Recenze Peugeot 307 HDI 2.0
“Pěkné auto s chybkama.”

Autor recenze: J85k2 (26 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2002 Typ motoru:2.0 diesel Stav km při koupi:93 000 km Stav km nyní:98 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Palivo: Diesel Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 29. 2. 2008

Hodnocení inzerátu: 8 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 4.6

Spolehlivost

3
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

3
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Peugeot 406 2x

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Poruchy auto má tyto: pípá indikace stavu chladící kapaliny - diagnostika peugeot Autospol a.s. nic neohalila. Proto provedli vymazání závady v počítače automobilu Do týdne jsem byl u nich znova, byla provedena výměna čidla - též bez efektu.

Po cca 4 návštevách ,kde měnili všemožné díly jsem auto odvezl do jiného servisu a zde mi sdělili ,nutné přetěsnit hlavu - oprava 12-15 tisíc.

Dalším problémem je vada FAP filtru resp. asi počítače (opět diagnostika Autospol a.s.) jedná se o to ,že při jízdě po dálnici rychlostí více než 120km/h se sníží počítačem otáčky na 2500. Oprava cca 8 tisíc.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Automobil je zakoupen v plné výbavě ,kromě tempomatu.
Dříve jsem měl 2x Peugeot 406. První jako benzín a druhý dvou litr slabší diesel 2.0HDI verzi 66Kw.

Toto auticko jezdi opravdu hezky.Z počátku jsem měl problémy dodržovat rychlost 50Km/h protože rychlostní stupeň 3 měl otáčky cca 2500-3000 u čtvtého zase klesly k 2000 a to už auto do mírného kopce netáhlo.

Taky mi nevyhovuje trvdší naladějí podvozku i sedaček v kuži.Výhled z vozu je též trochu jiný,než u 406. Především sklon předního skla je nepříjemný na semaforech a při sluníčku na horizontu - stínítkem toho moc nezachráníte. Také mi mírně překází A sloupek na mé levé straně - občas zde vzniká nepříjemný mrtvý úhel.

Auto jsem kupoval s ohledem na jeho velikost tedy prostornost je stejné jako 406 jen bez kufru :) cca 4m se nacpou relativně všude a s parkovacím asistentem to jde i rychleji. Do kufru jsem zatím složil vše co jsem potřeboval - 3lidi na týden s výbavou na hory, Plazmová TV 42" (nutno sklopit sedačky) ,ale většinou jedím v max .dvou a místa je zde dost a dost.

Nemile mne překvapila spotřeba:
po městě kolem 8l
dálnice 7l (asi vinou je ten FAP filtr)
okrsky taky 7l

- údaje podle palubního počítače.

Nejsem závodník a snažím se jezdil plynuje a pohodlně - přesto hodnoty od výrobce si můžu nechat jen zdát.

zhodnocení: designove povedené auto, prostorné auto s chybkama (výhled,trvdší podvozek oproti 406) znava bych si ho ,ale nekoupil.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 8


Komentáře uživatelů k recenzi Peugeot 307

Vložit komentář
 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Peugeot 307