Recenze Peugeot 307 SW 1.6 HDi
“Perfektní koupě - až bude 308SW po faceliftu, kupuji opět. ”

Autor recenze: Luboš (42 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:1560 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:100 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 5 l/100 km Vloženo: 13. 2. 2008

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Octavia I

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ani po upozornění na svolávačku (kvůli upgradu SW) při dvou pravidelných prohlídkách jsem nereagoval - takže byl ten upgrade proveden teprve až mě odvezla odtahovka (vše i s taxíkem za odvoz zbytku rodiny domů na náklady importéra poté, co auto přestalo úplně reagovat (asi jako když se zcela vybije baterka nebo zamrznou "Windows").

Jinak jen prasklé žárovky.

Za "dohrkávání" odněkud zezadu se nakonec ukázala být vinna dvoudílná dětská autosedačka, takže Peugeot v tom bylo zcela nevinně...


Hodnocení a zkušenosti s autem

Pokračuji v recenzi z března 2006:
Teprve s odrůstajícími dvojčaty a malým klukem v sedačkách na zadních sedadlech a poté, co jsme dokoupili i 6. sedadlo do kufru, začínám práci francouzských inženýrů naplno doceňovat já i manželka.

Pohodlí, prostor, nebe nad hlavou... a hlavně fantastický motor. Při normální jízdě jen tiše přede, po rovině si nechá líbit průjezdy obcemi na pětku, ale když je třeba, tak s autem hezky zacvičí už od cca 1600 až do 4000 otáček.

Při klidné jízdě mimo město a dálnice spotřeba zcela běžně pod 4 l/100 km, na dálnicích při jízdě do 135 km/h spotřeba pod 6 l/100 km, dlouhodobý průměr něco kolem 5 l/100 km.

Nedivím se ale těm, co mají s tímhle motorem spotřebu o dost vyšší, neboť ten motor vysloveně svádí k vytáčení až někam ke 4000 rpm - a to pak může spotřeba šplhat až přes 7 l/100 km. Je to holt něco úplně jiného, než "traktor" 1.9 TDi v naší staré Oktávce I, s nímž ani manželka nedokázala jezdit za více než 6l/100, avšak u něhož ani nemělo moc mysl jej nějak honit do otáček, neboť už někde kolem 3000 rpm začal "vadnout".

Jedinou méně příjemnou věcí je tak snad jen lehce odskakující zadní náprava při (polo)prázdném autě - což je zřejmě daň za sedmimístnou homologaci a s ní spojené vysoké užitečné zatížení. Chtělo by to holt adaptabnilní elektrohydraulické pérování nebo alespoň nastavitelnou charakteristiku zadních tlumičů - ale to už by se to auto asi dalo jen těžko koupi nové za onen půlmilion, co jsem za něj před dvěmi lety dal...

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Peugeot 307

Vložit komentář