 x opakovaná lož sa stane pravdou, keď sa človek sám presvedčí, že ísť mini na dovolenku je lepšie než autom...Za tých ušetrených 20 l by som osobne nemenil.

19.06.2009 | 20:01:44 | ľuboš Reagovat

A proc pak majitel tunil ubohou HTP s 51 kW ? Asi trapnej pozer :-).Kdyz chci tunit, koupim si neco poradneho a ne takoveho shita jak Fabie HTP.škodovka je opravdu hruza, s vyjmou Octavie 1,8 T (slusnej zatah) nebo 2,0 v RS (jeste lepsi zatah :-), s prijatelnou spotrebou.Ale krapy jako Felicie nebo Fabie muzou jet do prdele !

19.06.2009 | 20:00:29 | jamieson Reagovat

Anyt

To kdyby četl majitel asi by ho něco trefilo.Má jí vytuněnou a je na ní hrdý. Ale je fakt, že poté co jsem naposledy byla majitelkou škodovky (felicia 1,6) tak už jsem škodovku nikdy nechtěla ani vidět.....

19.06.2009 | 18:55:26 |  Reagovat

Srovnání s takovým paskřivcem je kapánek pod úroveň.

19.06.2009 | 18:47:13 | Radek Reagovat

Anyt

Abych pežotka jenom nechválila, tak přeci jenom tam je jedna vada...a to kryt kufru, už jsme se o něj párkrát při vyndavání věcí pořezali..tak to je nic moc.

19.06.2009 | 18:45:48 |  Reagovat

Anyt

A ještě mám další srovnání, se mnou ještě jela Fabie I 1,2 51 KW, také 2 lidi a ta měla spotřebu za stejných podmínek vyšší asi o 1 l. Ale zvládla to taky výborně.

19.06.2009 | 18:41:11 |  Reagovat

Anyt

Astru mám pořád, ale jaksi ji už moc nepoužívám, za 1. dost žere, 2. není moc spolehlivá a hlavní důvod proč jsem s ní nejela je, že nemá havarijní, což pežot má. Stačí vám vysvětlení? A hlavně jsem tuhle cestu brala jako test co 107 vydrží. A jsem nadšená.

19.06.2009 | 18:22:28 |  Reagovat

Mám najeto přes 7000 km a průměr spotřeby 4,7 litru. Zpočátku to bylo i přes 5 l, takže to teď asi jezdí i za znatelně méně, než je těch 4,7. Čekám, kam až to klesne :-) Závady nejsou, sedačka si občas vrzne, bez toho už by mě to ani nebavilo, motor se proti nezajetému už ztišil. Zatím pohoda.

19.06.2009 | 18:13:29 | Itall Reagovat

Anyt:

Psala jsi původně, že P 107 sis kupovala do města, páč máš ještě Astru :o)

19.06.2009 | 18:03:04 | Itall Reagovat

Anyt

To je právě ten problém, že píšu raději jenom ve dvou lidech, protože zadní sedačky byly zavaleny taškama a kuframa.

19.06.2009 | 17:51:15 |  Reagovat

Stando, pokud ve městě to jezdí kolem 5L (vynikající), tak i v kopcích a cestě ekonomicky zpět (110km/h po dálnici v průměru za eko považuji) si myslím, že kolem 3.8 - 4.0L je reálné jet v celkovém průměru. Jistě, když šplháš někam do průsmyku, tak jedem v danou chvíli za 30L, ale po cestě nahoru, jedeme i dolů... . Pochopitelně trasa cca 2.000km je už solidní porce.

19.06.2009 | 17:50:36 | Radek Reagovat

Anyt

Je mi celkem jedno jestli jste byli v alpách třeba s tatrou, jsou tu zkušenosti s peugeot 107. A pro ty co méně chápou..není to o cestě do alp, je to kompletní průměrná spotřeba za celou cestu, kdy bylo +30 a více, nebo zase třeba +8, +10..atd. Také za deště, v bouřce....neměřila jsem každý kilometr extra.

19.06.2009 | 17:44:16 |  Reagovat

Anyt

Já takhle jezdím na dovču s C1 3 roky, letos jedeme zase. Dá se to i s dětmi. Dá se to i se čtyřmi dospělými (pokud mají konfekční výšku - do 180cm), ale limitující je množství zavazadel. Jo, včera jsem byl v Praze, a vezl jsem svoji ženu 60 kg na 175 výšky, švagra 85 kg a švagrovou 80 kg (hrůza). Jeli jsme 80 km po dálnici pořád 140-160, a potom hodinu v kolonách popojíždění po celé Praze. Zpátky to samé, jen v opačném pořadí. A spotřeba? Podle Radka příšerná! Celých 5,3 litru na sto. Pro mě dobrá...

19.06.2009 | 17:43:54 | Karel Reagovat

Radek

Radku neblázni. Tebou uváděná spotřeba u velkoobjemových motorů je velice slušná, to ano. Ale všechno má své meze. Spotřeba neklesá paralelně se zmenšováním obsahu motroru. Vždyť dostat se pod 5 litrů už je umění s jakkoli malým benzinovým motorem, nedávno to byla jakási "magická" fyziologická hranice, pod níž nebylo v praxi možné se dostat. Kdyby to bylo jak myslíš ty, tak by auta s obsahem 1000 ccm jezdila za 2-3 litry, ale to vážně zatím nejde. Ani u motocyklů. Jezdil jsem s mnoha auty a troufám si tvrdit, že spotřeba 4,5 litru v zatížení, v kopcích s benzínem a s tak malým obsahem je SUPER. Máme spoustu motorů, malých, které by to nezvládly ani náhodou. Nechci nikoho urazit, proto nebudu žádné konkrétní (HTP 1,2, Hyundai 1,1, Picanto, atd) jmenovat :-)) Jinak paní díky za věcný příspěvek.

19.06.2009 | 17:38:23 | Standa Reagovat

Někteří si myslí, že i 10L je to slušný.:-))

19.06.2009 | 17:29:53 | Radek Reagovat

Kupodivu jsem v Alpách byl a s 3.0 dehet (celkem cca 2.500km) 6.1L. Kamarád s 1.9JTD (Lybra) za 5.5L, čili opravdu nic moc.

19.06.2009 | 17:29:13 | Radek Reagovat

Anyt

Tak nepruď, nevíš podmínky cesty, já si myslím, že je to slušné.

19.06.2009 | 17:20:33 |  Reagovat

Nechci nějak prudit, ale za 4.5L to teda není na dlouhé trase žádná bomba.

19.06.2009 | 17:08:21 | Radek Reagovat

Anyt

Tak mám za sebou ve dvou lidech 1 857 km do Chorvatska a zpátky přes Itálii a Rakousko. V alpách neuvěřitelné serpentiny a kopce(kdo by to čekal, že?). Pežotek měl co dělat aby to zvládl, do ,,kopečků,, se mu moc nechtělo, ale na dvojku to zvládl. Brzdy se nezavařily a Pežotek také ne. Průměrná spotřeba 4,3 l...ale není to úplně 100%, tak raději přidám na 4,5. Když jsem auto kupovala, bylo mi řečeno, že to není auto na cestování.....nesmysl, je to bez problémů. Naopak ..ta spotřeba nemá chybu. Po cestě nebyla jediná závada, dálnice zvládal v pohodě, jeli jsme průměrně 110 km/h. Opravdu mohu na cestování, ale asi max. 2 lidi jenom doporučit.

19.06.2009 | 16:55:44 |  Reagovat

Teď jsem najel na 1.dílek ukazatele benzinu 198 km a ani jsem se nesnažil jezdit úsporně :-) No, asi jsem trošku víc natankoval (asi ještě 3/4 litru po prvním vypnutí pistole). Mám 7000 km a žádná závada, takže už teď je to spolehlivější, než Fabia I.

08.06.2009 | 16:42:06 | Itall Reagovat

Když vidím tu spotřebu, napadá mě, že by bylo lepší jet na dovolenou dvěma kolíňaty, za stejný benzín, než se mačkat v jedné Fabii HTP :-)

05.06.2009 | 10:56:02 |  Reagovat

Ted jsem měl spotřebu 4,3 na nadrž a to jsem se ani moc nesnažil .Město i okresky,trochu dalnice.Zajeto mám 8000 km.Tak třeba to pujde časem i o kousek dolu.

02.06.2009 | 18:02:09 | Richard Reagovat

Itall

Taky se už několik měsíců pohybuji okolo 4,5 (přesněji 4,2-4,7) Těch 3,5 se mi povedlo asi 3x. A dnes jsem jel Teplice-Mělník (část po dálnici) a zpět za 3,9. Jel jsem nejvýš 140, a jen lehtal plyn. Po 180 km jsem tankoval do předtím plné 7 litrů na třetí vypnutí pistole. Asi opravdu spotřeba klesá po delším zajetí - tak 25000 km.

01.06.2009 | 00:42:10 | Standa Reagovat

Spotřeba se už začíná lepšit, zatím klesla na průměrných 4,75 l/100 km.

24.05.2009 | 21:10:44 | Itall Reagovat

Nerad někomu a něčemu škodím, tak se ještě k něčemu přiznám, i když bych nemusel. Možná, že původní gumy Continental ani neucházejí. Je též možné, že mi pouze prodejce prodal auto s podhuštěnými gumami, páč zimní gumy jsem před nazutím měřil určitě, ale jestli tyto původní letní - už nevím zcela jistě. Možná jsem jen předpokládal, že od prodejce je to OK. Teď po nahuštění a kontrole se totiž zdá, že drží. Takže se omlouvám firmě Continental za tuto, patrně nesedící, kritiku :-)

11.05.2009 | 15:05:51 | Itall Reagovat

Aha,právě že se salonem v CV mám celkem dobré zkušenosti tak mě napadlo se zaptat.Akorát jednou jsem si u nich něco objednával a po týdnu jsem to vzdal a objednal přez net protože oni asi položky za cca 300 kč nějak neřeší.

17.04.2009 | 15:23:44 | Richard Reagovat

Richard

Ne, není. Do Vyské Pece dojíždím celkem daleko, asi 40 km.

17.04.2009 | 15:15:52 | Standa Reagovat

Stando

Psal jsi že jezdíš do servisu do Vysoke Pece takže předpokládám že ten neochotný Peugeot salon je v Chomutově a nebo v Mostě,je to tak?

17.04.2009 | 15:13:45 | Richard Reagovat

Standa:

No, já bych asi také nejezdil v Peugeotu, kdyby v tu chvíli nebyl tak levně :-) Ale z hlediska designu jsem rád, páč P 107 se mi zdá z těch tří nejhezčí (věc vkusu - samozřejmě), a také žlutá barva, kterou mám, není ani na C1, ani na Aygu. A já jsem chtěl barvu výraznou (bezpečnou) a světlou (na léto) a žlutou do kanárkova už dávno - tahle je citron, ale blíží se :-)

17.04.2009 | 15:08:07 | Itall Reagovat

Itall

To máš těžký. Kdyby se ke mě takhle neochotně nechovali už tenkrát, když jsem k nim jezdil s Pežotem, nemusel jsem změnit salon na Citroen a dnes bych určitě jezdil se 107. Nebýt těch dvířek do palubky, nikdy by mě tam neviděli. Takhle to byla jen má vyčůranost, zneužil jsem je, protože Citroen dvířka nedodává. Jen Pažout nebo Toyota (a ta je daleko).

17.04.2009 | 14:57:50 | Standa Reagovat

Standa:

To víš, nekoupil sis Peugeota, a teď k nim jdeš. Také si možná myslí, že nad ně není, to víš, Peugeot :-)

17.04.2009 | 14:19:43 | Itall Reagovat

Itall

Tak jsem se právě vrátil z autosalonu Peugeot. Opět jsem přetrpěl zamračené ksichty a nabručený personál, ale dali mi do C1 dvířka na kastlík. Jsou hezká, sedí tam jak zadek na nočníku, velice jednoduchá, ale hlavně: Všechno se mi tam vejde (i ta mapa A4 lehce ohnutá do "C", všechny kazety i s kufříkem, kelímek na pití, a spousta drobností). Nezasahují moc dovnitř. Výsledný efekt je vynikající, už nemusím schránku vyklízet pokaždé, když parkuji v cikánově. Stálo to i s prací (cca 20 minut) 1490 Kč. Ale už k Pežotům zase dlouho nepůjdu :-( přístup k zákazníkovi nazklamal :-(

17.04.2009 | 12:56:05 | Standa Reagovat

životnost kontra jízdní vlastnosti

Já si myslím, že důležitější u pneumatik jsou jízdní vlasnosti, než to, že mi vydrží o něco déle. A stejně pokud někdo najede 10.000 km na pneu za rok( což je cca. 20.000 km za rok při provozu zima-léto), tak po pěti letech, co ty gumy má, i kdyby měli vzorek na dalších 50.000 km, tak bych je raději vyměnil už z důvodu změny jízdních vlastností, které v důsledku stárnutí pneumatiky určitě nebudou lepší nebo aspoň stejné jako na začátku. Nezrajou jako víno:-)

17.04.2009 | 11:02:39 | r Reagovat

Radek

Rozdíl u Michelin na silnici poznáš: V životnosti. Ve formuli 1 dlouho bojovaly Micheliny a Bridgestone. Bridgestone dovolovaly rychlejší jízdu (takže pilot sbíral body za čas) a Mišáky zase déle vydržely (takže pilot nemusel přezouvat a zase sbíral body za čas) i když nemohl jet tak rychle, jako na Bridge. Dnes už je Michák dále, životnost mu zůstala, a jízdní vlastnosti se zlepšily. proto ta cena.

16.04.2009 | 22:55:01 | Karel Reagovat

Jedná se o rozměr 235/70 R16 - zimní. Michelin apod. nekupuji, protože mi se to nevyplatí. V terénu je zlikviduji stejně rychle, jako levnější a na silnici rozdíl nepoznám. Letní jsou Bridgestone a ty jsou na to podobně, cena je o 1.300kč dražší. Celkem přes 5.000kč na sadě je hodně peněz.

16.04.2009 | 20:09:27 | Radek Reagovat

Standa:

Komfort pružení je asi největší slabina kolíňat :-( Pneu s měkčí směsí to mohou trošku zlepšit. Zimní gumy Matador (MP58) jsou, zdá se, bez problémů. Na zimáky tvrdší směs, moc se nesjíždějí. Trakce na kluzku odpovídá tvrdosti směsi a vzorku - žádný zázrak, ale vcelku dobré. Trayal jsou v tomhle lepší, ale jsou měkké až dost.

16.04.2009 | 11:17:27 | Itall Reagovat

Kraken

Mám zimní Kléber, jely už 3 zimy a pojedou i další. Vzorek pořád dobrý. Dokonce mi ani nějak nezvedaly spotřebu (ta sice o pár deci stoupla, ale spíš ježděním v mrazech po městě, na dálku ne). A komfort byl stejný (i když mluvit u kolíňat o komfortu je úsměvné).

16.04.2009 | 08:55:04 | Standa Reagovat

Richard

Souhlas, polaris2 žádnej zázrak, ale šlo to. Tuto zimu klébr a je to mnohem lepší svezeníčko. Pokud to nebude někomu vadit, mohlo by se tu víc lidí pochlubit o zkušenostech se zimními pneu. Já osobně mám vyzkoušeno polaris2 - hodnotím známkou 3 z pěti. Prostě celej život jsem jezdil na barumech, nyní zkouším jiné značky, v zimně klébr ( spokojenost, ale věřím, že sou i lepší ) letní - jéžiš jak se to píše britstoun ( teprve týden na autě ) či jak, omlouvám se, snad to někdo pochopil.

16.04.2009 | 07:59:30 | kraken Reagovat

Já jsem nebyl spokojený s BarumPolaris2 175/65/14 cena asi 1400 za kus měl jsem je dřív na jiném autě a jen jednu zimu přez 4 měsíce (cca 8000 km) a vzorek se ztenčil tak o třetinu a vlastnosti taky nic moc.Jinak jako zimní chválit můžu Uniroyal Rain expert 2.

16.04.2009 | 07:46:24 | Richard Reagovat

Radek nepochopil, že se mluvilo o Michelinech (22.11hod). Taky bych rád viděl, kdo by dnes zaplatil za ojetinu 650 000, takže ta "současná" nominální hodnota je taky asi jinde.

16.04.2009 | 00:05:51 |  Reagovat

Radku,

To ale nejsou ceny za Micheliny. Za tu cenu bys měl tak max. 165/70x13 na feldu. To mi k autu za 650k nějak nesedí.

16.04.2009 | 00:02:42 | Karel Reagovat

Radek

Týýý brďo, tak to je máš skoro zadarmo :-)) Ale to auto za 650 000 i lítá a plave? :-)

15.04.2009 | 23:59:04 |  Reagovat

Pochopitelně jsem napsal 1ks, čili 10.000kč (Kumho KC11) / 650.000kč (Mitsubishi L200).

15.04.2009 | 23:54:26 | Radek Reagovat

2.500kč/650000kč

15.04.2009 | 23:48:44 | Radek Reagovat

Radek:

Nechápu. Jaký rozměr pneumatik používáš a jakou nominální hodnotu má v součastnosti tvé auto? U mě vychází poměr ceny pneu Michelin a ceny auta 6000/160000. U tebe předpokládám odhadem 12000-15000/200000. Pětina to není, to jsem přestřelil, ale rozhodně o hodně nevýhodnější poměr.

15.04.2009 | 23:47:18 |  Reagovat

Ty mě bavíš. Nejsem ty.

15.04.2009 | 23:04:39 | Radek Reagovat

Radek

Ono ti taky nic jiného nezbývá, než Kumho a spol. Prémiové pneumatiky na tvé vozy by stály asi pětinu ceny celého vozu, že? Jedna z "výhod" velkých aut.

15.04.2009 | 22:11:49 |  Reagovat

Ještě pneumatiky

Dobrou zkušenost jsem kdysi měl dokonce i na zimních Debicách, které vydržely 4 sezóny a asi 40.000km, ale to bylo na Škodě 105, takže je otázka, jestli je to relevantní :-). Barum Brillantis, to je dost špatný, na těch jsem jezdil služební Fábií půl roku a mokro to byla tragédie a sucho kontra zatáčky taky děs. Takže raději značkové pneumatiky :-)

15.04.2009 | 21:41:03 | r Reagovat

Pneu

Když už jsme se tak rozjeli v oblasti pneu, tak mám jeden velmi záporný zážitek: Už nikdy pneu Daytona. Koupil jsem je kdysi na P 205, na doporučení prodejce. Prý je to levnější verze Bridgestone. Tak jsem na to skočil. Byly levné a měly dizajnově krásný vzorek. Ojely se během jedné sezony, tzn. max 20 000 km! Geometrie byla v pořádku. Ty gumy mi mizely před očima. Jako by byly z tvarohu. Tak ty už nikdy. Zrovna tak Matador na služebním Formanu vydržely max 2 sezony. Je vidět, že prostě prémiová značka je vždy kvalita, ať ty nebo ty. U mě teda pohořely ty Pirelli, ale byly to úzké, oni větší pneu bývají kvalitnější než ty malé.

15.04.2009 | 20:38:53 | Standa Reagovat

Kromě čínských, no ńame apod. pneu bych to neřešil. Podstatné jsou vlastnosti, tj. valivý odpor, chování na vodě atd. . Osobně jezdím na Kumho a můžu říct, že nemám problém - na bramboráku KH11 a na Mitsubishi KC11. Cena je velice slušnáCo pneu vydrží závisí hlavně na stylu jízdy, nikoli na značce.

15.04.2009 | 20:33:41 | Radek Reagovat

Pneumatiky

Zajímavá diskuze ohledně pneumatik. Já bych přispěl svojí troškou zkušeností. Na fiestě máme 165/70/R13 Continental EcoContact3 již pátý rok a najeto cca. 45.000km samozřejmě jenom v létě a letos je za těch 8-10.000km určitě sjedeme(stávající vzorek 3,7; 3,9; 4,8; 5,2). Na mokru a suchu paráda, je to vítěz testu:-). Na focusu máme 195/65/R15 Pirelli P6 Cincurato, nové - parádně tiché a na suché vozovce taky perfektní(minulých 10 dnů nepršelo). Předtím Pirelli P6, trochu hlučnější, ale jinak jízdní vlastnosti bomba a vydrželi cca. 45.000km(vzorek po sundání 2,2; 3,0; 3,7; 3,9 ...rád si vychutnávám zatáčky):-). Na zimu měl focus 195/65/R15 Goodyear UG7, špičkové pneu, jisté jízdní vlastnosti, na sněhu neuvěřitelné. Taky poměrně tiché. Výdrž cca. 50.000km.(stávající vzorek 3,9; 4,2; 4,5; 4,8). Na zimu má fiesta taky UG7, najeto cca. 35.000km a příští zimu určitě ještě pojedou, protože vzorek je min. 5,5. Vybíral jsem vždy podle testů a zatím se mi to vyplatilo:-) Ještě pro doplnění, s focusem je asi polovina jízd po dálnici.

15.04.2009 | 17:44:27 | r Reagovat

Standa:

Nojo, někteří spoluobčané mají tu nenechavost snad i geneticky zakódovanou, tak za to nemohou. Tím nechci říci, že by neměli dostat přes držku.

15.04.2009 | 15:37:45 | Itall Reagovat

Itall

Tak jsem si dnes konečně objednal dvířka kastlíku před spolujezdcem. Předběžná cena 1400 + půl hodiny práce. Už mě nebavilo při parkování stále schovávat kazety a jiné drobnosti, které tak lákají malá cikáňata, že ti kvůli nim rozbijí okno. Dostanu tam i mapu A4, dám ji na šířku a mírně ohnu do "C". Zatím jí to nevadí a stejně ji po dvou letech obměňuju. Navíc mimo sezonu ji moc nevozím.

15.04.2009 | 14:07:56 | Standa Reagovat

Anonym:

Nevím, Pirelli jsem na autě neměl. Ale na motorce ano a byla to jedna z nejlepších gum, což nemůžu říct o Michelin - žádný zázrak. Na Fabii jsem jezdil i na protektorech Obnova Brno, ty se musí více dovažovat, jako asi každý celoprotektor, ale nikdy tam nebyla nějaká šílená závaží. Ale slyšel jsem i o případu, že celá jedna strana ráfku byla plná závaží a stejně to nešlo vyvážit - extrém. Ty protektory - jen na okraj - vydržely s univerzál vzorkem více, než původní gumy Firestone. Ale jinak jsou spíš na ježdění po vsi a králíkům pro trávu. No, zkusil jsem je, ale už to nechci :-)

14.04.2009 | 16:14:57 | Itall Reagovat

Standa:

Micheliny jsem neměl (alespoň ne na autě), ale říkal mi kdosi, že při slušném zacházení vydrží i 90000 km. To by se pak i vyplatily. Ovšem když je dobrá geometrie, neřežou se zatáčky, moc se nebrzdí a prudce neakceleruje, tak leckteré gumy vydrží dost. Já jezdím na spotřebu, takže moc nebrzdím, ale zas jedu zatáčky ostřeji (abych nebrzdil :-) ), a to jdou gumy také do háje.

14.04.2009 | 15:59:08 | Itall Reagovat

Richard:

Pěkné, pěkné, ale ta okreska, mezi stromy... No, zas tam je klid, že.

14.04.2009 | 12:15:00 | Itall Reagovat

No malilinko jo.Přiznávám,F1 to neni ale snažim se .Kdyby Schumacher šel pěšky tak ho mam určitě :-),je už vlastně v důchodu.U mě platí "kdo si hraje nezlobí" :-))

13.04.2009 | 19:40:21 | Richard Reagovat

Schumacher No.2 :-) To je trošku přehnaný, vzhledem k těm 11s z 0-100km/h, ne?:-))

13.04.2009 | 19:12:47 | Radek Reagovat

Schumacher No.2 :-)

Udělalo se krásně,na silnicich skoro nikdo neni a tak jsem znovu po asi dalších 3000km zkusil jak 107 jede pod plným plynem.

13.04.2009 | 19:06:21 | Richard Reagovat

Itall

To mě docela překvapilo, bývaly to jedny z lepších gum... Ale totéž potkalo i Pirelli (myslím v rozměrech do 175, u větších nevím). Bývaly to kvalitní gumy. Potom rozjeli výrobu ve Venezuele, a podobných zemích. Měl jsem fungl nové Pirelky na Pežota 205 a nešly vyvážit - pořád kmitalo řízení. Postoj dealera k reklamaci - mrtvý brouk. Střelil jsem je a už mi nesmí tato značka na auto.

11.04.2009 | 14:27:50 |  Reagovat

Standa:

Continental bych už nebral. Jsou hezké, nemusí se moc dovažovat, a to je tak vše. Jinak dost ucházejí, asymetrický vzorek (guma má "vnějšek a vnitřek") považuji za zbytečný výstřelek, vzorek nic moc, takový hladký, a řekl bych, že se i dost sjíždějí. Cena nic moc, tak co s nimi.

08.04.2009 | 22:59:26 | Itall Reagovat

Richard

Dobrý výběr, Uniroyal i Conti jsou super gumy. Asi nemají takovou životnost jako Micheliny, ale mezi náma, až ty své ojedu, už si Mišáky kupovat nebudu. Nejsem tak bohatý. Volba budou určitě Conti, Uniroyal, možná Bridgestone.

08.04.2009 | 16:33:42 | Standa Reagovat

Ja mám od začátku ledna zimni pneu Uniroyal,nejel jsem na nich 5000 a neztratily ani 0,05 kPa.Měl jsem i pár kritických situací na silnici a vše dobře dopadlo a tak jsem spokojený.Zítra je jdu už přezout na letní Continental,na nich žádné zkušenosti ještě nemám tak uvidím,snad to s tím tlakem nebude tak hrozné.

08.04.2009 | 15:59:40 | Richard Reagovat

Michelin

Já si nemyslím, že tady platí jednoduchá rovnice "Tvrdé - dlouho vydrží + nebrzdí, a měkké - nevydrží + brzdí". Pokud je mi známo, tak Micheliny nejenže vydrží, ale jsou velice komfortní a tiché. Pro komfort nemohou být tvrdé. Používají speciální technologii, kterou mají zmáknutou - a proto mají drahé pneu. Jsou měkké, a přesto vydrží. A v testu pneumatik dokonce byly letos vyhodnoceny jako nejlepší ve všech směrech (i při brzdění na mokrém a suchém povrchu). Dříve pokulhávaly na mokru. Ale je vidět, že si stím chlapci dali práci a za ty prachy kupuješ fakt kvalitu.

08.04.2009 | 15:05:28 | Karel Reagovat

Nemohu soudit, zatím jsem vše ubrzdil :-)) Kompletní geometrii mi dělali v Citroenu (v tom mém oblíbeném ve Vysoké Peci u Chomutova, Auto Hrubý - ale to nesmím nikomu říct, byla by to reklama).

08.04.2009 | 14:55:24 | Standa Reagovat

Standa:

No jo, v zimě byl náhodou sníh, tak ty silnice zas vypadají. A nízké gumy toho moc nevyžehlí. Jesli si geometrii dělal ve značkovém servisu, tak to nestála tak moc, na Fábii je to přes 700,-. A v těch no name servisech to tak nějak nemá cenu, nemají to vybavení. Micheliny vydrží hodně, páč mívají tvrdou směs. To ovšem nebývá výhoda třeba při brzdění. Mě jednou zachránily od ťukance levné zimní pneu TRAYAL. Mají měkkou směs, dost rychle se sjíždějí, ale výborně brzdí. Už jsem čekal, že autu přede mnou "přeleštím lak", ale tyhle gumy to spolehlivě zachránily. Tehdy jsem jim blahořečil, že vyřešily moji hloupost. Na tvrdších gumách by to jelo jako saně a asi by to dopadlo trapně. Takhle jsem jen vyděsil toho přede mnou, který koukal do zrcátka a čekal na ránu. Asi také něvěřil, že zastavím. Na vině tehdy byl pes pobíhající po silnici, kvůli kterému ten přede mnou zastavil (bohužel hned za zatáčkou) a moje trochu nepřiměřená rychlost .

08.04.2009 | 11:58:55 | Itall Reagovat

Pneu

Ale povedlo se mi vymést díru jako lavor, tak jsem hned jel na sbíhavost. A kurňa, ta byla rozhozená! Podchytil jsem to hned zavčasu, jinak by mi ty Micheliny ohoblovala. Má být tuším -0,05 a já měl +20! Po té jedné zkur...é díře! Stálo mě to 500, ale je to lepší než potom kupovat nový gumy (a sbíhavost by se musela udělat stejně).

08.04.2009 | 11:32:22 | Standa Reagovat

Pneu

Já mám originál z výroby na Citroenu Micheliny. Ty kupodivu neztrácejí tlak takříkajíc vůbec. Včera jsem montoval letní, od zimy ležely v garáži. Už před jejich demontáží jsem je nedofukoval (ani nevím kdy vůbec?) a teď po montáži měly všechny čtyři tlak 2,2 (tolik používám). Takže neušly ani za půl roku, a to nevím kdy jsem je kontroloval před tím. Řekl bych, že po jejich montáži na léto 2008. Takže rok a bez úniku tlaku. Je to neuvěřitelné, ale fakt neztrácí tlak. No jo, Micheliny. Zimní mám Kleber a ty lehce dohustím před zimou, cca o 0,2 a potom celou zimu drží. Manželka měla na Fabce Barumky a ty se musely pravidelně během sezony alespoň 2x dofoukat. Teď má Micheliny (přes rok) a také není třeba dofukovat. Jen je 1x za rok po přechodu zima-léto kontrolujeme. U předchozího Peugeota 205 mi vydržely pneu Michelin 65 000 km. Jsem zvědav, jak dlouho vydrží ty na C1.

08.04.2009 | 11:26:12 | Standa Reagovat

Richard:

Ještě k těm pneu. Teď jsem zjistil, že zadní původní gumy Continental byly pěkně podhuštěné. Koncem listopadu měly 2,3 kPa a začátkem dubna 1,8 kPa, i o chloupek méně. Jasně, má se to kontrolovat, ale u kvalitních gum už jsem si odvykl, ty neucházejí. Zimní Matador mi za 3 měsíce ztratily asi 0,05 kPa, takže se nemusí celou sezónu dohušťovat. U těchto Continentalů, které ztrácejí nejméně 0,1 kPa za měsíc, si musím zas na častější kontroly zvyknout. Výrobce by mi zajisté řekl, že taková ztráta tlaku je zcela v normě. O tom nepochybuji, ale v tomhle jsou lepší i levné pneu, mezi které Continental rozhodně nepatří .

08.04.2009 | 10:41:28 | Itall Reagovat

luboš:

Ešte som sa nikde neomotal .

07.04.2009 | 13:24:13 | Itall Reagovat

Radšej letné slicky

všade, než zimné vpredu a letné vzadu ! Mate šťastia nadostač, ak by trochu pripadlo snehu , alebo primrzlo, omotáte sa okolo prvého stromu....

07.04.2009 | 12:21:37 | ľuboš Reagovat

Standa:

Neboj se, na funkci to nebude mít vliv :-) U nás není tolik sněhu, abych to dělal pořád. A se zimními gumami už vůbec ne, škoda zadních ložisek. ABS funguje dobře a nevydává tak strašné zvuky jako u Fábií .

07.04.2009 | 11:15:00 | Itall Reagovat

Itall

S tou ruční brzdou neděláš dobře :-) Nevím přesně jak to tam funguje elektronicky, ale bojím se, abys nepopletl hlavu (vlastně hard disc) ABS a hlavně EBD. Aby se mu z toho nezamotaly diody! :-)

07.04.2009 | 11:03:30 | Standa Reagovat

Richard:

Bylo to mimo město a mimo dálnici. Vytáčení 1. - 20 km/h, 2. - 40-50, 3. - 60-70, 4. - 80-90. Zimní gumy, alespoň u Fabie 1,0 mi spotřebu nezvyšují. U P107 nevím, měl jsem je tuto zimu jen vpředu, páč v pneuservisu měli jen ten 1 pár, tak jsem to dál nehonil. Má to, kromě nevýhod i drobné výhody, např. se auto dobře otáčí na ručku .

07.04.2009 | 10:56:26 | Itall Reagovat

Richard

Máš to O.K., spotřebu 5,2 mám celé tři a půl roku, a to v průměru město, mimo i dálnice. Na 4 litry jsem se taky dostal, ale chtělo to dost sebezapření - nesoutěžit, jen lehtat plyn okolo 90 - 100 km/h. Ale někdy je to dost těžké, také jsem si to prožil. Už mě to ale moc nebere. Leda by dotyčný byl moc "drzý" :-))

06.04.2009 | 18:18:36 | Standa Reagovat

Tak to se mi ještě nepovedlo .Jo ta těch 4,6 l bylo už na letních pneu?

06.04.2009 | 16:30:19 | Richard Reagovat

Tak jsem konečně dosáhl výrobcem uváděné spotřeby 4,6 l - zatím jen na poslední nádrž benzinu. Jezdil jsem skoro pořád sám, výletním tempem, bez vytáčení, skoro bez brzdění. Jinak je průměr 5 l po 4000 ujetých km. Jak se otepluje, jde to dolů .

06.04.2009 | 11:22:01 | Itall Reagovat

Itall

Nesrovnávám, probůh, to ne :-) Jen jsem chtěl těm rozmazlenějším připomenout, co to jsou vibrace při volnoběhu. " tyn tyn tyryn tyryn, tyn tyryn, tyryn tyn tyn"

27.03.2009 | 22:32:26 | Karel Reagovat

Zas to nepřechval. Trabant byl za trest (vezl jsem se v tom kdysi asi dvakrát), ale Warťas byl luxusní kočár v porovnání s tím, co tu tehdy jezdilo. Také jsem se v něm vezl jen asi dvakrát, ale - pohodlí a ne vibrace. Samozřejmě jinak plechovka, ale v porovnání s tehdejšími škodovkami...Japonci od Toyoty by byli asi tuze potěšeni, že jejich ultramoderní tříválec srovnáváš se socialistickou znouzectností .

27.03.2009 | 20:12:26 | Itall Reagovat

Kdo neřídil Trabanta nebo Warťasa, ví prd co jsou to vibrace :-))) Chod trojválečku od Toyoty je v porovnání s jakoukoli konkurencí naprosto sametový, hladký, vyvážený a kultivovaný... to by už stačilo :-))

27.03.2009 | 18:44:17 | Karel Reagovat

Včera jsem někam jel s P107 a musím upřesnit, že za teploty asi +5 st. ani chod studeného motor není nijak nekultivovaný. Řekl bych, že se to projevuje až za teplot kolem nuly a nižších. To se dá vydržet .

27.03.2009 | 10:49:22 | Itall Reagovat

Richard:

Že studený tříválec má ke kultivovanosti hodně daleko, to je pravda .

26.03.2009 | 11:38:59 | Itall Reagovat

Podle mě, laika - u elektronicky řízeného vstřikování a zapalování je změna předstihu základním prvkem řízení zapalování (co by se tam tak asi hlavně řídilo). Takže to umí každý elektronický systém a uměly to i neelektronické, alespoň primitivně a nepřesně mechanicky. Je pravda, že např. starší Škody byly na OČ citlivé, ale u moderních motorů s řídící jednotkou je tohle vcelku dobře zajištěno.

26.03.2009 | 11:04:19 | Itall Reagovat

Stando mě to zajímá jen ze zvědavosti,o tom že pro motor by to nakonec bylo horší než jezdi na 95 vím.A ty informace mám z různých internetových fór kde každý říká něco jiného,tak jsem z toho udělal ucelený dotaz (očividně s mezeramy ohledne OC za které se omlouvám,znovu říkám co jsem se dočetl na to jsem se ptal )tady na recenzích a zajímalo mě co na to řeknou lidé kteří jezdí se stejným vozem jako já.Víc než nějaké změny výkonu mě zajimalo (jak jsem se ptal v prvním přispěvku na toto tema) zda je motor technicky schopný nějak měnit předstih.Opět ale jen ze zvědavost o tom jak na tom je Toyota motor oproti třeba Hondam o kterých jsem četl že s předstihem dokážou pracovat automaticky.Napadlo mě to jako srovnání technické vyspělosti,nic víc.Se 107 jsem na 100% spokojený tak jak je.

26.03.2009 | 10:33:12 | Richard Reagovat

Vyšší oktany ti nesníží ani vibrace motoru. A tobě nějaké vibrace vadí? Při studeném motoru na volnoběh možná chvilku, potom vymizí. A za jízdy o žádných tedy nevím.

24.03.2009 | 20:05:10 | Karel Reagovat

Ježíši,

Kdes přišel na to, že víceoktanový benzín má vyšší výbušnost? Kdopak ti to řekl? Oktanové číslo není nic jiného, než schopnost paliva odolávat samozápalům. Čím vyšší OČ, tím si můžeš dovolit vyšší kompresní poměr. Pro tebe tedy k ničemu. A jediné, co možná poznáš, když natankuješ benzín o vyšším OČ než povoluje výrobce je to, že směs ve válci bude prohořívat pomaleji (nemá potřebnou kompresi) a bude tudíž možnost, že bude dohořívat v okamžiku, kdy už bude otevřen výfukový ventil. Může dojít k přehřívání ventilů, potažmo i hlavy motoru a pístů. Takže mu jen ublížíš, předstih nepředstih. V reálu to poznáš (pokud máš cit) tak, že auto potáhne dobře v nízkých otáčkách, ale nebude se mu chtít do vysokých. Výkon ti to v žádném případě nepřidá, bez změny kompresního poměru. Pak zase můžou zařvat ojnice a klika, jakož i těsnění pod hlavou. Jsou to nesmysly toto řešit. Obzvlášť u takto technicky vyspělého motoru.

24.03.2009 | 19:35:13 | Standa Reagovat

Jo, jo, ani na chvíli jsem nezapochyboval .

23.03.2009 | 12:03:27 | Itall Reagovat

Ale jinak jsem uplně normální

23.03.2009 | 12:00:41 | Richard Reagovat

Aha

23.03.2009 | 11:55:26 | Itall Reagovat

Předstih motoru

Zajímá mě změna výkonu při použití různého paliva.Pokud natankuji benzín s větším oktanovým číslem vzroste výbušnost směsy a sníží se nežádoucí vybrace motoru,to u motoru zaznamená knock senzor a společně s ECU která zjístí větší výbušnost naství větší predstih."Výbušnější" palivo totiž dokáže ovlivnit výkon motoru pouze pokud se současně změní i předstih.Jinak ani 120 oktanu nepřidá na výkonu.Některé VVTI motory Honda tuto schopnost mají ale nevím co Peugeot.Tato schopnost motoru není primárně určena ke zvyšování výkonu ale k ochraně motoru.Příklad:Motor je urcen pro 95 oktanu ale kdyz natankuji nekvalitní benzín který může mít méně oktanů tak se mi zkrátí predstih a sníží výkon aby se nepoškodil motor,naopak natankuju 98 nebo 100 oktanový benzín a pokud se prědstih dokáže změnit tak se zvětší i a výkon tím vzroste.U 107 jde samozřejmě jen o několik jednotek HP.

23.03.2009 | 11:43:56 | Richard Reagovat

Co s tím jako chceš dělat?

23.03.2009 | 11:15:57 | Itall Reagovat

Předstih motoru

Nevíte zda má motor ve 107 cidlo klepání (knock senzor) a dokáže ECU nastavit větší předstih podle údajů buď z knock senzoru (pokud ho má).Nebo obecně dokáže měnit předstih motoru?A nebo zůstává předstih u 107 za každých podmínek stejný?
Moc díky za odpověď.

22.03.2009 | 11:25:43 | Richard Reagovat

Itall

Neser, nebo já to budu dělat o tři kvalty! :-))

04.03.2009 | 18:06:13 | Standa Reagovat

fabian

Ty brďo co máš pořád s předjížděním a se závoděním??? Si to přečti celý ještě jednou! Paní píše, že auto do kopce ztrácí výkon. Tak jsem jí vysvětlil, že to asi každý auto, a že je taky potřeba podřadit, pokud jede na pětku 80. Pětka je tady rychloběh, dlouhá. Tak co ti pořád není jasný???

04.03.2009 | 18:04:46 | Major Reagovat

fabian:

No jasně, kuňa, já to dělám pokaždý, a o 2 kvalty .

04.03.2009 | 18:04:26 | Itall Reagovat

to Major

To jako myslíš že má podřadit, když ji někdo do kopce předjíždí?

04.03.2009 | 17:58:27 | fabian Reagovat

čti pořádně

mluvil jsem o podřazení o dva stupně. Ne o 140! Podřadit o dva stupně můžeš, když potřebuješ akcelerovat při 80 (to jsem psal) z pětky na trojku. Nesnaž se nám něco podsouvat. Je jasné, že pokud paní trápí auto do nějakého kopce (nevím jak prudkého), zřejmě na pětku rychlostí okolo 80-90, jak ženy jezdí, tak nemůže čekat, že nebude klesat výkon. Zvlášť u litrového motoru. Když ale podřadí na 4, nebo na 3 (při předjíždění), tak pojede nesníženou rychlostí dál a motor poběží zlehka. Na trojku bude samozřejmě zrychlovat.

04.03.2009 | 17:47:07 | Major Reagovat

Nepoznal anonyme

Jo u Honzy to byla ironie, Major to podřazování o 2 stupně dole myslel vážně, teď ještě co vymyslí Standa. A (Ironie?) Ronie se asi jen diví...

04.03.2009 | 17:35:42 | fabian Reagovat

Fabian

S tou trojkou to byla samozřejmě ironie, tos nepoznal?

04.03.2009 | 17:28:05 |  Reagovat

To snad ne...

No to snad ne, chcete učit paní Ronie tam v dálničním stoupání při stočtyřiceti kopnout trojku a při 6000 (pardon 5800) otáčkách se nahánět se silnějšími auty? Ještě dobře, že to neumí...

04.03.2009 | 17:19:35 | fabian Reagovat

Radek

Ale nemusí, Radečku, právě že nemusí. Jen paní to nějak neumí, tak jsme se jí snažili poradit. To se tě netýkalo, víš? Tvoje děti jsou taky mrzáci, když jsou malí a nemají sílu jako ty? Jestli teda nějaké máš? Pravda ony z toho vyrostou, jen doufám že nepodědily tvou hloupost. Ta by rostla s nimi.

04.03.2009 | 16:48:53 | Major Reagovat

Vždyť on má megamotor. A vy jen mikromotor. To je vůl!

04.03.2009 | 16:45:27 |  Reagovat

Co vám vadí? Že u tě vašich mrzáků se musí kvaltovat, jako o život, protože průžný zrychlení je nula?

04.03.2009 | 16:43:27 | Radek Reagovat

Standa

No neříkal jsi to? Přesně!!! Už je to tady. Pro Radka: A víš že ta samá gravitace, která ti pomáhá z kopce, tě do kopce zase brzdí? Ale tebe by nebrzdilo nic, ty bys jel i s karavanem na Sněžku na pětku a po přidání plynu bys zrychloval. Di se bodnout!

04.03.2009 | 16:42:42 | Major Reagovat

Odborníci na fyziku, podívejte se na graf nárůstu výkonu u jakéhokoli auto - max. výkon je až za hranicí max. kroutícího momentu. Jinak max. výkon/kroutící moment je dle otáček motoru, čili nesejde na kvaltu, ale na síle, kterou motor v daných otáčkách poskytuje. Takže váš mikromotor bude mít např. 110N.m. od 2.500ot, jiný 500N.m. od 1750ot. .

04.03.2009 | 16:39:17 | Radek Reagovat

A sakra, to jsem si zase naběh. To bude keců o tom co vlastně klesá (výkon, krouťák, otáčky, síla, do háje!) Máš recht, neklesá nic, je to v pohodě. Už mě takový kecy o ničem nebaví. Do prdele, každý auto jede líp po rovině než do kopce, je mi jedno jak prudkýho a jakej má motor. Jestli tady někdo tvrdí že ne, tak je to vymaštěnej blb. Tečka.

04.03.2009 | 16:33:25 | Standa Reagovat

Major

Hlavně mu nic nevysvětluj, pán je z jiného světa a tam fyzikální zákony neplatí. On má BMW. Jinak samozřejmě neklesá výkon, to my víme, ten je pořád stejný, ale klesá tažná síla. Jak jsi řekl správně, někomu víc a někomu míň.

04.03.2009 | 16:28:41 | Standa Reagovat

Radek

Á... pan profesor promluvil :-)) Neoslňuj svými encyklopedickými znalostmi, my víme, jak to paní myslela. Kolik že máš rychlostních stupňů? 5 nebo dokonce 6 ? A víš proč ne jen 4 ? Protože by ti to do kopce co? Protože by ti to do kopce ztrácelo výkon vole. :-)) A když už tady honíš triko, určitě bys našel kopec, ve kterém ti to po přidání plynu na pětku (nebo šestku) taky nezrychlilo. Tak zůstaň při zemi.

04.03.2009 | 16:26:26 | Major Reagovat

Takže když do kopce bez přeřazení šlápnu na plyn a auto zrychluje, tak ztrácí výkon? Když jede z kopce, tak naopak výkon není až tak potřeba, stačí taková síla, co na auto působí, říká se jí gravitace. To je učivo tuším 5. třídy základní školy.

04.03.2009 | 16:19:51 | Radek Reagovat

Radek

Mimo tvého samozřejmě. Jen jsem čekal, který rýpal se ozve první. Jistě, že každé auto. Jak jsem psal, některé dřív, jiné později. Ale každé. Nebo mi chceš snad tvrdit, že to tvoje jede do kopce stejně jako z kopce? :-))

04.03.2009 | 16:12:16 | Major Reagovat

Do kopce ztrácí výkon každé auto? Co to je za blbost?

04.03.2009 | 15:58:13 | Radek Reagovat

Do kopce

Do kopce ztrácí výkon každé auto, milostivá. Otázkou je jak moc. Někdy ale stačí přeřadit. U tohoto vozu lze jet velmi svižně a řadit běžně i o 2 stupně níž při stejné rychlosti, takže nebojte, že by vám nějak moc padala rychlost. Je to o tom sžít se s vozem a naučit se ho řídit. To víte, na pětku do krpálu to 80 nepotáhne dlouho. Ale na trojku to bude zrychlovat.

04.03.2009 | 15:33:48 | Major Reagovat

Ronie

To jsi mě rozesmála

04.03.2009 | 15:29:58 | Honza Reagovat

Peugeot 107

Dostala jsem drobka (jak říkám svému peugeotovi 107) před létem, to znamená, že ho mám zatím docela krátkou dobu, máme společně najeto 4000km. Je pravda, že je to auto tak max.pro dva lidi a ne více. Kufřík nemá skoro žádný, ale pokud jezdíte ve dvou dají se zaskládat zadní sedačky a je to bez problémů. Dokonce jsem si na něj pořídila rakev na střechu a nebyl problém s ním vyjet na 14-ti denní dovolenou. Na dálnici se jeho rychlost pohybuje okolo 140km/h-je pravda, že nesmí moc foukat, jinak je to celkem nebezpečné. Spotřeba je okolo 5litrů ve městě, což je super. Dalo by se říct, že za 300kč jezdím skoro celý týden po městě a pokud se vydám někám dál, je spotřeba taky minimální. Je opravdu hodně živý, akorát do kopce ztrácí výkon. Je ideální pro někoho, kdo se nepotřebuje řítit 180km/h a nemá velkou rodinu.

04.03.2009 | 15:15:06 | Ronie Reagovat

Proč sem dáváš recenze z AUTO BILD z roku 2005 ,trvalo mi 5 vterin nez sem ji na googlu našel podle nadpisu,nechápu

21.02.2009 | 23:33:43 | Richard Reagovat

Peugeot 107-Grinsemann mit Großstadtqualitäten

Grinsemann mit Großstadtqualitäten
Der guckt viel zu nett. Selbst wenn ich die Türen knalle, lächelt er noch breit wie das Moseltal. Nein, der Peugeot 107 kann nicht der neue Boß sein.

Nicht, daß Sie mich falsch verstehen: Mein Chef ist auch nett. Aber spätestens, wenn ich Kaffee über den Konferenzstuhl schütte, verengen sich seine Augen zu Schlitzen. Der Peugeot 107 grinst dann mit seinem Kühlergrill immer noch von Madrid bis Ankara. Deshalb können mir die Marketingleute auf der Internetseite (www.peugeot107.de) erzählen, was sie wollen: Ein neuer "Boß in der Stadt" sollte nicht so grinsen.

Aber mal im Ernst: Was uns der Werbeslogan sagen soll, ist, daß der Peugeot 107 seine Talente am besten in Metropolen ausspielt. Dort, wo die Fahrzeugdichte groß und Parklücken rar sind. Davon kann ich mich in Hamburg immer wieder überzeugen. Größter Vorteil im Großstadtrevier ist natürlich die Länge des 107: 3,43 Meter, Knapp ein Meter mehr als bei einem Smart fortwo, aber deutlich weniger als bei anderen Kleinwagen. Er paßt in Parklücken, wo VW Fox (3,82) oder Nissan Micra (3,71) wieder abzischen müssen.
Das Leichtgewicht rennt flott und günstig
Mit seinem drehfreudigen Dreizylinder-Benziner übernimmt der 107 an Ampeln unerschrocken die Führung. In 3,8 Sekunden beschleunigt er von null auf Tempo 50. Außerhalb der Stadtgrenzen braucht er bis Tacho 100 nur 12,6 Sekunden. Das können Kompakte wie ein Opel Astra auch nicht besser.

Ein ganz schön erwachsener Auftritt für Peugeots Kleinsten mit 68 PS, der zu 92 Prozent baugleich ist mit dem Toyota Aygo und dem Citroën C1. Seine Leichtfüßigkeit verdankt er dem athletischen Gewicht von 855 Kilogramm – was auch den Geiz-Verbrauch von 5,8 Liter Super ermöglicht. Weniger wiegen und verbrauchen nur noch Kleinstwagen wie der zweisitzige Smart fortwo. Trotz der leichten Karosserie fallen die Türen des Peugeot überraschend satt ins Schloß.

Auch wenn der Mini aus dem tschechischen Kolin mit einem Basispreis von 8890 Euro zu den günstigsten Autos auf dem deutschen Markt zählt: Ich hatte nie das Gefühl, in einem fahrenden Schleuderangebot zu sitzen. Im Gegenteil: Für diesen witzigen Kleinwagen würde ich glatt größere Limousinen in der Garage verstauben lassen. Schon beim Reinklettern steigt die Laune wie sonst nach einer Tafel Ritter Sport. Die Türen schwingen weit auf, die Sitze rücken zurück, daß selbst mein Kollege Dirk Branke (1,93 Meter) bequem hinters verstellbare Lenkrad paßt.
Kosten und Ausstattungen
Wie bei einer Aufziehuhr rasten die Schalter der Klimaanlage (900 Euro) ein. Das CD-Radio (400 Euro) ist modisch gestylt, und im Fond können Erwachsene tatsächlich sitzen. Nur der Kofferraum bekommt schnell Völlegefühl (139 bis 782 Liter) und ich beim Packen lahme Arme: Die Ladekante ist viel zu hoch.

21.02.2009 | 23:22:45 | Stephan Reagovat

Anyt

Paní Anyt zcela zřejmě nemá 107 v ruce. Alespoň její recenze a první diskusní příspěvky hovoří jasně, že s vozem není příliš seznámena. Počkal bych paní Anyt na to, až s ním budete mít najeto víc a potom bych soudil. Příspěvky typu nevím, nemám vyzkoušeno, asi by, možná... nemají žádnou hodnotu.

21.02.2009 | 23:14:16 | Pupkatej Reagovat

Radku...

Aby nedošlo k nedorozumění,neřekl jsem že jsi zakomplexovaný,na tebe byla trochu směřována ta první část příspěvku,ten konec jen obecne.Pokud to vyznělo jinak tak se omlouvám.Nicméně jsi to přesně vystihl jak říkáš "Je to o tom, co kdo chce. Jestli malé nové nebo větší starší. " Jsou lidé kterým vyhovuje nové malé a i za cenu menšího komfortu než velká ojeté i když komfortnější.Já jezdím hodně (měsíčně přez 2000 km)a z 90% jezdím sám,v 10% s přítelkyní.U minulého vozu mě přestalo bavit platit věčné opravy a vysokou spotřebu a tak jsem přešel na novou 107,moje očekávání plní na 100% a to jen díky tomu že od nej nečekám luxus vozu s pořizovací cenou 300-350 tis.Ale to mu nijak neubíra na kvalitach pro ktere jsem si ho vybral a ktere má.

21.02.2009 | 22:43:09 | Richard Reagovat

36 ventilů? V12 se 3 ventily na válec?

21.02.2009 | 22:35:40 | Radek Reagovat

I kdybys složil 2 motory HTP dohromady pořád to má míň ventilů než můj motor.Musel bys ještě jeden přidat.

21.02.2009 | 22:30:59 | MIREK Reagovat

Ríšo, nemyslím si, že bych byl zakomplexovaný, ale věc má i jinou rovinu. Malé auto ti nikdy nenabídne komfort velkého a ani výrobce to po něm nechce. Je to o tom, co kdo chce. Jestli malé nové nebo větší starší.

21.02.2009 | 22:30:02 | Radek Reagovat

Jojo Fábka, to bys musel koupit dvě, aby sis mohl složit normální motor.

21.02.2009 | 22:26:16 | Radek Reagovat

Tak kdybych si chtel honit triko tak si nekoupim 107 ale za stejný peníze treba ojetyho bramboraka a pak bych chodil na forum komentovat litrové tříválce.Tohle je veselé auto s malou spotřebou a myslím ze majitele jsou spokojení,tohle auto si nemůže koupit zakomplexovaný jedinec,neprezil by to.O tom to je...

21.02.2009 | 22:25:07 | Richard Reagovat

To Karel

To je jasné: Aut na houby jsou vždy plné bazary. Proč? Protože prostě majiteli nevyhovuje, tak ho pustí do světa. Říká se, že dobrá značka auta v bazarech není, nebo když je tak se po ní zapráší. Vem si kolik skoro nových fabií HTP bylo po bazarech - jak hub.

21.02.2009 | 22:24:28 |  Reagovat

To jsem si ani nemyslel. Mimochodem ten Veyron je slušnej.:-))

21.02.2009 | 22:24:02 | Radek Reagovat

Znovu dodávám,to video nebyl pokus o světový rekord ani snaha honit desetinky,vím cituji: "že to jet umí".

21.02.2009 | 22:19:16 | Richard Reagovat

Ríšo, neměl jsem potřebu nikdy si honit triko, jelikož jsem mě vždy auto s dobrým poměrem hmotnost/výkon. A o tom to je.

21.02.2009 | 22:17:04 | Radek Reagovat

Mirku, toto vozidlo jsem prodal. Kdesi jsem už to psal. Čili nemohu natočit zhola nic. I kdybych sním ještě jezdil, tak bych ho stejně netrápil - z mého pohledu zbytečné. Ano, když bylo potřeba, tak jsem mu naložil. Věděl jsem, že to jet umí, proto jsem neměl potřebu honit desetinky.

21.02.2009 | 22:14:06 | Radek Reagovat

V bazaru

Chtěl jsem jedno z kolíňat koupit manželce, lehce ojeté. Bez ohledu na výbavu. A světe div se, mám smůlu. Pokud nechci bouračku, nikde ho neseženu. prostě nejsou. A to se vyrábí už téměř čtvrtý rok.

21.02.2009 | 22:14:03 | Karel Reagovat

no to právě byla radkovo nahrávka ten bugatti,ale nechtel se tim před náma vytahovat

21.02.2009 | 22:12:33 | Richard Reagovat

Ono už to asi přece jenom trošku vstoupilo do povědomí ostatních, že řada vozítek P 107, Aygo a C1 není ta neschopná kulička trusu, která se se svým "slabým, vysavačovým" motůrkem sotva valí a je ráda, že je ráda. Že to není stejná sorta jako Matiz, Spark, Picanto a podobní, kteří nedostatek síly dohání vysokými otáčkami a brzo jim dojde dech při jakémkoli zatížení. Pozoruji tu změnu v každodenním provozu. Dříve (psal jsem to i ve své recenzi a hodně lidí tím pobouřil) nikdo nesnesl, že ho kolíně předjíždí. Každý se mi snažil dokazovat, že na něj nemám a že mi to nandá. Stálo mě to hodně nervů, zvlášť od těch, co mě zdržovali ale po předjetí najednou chtěli závodit. Dnes je situace taková, že (až na vyjímky) naše kolíňata "respektují" a berou je jako plnokrevné auto. Zaplaťpánbů!

21.02.2009 | 22:07:56 | Standa Reagovat

http://www.youtube.com/watch?v=fznT6R791IQ
Majitel tohoto vozu by se asi vysmál nám všem.

21.02.2009 | 22:07:23 | Richard Reagovat

Radku

To ale asi není tvoje video že? Tak něco natoč ať vidíme jak ti to jede.

21.02.2009 | 22:07:00 | MIREK Reagovat

Je to možné, E39 (193PS) má z 0-100km/h za 7,5 sekundy. Vzhledem k hmotnosti bramboráka je Fábka chudý příbuzný.

21.02.2009 | 22:03:22 | Radek Reagovat

to radek

Ale bavorak ma kolem 184 koní,pokud neni v nejaký socialní verzi moje 107 ma 68,v tom musí bejt rozdíl...
Jo a jinak Fabia rs ma 0-100(tacho) za 9.3 ato ma 131 koníků

21.02.2009 | 21:54:35 | Richard Reagovat

To není, to bylo extra pro Mirka, spíše, jako kuriozita.:-))

21.02.2009 | 21:54:16 | Radek Reagovat

Radek

To ale není litrový trojválec, že?

21.02.2009 | 21:52:12 | Standa Reagovat

Podotýkám, že je to automat.

21.02.2009 | 21:48:58 | Radek Reagovat

Kdepak GPS, tady si spíše zapněte zvuk, aby jste slyšeli ten motoru a čas si můžete taky změřit.:-)) http://www.youtube.com/watch?v=65uheysHJhE&feature=related

21.02.2009 | 21:46:12 | Radek Reagovat

Je to v záběhu,mam ho měsíc a nejeto ted 2000 km,bylo trochu složitější zkombinovat řízení,řazení a natáčení,točil sem to dneska večer na takový okresce,cejtil sem ze by to šlo ještě o něco rychleji ale nešlo o to ujet to za svetovej rekord,jen ukazat ze to jezdí .Časem ale urcite zkusim vymáčknout o něco lepší čas

21.02.2009 | 21:43:19 | Richard Reagovat

Kluci zase dráždíte Radka?Za chvilku napíše že jste neměli GPS .

21.02.2009 | 21:42:02 | MIREK Reagovat

Akcelerace

Richarde, to máš ještě v záběhu, nebo jsi to šetřil? Tohle není plná akcelerace. Jede to živěji.

21.02.2009 | 21:35:52 | Karel Reagovat

Richard

Maličko jsi to tím omezovačem zbrzdil (na chvíli ti to na té stovce zamrzlo), dá se to i za 10,05 sec. Třeba příště. Ale jinak DOBRÝ !

21.02.2009 | 21:27:13 | Standa Reagovat

To video níže je točené mobilem tak nekoukejte na kvalitu.Myslím že je tam videt slušná živost motoru do ty 100.Jinak na 2 stupeň jsem nechal ozvat omezovač,normálně s nim takhle samozřejmě nejezdím ale po přečtení komentářů tady jsem chtěl trochu přispět.Za komentář na youtube budu vděčný

21.02.2009 | 21:03:09 | Richard Reagovat

0-130 km/h

http://www.youtube.com/watch?v=J-1QFwd9EAw&layer_token=dfd9dce7f560a0ea

21.02.2009 | 20:53:27 | Richard Reagovat

Přidám další zkušenost s P107. Jede to moc pěkně .

16.02.2009 | 15:16:10 | Itall Reagovat

Omlouvám se za nedopatření, ke kterému dochází max. jednou za 20 let. Mám tam trička X-TUNE. Prodává se zvlášť sada přední a zvlášt zadní. SPORT WAY mám na druhém autě. Ty jsou asi jen na předek (?), zadních jsem si nějak nikde nevšiml. Obé jsou dobré materiálem, myslím, že česká výroba.

04.02.2009 | 15:49:11 | Itall Reagovat

Pravda

vzpomínám si, že jsem taky byl švadlenka. Určitě jsem dělal otvory na zadní pasy. Obšívat se to nemuselo, tahle chlupatina je zvláštní látka, netřepí se. Ale jak říkám, pouští chlupy.

04.02.2009 | 14:22:25 | Standa Reagovat

Já jsem tam dal trička, ty jsou v tomhle směru bez problémů, jen ty díry v zadním sedáku pro pásy, to jsem se pocvičil. Dokonce jsem poprvé v životě šil na stroji, a povedlo se dost slušně! Mám tam trička SPORT WAY, jsou dost slušná, za 800,- komplet předek i zadek.

04.02.2009 | 12:58:33 | Itall Reagovat

Potahy

Problém je, že na C1 nepasují tzv. universální potahy. Protože nemá přední opěrky zvlášť, ale jsou součástí opěradla (dříve se tomu říkalo anatomická sedačka). Takže jsou dvě možnosti: Předražené origo potahy (kvalita nic-moc, jsou z mikroplyše a velmi rychle se prodřou, navíc jsou drahé). Nebo (to jsem risknul já a jsem spokojen) potahy z favorita s anatomickými sedadly. Koupil jsem je na tržnici, opěradlo v jednom kuse s opěrkami. Jako bonus jsem k nim dostal potahy nasamostatné zadní opěrky. Kupoval jsem chlupaté s tygřím vzorem, tuším se jmenovali Tajga nebo tak nějak. Z počátku jsem je musel trochu víc napnout, ale pasovaly a po čase si sedly. Teď sedí jako originály. Jen zezačátku pouštěly chlupy, což bylo nepříjemné hlavně na černém oblečení. Vykartáčovat, vyprat.

03.02.2009 | 20:12:04 | Standa Reagovat

Anyt:

Tak to sedadlo už skoro víš, pak už se jen vysune směrem vpřed ze zadních úchytů. Blbé je, že potahy, pokud nejsou přímo šité na tohle auto, nepočítají s tím, že pásy procházejí skrz sedadlo (a tedy i potah). Tak se musí potah upravit. Potahy se prý mohou zadat na objednávku - stojí pak zhruba 3x tolik, než univerzální.

21.01.2009 | 12:11:13 | Itall Reagovat

107 - dotazy

Zdravím, sám mám dvojče - Citroena C1 - recenzi mám tam.-) .

Tak ten sedák je opravdu zaháklej v plastovejch příchytkách. Jsou tam dvě na okrajích sedáku a chce to poprvé dost síly to odtrhnout, ale není se čeho bát. Sám jsem to provedl už asi 20x.

Jinak k tomu tachometru. Pokud jedu 150 km/h, GPS mě ukazuje 144 km/h :-)

Pro Standu: Pokud máš zájem, napiš mi na email a já Ti pošlu formulář pro policii o osobě blízké. Už mě to taky ušetřilo pěknejch pár pokut a spoustu bodů hlavně za rychlost. Funguje to na 100% - teda pokud Tě nechytnou.

Pro Anyt: Jj vejde se tam opravdu hodně :-) I skútra jsem v tom vezl z Třebíče do Prahy :-) viz odkazy:

http://www.youtube.com/watch?v=JpYMlfc6xtY

http://www.youtube.com/watch?v=HoHdUKZmcIk&feature=related

20.01.2009 | 22:56:25 | Adrian77 Reagovat

Jak se vyndá zadní sedák budu vědět, až na to sám přijdu. Prodejce to neví a mechanik ve značkovém servisu také ne, ledaže by se narazilo na takového, který to už dělal .

20.01.2009 | 11:55:51 | Itall Reagovat

Anyt

No, vždyť jsem to psal, jenom spinač, ale naštve to. Jak tě tak čtu, ty potahy by se ti opravdu šikly, aspoň než dostavíš barák, nebo co.

19.01.2009 | 21:14:42 | Itall Reagovat

To je super, chci si tam taky dát potahy, tak až se to dozvíš, dej prosím vědět jak na to.....
Jinak ty brzdy..zůstával mi viset jenom spínač brzd...oprava byla provedena během 1/2 hod. Takže nic závažného.....ALE PĚKNĚ TO LEZE NA NERVY !!! A další zkušenost.. je to malé velké auto, do takového prcka jsem nacpala 25m2 plovoucí podlahy, lišty, stropní desky... taky 25 m2 a dva lidi. Sice jsem byla před tím obchodem skoro jako exot ....ale vešlo se to tam všechno!

19.01.2009 | 18:52:50 | Anyt Reagovat

Jo, vpředu jsou drátěné úchytky do plastu, to jsem si myslel, že se asi jen vytrhnou. Zbytek zjistím u prodejce, bude jistě potěšen .

19.01.2009 | 14:01:32 | Itall Reagovat

Potahy...?

Já je tam mám už 3 roky, a vůbec si nepamatuji, jak jsem je tam dal Ale vím, že přední část sedáku je nacvaklá nějakýma čepíčkama do otvorů a jde vytrhnout směrem nahoru, ale dál už si to nepamatuju.

19.01.2009 | 12:07:20 | Standa Reagovat

Teď se ukažte: Kdo ví, jak se vyndavá zadní nedělený sedák u P107? Chci tam dát potahy .

19.01.2009 | 11:02:21 | Itall Reagovat

Radek je úchyl. A rád řeší úchylky jiných.

13.01.2009 | 20:23:24 | Kája Reagovat

Pro policii

Bacha Radek práská policajty!

13.01.2009 | 20:22:22 |  Reagovat

pozor na úchylky

Si myslím, že dobře to napsal Standa: každý ať si pracuje se svou úchylkou a hlavně - ať se nemontuje do úchylek druhých, ne?

13.01.2009 | 20:06:25 | Itall Reagovat

Radku, nevím

žádnou hysterii jsem tam nezaznamenal. Jen se ti snažil polopatě vysvětlit, že se v komunikaci s tou paní řídí podle tachometru. Neřeš to, nech to bejt.

13.01.2009 | 19:51:51 | Pupkatej Reagovat

Pupkatej

Ani ne. Napsal jsem jednu větu. "Kupte si GPS a bude.....". Nic víc, nic míň. A podívej se, jak reagoval hysterik Standa.

13.01.2009 | 19:17:50 | Radek Reagovat

Radkovi

Hele, fakt si nepřipadáš ujetej? Půl recenze tady řešíš ňáký úchylky tachometru a gps jenom proto, že někdo napsal paní jaké rychlostní rozsahy (podle tachometru P 107) by mělo její auto umět? Jsi fakt nějakej divnej...

13.01.2009 | 19:11:33 | Pupkatej Reagovat

Áááá, někdo krade mé jméno, vtipné, leč laciné... .

13.01.2009 | 19:10:14 | Radek Reagovat

Sorry

Já zapomněl, tachometry z Pežotů se dávají i do jinejch aut, hlavně do tvýho. Ty jsi opravdový blb. Mám doma taky jeden ještě z trabanta. Jsou vlastně stejné, můžu ti ho darovat. A sehnal bych ti i z tatry 815. Voni jsou úplně stejný... Oni vůbec nemají jiný převod...a hlavně všechny jsou zkonstruované úplně stejně. Hele, a proč šádovka při 90ti ukazovala 100 a Wartburg 92 ? Tenkrát asi tachometry stejný nebyly, ale teď jsou. Panebože, takovou studnici hlouposti jako jsi ty jsem ještě nepotkal. Teoretiku! Možná bys neměl tolik číst, leze ti to na mozek. Kdybych věřil každý ptákovině, kterou píšou ve světě motorů, a v novinách (už nevím v kterých), tak jezdím fabií htp

13.01.2009 | 19:07:07 | Radek Reagovat

Anonym

Hrdinství anonymů zde standartně nezná mezí...:-)))

13.01.2009 | 19:05:14 | Radek Reagovat

Karel

Jenomže jsem překročil o 62km/h a to je do přestupkového řízení, čili pro policajty v terénu nevýhodné, pročeš navrhli tento postih pro obě strany výhodný.

13.01.2009 | 18:59:37 | Radek Reagovat

Blbe, jak jiný tacho? Obé je stejné, jen cejchované na jinou max. hodnotu. Jo, čísla asi mají jiný tvar a barvu, v tom rozdíl bude. A co kdyby byl digitální? No to by byl opravdu, ale opravdu vodvaz, co?

13.01.2009 | 18:57:57 | Radek Reagovat

Radek kecá

Za překročení rychlosti do 20km v obci a 30 km mimo obec byly v roce 2008 DVA body.

13.01.2009 | 18:51:43 | Karel Reagovat

Radek

Zase hnojíš recenzi. Zajímalo by mě, kdo z majitelů P 107 je na ty tvoje kraviny zvědavej. Kvůli tobě si právě oni koupí GPS a tachometr vytrhnou a zahodí. Ty jsi fakt vůl. Viděl jsem pár recenzí, kde ses předváděl a zjišťuji, že to není jen můj názor.

13.01.2009 | 18:49:41 |  Reagovat

Radek

Díky. Použiji tvé bezbřehé znalosti a na jejich základě zažaluji ministerstvo vnitra o vrácení mých pokut. Ti nedošlo vole, že máš jiný tachometr než já? Tak si pracuj se svou úchylkou a nemontuj se do mé. Oba máme naprosto rozdílné tachometry. Ale možná ten spor vyhraju, když jim řeknu, že Radek povídal...

13.01.2009 | 18:46:40 | Standa Reagovat

Redaktoři idnes a i obsluha radaru jsou úplně slepí, protože naměřili jiné odchylky, než se ti hodí do krámu. Na dálnici mi též několikrát naměřili a kupodivu i zastavili (divné - fotka, či pozvánka k přestupkové komisi mi nepřišla) a rozdíl byl tacho 205 - 210km/h (sledoval jsem provoz, nikoli budík) a na radaru 192km/h. Mimochodem 1 bod a 1.000kč. :-)) Pochopitelně uhrazeno na místě a bez keců.

13.01.2009 | 18:35:41 | Radek Reagovat

Radkovi

Oči na tchm přilepené mám, abych nepřekročil rychlost o 30 km - to už by byl průser, takže ji udržuji "jen" na 160. Ano udržuji, protože v této rychlosti má motor chuť neustále zrychlovat - má nejlepší otáčky. Takže jedu stylem lehký plyn-bez plynu-lehký plyn-bez plynu atd... A když mi přišly opakované výzvy k podání vysvětlení přestupku, vždy tam bylo okolo 155 km/h. Nezají mě tvoje encyklopedické teoretické znalosti, mám vlastní zkušenosti. A nesnaž se mít pořád pravdu a poslední slovo.

13.01.2009 | 18:19:10 | Standa Reagovat

Bóžínku ......už jsem to přišla, Pažout 107...udělá 300 km/h...s GPS 270..a hotovo. A můžete mi to vyvracet jak chcete.

13.01.2009 | 18:05:45 | Anyt Reagovat

Proč se hádat . Dejte zas jiné téma.

13.01.2009 | 12:07:14 | Itall Reagovat

Standa nám nějak začíná ztrácet nervy. On by změřen zrovna v okamžiku, kdy měl oči přilepený na budíku, tak ví naprosto přesně, kolik jel. Pročti si odkaz a vypočítej si odchylku. http://auto.idnes.cz/tachometr-ukazuje-130-ale-auto-jede-116-nebo-135-km-h-fq1-/pneu.asp?c=A060814_163115_automoto_fdv

12.01.2009 | 19:26:46 | Radek Reagovat

Může být

Furt "může být, může být" co porád je to za kecy. Víš to? Nevíš. Myslíš. Není to 20. Je to 5 km/h a vím to. Byl jsem změřěn na dálnici. A ne jednou.

12.01.2009 | 19:12:05 | Standa Reagovat

Odchylka o 20 km/h při 180 km/h také může být. Je to kolem 10%, a to není zas tak vyjímečné. Také i při dnešní dokonalosti každý tachometr ukazuje trochu jinak, nemá smysl to tu řešit.

12.01.2009 | 11:22:41 | Itall Reagovat

pro Radka

Víš, ono to není tak jednoduché s tou odchylkou tchm. Tu nemůžeš počítat prostým násobením. K odchylce dochází v určitým rozsahu více a v jiném méně - není to aritmeticky. Zpravidla je ve vyšší rychlosti odchylka menší než v nižší. Vím to z vlastní zkušenosti (a GPS mám). Třeba při 50ti jedu skutečně 46, ale při 70 ti už jedu skutečných 68. Odchylka 20 km při 180 je blbost, tomu snad sám nemůžeš věřit. Víš, kdyby to bylo tak jednoduché, tak by stačilo výrobci všechna čísla na tchm posunout o 10% doleva. Jenže tak jednoduché to není. Odchylka je velmi proměnlivá a z toho důvodu (i z důvodu bezpečnosti) je kompromisně největší při nižší rychlosti. A jinak jak to tady čtu, nemysli si, že jsi nejchytřejší. Dost mě zaráží tvé chování. To že někdo není na elektronické hračičky ještě neznamená, že je dinosaurus. Možná má mnohem víc zkušeností než ty.

12.01.2009 | 07:11:13 | Pupkatej Reagovat

Ano, škoda času se ti věnovat. Se zamrzlým v čase je to mimo.

11.01.2009 | 22:11:20 | Radek Reagovat

Nejsou náhodou vstřikovače Bosch? Michelin? Nemám zkušenost. Osobně sedlám Fulda Tramp 4x4.

11.01.2009 | 22:08:49 | Radek Reagovat

Končím diskusi

s nezasvěceným. Škoda času se ti věnovat. Přesvědčil jsi mě totiž, že o tom autu nevíš vůbec nic (jinak by jsi nemohl psát tolik nepravd a nesmyslů) a v tom případě není o čem dál diskutovat. Nemá cenu ti cokoliv vysvětlovat.

11.01.2009 | 22:08:23 | Standa Reagovat

Radek

Promiň, ale ty jsi fakt vůl. Elektrika v trojlístku je Bosch. To asi francouzské nebude. Jo, máš pravdu: Má to francouzské (podotýkám francouzské) Micheliny. To bude asi fakt průser. Podle tebe to musí být nejhorší gumy, jsou přece francouzské. Skla jsou česká, a ať myslím jak chci, na nic jiného francouzského si nevzpomínám.

11.01.2009 | 22:02:39 | Standa Reagovat

Kájínek

Vypadlo mě tam "n", pravda, ovšem Čechy se též píší s velkým Č. Takže nepoužívej slova, která neumíš napsat). Ty s sebou vozíš výrobní linku a roboty? Těžko. Pokud celý vůz je Japonec, proč by ho darovala? Každý má na tom voze něco svého.

11.01.2009 | 22:02:32 | Radek Reagovat

Předvádění ve velkém voze? Kdepak, je to o masivním podvozku, pohonu 4x4, užitné hodnotě a subjektivně i designu.

11.01.2009 | 21:59:32 | Radek Reagovat

To Radek

Říká se provenience, nikoli proveniece (nepoužívej slova, která neumíš napsat) a 107 se vyrábí v čechách a technika vozu je japonská (vč. výrobních linek a robotů). Není to tedy francouzské auto, stejně jako fabia není německá, i když patří do VW.

11.01.2009 | 21:58:57 | Kája Reagovat

Trojlístek čistokrevní Japonci? Japonský je motor. Elektrika bude francouzský šperk. Někdo si tu něco měl píchnout, že pane hysteriku. :-))) Sprinter dobrý vůz, to jezdí s tebou, jako doprovodný vozidlo, kdyby se ti vysypala elektrika? Výhodný je, že stačí otevřít zadní vrata, sklopit zrcátka na Citrónu, a zatlačit.

11.01.2009 | 21:57:35 | Radek Reagovat

Radkovi

Ano, pane debile, mám garáž, mám dům, mám několik aut, a beru je jako spotřební materiál. Nemám GPS, nepotřebuji GPS, nepotřebuji se předvádět v drahém nebo velkém voze, a moji rodiče nebyli sourozenci. To možná ti tvoji. A pro tvou informovanost: P 107, C1 i Aygo jsou naprosto čistokrevní japonci, používají jen rozdílná loga. Takže své kecy o francouzských autech si nech. Taky mám Mercedes Benz Sprinter ale nějak jsem necítil potřebu se tím tady chlubit. Až ti přestane působit to, co sis zřejmě na záchodě píchnul, tak se třeba vrátíš do reality: Toto je recenze P 107 a ne seminář o GPS.

11.01.2009 | 21:50:20 | Standa Reagovat

Mimochodem, GPS je zabudovaná v palubovce, ale fakt je, že v C1 to není možné - musel by se obětovat kastlík u spolujezdce. Je tam vůbec?

11.01.2009 | 21:40:35 | Radek Reagovat

Stando, Stando, jsi větší zoufalec, než jsem si myslel. Pokud vím, tak herky jsou především vozy francouzské proveniece, tudíž to, co máš v garáži, jestli máš garáž. Jezdím momentálně L200 (rv. 2008), BMW (rv. 2003) jsem prodal, čili ten tvůj chudák naložím na korbu. Asi Japonci udělali chybu - na tacho 60km/h na obecních 53km/h. Zvládneš to vypočítat? Mimochodem, po úraze hlavy nejsem, o tom druhým je zbytečný se bavit, ale ty jsi zůstal nějak viset v 70. letech nebo rodiče byli sourozenci?

11.01.2009 | 21:38:37 | Radek Reagovat

To Radek

Ty z té GPS musíš mít velkou radost, viď? My už jsme pochopili, že jí máš, tak zalez.

11.01.2009 | 21:06:30 | Kája Reagovat

pro Radka

Sám jsi blb. Vím přesně o kolik tacho P 107 přeměřuje a trotl jako ty mi to nemusí říkat. Jen pro tvé info: O tolik to opravdu není. To možná u tvé herky, se kterou jezdíš ty. P.S.: Jen jsem čekal, kdy se ozveš. Chyběl jsi mi tady. Tvé osobní útoky jsi podědil po někom z rodičů, nebo jsi měl úraz hlavy s následnou změnou osobnosti?

11.01.2009 | 21:02:15 | Standa Reagovat

Čili rychlost 180km/h tacho je cca 160km/h reál srandisto.

11.01.2009 | 20:52:13 | Radek Reagovat

Pro sokola Standu

Pokud nevíš, že tachometr přeměřuje už z výroby (cejchování - 10% a - 4km/h), tak se vůbec neozývej. GPS měří rychlost přesně, pokud vůbec víš, že tuto funkci má, blbe.

11.01.2009 | 20:50:27 | Radek Reagovat

Chyba tacho u mého P107 podle těch různých obecních radarů (které jsou možná místy také všelijaké) je při 50km/h asi +7%. Ukazuje tak 53-54. Odo nevím, ale proti Fábii asi -2%. Na Fábii kilometry naskakují dost rychle, má chybu spíš do plusu, ale asi jen malou.

11.01.2009 | 20:07:12 | Itall Reagovat

Topení

Hm hm, tak to je divné. Ten můj topí sice krásně, úplná sauna, ale než začne topit, to je doba. Po městě začne topit až tak po 2-3 km, to už jsem většinou tam kde potřebuji a ani se neohřeji. Jeden čas jsem si myslel, jestli tam je vůbec termostat... Zkusím se zeptat v servisu.

11.01.2009 | 19:02:39 | Standa Reagovat

Topení

A ještě jsem chtěla napsat k tomu topení. Než jsem si koupila 107, tak jsem si byla zkoušet C1 a tam to bylo to samé. Za chvíli to bylo slušně vyhřáté, ještě jsem to komentovala jak to dobře topí a bylo mi sděleno, že je to malé auto, tak je to prostě hned vyhřáté. Ani mne nenapadlo, že by to nemuselo topit tak dobře jako to topí.

11.01.2009 | 15:31:01 | Anyt Reagovat

Je mi jasné, že ve skutečnosti , je v rychlosti rozdíl, to ví snad každý. Já ale opravdu mluvím o té tachometrové a o žádné jiné. Ne každý má GPS.....a navíc, já ji ani ve městě nepotřebuji. Jinak je to dobrá věc, ale již několikrát mne přesvědčila, že ne vždy vede správně. Někdy to já sama znám mnohem líp a kratší cestou než GPS.....a není toto náhodou diskuse o Peugotu 107?
A psala jsem o kopci, že to jelo nejvíc těch 90.....ne po rovině.

Pro Standu......Peugeot 107 nemůže do kopce jet na trojku 140 a ve třech lidech, snad jedině po rovině, ale to vyzkoušeno nemám. Na tu trojku do pěkného dlouhého krpálu, těch 140 by mi možná udělala moje milovaná Astra, ale nejspíš by jí už vyskakoval motor......:-)

11.01.2009 | 15:21:51 | Anyt Reagovat

Standa

Tak to i já nějak nehrotím rychlost: tacho a gps, ale je pravdou, že gps ukazuje míň. Pokud vím kde je radar, nebo jedu kolem místa kde se často měří, raději jedu podle tacho. Ps: mnoho km. bez nehod a poruch.

10.01.2009 | 18:39:06 |  Reagovat

pro anonym

Díky za vyčerpávající popis. Já nezatracuji navigaci jako takovou, ale nadzvedla mě Radkova poznámka o tom, že podle GPS nám to jede jinak. Takový exaktní resultáty tady přece nikdo neřešil. Jinak navigace je určitě super, zvlášť pro toho kdo jezdí hodně dálky a na místa, kde to nezná. Mě by se asi moc nevyplatila. Nechci se tady vychloubat, ale v Čechách už pro mě není moc míst, kde bych zabloudil. A když už se dostanu do míst, kde to neznám, je to pro mě docela adrenalinový sport. Jinak mám ve zvyku před cestou do neznáma si dělat předem itinerář, u toho se taky docela vyřádím :-)) To víš, stará škola... Ale uvítal bych GPS už třeba pro schopnost hlídat omezenou rychlost, nebo upozorňovat na radary. Omezená rychlost je můj nepřítel :-))

10.01.2009 | 09:34:03 | Standa Reagovat

Standa

Gps, je dobrá věc, ale pořád se člověk musí koukat na značky a sledovat provoz. Já ji mám a je to dobrý pomocník, nesmíš hned zavnevřít na moderní pomůcku. Pokud jedu tam kde to neznám, tak proč gps nevyužít? Sice řidičák vlastním jenom 21 let, jezdím dost často, ale to neznamená, že budu ze sebe dělat borce, já su ze staré školy já mám mapu!! Jízda s gps je bezpečnější, nemusím listovat v mapě, nemusím ju stále překládat a něco pořád hledat. V gps si navolím kam chci jet a o zbytek se nestarám, jedu a sleduji provoz. Pokud špatně odbočím, nebo je někde uzavírka, tak věř, že mě to vůbec nestresuje, gps si umí trasu přepočítat!! A jestli na trase 320 km si zajedu + - 20 kiláků, tak to je nic. Gps má ještě jednu vychytávku, můžeš si v obci navolit rychlost a pokud jí překročíš, tak tě to upozorní, že jedeš rychlejc. Závěrem ti jí mohu vřele doporučit a neboj se novinek!! Pro začátěčníka je dobrá navigace od TomTom. Pokud si hračička tak jdi do Mia, Garmina. Je tam víc funkcí. Samozřejmě navigací je více druhů, já jsem ti popsal výrobky se kterými jsem měl tu čest pracovat. Jelikož nejsem hračička tak mně bohatě dostačuje Tom Tom na jízdu v ČR. Pokud má někdo nějaké zkušenosti s navigací, tak ať se klidně podělí o své zkušenosti zde na fóru, vždyť o tom to je ne?

10.01.2009 | 06:51:40 |  Reagovat

IQ tykve

Taky vás prudí ti íkváči, co musí furt do něčeho rýpat? Prej GPS ! Ještě si přivaž vedle auta měřící kolečko ty blbe!

09.01.2009 | 20:59:29 | Tomas Reagovat

Pro Radka

A víte co je zvláštní? Že stejné rychlostní rozsahy uvádějí nejen ostatní majitelé těchto vozů, ale i odborné recenze a testy v motoristických časopisech. Ale pro klid vaší duše, ano. Jede mi to 20 na jedničku, 40 na dvojku, 60 na trojku a 110 na pětku. To ostatní jsou odchylky, které objeví GPS a my bláhoví si myslíme, jak nám to pěkně jezdí. Spokojen???

09.01.2009 | 20:55:38 | Standa Reagovat

Moudrý radek

Vy chytráku, já jezdím s auty 25 let, a nikdy jsem GPS nepotřeboval. Vy dnešní moderní generace si myslíte, že jste sežrali veškerou moudrost a bez PC, GPS a jiných hračiček jste mimo. Myslíte si, že výrobce tachometrů neví, jak se tachometr vyrábí? A nevíte, že také každý výrobce UVÁDÍ odchylku tachometru? A že dříve byla max 10%, dnes je okolo 5% (konkrétně u C1 a P 107 je odchylka 5km/h při 150 km/h. Připadá vam tak zásadní, jestli jedu tachometrových 170, nebo 164? Mě ne. A víte proč? Protože většina řidičů uvádí svou rychlost podle tachometru, takže o kolik si "přidávám" já, zhruba o tolik si přidávají i ostatní. Nemyslím ty géniuse, kteří svoji rychlost sledují pomoci GPS. Ale třeba tuto paní, která uvádí svoji rychlost také podle tachometru, víte? Takže oba používáme stejný cejchovaný přístroj. Jestli mě teda stíháte rozumět...Když ona řekne že jí to jelo tolik a tolik a mě to jede jinak, pořád je to pravda, je tam rozdíl skutečný, protože oba máme stejně cejchované tachometry. A ještě k tomu GPS: Nepotřebuji ho, svou skutečnou rychlost dobře znám. A porovnával jsem ji s majitelkou stejného vozu, ne s vámi. Zaprvé mě už několikrát změřili, za druhé jsem byl na měření skutečné rychlosti při akci dopravní policie ČR. Tak si užívej své GPS (jestli ho máš), MP3, blue tooth, Wifi a jiné ptákoviny, a já budu dál jezdit podle tachometru. Nakonec od toho tam je.

09.01.2009 | 20:51:31 | Standa Reagovat

GPS

Kupte si GPS a budete se divit, kolik vám to jede ve skutečnosti.

09.01.2009 | 19:19:16 | Radek Reagovat

Na trojku

na trojku to jede 140, takže 90 není žádná rychlost pro P 107. Dvojka by měla dělat 95-100. Jednička 50. Vždy to potom zarazí omezovač. Čtyřku jsem nezkoušel, pětka jela těsně po záběhu 165, později se rozhýbala na 170, ale víc čísel tam už není...

09.01.2009 | 18:55:06 | Standa Reagovat

Jasně,

jestli ti visí brzdy tak se nedivím, že to nejede jak má.

09.01.2009 | 18:51:02 | Standa Reagovat

Kopeček to ukrutný je, klidně napíši kde....od Jičína směr Nová Paka. Kdo to zná, ten ví o čem je řeč. Auto mělo najeto asi těch 800 km. Astra mi jede na trojku 120-125, tak kopeček není žádný problém a maximálka je asi 190, vyzkoušeno mám 195 a to nebylo na otáčkoměru ještě v červeném. Neříkám, že Astra létá, ale proti 107....?
A k tomu tankování, dávám to vždy plné...to znamená, že to víc už nejde.Prostě to narvu po okraj i když vím, že se to tak nemá dělat.

09.01.2009 | 17:43:30 | Anyt Reagovat

Tak to mě překvapuje, asi to bude kopeček dost ukrutný nebo bylo auto úplně nejeté? Po 1000 km pozoruji, že jede už lehčeji. Podle mé zkušenosti Oply nejsou zrovna závoďáky, ale jel jsem jen s menším a pak zase s větším (Agila 1,2 a Vectra 1,8). Takže Astra nevím - to bude asi alespoň 1,6 l, ne? Např. Agila má mít 80 k, ale odspoda byla líná moc. Felicie 50 kW je proti tomu svižné auto. Vectra zase dlouhé převody, takže se to na pětku sotva vezlo, ale jízdní vlastnosti měla zatím nejlepší z toho, co jsem vyzkoušel. Tak že by Astra zrovna nějak létala, no, možné je všechno.

09.01.2009 | 16:09:11 | Itall Reagovat

A k té 90sátce do kopce....proboha.....nejela jsem na 5, to by snad to auto ani nezvládlo, jela jsem na 3 a těch 90 byla v tu chvíli maximálka, víc to nejelo. Ale to jsem napsala jenom na okraj, nečekám od toho auta závratnou rychlost. Ani nevěřím, že to auto jede 170....a kde? Snad možná z kopce a pořádně rozjeté. Já jsem to zkusila a udělalo to 160...víc ani ň. A navíc si uvědomuji, že to není bezpečné auto, kdyby se něco stalo v téhle rychlosti, nemám žádnou šanci...na nic. Je to opravdu jenom městské auto.

09.01.2009 | 15:39:56 |  Reagovat

Anonym: Už toho nech a buď v pohodě, tady je diskuse o Peugeotu 107, opakuji 107, 107, 107.

09.01.2009 | 15:32:53 | Itall Reagovat

Kdyby visely brzdy u nového auta, to by bylo poněkud blbé. Anyt už má závadu, to fakt naštve .

09.01.2009 | 15:29:42 | Itall Reagovat

V P 206 I 205 BYL MOTOR 1,9DIESEL

09.01.2009 | 15:23:39 |  Reagovat

Pro Anyt

No vidíš, ani bych se nedivil, kdyby Vám fakt zůstávaly viset brzdy... To bych se pýchou nadýmal, jak jsem na to přišel.

09.01.2009 | 15:04:17 | Standa Reagovat

Totéž

Jestli měříš při pípnutí nebo bez něj je totéž. Pípnout může také pokaždé jinak - podle toho, jak se to v nádrži převaluje a hýbe se hladinka, jinak do kopce, jinak se přelije z kopce, do zatáček, a jiné náklony a pohyb vozu. To je fuk. Tankovat můžeš i do půlky nádrže. Pořád je rozhodující JAK JI NAPLNÍŠ a km. Nic víc. Plnit musíš vždy stejným způsobem. Někdo to dělá po první vypnutí pistole, někdo po třetí, někdo plní úplně, až vidí v hrdle hladinu. Jen když to budeš plnit pokaždé jinak, vznikají odchylky. Navíc do rezervy se jezdit nedoporučuje, může to způsobit problémy. Asi ne u nového auta, tam ještě nejsou kaly a nečistoty, ale po nějakém roce už to je na pováženou...

09.01.2009 | 15:02:04 | Standa Reagovat

A už je tu první porucha....po vypnutí motoru a všech světel, nepřestanou svítit brzdy. Podle tel. hovoru se servisem nejspíš zůstává viset spínač brzdových světel. Tak uvidím co to skutečně bude. Tak už to začalo......jako u Astry, tam to taky bylo ze začátku velmi zajímavé, když mi úplně nové auto v nejrychlejším pruhu na dálnici cuklo a přestalo jet. Už se ,,těším,, co mi ,,Pažoutek,, ještě předvede.

09.01.2009 | 15:00:30 | Anyt Reagovat


Od naplnění do naplnění nádrže to může být relativně dobře, ale k odchylce určitě dojít může - já měřím radši na pípnutí rezervy - od pípnutí do pípnutí, to se mi zdá přesnější. Měřit každou jednotlivou nádrž je vůbec ošidné, ale když jsem vyjel teprv 2, tak jak jinak. Ty už máš, Anyt, přes 2000 km, tak zkus spočítat celkovou spotřebu za ty 2000 km. Při tvé spotřebě už musíš mít vyjeté nejméně 3 nádrže. Jak píšeš, jezdíš město a dálnici, tam je spotřeba nejvyšší. Také styl je znát, jet s tím na dálnici do kopce 90 na pětku a dupat na plyn - jen spotřeba nehorázně roste. Zde jsou tak dlouhé převody, že čtyřka je akorát, ani ta moc netočí při 90 km/h. Jak píše Standa- brzdy - též se mi zdálo, že auto má malý doběh a z kopce na neutrál moc nejede. Tak jsem sáhnul na brzdy a jsou zcela studené, neváznou. Auto je prostě lehké.Topení mě také zaujalo, můj P107 nijak zvlášť dobře netopí. I když s Fábií 1,0 jezdím za 5,7 l a topí dobře . Nějaký offroadista, který jezdí za 15 l by se nad naší diskusí asi dost pobavil .

09.01.2009 | 14:53:57 | Itall Reagovat

Mája - Spíš či sníš?

Tys měl pežot 107 s dieselovou 1,9kou? Se probuď o čem tady blábolíš? 107 nemá 1,9 ale 1,4 a chodí jako hodinky v zimě v létě. Nachytán při lži? Kecal, který rýpe a neví o čem je řeč?

09.01.2009 | 14:45:04 | Kája Reagovat

Kája

nn peugeot 107 bych ale mezi starší auta teda nepočítal..

09.01.2009 | 14:38:35 | Mája Reagovat

Pro anonym

To není PROBLÉM U PEŽOTŮ, ale u všech starších dieselových mototrů.

09.01.2009 | 14:29:30 | Kája Reagovat

U TOHOTO AUTA S MOTOREM 1,9DIESEL JSEM JEZDIL BEZNE ZA 5,5 LITRU A V ZIMĚ MAX. ZA 7 LITRU OVSEM SAMOZREJME JAKO U JINYCH PEUGEOTU TU BYL VECNY PROBLEM SE STARTOVANIM V MRAZECH.

09.01.2009 | 14:23:19 |  Reagovat

Litry zjišťuji podle toho kolik natočím u pumpy, beru vždy plnou a hned vždy zapisuji počet km a vynuluji stav na počítadle. Tak to již dělám léta a u každého auta které mám. Např. Astra si klidně vezme po městě10 litrů, tedy v zimě jinak jezdí za 9.

09.01.2009 | 14:17:30 | Anyt Reagovat

...

...každopádně ta spotřeba není normální a protože neodpovídá údajům výrobce (a to dost silně), stálo by za to zkusit reklamaci. Nemáte co ztratit.

09.01.2009 | 14:15:26 | Standa Reagovat

Spotřeba

Já vás nenapadám že neumíte měřit spotřebu (litry : kilometry x 100) sám ji takhle měřím už 25 let. Vzhledem k tomu, že tankuji vždy stejně - po 3. vypnutí pistole, je chyba (odchylka) celkem nepatrná, na to množství km. Problém může být technického rázu, nebo špatný styl jízdy. Tenhle motor nechce podtáčet v nízkých otáčkách a nutit ho tak táhnout (i když mu to naoko nevadí a jede - je pružný), spotřebu to může zvedat. Počítač si porovnává údaje o zatížení (průtok vzduchu, poloha pedálu plynu, otáčky motoru a mnoho dalších) a sám vypočítá střik benzínu do válce (množství jednotlivého vstřiku a jeho délku). Je lepší motor trochu točit aby šel lehce na málo plynu. S technickým problémem by to bylo horší. Buď napojit na čtečku chyb, nebo změřit emise (ty ale asi moc neřeknou), nebo prohlédnout zda neváznou brzdy. V záruce samozřejmě. Už to jak píšete, že Vám auto rychle topí je divné. Ne že by netopilo, ale aspoň tomu mému to trvá dost dlouho, než se zahřeje. Jestli vám spaluje víc benzínu, tak třeba proto i rychleji topí. Ale to je jen můj naprosto neodborný názor.

09.01.2009 | 14:12:57 | Standa Reagovat

Natolik jsem tě, Anyt, nepodcenil, to je jasné, že se dělí litry stovkami kilometrů. Zajímalo mě ale, jak zjistíš ty litry, tam může dojít snadno k chybě. Ale to je jedno, nepatlejme se v tom. Jsem vždycky pro uvádění co nejpřesnějších údajů, aby se zbytečně nikomu a ničemu neškodilo.

09.01.2009 | 13:55:16 | Itall Reagovat

Chlapče, nemám první auto, tak vím jak se spotřeba měří, takže nemusíš pochybovat...... jinak litry děleno km....to jenom pro tvou informaci. Současná spotřeba je 6,2 a mám najeto něco kolem 2 tis.km.

08.01.2009 | 19:08:27 | Anyt Reagovat

Podivné

Ta spotřeba je vážně podivná. Mám C1 a najeto (zatím) 30 000 km, ale ani v dobách záběhu, ani potom když jsem s ní jezdil jako dobytek (zrychlování až na omezovač, jízdy na plný plyn, jízdy po dálnici 150-170km/h), nikdy nebyla spotřeba vyšší než 6,2 ale to už byl extrém, jen jednou. Jinak při ostrém stylu, nebo celé týdny ježdění jen po městě max. 5,8. Dokážu s ní jezdit běžně za 4,8 - 5 litrů.

07.01.2009 | 11:58:27 | StandaMany Reagovat

Tato spotřeba je dost nepravděpodobně vysoká, proto jsem chtěl vědět, jak byla měřena. Vysvětleno nebylo, takže se spíše jedná o chybu měření .

02.01.2009 | 14:08:02 | Itall Reagovat

Změřila chlapče a ne jednou, zatím to o něco kleslo, ale minimálně. Jo a jak tu někdo píše jaké to má brzdy ,,jedovky,,....tak to ani omylem, asi neměl zkušenosti od odjinud!

02.01.2009 | 13:02:28 | Anyt Reagovat

RE:

při nájezdu 800 km a ne jednou? Bože!

16.04.2013 | 17:44:03 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE:

Říkám, že kecá. celá recenze je fake a čím víc píše, tím víc blábolí a odporuje si.

16.04.2013 | 20:11:20 |   | 89.102.162.* Reagovat

A jak jsi tu spotřebu měřila, děvče?

01.01.2009 | 18:26:52 | Itall Reagovat