Recenze Škoda 120 L
“Pro študáka co nema moc peněz je to dobré a levné auto s levnéma ND.”

Autor recenze: poker86 (21 let),
Kraj Vysočina
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1987 Typ motoru:1200 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 8.5 l/100 km Vloženo: 1. 5. 2007

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.0

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

2
 

Komfort

2
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Totalně rozhozenej karburátor, žralo to kolem 11-12l/100km a nešel seřídít volnoběh,ten sem od zadamo sehnal za to ze sem mu preinstaloval pocitac, dále těměč nefunkčnín brzdy a skřivenej brzovy kotouc.(dal jsme nove brzdové kosticky a nekde jsem u cesty nasel vyhozenou starou 120citku atak jsem si z toho vymontoval hafo ND a i novy brzdovy kotouc, takze ted brzdi rekl bych celkem dobre) silna koroze jednoho prahu a predni kapoty pod chladicem(spravilo to hodne eprosinu a kitu a prace z pilováním),netesnost nádrže, tedy spíš hadice co spojuje dvě nadrže pod autem(hadici jsme koupil novou a bylo po problemu). blikala a svitila polovina tak z toho co ma svítit(to jsem taky nejak amatersky zapojil systemem pokus-omil), jinak auto vypadalo odst zuboženě, spoustu lehké koroze a odřený lak, to ale zpravilo trochu kitu a sprej za 70kč. dále sedačky byli strasně otrhane a tak jsme musel koupit za 400kč nové potahy,jinak kvuly STK kterou jse dělal asi pred tydnem jsem musel koupit jeden čep na řízení. a sehnat někde zadara po známich trochu lepsi pneu,


Hodnocení a zkušenosti s autem

Moji skodu 120L z roku 1987 jsem koupil za 3000kč, důvod proč jsme si koupil toto auto byl za prve finanční, byl jsme cerstve po škole, a moc peněz sem neměl, a take kvuly tomu ze ND jsou relativne levně a dají se sehnat na každém vrakovišti, tak jsem se ani nezalekl totho ze kupuju totalní vrak. Auto mělo výše uvedené závady ale všechny se mi podařílo levně (všecho všudy me vyšly opravy na na 1200 kč co škodovku mam) a vše jsem bez problému vyrešil.

Ted jsem s autem spokojeny, sice je pravda ze mu chybý vykon a na dálnici to neni to praví ořechový ale na nějaký popojíždění po meste nebo v okruhu bydliště, max rychlosti tak 90km/h to stací, jinak celou zimu jsem absolvoval bez funkčního sytiče a vždicky jsem ji nastartoval, a to je co rict.A v zimě je pohon zadních kol a motor vzadu bezkonkurenční, vyjel sem s ni snad všechno. A po všech opravách nemůžu říct že bych měl problém s korozí, vždycky když se něco objeví tak to zamáznu kitem a přestríknu sprejem, s autem jsem najel asi 5000km a zatím bez nehody a jsem spokojenej.auto mam k tomuto datu asi rok. A myslím si že když s autem jezdíte rozumnou rychlosti a zbytecne ho neničite tak motor i kastle vydrzí dlouho, chte to jen dobrou udrzbu.

Jinak my skodovka zere celekm dost olej, ale to mi nevadi pac kamos dela v autoservisu a tak tam meni autum olej a dicky mi kdyz potrebuju trochu oleje, tak mi da, sice je uz jednou pouzity ale je zadarmo, a kamos mi dava dobrej olej, ted jezdim na plnou syntetiku s olejem 5W40, a olej co tam liju sice je uz pouzitej ale vzhledem k tmu ze v mi skodovce se za chily spali takto ani nevadi a lepsi tam lit sice uz pouzity ale kvalitni oplnou syntetiku nez nejakej sit za 50kč/litr.

Myslím si že pro studáka nebo clověka co nemá moc peněz, to auto je dostatecný, ale ja jen co si nasetrím nejaký penizky na neco lepisho, pak se s ni asi rozloucím, pac chci mit auto co me trochu bude reprezentovat a taky bude vic bezpečné,ale na mojí škodovku nikdy nezapomenu, bylo to moje první auto a zazil sem s ni hodně. A kdyz nekdo bude chtit koupit starou skodovku tak mu to asi vymlouvat nebudu.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda 120

Vložit komentář

Tak tak.Co se tyce oleje tak syntetika neni pro tenhle vuz to pravy orechove.Jinak celkova cena 4200 kč je dobra i kdyz auto je uz dost zastaraly.

13.03.2009 | 13:32:18 | jamieson Reagovat

Olej

Chlape nediv se že ti lemtá olej když tam leješ syntetiku, ta je moc řídká a dostane se ti přes kroužky do spalovacího prostoru, nalej tam minerál a máš klid, teda pokud není motor nějak extrémě v řiti, já tam mám M7ADSIII Turbo a po 170 000km si motor jen tak přede...

29.06.2007 | 23:56:40 |  Reagovat

To se nedá číst.

To by mě zajímalo, jakou školu si to študoval, ty študáku. V tý recenzi snad neni jediná věta bez nějaký příšerný gramatický chyby. A ty překlepy ani nepočítám.
Prostě hrozný, to se nedá číst.

10.06.2007 | 15:50:54 | bouřlivák Reagovat

Ale notak přátelé...

...jáměl takovouhle situaci nedávno taky, chodil jsem do školy a na pořádné auto jsem neměl.Vězte, že škodovka je schopná snad jezdit i na olej z "friťáku" když to hodně přestřelim.. Jinak doporučuju pro obdobné stroje olej třeba z Lidlu-u nás , mají za 249.- 5 litrů a bohatě to stačí, když už..Škodárna sežere všechno, v tom je celej fígl:)

20.05.2007 | 16:40:19 | Jirka Reagovat

neblbni

sto sintetikou bych si dával bacha, rozdíl meziní a minerálem ve vlastnostech je ten, že maže při vyší teplotě, ale má nevýhodu, že odlepuje usazeniny a těch bude v tým tvým střepu požehnaně,takže jestli ten motor nechceš zrušit tak tam li kvalitní minerál...jináč auto za 3000???seš blázen

08.05.2007 | 18:23:08 | Čenda Reagovat

Je to nutné???

Mít za takovou cenu auto? Tak do toho bych teda nešel!

04.05.2007 | 13:57:51 | Dave Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Škoda 120