Recenze Škoda Fabia 1.2 HTP 47 kW
“Když víte, co chcete, budete spokojeni.”

Autor recenze: Jirka (26 let),
Plzeňský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1.2 HTP 12V 47 kW Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:zapůjčený Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 17. 12. 2006

Hodnocení inzerátu: 264 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.4

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Po dobu užívání ne.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Tuto recenzi berte z části i jako reakci na předchozí příspěvky:

tak si čtu vaše recenze názory a je to vážně zajímavý,rozhodnul jsem se tedy taky něco přidat. S fabií 1.2 htp (12 V - 47 kW), mezi lidmi nazývanou vysavač, jsem už taky cca 2-3 tisíce km najezdil, a sice na služebních cestách. Já vím, není to moc a ani se to moc nehodí do recenzi, ale mohlo by to někoho z vás zajímat.
Vypozoroval jsem z toho docela dost o spotřebě, na což pár stovek km stačí. Jednalo se vždy o trasu Zdice-Stuttgart a za několik dnů zase zpátky, takže z 90 % dálniční záležitost. Trasa má zhruba 450 km a většinou jsem to jel na jeden zátah, maximálně s jednou krátkou pauzou. Když pominu hodně bolavý zadek na konci jízdy (záda ale vždy v pohodě, naopak oceňuju pevnou konstrukci sedadel) a trošku nezvyklý vysavačovitý zvuk tříválce, tak musím říct, že pohoda. Nijak jsem to nikdy nešetřil a odhaduju průměrku na německých dálnicích tak 140-160 kmh (podle tahometru-počítač nebyl), ten ale trochu kecá, to víme všichni.

Když pominu fakt, že motor je ochotný točit s klídkem až do "červených otáček" (myslím, že tachometr ukazoval cca 185 kmh), přičemž auto pořád drží na silnici jak přibitý a je pozoruhodně živý, tak bych taky rád zmínil průměrnou spotřebu, která byla tak 7,5-8 l na 100 km. Je to z mých orientačních výpočtů, které jsem dělal při každém natankování. Jel jsem tutéž trasu i s octavií 1, 1.9 TDi 66 kW, podobným stylem, a průměrná spotřeba podle počítače byla 4,4 l. Jen pro srovnání :-) Jízdní vlastnosti mi kupodivu přišly lepší u fabie 1.2 HTP (navíc u octavie jsem při rychlostech nad 150 kmh měl vysloveně strach, že mi exne motor, jak vyváděl, a v autě bylo oproti fabii dost hlučno). Podobnou trasu jsem jel i s novou octavií 1,9 TDI PD 77 kW, opět cca 4,5 l spotřeba.

Jasně, 8 litrů je dost, ale co čekáte od tříválcového chuděry, který ve fabii stojí o 120 tisíc mín než naprosto nehorázně předražený TDI 1.9 PD? Spočítali jste si někdy, po kolika letech by se vám vůbec takovej TDI ve fabii oproti HTP vrátil (no pravda, fabii to 1.9 TDI moc nepasuje, kdo by to tam dával)? Navíc když se to TDI PD rozsype, je to prý docela ranec na opravu... Já najezdím cca 25000 km ročně a vyšlo mi, že by se ten cenový rozdíl srovnal až někdy v šestém-sedmém roce od koupě (plus mínus...). Proto jdou tyhle motory tak na odbyt, protože normální člověk jezdí po dálnici rychlostí do 130 kmh (má rád svúj řidičák) a pak si to vezme max 6,5 litrů, a je to. Mám to ozkoušené: nedávno jsem řídil kamarádovu fabii - krátkou - při cestě z Lüdenscheidu do Kölnu (úsek cca 110 km, jenom dálnice) a průměrná spotřeba byla 6,4 litrů (!), přičemž po dálnici jsem jel okolo 120 kmh a byl v tom průjezd dvěma městy. A pozor, teď to nejlepší, jelo se v pěti lidech a samí chlapi, každý cca 80 kg, spíš víc (pravda,vzadu moc pohodlí neměli). Navíc opět vyzdvihávám jízdní vlastnosti plus skutěčnost, že i do mírnýho stoupání auto nechcípalo, ale mělo dokonce tendenci zrychlovat (!). Fígl je v tom, moc nepřišlapávat plyn, jinak to vážne vezme těch 11 litrů a sežere vás to, ale když šlapete podle citu a sledujete, jak auto reaguje, jde to fakt za 6,4 litrů v plném vytížení (mám 4 svědky :-).

Je mi docela smutno z borců, kteří si koupí tříválcovýho chudáka s 1200 ccm, naloží ho a pak ho s plynem na podlaze dřou po dálnici skoronadoraz (reaguju na některé předchozí recenze). Pak není divu, že tihle přidávají fábiím na průměrné poruchovsti, když to dřou za hranice možností, zvláště po českých silnících a dálnicích (narážka na kvalitu silnic). Takovým patří dvoulitrový turbo plus hodně nasbíraných bodů.

Dále: nechci fabii nijak přechvalovat (jsou vážně lepší auta za podobnou cenu), ale kdyby to byly takový šunty, vážně by se tolik let vyráběly bez faceliftu a vážně by se o sto šest prodávaly i náročným a nafrněným Němcům ve stejných kubaturách? No jak myslíte. Já považuju dílenské zpracování za hodně slušný (brácha má 1.4 16V 74 kW se sportovní úpravou, občas mu pomáhám s údržbou, takže jsem dost o provedení vypozoroval - mimoto už ji má dva roky, je 2.majitel, na displeji cca 80 tisíc km a z poruch zažil jen prasklou hadičku z nádržky do ostřikovačů a špatný kontakt lampičky v kabině -obojí jde spravit doma v garáži) a jak už jsem dvakrát řekl, jízdní vlastnosti v týhle třídě taky OK.

Mimochodem ještě k těm motorům 1,4 16V 55kW: prý vážně docela chudáci, ta 1.2 HTP je docela slušně nakope. Jo a je pravda, že pokud sháníte jako já combi za slušnou cenu, moc možností než fabii dneska nemáte, to fakt nee.
Na jaře chci kupovat něco ve stylu kombi do 350.000 Kč a můžu říct (klidně se tomu smějte), že fabie s motorem 1.2 HTP je nejvážnější adept (mezi slepými jednooký králem?). Navíc to do této ceny zmáknu i s kupou výbavy, která, bohužel, u konkurence většinou bývá ve standardní výbavě (dálkový centrál, el. okna,...). Velké fuj si Škoda zaslouží hlavně za nehorázně předražená autorádia, ale to už jenom opakuji ostatní recenzenty.

Budu rád, když na moji "esej" někdo zareaguje. Díky.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 264


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Fabia

Vložit komentář

Htp

Nejlepší auto jaké už nikdy nebude. Ano, byly problémy, ale kolem a kolem jde o vynikající vůz. Kedysi jsem měl E39 530D a to bylo hovno proti tomuhle. Parkovat ve městě - rozhodně Fabia. Pak jsem měl užranej offroad - Toyota 4Runner V8. Neskutečná srágora. Obrovská spotřeba a to parkování! Nanic

17.05.2023 | 19:05:33 | Perždengen Konden Ausgerechnet  | 85.135.205.* Reagovat

RE: Htp

Souhlas, měl jsem Bentley Arnage i Lynkolna. Ale Fábie je pojem. I přátelé z klubu kazašského umění souhlasí

17.05.2023 | 20:20:51 | doc. PhDr. Vincent Kozloušinokonoronok, Ph.D. MBA  | 85.135.205.* Reagovat

Moc hezky napsaná recenze :-)

Musím říci, že moc hezky napsaná recenze :-)

Já osobně jsem HTPčkář srdcem i duší, a ty motory jsem si prostě zamiloval.
Mám teď Fabia HTP 1.2i 6V 40kW (AWY) r.v. 2003 a nemohu si stěžovat. má najeto 310000 km a jede jak nová (až na občasné problematické starty z jara a na podzim = Asi protéká některá vstřikovací tryska, a při startu se po delším stání prostě přechlastá bohatou směsí a udusí se. V zimě v mrazech jí bohatší směs nevadí pro extrémně studený start a v létě při vedrech se to nějak z motoru vypaří ?). Ale jinak jsem s ní spokojen.

Ano, mělo nějaký servis hned po koupi před 3 lety (Vše ve 196000 Km = Přetěsnění motoru, výměna rozvodového řemene, výměna všech 6 ventilů, nové cívky a svíčky, nové termostaty a nějaký drobný zásah do elektricých zkorodovaných rozvodů od ŘJ v tom mega svazku - tuším že to bylo čidlo chladící kapaliny a čidlo Sahary). Ale jinak auto je můj miláček a nedám na něj dopustit. Spotřeba dlouhodobě 4,95 l/100 km (létě 4,7L a zima okolo 5,2L), dálnice okolo 5,5 - 6L když tomu moc nešlapu na plyn kromě nájezdu na dálnici, a pak se držím ve 100-110 Km/h mezi kamiony. Kupodivu když chci předjíždět, tak za 110 km/h na 140 km/h to je svižné celkem hodně, až se vždy divím. Sice motor už vydává zvuky a otřesy jak při zemětřesení, ale jede obstojně hezky od spodu na nejvyšší rychlost).

Zvažoval jsem o HTP 1,2 47kW, ale prý je to dosti podobné, a pokud jsem spokojen se 40kW verzí, tak 47kW prý zase tolik výkonu nenabídne (?).

V každém případě, emise už asi na další technické nedá (katalyzátor je durch !) a investovat tisíce do nového katalu nemá asi cenu, takže to vidím že s ní letos v létě dojedu a pak se s ní rozloučím, a budu věřit, že ještě třeba doslouží nějakému začínajícímu studentovi, co hned nepotřebuje jezdit po autoškole v nějakém závodním autě :D
Také jsem na tomto autě začínal, a nebojím se s takovýmto základním autem, jezdit každý rok 38000 - 40000 Km, cizinu (tedy kam mohu s Euro4 samozřejmě) atp.

Nicméně kdo by chtěl HTP hanit, tak je to jeho volba a názor, ale jsou lidé co mají HTP rádi, a ti, co jim leze do zubů :-)

Richard

26.03.2023 | 20:36:02 | Richard Maršál  | 85.160.33.* Reagovat

RE: Moc hezky napsaná recenze :-)

Žáku Maršále, HTP nemá rozvodový řemen, nýbrž má řetěz. To jsme brali posledně. A kdyby sis ten starý po výměně pověsil někam do garáže, aby byl pěkně na očích, tak bys viděl, jak blbý řetěz si tam dovolili dát a ten stávající bys už taky vyměnil. Co se týká rozdílu verze 40 a 47 kw, je značný i v průběhu výkonu a chování motoru. 40 kw je kultivovanější, rozhodně ne zemětřesení. No, nesmí to být stará mrcha asi. Jak se říká, když ho miluješ, není co řešit... A domácí výrobce z toho už léta těží, takže je to vlastně dobře.

03.04.2023 | 13:06:49 | Ital  | 37.48.28.* Reagovat

Škoda Fabia 1,2 HTC, 40 Kw Rv 2005

Mám Fabii už skoro 2 roky. Letos na jaře jsem zgenerálkoval motor a do dneška jsem ujel cca 19000 km. Jezdím pouze dálky, tj. 850 km tam a 850 km zpátky. Musím říct , že výkon motoru mě příjemně překvapil, neboť jezdím naložený a mohu se spolehnout že i na dálnici nebude zaostávat za auty vyšší kategorie. Je ale pravda, že motor má sílu pouze tehdy pokud se točí nad 3000 otáček. Spotřeba je v průměru cca 6-8 litru na 100km . Podle stylu jízdy. Dokázal jsem jet i se spotřebou 3,6 litru na 100 km. To ale vyžaduje lehkou nohu na plynovém pedálu a optimální provozní podmínky. Co bych ale chtěl poradit všem majitelům fabii 1,2 HTC z vlastní zkušenosti. Měňtě motorový olej při 9000km , nebo po roce. Dávejte kvalitní 5W40 , ušetříte tím na pozdější opravě ( generálce motoru). To bych tak stručně k poznatkům o Fabii. Kdo má své auto rád, dopřeje mu kvalitu!

17.10.2021 | 22:40:22 | Petr  | 37.188.249.* Reagovat

môj názor

Tiež by som rád reagoval k tomuto motoru. Je to dosť nepochopený motor by som povedal, tí čo ho kritizujú zato, že je to trojvalec, ktorý nič nevydrží vedia o jazdení s takýmito motormi pramálo. Myslím, že sú to skôr pretekári, ktorí keď sadnú do ktoréhokoľvek auta, musia ísť s ním nadoraz a vykrúcať mu krk. Mám s tým motorom najazdené nemalé kilometre a dovolím si prehlásiť, že nijak poruchovosťou netrpel. Niežeby som sa ho skalopevne zastával, ale na bežné jazdenie po okreskách úplne stačí. Používal som firemnú, na ktorej sa teda jazdilo dosť a keď bola z vozového parku vyraďovaná, mala na tacháči 370000 kilometrov a motor šlapal v pohode, nežral ani olej ani nič podobné. Samozrejme auto malo vždy riadny servis a jazdilo sa s ním výlučne tak, ako bol motor konštruovaný. Teda jazdenie primerané, žiadne podtáčanie a ani vytáčanie. Osobne som s ním aj po diaľnici jazdil tak 110. Áno, mnoho odporcov sa hneď vyjadrí, že keď je povolená 130 prečo tak neísť? No pre toto. Aby som neničil motor, ktorý na to nebol skonštruovaný. Ako napísal autor článku, bolo ho možné točiť do neuveriteľných otáčok a kľudne potiahol, ale to už bolo preň škodlivé, takže sa to dalo využiť možno len pri obiehaní a zasa sa vrátiť k pokojnej jazde. S čím ale nesúhlasím, je spomínaná spotreba. Áno, pri vyšších rýchlostiach si tn motor zapýtal viac paliva, ale porovnanie s 1,9 tdi 66kw bolo neadekvátne, lebo tento diesel zobral 4,5 litra tiež len pri pokojnej jazde do 100 km/h. Pri stúpaní na plyn potiahol tiež. No ale späť k 1,2 htp. Pri podtáčaní tohto motoru, čo zvykli robiť dôchodci, dochádzalo k podpalovaniu ventilov, nakoľko motor disponuje s priamym vstrekom a pri neustálom vykrúcaní ho do otáčok zvykla odísť celá hlava a dosť sa vypaľoval olej, nakoľko motor nezvládal také vysoké teplotné zaťaženie. Preto sa u týchto motorov odporúčal olej, ktorý takéto zaťaženie znesie. Ale kto s ním jazdil kľudnejšie, toto riešiť nepotreboval. ďalší problém, ktorý bol od výroby bolo rizikové preskočenie rozvodovej reťaze. To sa nakoniec vyriešilo masívnejším vodítkom na reťaz a napínákom, ktoré už preskočeniu zabraňovali. To sa vždy riešilo pri výmenách rozvodových reťazí, ktoré inak mali dosť dobrú výdrž na výmenu. Takže by som to zhrnul len natoľko, že tento motor je v pohode, len treba pochopiť podstatu jeho konštrukcie. kto nepotrebuje lietať vysokými rýchlosťami, tomu absolútne postačí, je nenáročný na údržbu a opravy, pokiaľ sa s ním zaobchádza v spomínaných medziach a vydrží tisíce kilometrov.

24.12.2020 | 14:03:48 | xxx  | 77.111.247.* Reagovat

RE: môj názor

Nevím, jak běžný uživatel vozu, který si udělal (udělala) řidičák, bude nucen chápat podstatu jeho konstrukce. S takovou teorií jdi do háje. Auto má být spolehlivé a odolné, a v dnešní době, kdy řidičák má každý, musí být i blbuvzdorné. Ano, úplným záporem nejsou tři válce jako takové, ale právě konstrukční podstata tohoto HTP pojebaného motoru, který naprosto posralorenomé všem ostatním tříbouchům, a to naprosto zbytečně. Za jeden nepovedený šmejd pykají i ostatní.

25.12.2020 | 11:13:12 |   | 89.102.148.* Reagovat

škoda fabia 2 generace

Myslím že škoda značka je na vysoké úrovni za svůj život se měl škoda 110 l škoda 120 a škoda Favorit 136 lx a pořídil sem si Fábie rok 2007 1.2 44 kw a mám co k tomu říct sem důchodce na značku škoda nedám dopustit
měl sem možnost i jiné auta žiguli trabant dewo peugeot ale škoda je škoda a láska k tomuto automobilu je na do smrti je to ČESKÉ AUTO

22.04.2019 | 19:35:52 | Drahoš  | 77.92.218.* Reagovat

HTP

Skvělá recenze, toto auto člověk prostě miluje a nebo zase nenávidí, máme 1.2htp 2004 160tis. Km a bez větších problémů, musím zaklepat, jezdí. Prarodiče mají taky 1.2 htp 2010 a po 35tis. propalili ventily a tím i lamda sondu oprava cca 30tis. A to jen kvůli tomu že s ním neumí jezdit. Toto je auto kterému by se mělo šlapat na krk a žádný šetření. Záleží tedy hlavně na jízdním stylu majitele.

17.01.2019 | 09:50:10 | Dan  | 86.49.245.* Reagovat

Skvělá recenze

Velice krásně napsaná recenze, se kterou, až na pár výjimek, naprosto souhlasím. Vím, že od napsaní recenze už nějaký ten pátek uběhl, ale motor HTP je i dnes na hodně místech opovrhovaný a zesměšňovaný. Po třech letech ježdění s tímto autem můžu s klidem říci, že Fabia 1.2 HTP 1. generace je naprosto dokonalé autíčko na ježdění okolo komína a sem tam nějaké to zahraničí také zvládne. Kdo chvátá za výkonem a ujede ročně 30 000 km, pro toho toto auto opravdu není. A ať potom nenadává, že auto nejede a že děsně žere. Za tu dobu, co auto vlastním jsem do něj nevrazil ani korunu navíc - pouze za pravidelné výměny oleje, filtrů atd. Když s autem naučíte trochu jezdit a poznáte, co opravdu chce, nechá se s ním jezdit naprosto v pohodě do 5,5 l/100 km.

18.06.2018 | 20:44:31 | Johnny  | 90.179.108.* Reagovat

porucha

Dobry den, mam rovnake auto a je poruchane. Neviete preco a ako ho opravit? Dik

01.04.2018 | 18:42:46 | džina lolobridžida  | 178.40.51.* Reagovat

RE: porucha

Tohle tu myslíš jako vážně? Buď napiš jakého rázu je ta tvá porucha , nebo se zamysli nad významem tvého příspěvku

11.04.2018 | 07:33:52 | porucha 2  | 212.80.64.* Reagovat

RE: porucha

klid, tady má poruchu spíše řidič...

17.08.2018 | 21:59:28 | Jan  | 188.175.159.* Reagovat

Htp

Mam roomster 1.2 htp ...koupil jsem ho novy 2011. Do ted naprosta spokojenost a opravdu bezudrzbove. Nekolikrat v Italii, nekolikrat Chorvatsko a jednou Paris!

18.02.2018 | 13:23:40 | Dan  | 93.187.109.* Reagovat

RE: Htp

Co to znamená bezúdržbové? jako že se tomu nesjíždí desky kotouče mění to samo olej a tak všelijak ? :D

18.02.2018 | 20:07:26 | Nick406  | 78.102.64.* Reagovat

Svižnost

HTP není špatné. Jo, pro závodníky jezdící na hrane limitu to nebude to pravé. Slušný, poctivý a bezpečný klidný jízdní styl (do cca 40km/h vesnice, 70km/h mimo vesnice a 100km/h dálnice) je ale pro tenhle automobil ideálem. A je ideálem i pro bezpečnost a hospodárnost na našich silnicích.

18.09.2017 | 18:41:33 | Leonard  | 91.127.115.* Reagovat

RE: Svižnost

Osobně doufám, že si děláte legraci. Byť bohužel vím, že takto lidé opravdu jezdí a vznikají z toho ty nejnebezpečnější situace na silnicích.

19.09.2017 | 19:21:00 | Temp  | 89.176.114.* Reagovat

RE: Svižnost

Uvedené rychlosti (40/70/100) jsou, uznávám, již hraniční ale psal jsem, že to je horná hranice. Více nejedu nikdy. Nač taky, rychlost zabíjí a že tímto vznikají nebezpečné situace - blábol. To by pak chodníky pro chodce jedoucí 5-6km/h byly Divokým západem :)

21.09.2017 | 13:10:28 | Leonard  | 78.99.50.* Reagovat

RE: Svižnost

Rychlost nezabíjí nepozornost a blbost zabíjí nebo způsobuje problémy na silnici :)

23.09.2017 | 11:23:04 | Nick406  | 78.102.64.* Reagovat

RE: Svižnost

Nerozumím :) Mým cílem bylo pouze podotknout, že s rychlostí to za žádných okolností nesmíme přehánět. Riziko je stejně jako v životě, tak i na silnici nutné eliminovat alespoň na nulu, ne-li do hodnot záporních.

24.09.2017 | 16:55:49 | Lwonard  | 78.99.50.* Reagovat

RE: Svižnost

Tak milej zlatej pane, nejvíc nebezpečných situací vzniká právě dojetím exota, kterej jede mimo obec svých bezpečných 70, a naštosuje se za ním kolona ostatních... Pánbůh nám pomáhej od takových polořidičů. Vždycky si musím jadrně ulevit a posílám je tam i tam, nejčastěji však na autobus, nechť nevytváří překážku plynulosti provozu a raději se nechají vozit od někoho normálního.

24.09.2017 | 18:24:50 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Svižnost

Nezbývá mě než souhlasit :) třeba jeden takový příklad je jedna paní tady ze sídliště tu když člověk potká na silnici tak to je tak opravdu dobrý se modlit tak doržuje předepsanou rychlost takovým způsobem že zapomíná na blinkry a přednosti :D a nejlepší že když se člověk za ní táhne na úseku kde se snaží dobrždováním vyrovnat 50 jede tak kolem 46 :D a takový jsou největší zlo na silnici horší jak tam projet normálně 60.

25.09.2017 | 17:07:17 | Nick406  | 78.102.64.* Reagovat

RE: Svižnost

Na těchto fórech je to evidentně samý zakomplexovaný bulfric a moudroser.
Fabii 1,2 HTP 47kW 2007 mám v kombíku už 10let, najeto 200tis. a kromě výměny svíček, oleje, filtrů a teď baterky (po 10 letech!!) nemám žádný problém. Vše si dělám sám. Olej dávám nejlepší co je (shell helix ultra 5W40) výměna co 12tis. Motor přede jak kotě, spotřeba mezi 4,8 -5,8l/100km. Jezdím na spotřebu, tj. podle značek +10km nahoru, abych se vlezl do tolerance radarů. A jestli mě nějaký čuráček zprudka dojede a nalepí se mi na zadek je mi úplně fuk, většinu těch závodníků stejně ztratím v technických úsecích-zatáčky-serpentiny. Takže zdravím pitomečky..

13.12.2017 | 17:09:15 | Mad-Max  | 81.91.214.* Reagovat

RE: Svižnost

Sám jsi pitomeček. Jezdíš na spotřebu, 4,8 - 5,8 a většině závodníků ujedeš v serpentýnách... tak jo, zdravím tě pitomečku.

02.04.2018 | 07:21:10 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Svižnost

A jeje další borec nakonec ...

11.04.2018 | 07:35:39 | svižnost 2  | 212.80.64.* Reagovat

RE: Svižnost

Přesně, s tím naprosto souhlasím.

20.09.2018 | 08:53:00 | Michal  | 185.125.224.* Reagovat

Fábule

Máš recht chlape, mám 1.2 rok výroby 2003 a je to dakra držák. Není to žádnej dravec a žrout trávy kolem silnice, ale to auto jede.Já jsem spokojenej s tím autem. Když to tak vezmu, tak za ty roky co ho mám od tchána, cca 3 roky, tak pořád jezdím. Žádná zrada, která by mě nechala stát někde na kraju vozovky. Zlatý auto :)

11.09.2017 | 20:19:38 | zdenda  | 46.149.119.* Reagovat

RE: Fábule

Každý to vnímá jak chce no :)

14.09.2017 | 14:37:09 | Nick406  | 78.102.64.* Reagovat

RE: Fábule

Souhlas .Zlatý auto a tomu dávám někdy sakra za uši.Mám taky 2005 12v Hatapku.

10.10.2017 | 15:08:08 | Hunt  | 193.86.250.* Reagovat

RE: Fábule

To věřím protože to jede dobře tak do 60-80 potom tomu chce šlapat na krk.

14.10.2017 | 09:35:47 | Nick406  | 78.102.64.* Reagovat

zlata fabka

Mam fabku 1200 r.v.2003 najeto 125000 km z toho 105000 na LPG. Deně do prace narvaná materialem.Zatim bez problému,za 10 litru plynu. Paráda.

14.08.2017 | 22:11:31 | franta  | 89.176.194.* Reagovat

mám 47kw haťapaťu 2005 ...nejde to a nikdy to nepôdjde je to vysávač ...ale na vozenie po meste a prímestke vozenie dobré autíčko ...na dialnici tieš pokiaľ to neni na dlhé trasi pokiaľ nemáte každý deň naponáhlo dobrá voľba hlavne je to spolahlive a aj pohodlne pokiaľ v tom nejazdíš 12 hod denne :D odporúčam :D na bežné vrkanie odporúčam :)

24.09.2016 | 02:42:13 | jericho  | 78.98.241.* Reagovat

HTP raději ne

Jsem sám majitelem Fabi II HTP, a určitě bych HTP obešel. Motor pěkně jede to ano, ale jinak na vás číhají starosti často končící repasem motoru (15-20tis. kč). Hlavní problém je přehřívání oleje, které časem vede až k podpálení ventilů, nebo k nefunkci hydr. napínáku rozv. řetězu a následnému přeskočení. Doporučuji si přečíst HTP klub stránky. Na druhou stranu pokud budete dávat kvalitní olej 5W-50 co 10tis. km a při 100tis. km vyměníte celou rozvodovou sadu, je možné že auto přežije i 200tis. km.

03.07.2015 | 08:19:17 | Robert  | 94.229.92.* Reagovat

RE: HTP raději ne

Ještě bych doplnil. Těch verzí HTP je více jak 8. Opravdu neuděláte chybu, když budete brát HTP ažb od roku 2011.

03.07.2015 | 08:23:08 | Robert  | 94.229.92.* Reagovat

Nechval dne před večerem

Před pár dny jsem sem vložil recenzi na Fabia 1,2 HTP. Pokud bych měl hodnotit dílenské zpracování a živost auta , tak je vše o.k. . Ale jen do té doby , nežli vám začnou praskat ventily a musíte komplet měnit části motoru . Pak byste ten křáp nejraději poslali ze stráně....

19.02.2015 | 13:30:13 | Míra K.  | 88.146.158.* Reagovat

moc dekuji za tuto recenzi na fabii 1,2 htp protoze ta hlavne patri tem takzvanym profikum kteri jak nemaji pod kapotou 200 koni tak to pro ne neni auto. ignorujte je.

30.03.2014 | 09:06:11 | pavel bauman  | 93.185.4.* Reagovat

No to je zase výživa,

recenze na Fobii a "Einsteinové" tady řeší kosmické zákony a teorii relativity - mám dost...........:-).

Pánové není tenhle server pod vaši úroveń ? Měli by jste myslím přejít na odbornou úroveň a řešit na odborných stránkách kvantovou fyziku a podobné problémy lidstva.

02.08.2013 | 09:17:26 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

Další řešení nesmyslů:D

Fabia 1.2 HTP žere a jede prostě tak jak to je dáno!Komu to je málo tak o ní nezavadí komu to stačí ať si jí koupí a jezdí s ní do roztrhání.
Jednoduché uvažování běžného člověka a běžného uživatele aut! a ne třeba snad řešit něco co stejně ten motor nezrychlí a ani nijak nezmění.

01.08.2013 | 13:44:44 |   | 78.45.38.* Reagovat

Jen pro úplnost,

aby zase někdo nerozvíjel šílené teorie. Einsteinova rovnice E=m.c? vyjadřuje množství energie obsažené v atomu, které se při jeho štěpení uvolní. Počítat podle ní výkon auta, či jiné nesmysly, kterými se to tu jen hemží, může jen nevzdělanec. Tož asi tak.

01.08.2013 | 12:50:44 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

Energie kinetická=1/2hmotnost*rychlost na druhou.Výsledek je v Joulech čí Watt sekundách.To jsem slyšel od prodavačky v Lidlu.Jinak bych dal přeplňování do HTPčka bohatě by stačilo kolem třech atmosfér či barů.Tím pádem by měla výkon větší třikrát a bylo by.Je to trochu utopie ale reálné by to bylo.
Jinak jestli někdo bude plánovat dát větší motor do fábie hlavně ten dvanáctiválec ať dá vědět.Odborníci na automotiv tvrdí že se nevejde.

14.06.2013 | 11:15:48 | DDT  |  Reagovat

RE:

Pořád se držíš toho výkonu, to je špatně. Výkon už je jen odvozená jednotka pro veřejnost, která se matematicky vypočítává z kroutícího momentu, který je pro motory důležitější a ten se měří. Snad jsem Ti pomohl s výběrem tý správný rovnice a počítej si sám, já bych na to neměl nervy. :D

14.06.2013 | 23:20:55 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

výpočet výkonu z točivého momentu

Svlastíku máš asi pravdu,je na to jednoduchý vzorec a můžeš si ho ověřit.
P=(Ot*Nm*6,28)/60000
Ot-otáčky motoru
Nm-točivý moment
6,28-obvod kružnice(točivý moment ce udává na páku o délce 1m-otočení tetoto páky je dráha rovná 6,28metrů.
Můžeš zvednout výkon motoru otáčkamy např motorka která točí přes 10000ot ale má malej krouťák nebo točivým momentem např.turbo diesel,benzín.

15.06.2013 | 04:35:34 | Anonym II  | 90.178.147.* Reagovat

RE:

hlavně klid a nohy v teple

31.07.2013 | 14:17:31 | milan  | 81.201.60.* Reagovat

RE:

P = A / T (práce děleno čas), přičemž A je:
A = F x S (síla krát vykonaná dráha)
atd...

To je skutečná fyzika

31.07.2013 | 20:56:37 |   | 89.102.162.* Reagovat

Luboš, Radek a Svlastík v jedné osobě:

Ano přátelé, je to skutečnost. Nezdá se vám to: Luboš a Svlastík (jedna osoba, která si píše sama se sebou) zpochybní cokoliv napíšete. Zpochybní dokonce i Einsteinův vzorec pro výpočet velikosti energie (zde řekl bych pohybové). Dlouho mi trvalo odhalit je naprosto stoprocentně, stále to byly jen kecy o ničem. Ale toto pánové... to už je skutečně na psychiatrické vyšetření. Vzorec E=mc2 je neplatný, rozhodl o tom Lubošosvlastík. To už je zralé na reportáž pro TV Nova. Od těchto lidí chcete přijímat nějaké moudrosti? Vždyť jsou opravdu duševně nemocní. Nebo jen retardovaní. Jejich neustálá přítomnost na netu by o tom taky svědčila. Nemají skutečné vztahy, tak se realizují tady. A já hlupák se jim smál. Vždyť ti chudáci za to nemohou. Omlouvám se.

13.06.2013 | 15:55:43 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Luboš, Radek a Svlastík v jedné osobě:

Zapoměl jsi na něco, že originál vzorec vypadá úplně jinak a to m=E/c2. A to víš že nejsem Luboš, protože Luboš tomuto vzorci bezvěrně věří jako věřící v Boha a já nikoliv. Věřím, že se dožiji toho, jak to všechno padne a bude všechno zpochybněno a vrátíme se k osvědčeným Newtonovým zákonům a pokračovali v jeho vylepšování.
Jsi marný, když Ti nevychází aby Ti někdo VĚŘIL v něčem neexistujícím(vymyšlená spotřeba na C1) a někdo to zpochybnil. Tak teď přilneš k něčemu silnějšímu, co se skutečně jen tak zpochybnit nedá ani profíky, ale stejně... Už jen to, že Ty tomu tak bezmezně věříš, to mi stačí, protože takoví ... jsou stejní jako důchodci, kteří se těší na akce zadarmo a levné hrnce za 30tisíc a vysavače za 60tisíc. To mi naprosto stačí, protože takové lidi jako jsi ty, hlouposti a jiné blbosti teorii, které možná už zpochybněné profesionály jsou, nebo jsou na hranici zpochybnění doslovně přitahují...prostě Ichtyl.
Né ty určitě titul ing. nemáš. :))

13.06.2013 | 17:49:21 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Luboš, Radek a Svlastík v jedné osobě:

Stando, daj sa LIECIT.

Myslis si, ze je kazdy taky cocot ako Ty, ze si dopisuje sam so sebou ako Ty?!!

Ty uboha kreatura, naseries ma a dam na policiu podnet, nech zistia Tvoju adresu a dam Ta na sud, Ty ubohe hoviadko.

Nie si hlupy, si blazon.

13.06.2013 | 23:56:47 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Luboš, Radek a Svlastík v jedné osobě:

Aby nedoslo k omylu: na sud kvoli preskumaniu Tvojho psychickeho " zdravia", lebopodla vsetkeho si jasny schizofrenik s paranoidnymi sklonmi.

Ked take cudo ako Ty ma vodicsky preukaz, stava sa hrozbou ostatnym, nakolko zije vo svojom svete bludov a iluzii.


Strasne pomysliet, ze niekoho minas oproti, ci dokonca vezies v aute. Pruser isty do casu. Nejake Tvoje vykriky su mi u r..i, ale cim skor zajdes k lekarovi, tym lepsie. Pre ostatnych./ nech to Aliky zmaze, ale az si to precitas..., dik/

14.06.2013 | 00:13:19 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Luboš, Radek a Svlastík v jedné osobě:

Né fakt kdo je tady retardovaný.
Každý matematický vzorec můžeš obrátit a jak to asi dopadne s tímto E=M*c2 (přeměna hmoty v energii v absolutní rychlosti=nejblíže je exploze na molekulární úrovni)
M=E/C2(přeměna energie na hmotu, to může potvrdit jen "bůh" :D) A vůbec ty jako největší borec si dosadíš místo jedne jediné konstanty c, která figuruje v rovnici a vyměníš ji na nějakou rychlost pohybujícího se auta.
A tohle není hodno retarda? Hlavně, že ty víš nejvíc, je mi na zvracení. :(

14.06.2013 | 07:17:29 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Luboš, Radek a Svlastík v jedné osobě:

E=mxc2 znamená: Energie je přímo úměrná hmotnosti a rychlosti pohybujícího se tělesa. To znamená, že čím těžší předmět se pohybuje čím vyšší rychlostí, tak má větší pohybovou (kinetickou) energii. Jestli tomu nerozumíš ani teď, ty jadernej fyziku, tak jsi normálně vylízanej idiot s IQ paryby. (Ale co to je paryba, že?)

31.07.2013 | 21:03:02 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Luboš, Radek a Svlastík v jedné osobě:

Už jsem to tu psal xkrát, jsi dislektik?
PRO TEBE UŽ ASI PO 6. OPAKUJI, ŽE c = NEMĚNNÁ KONSTANTA RYCHLOSTI SVĚTLA.
A ABYS TO POCHOPIL TAK PRO TEBE EXTRA!
JE TO KONSTANTA!!!
KONSTANTA!!!
KONSTANTA!!!
KONSTANTA!!!
cs.wikipedia.org/wiki/Konstanta
cs.wikipedia.org/wiki/Rychlost_sv%C4%9Btla

Protože jsi postižený člověk, který doteď nevěděl co je to konstanta, tak si jsem jist, že tyto slova, které tu píšeš a máš ve svých myšlenkách ani v nejmenším netušíš co vůbec znamenají, tedy od tebe urážky nemají vůbec žádnou hodnotu, vždyť Ty jim vůbec nerozumíš!

01.08.2013 | 09:18:40 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

Kdo je dyslektik, to nechám posoudit jiným,

ale kdože to pojede tou konstantní rychlostí světla? Že by ta "haťapka", o které je tato recenze? To asi těžko, páni "einsteinové", kdepak jste asi udělali chybu? Proč v tom vzorci génius zmiňuje rychlost světla? Že by proto, že tento vztah platí při rychlostech světla? Na běžnou fyziku vystačíme s panem Newtonem, nemýlím-li se.

01.08.2013 | 12:44:27 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: Kdo je dyslektik, to nechám posoudit jiným,

:)), Einstein by sa čudoval, keby videl na čo a ako odvodili jeho teoriu relatitity:))

01.08.2013 | 13:06:04 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Luboš, Radek a Svlastík v jedné osobě:

Problém je tady jenom jeden: Ty sis vygooglil teorii relativity a tak s tím vzorcem pracuješ. nejsi schopný pochopit, že tato MATEMATICKÁ rovnice je vztažná pro výpočet JAKÉKOLIV energie, a to vždy. Nejen atomové. Každá energie (pohybová, polohová, atd) je součinem hmotnosti a rychlosti (ať už hmotnosti atomu a rychlosti světla, nebo hmotnosti tělesa a rychlosti jeho pohybu). Větší pohybovou energii má VŽDY těleso které je těžší a pohybuje se větší rychlostí. Tak zapomeň na atomy, a vrať se na zem mezi auta. Potom se ti rozsvítí, génie.

01.08.2013 | 22:08:58 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Luboš, Radek a Svlastík v jedné osobě:

Gúgli len pekne dalej Standíku...:), nech sa dobre zasmejem.e.

KDE preboha a ODKEDY?! rieši teoria relativity matematiku 17.storočia?! Lebo o tom točíš:), "genie"

02.08.2013 | 00:07:18 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Luboš, Radek a Svlastík v jedné osobě:

Já si myslím, že jeho mozek funguje jako za 16.století. To by měli křestané radost.
Zákaz vzdělávání se a každého člověka, který si rád něco přečte je pro něj ubožák. :D
Jediný vzorce, které je schopen pobrat a pochopit jsou ty od Galilea, bohužel nejlepší genius na světě Newton ten žil až v tom 17-18.století o Einsteinovi raději nemůže být řeč, to je pro něj naprosto nechápající a nepozná, kde je realita a začíná teorie.
Už asi před 2 měsíci jsem tu v diskuzi o Newtonovi psal, bohužel, tady je to marný. Postižený člověk se ze dne na den neprobere.
To už není ichtyl ten mívá většinou titul ing. a jediná jeho vada je, že čemu nerozumí tak předělává podle svýho. Ale dané a pevné jádro nemění.
Když je v nějakém vzorci konstanta, tak je to veličina udávající pevné číslo.
Tento vzorec znamená, že každá energie má nějakou váhu, a naopak, která se dá spočítat a to je dokonalý vzor. Díky tomu taky zjistí, jak moc je účinné to co dělají v elektrárnách a jestli dokážou být účinnější, a máme se k čemu zlepšovat, protože víme, že to má třebas stále např. 1% účinnost.
A nebo naopak, spočetli sílu bomby. Kdyby neexitovalo tohoto vzorce, už by tady ta planeta nebyla, protože by to mohli přehnat s výbuchem, odhadli váhu a materiál, kterou tato planeta snese. Ano člověk už je schopen vyhodit planetu do povětří už přes 50let...

02.08.2013 | 05:23:13 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Luboš, Radek a Svlastík v jedné osobě:

Vždy som fascinovaný postavičkou Standy.

Trepne hovadinu, pričom vyčíta dalším ich obmedzenosť, či hlúposť.

Tie komplexy sú sviňa...

01.08.2013 | 13:04:33 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

Pro Svlastíka, kterej rád vše vygoogluje: Až mi najdeš trabanta, kterej při plném výkonu žere 6,5 litru (nebo kolik jsi to psal), tak se s ním nechej vyfotit. Spotřeby tady:

www.trabant.cz/clanky/technika/dsv-10-85-o-spotrebe-trabanta-601

mimo jiné se tam taky dočteš, jak je to se spotřebou na zimních pneu, ty génie.

12.06.2013 | 22:30:40 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

I kdyby taková spotřeba nebyla, tehdy stál benzín něco mezi 12-17kč. Takže se to zas neřešilo ve velkým litr sem litr tam, jen vím, že to bylo auto s nejmenší spotřebou vyrovnanou jako motorka JAWA.
Ale já narozdíl od Tebe umím řict, ano uznávám, to jen Ty jsi ichtyl, ale neboj se, není to nemoc, je to jen chování, které teď provádíš...
Jinak o tom valivým odporu jsem napsal viz níž, když tomu nerozumíš, nechceš to vnímat jen mě potvrzuje to co si myslím o Tobě, prostě ichtyl... :(

13.06.2013 | 04:54:59 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE:

Ty jsi blb, kterej co si nevyčte neví, zkušenost žádná, když vyčteš tak blbě a nepochopíš, a mě budeš urážet?

31.07.2013 | 21:05:41 |   | 89.102.162.* Reagovat

Ve městě není rozdílů

Je s podivem že ve městě je schopno se držet HTP několikanásobně silnějších aut,to nikdo nemůže popřít.Jednou jsem měl tu čest řídit BMW 335i 2007 a samo že jsem závodil na semaforech nějací mladí kluci jeli ve čtyřech v Ticu a na půl kilometru jsem jim ujel tak o délku dvou aut.To BMW mělo 220kw a oni něco kolem 37kw ale měli menší hmotnost a krátké kvalty.Tyhle takzvaně sprinty se opakovaly několikrát a až jsme opustili město tak jsem jim ujel.Jenomže omezovač na 250km/h byla pro mě nevýhodou z kopce jsem jim zas zas moc neujížděl.

12.06.2013 | 09:21:38 | DDT  |  Reagovat

RE: Ve městě není rozdílů

....a potom si sa zobudil, cely spoteny...::)

Dooooobry for. Daj dalsi.

12.06.2013 | 09:36:17 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Ve městě není rozdílů

A tiež sníva o tom, ako je jeho C1 rýchla.
Jeho C1 je rýchla Ako vietor a Preto výkon C1 sa odpočítava Ako výkon vetrnej elektrárne podľa rýchlosti vetra... hahahaha

12.06.2013 | 10:01:42 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Ve městě není rozdílů

Tady tento web.se stává poslední dobou takovým útočištěm pro znuděné nebo po stránce psychiky narušené lidi!!:)Zase na druhou stranu člověk se pobaví!..:D a pak ti to Tico přeletělo vesmírnou rychlostí nad hlavou že?:D

12.06.2013 | 15:18:21 |   | 78.102.114.* Reagovat

A i o V 12 se jedná

Někdo tu zdůraznil že držet se dvoulitra jednolitrem-znamená větší spotřebu pro menší obsah.S tím bych souhlasil do určité rychlosti.Už pár testů ukázalo že projed D1 Praha-Brno,podle předpisů a bez kompromisů znamená úsporu času +-20min.Spotřeba byla o několik lirů větší.Nikoho nenabádám k pomalé jízdě po dálnici,služební auto se neštří co se týká spotřeby a hlavně jste dříve doma.

11.06.2013 | 13:07:30 | Anonym II  | 90.178.147.* Reagovat

RE: A i o V 12 se jedná

Hm, neviem, neviem..., co potom, ked sa s 2.0 vleciem 90-100 km/h?

Kazdy motor ma optimalnu spotrebu v maxime krutiaceho momentu, vseobecne su motory nastavene tak, ze okolo 80-90 -tky maju VSETKY najnizsiu spotrebu.

Problem nastava, ked sa zvysuje rychlost..., ale tu takisto sa neda tvrdit, pausalizovane, ze maly motor nad 130-140 zerie viacej ako 2.0-3.0 a podobne.

Napr. Na 206 ,1,4 mam odskusanu spotrebu do 90 km/h na dlhsej streke...cca 5,7-5,9 na 2,2 hdi ...4,7-4,8, 3.0D...8-8,5..., ale uz zvysenie na 130-140 km/ h... V 206 nad nejakych 8,5-8,8, v 2,2 d...7,5-8, 3.0 ...10-11 litr.

/ 206 som natankoval doplna...potom doplnil..., trasa cca 150 km, nie je PC, takze velka moznost rozptylu merania/


Ale: pokial zoberiem osobu/ 1 km..., tak na usporu by som radsej jazdil s 1,4 hdi, ci 1,2 s 900-1000 kg autom,

Ako s 2.0 benzinom...., tam sa prakticky NIKDY neda dostat na uroven spotreby ako s malym autom..., uz iba kvoli 1300-1600 kg hmotnosti.

O inyx kubaturach ani nehovoriac.

12.06.2013 | 09:52:21 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: A i o V 12 se jedná

Oprava: samozrejme, pri 60-tke je spotreba este nizsia.., ale tak sa obycajne nejazdi..., mimo obci samozrejme..., aj ked niekedy:(:(:(, ano.

12.06.2013 | 10:08:19 |   | 85.237.227.* Reagovat

RE: A i o V 12 se jedná

Chacha to jsem se jednou smál až jsem se za břicho popadal. To týpek prý jezdil s HTP 5litrů a chlubil se jak to nežere. A hádej jak? No přesně jak popisuješ. 60-90km/h
Otáčky kdesi na 1,1-1,7tisíc, na pětce. Kde to jen šlo kvalt v neutrálu. Pak se mu to nějak začlo porouchat, zlobit, vynechávat. Dal to do servisu a po prohlídce motoru řekl servisák:
"Pane vy máte podpálené ventily, vy s tím autem neumíte jezdit?" A to ten pán měl přes 50 let a urážel se jak mu někdo mluví do toho jak řídí, protože mistr si jezdí v kuse na spotřebu. :)))

12.06.2013 | 10:24:22 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: A i o V 12 se jedná

O takových případech jsem slyšel několikrát!:D zvláštní že vždycky u Fábie 1.2 HTP.
Kolikrát když jsem ten styl jízdy viděl tak jsem si říkal,že kdyby ten motor mohl tak by dotýčnýmu nakopal asi p*del:D.
Zřejmě zájem ušetřit každou korunu a hlídání každého mililitru v nádrži člověka zaslepí natolik že zapomene že si vlastně ku*ví celý auto:)I když je to každého věc jak se chová ke svému majetku ale na druhou stranu takovým bych doporučil šalinkarty a raděj využívat MHD.

12.06.2013 | 15:26:19 |   | 78.102.114.* Reagovat

RE: A i o V 12 se jedná

Jasně, to je typický příklad šetření na špatném místě. Ono HTP na ventily obecně trpí a když mu někdo takhle dává za uši... :/

12.06.2013 | 21:42:55 | Pippo  | 89.103.82.* Reagovat

RE: A i o V 12 se jedná

Tych 60 myslim v obci, na 4.stupni mi ukazuje od 2,5-3 litre, na 3.0 d okolo 4-5 l, tam je neprakticky merac okamzitej, najv.hlupost od bmw,benzin tiez zoberie malo.

Na 5.-6. to uz zerie pri ROVNAKEJ RYCHLOSTI ovela viac...

12.06.2013 | 21:50:54 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: A i o V 12 se jedná

Luboši BMW X5 je fajn ale kolikrát jsem četl že X5M neujela Fabii Junior 1.0.Myslím že je to blbost protože X5M má o něco větší vykon.Má větší hmotnost ale kompenzuje to právě větší výkon.Buggati Veyron papká při 400kmh kolem 100lirů přesto se sním dá jezdit za 12litrů na sto ale gumy na takové auto něco lepčího jako třeba Vráníky jsou neůnosně drahé.A věřte že po městě by i Veyron měl smůlu proti Junioru,možná trochu nadnesené ale pravdivé.

12.06.2013 | 10:24:22 | DDT  |  Reagovat

V12 instalovat do Fábie

Chtěl bych ještě poznamenat že dát motor V12 do Fábie by byla uplně jiná káva.Muselo by se předělat uložení motoru a zesílit spojku třeba z RS 1.9TDI by stačila.Chtěl bych se v ní svést.

12.06.2013 | 10:38:09 | DDT  |  Reagovat

RE: A i o V 12 se jedná

Tak to s tou Fábii věř že je blbost!!:) Tento motor 1.0 je absolutní kravina a vůbec nechápu proč takový motor šel do prodeje.
Neuvěřitelně líný hlučný motor navíc s hodně velkou spotřebou!Nevyznám se v motorech X5 ale řekl bych že má několika násobný výkon.Fábia 1.0 má 37KW což bych řekl že X5 bude mít minimálně třikrát tolik.Váha neváha tak motor 1.0 ve Fábii je absoltuně mrtví co se týče nějaké akcelerace! a mám takový dojem že to auto neujede nikomu a ani ničemu..:D

12.06.2013 | 15:06:11 |   | 78.102.114.* Reagovat

RE: A i o V 12 se jedná

Sa divím že som ešte Juniora nevidel na žiadnom šprinte alebo jazdiť z Dragstermi,alebo ten motor tajne namontovali aj do F1 Ferrari?No nevadí,len dúfam že to DDT neužívaš.

12.06.2013 | 19:16:51 |   | 95.102.248.* Reagovat

Pravda o spotřebě malých motůrků.

Všichni chytrolíni, kteří lžou sobě i okolí o spotřebě, by měli shlédnout tohle :www.autosalontv.cz/autosalon-48-1/duel-citroen-vs-porsche-2-2
S tím, co zde novináři deklarují mám osobní zkušenosti z obou břehů. Sebelepší konstrukce benzínového motoru není schopna zajistit slabému motoru malou spotřebu při velkém zatížení. C1, či 1,2HTP, či jiný "šetřílek" sežere i trávu u cesty, pokud veze 4 osoby a bagáž a jeho řidič chce držet krok se stejně naloženým dvoulitrem, nedej bože na dálnici. Každé převýšení nebo zrychlení zvyšuje spotřebu dost drasticky. Pohádky typu - plně naložený, po dálnici, průměr 150 (s litrovým motorem :-D) patří jinam.

11.06.2013 | 08:09:32 | Dark Side  | 77.93.216.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

Já nevím, co na to říct. Asi takhle: Ano, slabý motůrek pod velkým zatížením, kdy si sahá prakticky na dno (vlastně na vrchol možností) asi žere hodně, možná i tu trávu. Ale chlapi věřte mi (a nejen mě), že to opravdu není případ C1. Měl jsem dost malých aut, takže to neříkám jen proto, že ho mám. Trabant jel při plném výkonu i za 9 litrů (obsah 0,6). Saxo 1,1 umělo jet taky za dost, po dálnici 7,6. Rovněž tak malá fiesta, polo... C1 mě udivila, že tam k tomu nedochází. Možná proto, že to není až tak slabý motůrek, v pohodě cvičí s tím autem i s těmi dlouhými převody (proto je tam asi dali), a vlastně na plno skoro nikdy nejede. Jo, při předjíždění, nebo zrychlování člověk sešlápne plný plyn, ale jenom na chvíli, pak už to není potřeba. Věřte mi, že se čtyřmi osobami, naložený co se vejde, jak po dálnici (6,2), tak po okreskách (4,2) jede normálně, agilně, temperamentně a rozhodně nežere víc, než uvádím (je to spotřeba po natankování a ujetí třeba 300 km). Takže průměrná. Nemám důvod lhát si do kapsy. A hlavně netuším, proč vás to tak znervózňuje, a nutí mi to vyvracet. Až mi to bude vyvracet Itall, nebo Anonym II, Adrian, nebo jiný majitel, můžeme si o tom pokecat. Ale s někým, kdo to nemá vyzkoušené je to asi o ničem. Tolik k té žravosti malých motorů.

11.06.2013 | 21:51:17 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

No jo, no jo..., to chce klid na lužku a ledové zábaly na hlavinku...

Na C1 predsa platí E = m.c2..., že Stando.

Kokso, že Ta to baví...:((

11.06.2013 | 22:30:08 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

tato rovnice, milý Lubošku, platí na všechno, a vždy. Jestli ji neznáš, požádej nějakého žáka osmé třídy základní školy, on ti to vysvětlí. Energie se rovná součinu hmotnosti (naložený vůz) a rychlosti.

Na bláboly postiženého Svlastíka už reagovat nebudu, protože s nemocným se nemá hádat, aby mu nevyletěla teplota a tlak. S tím 12 V trabantem mě totálně odrovnal, a když jsem se vysmál až do bolesti břicha, pochopil jsem, jak je na tom špatně a začalo mi ho být líto.

12.06.2013 | 18:10:13 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

Hm, tak to si zrejme genialne dieta, lebo tu rovnicu raz odvodzoval nas ucitel fyziky na gympli, v 4.rocniku, aj to iba ako experiment, ci to vobec zvladneme pochopit.

Mno, ako vidim, Ty si ostal v 8.rocniku..., gratulujem.

Mimochodom, tuto rovnicu pouzit na auta a plus Tvoje odovodnenie..., vidim, ze si tej skole velmi neublizil..., podla Tvojho IQ by musela Tatra 815 spotrebovat minimum energie, ak by isla veeeelmi rychlo.

Nezabudni si dat dnesnu davku liekov..., nech sa ujo lekar o Teba nestrachuje.

12.06.2013 | 18:30:25 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

Opět jsi nepochopil. Asi jsi nedošel ani do té osmé třídy. Kdyby jela velmi rychle, a byla by naložená, měla by obrovskou kinetickou energii. Prázdná a pomalu jedoucí by měla malou kinetickou energii. Nebo opět nemám pravdu? A co platí na T 815, platí i na Tico. Větší kinetická energie znamená větší setrvačnost a menší potřebu dodávat další energii. Ale co naplat, kdo neuznává (nebo nezná) základní fyzikální zákony, tak se holt hádá a hádá...

12.06.2013 | 19:37:38 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

Chod niekam na " pokec", alebo pretiahni susedu, suseda..., podla gusta, ale na Tvoje " hlbokomyselne" zvasty sa ani neda reagovat.

Si mudry....ako Lajka vo vesmire..., take hluposti nevypoti ani moj 13 rocny pes.

12.06.2013 | 21:11:00 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

Lubo a nevšim sis, že DDT, Anonym II, a ta IP adresa(Standa) používají vzorce pro výpočet energie v oblasti energetiky? Tedy určené pro elektrárny ať už jaderná, či větrná, atd. :D
Je to jako jeden člověk, myslící jako energetik, naprosto nepochopitelné vzorce(myšleno ve špatné oblasti tedy motorismu). :D
A co takhle spočítat místo výkonu motoru, raději energii třeba v jídle?
Jaký výkon má takový půllitr piva?
Bude stačit tento vzoreček, nebo raději nějaký nový k použítí na vodní elektrárnu a výpočet průtoku energie, když mi to pivo proteče určitou rychlostí hrdlem? :D

12.06.2013 | 21:28:01 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

No, Ty si tiez tej skole neublizil....:):)

Teoria relativity v skratke: cim rychlejsie pojdes, tym viac sa bude spomalovat cas, az by si prekrocil 300.000 km/ sekundu..., tak sa zastavi, ze je to ryxlost svetla dufam vies.

Ale Standova C 1 pri troche vetra odzadu to da v pohode:(:(, len keby ho nebrzdili 2-5.litre.

12.06.2013 | 21:44:49 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

No sláva, potvrdil jsi co vím už dávno, Luboši, že jsi hlupák. Čas - rychlost světla, atd. nemají de facto s teorií relativity nic společného. Jsou od ní pouze odvozeny. Čas se značí "t" a kde ho v té rovnici máš??? Ale jasně, co od tebe čekat? Teorie relativity říká, že čas je relativní. Ovšem sám vzorec e (energie) = m (hmotnost) x c2 (rychlost na druhou) o čase neříká nic. Ponoř se místo do Světa motorů někdy i do naučných knih. Teorie relativity je pouze TEORIÍ, zatímco uvedený vzorec je realitou.

12.06.2013 | 21:58:40 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

Odlahlo mi, ze to tvrdis Ty.

Som rad, ze si sa nezaprel, pre hlupaka kazdy hlupy.

Ach, ked Boh rozhadzoval coc...ov nad europou, musel byt unaveny a vykydol to naraz.

P.S. Niekde na nette najdes, co vlastne ta teoria relativity znamena.

Ty " expert" na C1.

12.06.2013 | 22:10:39 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

Na rozdíl od tebe, elementární věci nemusím hledat na netu. To vy, googlisti, každou pitomost opisujete z netu. Že je energie přímo úměrná rychlosti a hmotnosti pohybujícího se tělesa, se přesvědčíš, když to s tvým naloženým žabožroutem napálíš do zdi. Možná se ti rozsvítí. Ty "expert" na úplně všechno. Jsi fakt trapnej.

12.06.2013 | 22:18:07 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

Aj si pri tom drnkas, honis vtaka, prelozene do reci Tvojho kmena.

Ty mudrc, daj sa liecit, sukas po nociach C1 do vyfuku?

Aliky odpusti, aj ked to vymaze..., celkom si to viem zivo predstavit.

Ze trepes xobotiny... neskodny " expert", aspon mam studijny material, Freud je suviks...., na Teba ziadna psychoanalyza beplati...:)

12.06.2013 | 22:43:45 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

Až si někdy vážně říkám, je ten Luboš OPRAVDU tak blbej, nebo si tady ze všech dělá prču?

12.06.2013 | 22:20:42 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

Som OPRAVDU blbej a z Teba si prču nerobím...

Vystačíš si bohate sám.../teda, ak to vôbec pochopíš, daj si to preložiť/

01.08.2013 | 12:56:44 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

Tak teď jsi tomu nasadil korunu. Prý, že ten vzorec je realitou. Běž se léčit, ty jsi vylízaný....
Prostě kozel zahradníkem, zapomeň raději na Fyziku a všechny vzorečky. Nepoznáš rozdíl mezi teorii a realitou.
Ty a titul beru zpět, každý kdo vyjde základní školu ví, že to je pouze teoretický vzorec, který je pořád lepší než nic, ale nedá se zpochybnit v mém ani ve Tvém životě a postrádá smysl jej důkladně rozebírat, pokud se člověk nechce živit v nanotechnologiich, vlastně v celém nanosvětě atd.
Jen si dělej ostudu, jako vždycky sis udělal, pořád a neustále dokola tu omýváš samé pitomosti!

13.06.2013 | 06:20:30 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

No asi jsem to tehdy nepochopil fajn jak myslíš, ten vzorec se počítá ve vysoký škole. V základní se o něj jen dozvíš. To co jsem pochopil od toho vzorce a myslím si to, třeba je to špatně, tak se jedná o výpočet energie. Když mám na mysli jadernou, tak díky tomuto vzorečku, je možné vypočítat štěpení atomu a následně výkon jaderné elektrárny. Dá se spočítat i energie atomové bomby. Napřiklad ve vysoké škole tě takový vzoreček může provázet celých 5 let. Možná že Standa má titul, nepopírám. Je to jen jeho zkrácená verze....ale má x variant.
Dále si myslím, že se dá v praxi použít nebo taky zpochybnit v urychlovači částic atd...
Ale jsme tu v diskuzi, jestli tomu nerozumím, fajn, nebyl to můj obor teorií.
A Anonym II použil vzorec na výpočet výkonu z průměru rychlosti větru. Ten vzorec je hodně podobný, akurát hodně blbě upraven. :(
Takže si myslím, že je to jeden a ten samý člověk, který rozumí
PS ten čas a to zastavení, to máš z nějakýho filmu ne? Tohle cos napsal si troufám říct, že je to blbost...
Mě totiž připadá, že to E=mc2 je jasný důkaz, že i ve Fyzice může existovat Bůh. Tedy něco co neexistuje a přitom v tom lidi věří, protože tomu moc nerozumí. :D

13.06.2013 | 04:38:32 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

Svlastik, pozri si Standovu recenziu na C1 a pochopis ten " titul".

Einstainova teoria relativity je teoria, odvodena matematicky, nakolko sa zatial iba plazime ako slimaci vo vesmire.

Je tam velmi vela podtem, ani na skole sa nepreberala, iba ako pikoska, pointou je, ze teraz, ked vedci nahanaju " bozsku casticu" v urychlovaci, tak sa potvrdilo, ze Einstainove teorie platia a nic rychlejsie ako svetlo nejde.

Boh neexistuje, netreba si robit iluzie, ide o to, ze aby vesmir fungoval, pri vzniku vesmiru/ velkom tresku/, bola pritomna najzahadnejsia sila...gravitacna.

Dnes, ked nemas TV signal, iba snezenie na obrazovke..., to je vesmirny signal v obyvacke a takto by dnes vyzeral vesmir, ak by nevznikla sucastne gravitacna sila...to je ta " bozska " zahada, odkial sa nabrala:):)

Inak by dnes neboli galaxie, hviezdy, ani my...iba castice v priestore, presne ako na tv obrazovke.

Einst.teoria relativity, ak mas kopec scifi romanov, kde vo vesmire stravis rok- 10, ale na Zemi ubehli storocia..., prave preto, ze cas pri rychlosti svetla plynie pomalsie, pre posadku rakety, ale pre pizorovatela mimo lode ovela rychlejsie.

A bud si isty, ze sa to neda pochopit za 5 minut, ani sa to nepreberalo v 8.rocniku, aj ked Asimova som cital niekedy od 11-12 rokov, mas kopec dobrych autorov scifi literatury.

Einstain je autorom vyroku, ze Boh nehra kocky...,ci Boh nemusi dokazovat svoju existenciu, ale to su ciste bonmoty, zaujimave myslienky, postrehy, neviem ako to presne opisat.

Sam v Boha, takeho ako prezentuje cirkev dufam neveril.

A never ani Ty. Boh v ludskom ponimani neexistuje, Jezis to paradoxne dokazal na krizi.

Existuje sila- energia ludskeho ducha, Bozia mat, Jezis a spol su historicke realie, realni ludia z masa a kosti, najmudrejsi ludia svojej doby, ale ziadna karma, osud, zmrtvychvstanie.....NEEXISTUJE!!!

13.06.2013 | 06:52:48 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

A ak by si si nieco precital, o vyrokoch Jezisa, tak pochopis, ze ani Jezis neuznaval Boha ako sa nam to snazi prezentovat dnesna cirkev, ktora je cisto akciovou zarobkovou cinnostou, sluziacov vladam a vlastnemu obohateniu.

A Jezisko musel zomriet, nie preto, ze by rozpraval bludy o zivote v Boziom kralovstve:):), ale preto, ze on chcel to " kralovstvo na Zemi..., pre ludi POCAS ZIVOTA!!:)...

Preto musel zomriet, pretoze by vyhnal Rimanov z Judey a stal sa kralom Zidov.

Paradoxne, vestby starych mudrcov sa naplnili, skutocne prisiel, narodil sa Mesias, ale nie v takom zmysle, ako sa predpokladalo, ci vestilo.

Mimochodom, vsetci sme bozie deti, synovia a dcery toho.isteho boha ako jezis, nastastie pre moc je cca 80% populacie leniva rozmyslat v sirsich suvislostiach...inak by pochopili, ze ku viere nepotrebuju ziadnu cirkev:):), ani VLADU...a zili.by si v Kralovstve nebeskom:(:(, uz pocas zivota, nie ako mrtvoly.

Ach jo:(.

13.06.2013 | 07:08:00 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

Je mi líto, ale Einsteinova teorie potvrdit NELZE, ten "genius" použil umocněnou rychlost, tedy naprosto nesmyslné číslo, natož rychlost. Tohle nikdy nikdo nepřekoná a zatím nepřekonali ani ve filmu.
Mimochodem v seriálu Startrek se pohybují rychlosti kolem 14 Warp. Einsten si ale stvořil lepší rychlost(cca 1000warp... tak pro představu), promiň ale pro mne je to úplně stejné jako víra v boha, jsem materialista... a věda o tomhle je naprosto totožná, je to jen další moderní víra... :/
Použít se dají pouze odvozené vzorce, né tento základní zkrácený blábol...

Učili jsme se x vzorců, jeden nám třeba trval rozebrat i půl roku, tedy jeho max. využití v praxi a dosazování x věcí atd. takže mám takovou představu co všechno může být skryto v tomhle, ale většinu vzorců, které jsme používali se dali snadno využít v ideálních podmínkách běžného světa nikoliv tento výplod fantasmagorie...

13.06.2013 | 07:12:00 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

:):):), to nie je ziadny vyplod " fantasmagorie", ale dokazany a zatial nevyvrateny vedecky fakt.

Je to nieco podobne ako pred 300-500 rokmi, kedy " nemalo" nic lietat tazsie ako vzduch, ci cmeliak, ktory by lietat nemal....a lita:),zahada, no.

A este pred par rokmi sa ludia bali, ze ked pojde vlak rychlejsie ako asi 35 mil za hodinu, tak sa ludia udusia:)

Este sme velmi daleko od cestovania rychlosti blizkej svetlu, ale uz mozno o 1000-5000 rokov to bude uplne bezne, ci cestovanie vesmirom cez casopriestor,vela veci, co su dnes realitou, bolo este pred 100-200 rokmi " fantasmagoriou":):)

Ale Einstain bol genius, takze tazko cakat, ze to pochopi moja, ci Tvoja malickost.., ale ak by sme chceli rozbehnut C1 na rychlost svetla....tak by nam nestacila vsetka energia dodnes vyrobena na svete a asi ani vsetka, ktora je doposial ukryta v Zemi:):)

Preto Stando trepal.

13.06.2013 | 07:43:02 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

Sorry, že zpochybňuji díla Einsteina, ale třeba pochopit, že byl úředníček na patentovém úřadě. Stačilo uklidit ten bordel, měl k tomu přístup, dal si to do příslušných škatulek a pak to četl, mohl krást jiným nápady, upravil si je podle logiky všech a sesumírovat to dohromady.
A také to pochopit a logicky i vysvětlit. Takže hlavně vylepšoval...ani na vysoké škole nebyl dobrý.
Né opravdu géniové se rodí a už od narození jsou chytří a né aby na takové věci přišel až po škole, kterou musel opakovat. Je to domněnka potvrzení, že z obyčejného úředníka dělaj lidi boha. Byl jen ve správný čas, na správném místě, asi tak stejně, jako nějaká uklízečka, kterou baví kromě uklízení i přečíst to co uklízi a uvědomit si pár podstat. :/
Existovalo mnohem víc vědců, kteří stojí za uznání, a stvořili něco, co chtěli sami stvořit, né něco k čemu přišli a jen vylepšili nápady, Einstein byl mezi prvními kdo využil pirátství a nápadů jiných tedy porušil duševní autorská práva. :D

Já to říkám, už tě mají, prostě už věříš v něco, co nelze absolutně podvrdit ani za 50000let a lidstvo to nikdy nepřekoná a tedy nepotvrdí....
Ty si nedovedeš představit ani tu rychlost, tak já Ti to raději napíšu co dosazuješ do vzorce abys byl v obraze...
323552000000000000 km/h
Startrek vesmírná loď sci-fi se pohybuje "pouze" 2371120000000km/h. Tak a teď chci vědět, jestli tohle není fantasmagorie... ha?
Každý vzorec i v ideálním vzoru má nějakou podstatu, které jsou něčím vyzkoumané a potvrzené!
Kromě toho překonaná rychlost světa už je. Ale tady pořád nechápeš, že ta rychlost světla je pouze
1079252849 km/h a teď si to porovnej s tím číslem nahoře! :(

13.06.2013 | 08:10:39 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

No jo, ked to hovoris Ty, tak to bude pravda. Holy fakt...

13.06.2013 | 09:07:27 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

No tak s tím světlem jsem se splet, holt novináři, a samotní vědci, kteří si mysleli, že to dokázali. :D
ALE co podle tebe znamená tento vzorec. Pro mne, já to tedy povím narovinu, je to vzorec tedy obecná zkratka pro výpočet velkého třesku.
Tedy že pokud se obrovská nekonečná rychlost střetne s energii, vznikne hmota, tedy vesmír. :D A už vůbec nechápu proč se to tu tahá, když C1. Takže asi tomu vzorci nerozumím...:D
Jsem opravdu hloupý, problém je, že tomu ani rozumět nechci, skutečně mi to připadá jako nějaká víra v boha a to mi nejde snadno do palice. :(
Za mě tedy, až když se překoná rychlost světla, což může nějakou dobu trvat, pak se nic zvláštního nestane. Asi úplně to samý jako když se kdysi překonala rychlost zvuku...
Jen padne v niveč pár zhola zbytečných teorii postavených na základech teorie o tom, že světlo je nejrychlejší ve vesmíru a zároveň upravených zákonech Newtona. :D Ten aspoň stál nohama na zemi...
Ale seriál Big Bang Theory, to jsem se dost nasmál. :D

13.06.2013 | 17:13:18 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

Svlastik, nie si hlupy, ani to nepis...

Nemam chut to tu rozoberat, rychlost svetla sa neda prekonat, v nasom vesmire urcite nie, mozno ohybanim casopriestoru, ale to su take teoreticke uvahy ako spotreba 1 l benzinu pre vsetky auta svera:):).

ked si uvedomis, ze castice svetla - fotony letia zo slnka cca 8 minut, 150 mil.km..., tak dojdes k poznaniu, ze je to neskutocna energia.

a nejde o ziadnu " vieru", ale o dokazane teorie, resp.doteraz nevyvratene:):).

Mimochodom, je to ovela zaujimavejsie ako vsetky vraky sveta....

14.06.2013 | 00:29:07 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

Dneska ráno mi to došlo. Jooo toto trvalo, ani jsem nepotřeboval google.
E=mc2 Je rovnice k výpočtu výbuchu prvku na maximální úrovni.
Tedy že čím těší je chemický prvek, tím větší vynaloží energii.
Díky této rovnici taky sestrojili atomovou bombu a také použili nejtěžší prvek v chemické tabulce a tou je Uran, nebo plutonium už nevím...
Taky je potvrzena a dá se s ní počítat i štěpení jádra, je to opravdu potvrzená rovnice a používá se pouze k tomu. Každý si ji zapamatuje snadno, protože člověka baví něco ničit...
Já už dlouho ve škole nebyl a taky jsem s ní dlouho nepracoval...
Tím doufám, že končím a další produkty alá spojitost C1 s touto rovnicí už nebude. :D
Tedy pokud Standa nechce tu C1 odpálit, jestli si to ale nesplet s C4, když mu to někdo říkal a on si myslel, že se jedná o Citroen. muhahaha. :D
S velkým Třeskem ta rovnice nemá nic společnýho, to byl výplod fantazie, ale vtlouklo se mi to do hlavy. Protože jsme kdysi jako kluci dělali blbiny. A třesk je taky exploze, tedy že se to jako dá spočítat touto rovnicí kolik energie muselo asi být k vzniku hmoty. :D

14.06.2013 | 04:35:07 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

Pleteš si Trabanta 6V s 12V, který při plném výkonu vzal maximálně 6,5litrů. Opět různý systém vstřikování, tedy to sedí podle tvých teorii.
Podle mých teorií je ale nejvíc důležité ještě jednu věc vzít v potaz. Jakmile už má motor odlítané a je zralé na generálku, tak si bere téměř každý motor 10litrů průměrnou spotřebu nebo opravdu minimálně 1,6x víc než udává výrobce.
Zatímco u 5litrů to je někde na hranici 1 milionu km. U 1litru to bude tak 150tkm a víš kam můžeš se systémem VVTi? Ano do servisu Toyota a generálkovat jej za x tisíc a to nemyslím jen výměnu těsnění hlavy válce. :D
Ale ten malý rozdíl mě na to, že je Panamera 4X4 šokoval! To ještě před 10lety se 4 kolkou a 4litrem a výš bylo nemožné. Navíc to vůbec nebylo po dálnici, ale po běžných okreskách, což vůbec nechápu tu brutální spotřebu té C1!

Joo vybírat si V12 starou přes 30let a porovnávat spotřebu, to umí každý, ale porovnávat to se stejně starým motorem a velkým autem max. rok 2006 hmm. Zvláště, když do takových limuzín dávají novinky na emisní limity a nejnižší spotřebu. Pak se nedivte, že taková 2tunová kráva sežere s fungl novým motorem při takové jízdě s jakýmkoliv dieslem i s obsahem 3.0litru 4,4litry.
PS: Tobě věřit? a čemu? že tvé slova o nicneříkajících datech znamenají víc, než praxe profesionála na dané trase, který se tím živí? Navíc téměř každý příspěvek nemá od tebe vůbec žádnou věrohodnost...
Já se normálně teď divím, že nezpochybňuješ BC té Panamery. :D

12.06.2013 | 05:02:49 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

Oprava místo vstřikování, je zapalování, v tom úžasu testu jsem použil jiného slova, chtěl jsem jen přitakávat, zdá se, že se mi to vymstilo... bohužel. :(
Trabant bylo mé druhé auto, do kterého jsem usedl za volant a na parkovišti v 7 letech.
Mimochodem spotřeba odzkoušená a potvrzená je menší než JAWA 250 a to mezi 3,5l až 5,5l s dobrým seřízením karburátoru.
Toť k trabantu...

12.06.2013 | 21:12:45 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

Jestli je to motor 1.0 nebo 2.0 tak při plném naložení je spotřeba vždy vyšší:)

12.06.2013 | 22:34:49 |   | 78.102.114.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

Samozřejmě držet krok s dvoulitrem je blbost. To bych asi neřešil. Je to jako by se dítě pralo s dospělým.

11.06.2013 | 21:54:26 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Pravda o spotřebě malých motůrků.

Každý auto natře zadek 1.0l mimo obec ve vesnici. Stačí aby na to auto byly nazuté stejné pneu a né ty úzký šprcky 165...
Klidně 200 pneu a C1 se dostane v testu bez problému k 8-10litrům mimo vesnici po okreskách ve 100-130km/h...
A to je fakt, porovnávat to s Panamerou, která má na kolech 260 pneu a přitom konečný rozdíl nějaké 2 litry to je brutáááál. :)))

12.06.2013 | 10:49:45 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

V12

Svlastíku BMW vyvinulo motor pro McLaren ale nikdy ho do žádného BMW nepoužily.Tak jsem to aspoň četl v knihách,už jen výkon porovnej těch dvou agregátů.

10.06.2013 | 21:52:55 | Anonym II  | 90.178.147.* Reagovat

RE: V12

BMW motory pro MClaren používali na závodních okruzích, takže je jasné, že jej do seriového auta nenasadili. Ale každý závodní auto se musí vylepšovat ze seriového motoru.
Takže auto co stojí dejme tomu 30 milionů má v sobě základ motoru, který koupíš za pár šupů v BMW ojetině tedy v porovnání té pořizovací hodnoty. No nejlehčí je vůbec ho vylepšit z 850. Dejme tomu z německa se dá pořídit do 500t a musí mít pod kapotou M, sice jich bylo vyrobeno jen 1tisíc, ale v Německu je jich na prodej jak máku a za levno. Ten má i vylepšené vrtání a je k němu opravdu blízko. Ale pořád je to monotronic. A pak stačí maximálně, ale opravdu maximálně milion dohromady a udělat z něj Vanos, jsou to 2 motory v jednom, takže dual Vanos a ještě k tomu machra, který to dokáže zkombinovat a motor máš stejný jak z Mclarenu F1 a Vanos udělá pak i tu nízkou spotřebu. Asi tak stejně jak u Felicie přechod z monotroniku na MPi. No chtělo by to vyzkoušet, jak je to náročné ten přechod u Felicie. :D
Bohužel češi jsou v elektronice opravdu nezkušení, to je jak hledat v kupce sena. Když takový je, tak už je dávno za hranicema. :D
Mimochodem, tak nereálné to není, pár borců se odvážilo svojí trojkovou E36 předělávat z klasické na Vanos. Nebýt toho, že finančně to vyjde jako úplně zbytečný krok(to je přestavba celého vrchu motoru pro zajímavost) a lepší varianta je koupit celé auto, tak by to byli schopní do toho skočit. Teorie a fantasmagorie, ale za další generaci se vsadím, že to bude pro některé "snaživé" hračka, ale to už ty auta tady nebudou...:D

11.06.2013 | 06:48:17 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

V12

Motor o oběmu pěti litrů může mít menší spotřebu než jednolitr,záleží kdo s tím jezdí.BMW či Mercedes ve dvanáctiválcích jsou úsporná auta ale musíte lechtat plyn.Sportovní auta už jsou na tom hůř to je dáno koncepcí.

10.06.2013 | 11:20:24 | DDT  |  Reagovat

RE: V12

Tomu že mohou být úsporná i věřím ovšem je kravina že budou jezdit se spotřebou do 7 litrů!!....jako většina 1.0 a 1.2.

10.06.2013 | 12:21:07 |   | 78.45.38.* Reagovat

RE: V12

Kdybys věděl něco o BMW 750iL tak by ses tadyk nesmál a nedělal tu srandičky. Stará 750 funguje jako 2 6R motory o obsahu 2.5litru. Takže spotřeba se odvýjí od toho, že máš 2.5litrový motor s klasickou spotřebou něco mezi 10-15litry a přidáš nějaký ten litr, když auto nejede ani na 50% a to věř, že to nejde využít skoro nikde.
Ale jinak ten 5.0l se takhle nemůže brát ohledně spotřeby, to je klenot, který zaslouží respekt a péči.
5.0l V12 byl proslaven jako nejrychlejší motor na světě tedy v autě Mclaren F1! A to čekáš od toho nízkou spotřebu???

Kdyby ty motory v sedmičkách byly v super stavu, tak kvůli tomu nikdy neklesnou pod 100tisíc, protože mají nějakou hodnotu náhradních dílů pro supersporty...

Zatímco se vstřikováním Mono se prodávaly motory v 750 E32 a E38, ten samý motor, ale Vanos byl v MClarenu F1, takže když měl někdo fakt zájem a upravoval to, nebylo to zas tak nereálné, upravit motor na 450kW a nemusel vysolit x miliónů a to se mu vrátilo a to měl k tomu ještě praktičtější auto.
Lidi co si koupili 750 vědí co kupují a jsou šťastní, vědí co mají, takové auto není na denní ježdění, je to jako sběratelský kus.
Jinak spotřebu si veme 13-25litrů. :)
Ale to majitelé s obsahem 1.0l litrů prostě nemůžou pochopit. Existují fajnšmejři a už to není taková pálka, i průměrný člověk může mít vůz se srdcem supersportu za pár šupů. )

10.06.2013 | 12:33:31 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: V12

No bydlet jinde:D tak si tu 750 pořídím v E38.

10.06.2013 | 12:38:59 |   | 78.45.38.* Reagovat

RE: V12

svlasto, prosím tě, co znamená ten dovětek "to majitelé 1.0 litru nemůžou pochopit". Chceš tím naznačit, že ten, kdo je mimo jiné majitelem litru na ježdění do práce a do brna sólo musí být zákonitě omezenej pitomec, kterej nemá vztah k silným a sportovním vozů? Ty si vážně myslíš, že auto dělá člověka? To je vrchol ubohosti, ale zároveň to o tobě vypovídá vše podstatné.

10.06.2013 | 19:23:50 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: V12

To hebedo bmw 7 z roku 1992, este model s okruhlymi svetlami, V 12 valci moze mat spotrebu nizsiu ako 1.0 liter v tychto pripadoch:

Ked ide na volnobeh, alebo je motor vypnuty:)

Ta " nadhera" zobrala hore Donovalmi a spat/ horsky priechod / podla PC az sa dobre pamatam 39,99 litra, lebo viac uz neukazoval,majitel to odhadoval na nejakych 90 litrov..., ale bolo to uz vyse 20 rokov dozadu a vtedy som bol rad, ze sa mozem vobec odviezt a vyskusat.

Este stastie, ze som vtedy nemal volnych 15.000 DEM..., clovek sa nesmie nadchnut pocas prvych 5 minut:):)

Ale bol to zrut a la Tatra 613, akurat o galaxie kvalitnejsie.

10.06.2013 | 19:45:57 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: V12

Tak to musel mít porouchané, jako přeháňka ne? 40 litrů, nebo dokonce 90litrů? A tomu fakt věříš?
Jinak abys věděl jak fungovaly prvotní BC tak spíš podle regulace plynového pedálu. Ještě nebyly takové čidla, které dokázaly spočítat spotřebu paliva...
Ale jak jsem psal, existovalo pár exotů, kteří odpojili půlku motoru, asi vadný motor a nulové finance na BC to ukazovalo, že to žere jak tank, protože to počítalo 2x, ale ve skutečnosti normálně spapal 20-25litrů dejme tomu v serpentinách a auto normálně jezdilo...

10.06.2013 | 21:28:34 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: V12

No neviem, neviem:):), auto bolo vtedy prakticky nove, asi 3-4 rocne, majitel pedant, v aute som sedel.

A ked si myslis, ze 12 valcov s objemom 5 litrov nezoberie pri sviznej jazde, na automate, hore kopcom " svoje"..:), tak si asi este s takym hebedom nesiel.

Na 2,2 Hdi pri.podobnom style pojdem za 15-20.., takze tym cca 40 , v PRIEMERE verim, lebo hore kopcom za 90, dole musis na automate, na 2,2 aspon mozem dole kopcom vyradit, ked uz netreba brzdit motorom.

V kazdom pripade, ked som to chvilu soferoval, tak som bol fascinovany, ako padala VIDITELNE rucicka palivomera dole, normalne to bolo vidno.

Nadrz mala okolo 90-100 litrov, po 3 hodinach jazdy uz bola pod polovicou nadrze..., takze asi tak.

A kedze auto nebolo moje, viac ako cca 150-160 som nesiel

Maximalku som si vyskusal inokedy, ale velky objem v benzine..., zerie to strasne.

Preto mi ho nukal..., cesta z Mnichova na SVK stala chlapa vyse 400 DEM..., kedy benzin stal asi 16-17 kcs:):), v DE okolo 1,1 -1,2 DEM.

11.06.2013 | 00:46:36 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: V12

Ok proč nevěřit spotřebě, když říkáš 40-90l. Hmm. Tak to potom v E38 750 byl jiný motor, protože bral mnohem méně a měl jsem za to, že spotřeba byla podobná i v E32. Ten motor byl i v 850i a tam se fakt chlubili, že se dá velmi lehce dostat k 50litrům. Zřejmě to jsou stejné motory. No aspoň jsem zjistil. že motor 750 E38 už nemá s MClarenem nic společnýho. Společné srdce bilo pouze v autech E31 a E32. Nejblíže jí byla M8.
No ono na tom není vlastně nic nevěřícího, ten motor měl původ už ze 70.let a to tehdy žralo všechno jak tank.

11.06.2013 | 06:19:23 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: V12

Nepoznam auta tak, aby som mohol davat rozumy, ale ta " 7" bola v long verzii,uz vtedy mal satelitny telefon, ci fax v aute, r.v.89-90, 750 iL, oznacenie, neviem, ci nie 4.stupnovy automat.

Jedine, cim ma absolutne odpudil, bolo chovanie na snehu, kedy male stupanie, cca 5-6 %, uuuuplne male, tiahle a uz sa zadok tocil ako zavazie na hodinach:(:(

Nakoniec sme ho vytiahli so Skodou 120/130?, nepamatam, ale vdaka fyzike, kedy hmotnost tahaneho auta preniesla hmotnost a zvysila pritlak na pohananu zadnu napravu Skody..., bol to pohlad pre Bohov:

Skodovka s revucim motorom taha na lane mastodonta, ktory iba temne huci, vyzeralo to, akoby zralok nahanal malu rybku...:):)

Ake mala 7 gumy, netusim. Vtedy boli mizerne pneu. Barumky, ale v zime vysli velmi vela,leto- zima.

Az neskor prisla moda prezuvania. Ci bol motor rovnaky ako v 850, absoluuuuuutne netusim.

Ale zral.

11.06.2013 | 09:24:39 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: V12

S klidným řidičem se dá s E38 750i jezdit v průměru za 16 litrů.Pokud se chce člověk svést trochu svižněji tak se dostane na průměr dejme tomu kolem 19-20 litrů.Při plném nasazení si to po městě sebere 30-35 litrů.Takže pokud chci 750i a chci jezdit svižněji a využít tento motor.Jenž tedy třeba u mě osobně by to byl hlavní důvod proč vůbec kupovat 750i tak musím počítat minimálně s průměrem 20 litrů!:)Ale myslím že je zbytečné řešit spotřebu u těchto aut protože ty se nevyrábí zrovna pro automobilové šetřílky:)

11.06.2013 | 13:32:31 |   | 78.102.114.* Reagovat

RE: V12

ježiši, proč zase ty extrémy? Proč zase srovnáváte T 72 a babettu? Stačí to, že např. Lada 1300, š 105 nebo š 1203 má při malém objemu vyšší spotřebu než současné 1,6 nebo 1,8 (o dieselech nemluvě). Je to možná taky extrémní srovnání, ale rozhodně ne tolik jako porovnávat 1.0 s dvanáctiválcem. trochu soudnosti v té vaší blbosti prosím. Je to o technice a technologii, ne o nějaké přiblblé rovnici.

10.06.2013 | 20:22:13 |   | 89.102.162.* Reagovat

Měli by jste se všichni léčit.

Kdy pochopíte, že ten hňup je vždy na koni, když někdo něco připíše. Je jak malý Jarda. ...Standa.

10.06.2013 | 08:25:05 | F.  | 77.93.216.* Reagovat

RE: Měli by jste se všichni léčit.

Vždycky je na koni, když sem nějaký hňup něco připíše. A že jich tady je, těch hňupů, viď, hňupe :-) Co bys taky tady hledal za moudrost? Vždyť je to novodobý Dikobraz :-)Tady je nejvíc srandy právě díky těm dvěma všeználkům. Tady se sešlo už tolik hloupých názorů, že se nad nimi dá jenom smát. Nebo plakat. Ale brát je vážně? Sorry...

10.06.2013 | 20:18:22 |   | 89.102.162.* Reagovat

Neuvěřitelné,

jak svlastik s lubošem dokážou 7 let starou recenzí zasvinit celé stránky jděte už do (_!_) všeználci, všichni jsme už pochopili, že víte všechno nejlíp o všech autech, tak už dejte pokoj.

05.06.2013 | 11:02:40 | Vašek  | 109.80.159.* Reagovat

RE: Neuvěřitelné,

No jo, pre nasho Vaska je to suuuuuper recenzia a podla svojho intelektu ju adekvatne vylepsil.

Kazdy pise o tom, o com sniva, takze Vasku, vyskoc konecne z tej prde..e:)

06.06.2013 | 08:31:15 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Neuvěřitelné,

Kdo ti dovolil se mnou mluvit magore?

06.06.2013 | 10:18:07 | Vašek  | 109.80.159.* Reagovat

RE: Neuvěřitelné,

Mozes byt akurat rad, ze som si Ta vsimol, na hlupakov obycajne nereagujem, ale ked je niekto pripeceny a sebakriticky, neodolal som.

Ozaj, uz si vytiahol vtaka zo zadku ?:)

06.06.2013 | 10:46:29 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

neporovnatelné

Kluci nelze srovnávat Kolíně s Fábií.Fábie je o několik tříd větší než Kolíně to samé platí o Felicii.Osobně vlastním Peugeota 107 a mám přísný zákaz jezdit po dálnici,necápu jak nekdo může psát že auto které má max 157kmh jede průměr 150kmh.Moje maximální rychlost co jsem dosáhnul byla 144gps,auto už vybrovalo a hluk byl nesnesitelný.Jestli chci jezdit po dálnici koupím si Škodu Fabii,Felicii,BMW M5 či Mercedes S65AMG nebo by stačila Audi RS 4,RS6.Takovéhle auta jsou stavěná na dálnici a omezovač na 250kmh je akorát.Spotřeba by kulminovala kolem 9 litrů!!!!!Kolíně jede za 10l po dálnici pod plným plynem a zdaleka nedosahuje výkonu jako tyhle auto.

05.06.2013 | 10:28:42 | tříhrnek  |  Reagovat

RE: neporovnatelné

Mám přísný zákaz jezdit po dálnici a přesto vím, kolik žere kolíně na dálnici. ty jsi taky pěknej ocas.

09.06.2013 | 21:30:33 |   | 89.102.162.* Reagovat

Vzkaz adminovi

Jestli tu nějakej funguje ať to tu promaže.Nemíním u každý recenze číst zvratky zdejšího blázna z IP 89.102.162.* a 89.102.164.*,kterej z každý recenze mimo téma udělá přestřelku o kolíněti úplně mimo téma recenze a tím značně snižuje úrověň zdejších stránek.Díky.

04.06.2013 | 17:55:49 | Jirka  | 93.99.128.* Reagovat

RE: Vzkaz adminovi

Naopak - připadám si tady jako ošetřovatel mezi blázny. Vy totiž uděláte přestřelku z čehokoliv, k čemu se normálně vyjádřím. A kolíně mi neustále ometáte o hubu vy. Nikdy s ním nezačínám a píšu jen k tématu. Šlo tady pokud vím o fabii. Ale vy hned "to tvoje kolíně, ten tvůj prcek, ta tvoje C1...." protože mezi blázny je veselo, často se dobře zasměju a pobavím. tak hoďte něco dalšího.

04.06.2013 | 18:30:21 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Vzkaz adminovi

Teraz zacinam mat naozaj obavy o Tvoje psychicke zdravie.

Jediny, KTO VSADE vlaci " zazrak" C1, ci " kolinatko"..., si Ty.

Ved si pozri ponize, kto sa " vytahuje" o 15.07, ze " kazdy majitel koline ti potvrdi, ze na trojku ide 150..." a tak dalej...

To je uz asi druha adresa?

Pochop, 99,9 % prispievatelov je nejaky lubos, jirka, vasek, svlastik, radek, luke a xxx dalsich ukradnutych..., sme anonymni, ale vsetci co maju vodicak a ake take skusenosti....

..
.musi dvihat zo stolicky, ked pocuje bludy o tom, ako si to Koliňe vali 160-170 kopec- nekopec, vsetko pri max.spotrebe 6,2 l.

Este raz, NIKTO sa Ti nevysmieva, ze jazdis na malom prdidle, ale rozculuje, ked robis z neho nieco, co nie je.

a o rozpravkach typu, ako to ide 170 km, priemer urobis 150..., tak daj do auta navigaciu, podla gps a hod na yutube, ale urob fotky, ze ides naozaj zlahka 170:):), lebo na 3.stupni 150..., tak na 5.asi 200:):)
ale nerob z nas blbcov.

P.S. Uz priemer mimo dialnice, po obycajnych cestach nad 100 km/ h cez dediny je sakra vysoky, realne takych 70-80, podla trasy, hustoty premavky, obci a podobne.

A uz duplom nie s 50 kw autom do mesta.

Chod, urob 400 km priemerkou 150km/ h..., ked to prezijes, pochval sa tu a za vsetkych sa Ti ospravedlnim.

Dokonca ani na spotrebe 6,2 nebudem bazirovat...:):)

04.06.2013 | 19:56:30 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Vzkaz adminovi

Ľuboši, nenech prchlivost cloumat svým majestátem a nech "psychouše", ať se v tom ráchá sám. Nějaký mamlas nás přeci nevyvede z míry :-).

04.06.2013 | 20:27:48 | Kolemjdoucí  | 188.175.53.* Reagovat

RE: Vzkaz adminovi

:):), mas svatu pravdu, len ide o to, ako mozeme apelovat na " mladych a hlupych"..., ked stari capi a uz matadori nejdeme mladym prikladom.

Potom sa cudujeme, ked v spravach sa nejaky 20-25 rocny zasran zabije na aute, len preto, lebo si myslel, ze jazdi f1, ci rally...

A infarkt ma pokusa, ked sa vleciem za kamionom, co si ho netrufam predbehnut ani s 3 x silnejsim autom ako C1...

..., ale suverenne ma zacne predbiehat nejaky zufalec na Fabii, ci Octavii, inom malom aute takym stylom, ze ma obehne, dojde tak do polovice kamionu, potom sekundu- dve rozmysla, ci mu to " vyda"..., kamionista tiez nevie citat myslienky...,

....potom DUP! na brzdu, tak, ze to skoro do neho napalim odzadu.

Dalej to pokracuje tak, ze sa 1-3 metre za kamionom, alebo inym autom vyhyba a stahuje na svoju polovicu, robi ako pokazene kyvadlo:):), az to nakoniec psychicky nevydrzim, kedze odzadu je ovela lepsi vyhlad a radsej to cudo predbehnem:), aj s kamionom.

A potom mi tu ide Stando rozpravat, aka je to uzasna raketa, dalsi dole pise o " suverennom" zrychleni.z 0 na 140 km/h...
.

To vsetko prdince. Ak by som obcas nejazdil so zeninou 206 s 55 kw motorcekom..., normalne tomu aj uverim:):)..

Ti co tomu uveria naozaj..., maju akurat tak pekne krize pri cestach.

Ked mu napisem, ze 150 km/ h priemer je neskutocna fuska aj s 3.0, lebo to mam odskusane, s 2,2 hdi je to doslova drina
.., tak ma zacne presviedcat, ze Koliňe to zvladne rovnako:):).

Tu uz nejde o vystatovanie sa, ale o zivot, pred tymi somarinami treba decka varovat, lebo je to casto iba o stasti, nie o sikovnosti.

04.06.2013 | 22:26:56 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Vzkaz adminovi

Jo, jo, ale tihle hlupáci, kteří nikdy neměli možnost se svézt v něčem jiném, než ve své plečce si myslí, že to tak má být. Chybí jim možnost srovnání a SOUDNOST. Točit takhle malý motůrek dle Standy, alias, nevím co všechno za přezdívky tu vypotil, znamená "kantare" pro malý motor po pár takových pokusech. Jemu, nebo někomu jinému se to podařilo možná jednou takhle vytočit, samozřejmě "tacho", protože kdyby měl GPS, tak takovou "peetchovinu" nenapíše, že litrový motor běžně jezdí skoro "dvěstě", ale je KING na autorecenzích a ti, co mají stejně slabé plečky mu to žerou. Já nikomu neberu nadšení z vlastního vozu, ani z toho, že "posrali meďoura", či jiné silné auto na křižovatce, či na dálnici, ale vězte, že kdyby ONI chtěli závodit, tak nikdy nevyhrajete. Těch "koníků" je tam prostě málo a majitel silnějšího vozu se nad Vámi rád ustrne a nechá Vás předjet. Nic víc, nic míň.

04.06.2013 | 23:43:44 | Kolemjdoucí  | 188.175.53.* Reagovat

pro zajímavost - když už podjebáváte

Zrychlení z nuly na sto za cca 10 sec., na 130 za 16 sec. Neupravený sériový vůz. A ten zvuk? Vysavač? To určitě!

www.youtube.com/watch?v=HLro0h-QL80

05.06.2013 | 17:34:46 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Vzkaz adminovi

Absolutne presne. Mas naozaj dobry pozorovaci talent:)

06.06.2013 | 08:35:32 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Vzkaz adminovi

vzhledem ke slovu "točit" které jsi použil vidím, že jsi v říši snů a vlastních představ. Až jednou jedinkrát budeš mít tu možnost se s tímto "motůrkem" projet, pak si rád přečtu tvůj - pokud možno nezaujatý - názor. Do té doby beru tvé fantasmagorie za pouhé zvratky bez jakékoli vypovídající hodnoty. Protože tvé představy a doměnky vydávané (bůhví proč) za skutečnost mohou uvést v omyl mnoho dalších. Lepší je jednou zkusit než stokrát slyšet. Ubohý kdo ve lži a nenávisti žije, pro oči nevidí a pro uši neslyší. Bible Svatá. AMEN.

06.06.2013 | 20:45:05 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Vzkaz adminovi

Ten pravý cituje Bibliu...:)), normálne sa poseriem.

Hlavne, že každý je pre Teba magor, hlupák, idiot...., kto Ti neprikyvuje.

Máš pravdu Stando, 1.0 litrový motor v C1 sa vyznačuje vysokým krútiacim momentom ako lokomotíva..., čo lokomotíva!!!, ako LODNY motor!!, ktorému stači 700-800 otáčok/minútu a je už na maxime, na voľnobehu cca 60-80, či koľko to má tá obluda, čo poháňa Quen Marry....:))

Ohóó´, žiadne!! točenie, iba hlboky baryton bublajúcej sily...

07.06.2013 | 16:09:30 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Vzkaz adminovi

No niektorý ste tu fakt asi chybný,prejsť od fabie 1.2 k biblii a do večera príde čo svetový hlad,svetový mier alebo osídlenie Marsu?

07.06.2013 | 18:49:51 |   | 178.40.255.* Reagovat

RE: Vzkaz adminovi

Konečně jsi prozřel, a pochopil. Neboť tak jest. Hlboký baryton, plný sily hýbe tímto malým autíčkem. Tím se liší od ostatních litrových, dýchavičných, slabých motůrků... Nebe se raduje, andělé zpívají... Luboš prozřel. Celý večer budu děkovat Pánu a za tebe Luboši zapálím svíci.

07.06.2013 | 19:04:32 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Vzkaz adminovi

Ty by sis měl udělat restard a měl změnit názor.
Kdybych byl takový jako ty, tedy primitivní kritik se sprostými urážkami, tak být tebou bych to napsal v podobném duchu.
Se asi ten deb.l zbláznil, vždyť ta HTP neudělá ani 145km/h a on si tu vymýšlí takové trapárny o rychlosti a spotřebě. To C1 mi udělá po dálnici dlouhodobě 130km/h se spotřebou 6,7l a do kopce můžu předběhnout i kamion z 90km/h v pohodě, když to podřadím na 3, protože mi to umožní převodovka a mám tam otáčky až k 8 tisícům takže dostatek času. 4. mám pak na okrasu a když mám dobré otáčky a cestu, tak tam dám pětku a v autě tichoučko bez projevu vysokých otáček, jako kdybych jel střední třídou. Je to super stroj, který stojí pouze ....oproti Fabii a když jezdím někam služebně, nemusím vozit obrovský kufr a váhu navíc za sebou alá trapná Ochcávka. A i když mám mini, tak mám v C1 víc prostoru jak ve Fábce a nemusím po takové dálce k ortopedovi. Asi se mu po té 450km jízdě odkrvil mozek...
A co se týká spotřeby, si půjčuje auto grázl co nemá na vlastní a když má půjčený auto i s plnou nádrží pak počítá jen to, co nabere sám p.tomeček a obhajuje se takovými deb.linami že to mělo malou spotřebu, sorry ale takové bast.rdy nesnáším...

08.06.2013 | 10:58:45 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Vzkaz adminovi

Ty si pro změnu udělej restart. Blbečku.

08.06.2013 | 22:02:04 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Vzkaz adminovi


Protože nejsem takový jako ty, tedy primitivní kritik se sprostými urážkami, tak být tebou bych to napsal v podobném duchu.
Vždyť ta HTP udělá v pohodě 145km/h ale on si tu vymýšlí takové trapárny o spotřebě. To C1 mi udělá po dálnici dlouhodobě 150km/h se spotřebou 6,2l a do kopce můžu předběhnout i kamion z 90km/h v pohodě, když to podřadím na 3, protože mi to umožní převodovka a mám tam otáčky až k 5 tisícům takže dostatek času. 4. mám pak na okrasu (popravdě moc ji nevyužívám) a když mám dobré otáčky a cestu, tak tam dám pětku a v autě tichoučko bez projevu vysokých otáček, jako kdybych jel střední třídou. Je to super stroj, který stojí pouze 160 000 oproti Fabii a když jezdím kamkoli, nemusím vozit obrovský kufr a váhu navíc za sebou alá trapná Ochcávka. A i když mám mini, tak mám v C1 víc prostoru jak ve Fábce a nemusím po takové dálce k ortopedovi.
A protože nesnáším tak blbé, omezené bastardy jako jsi ty, polib si prd.el a jezdi si se svou plečkou po dálnici 300 a na hlavu si dej korunu.

08.06.2013 | 22:07:28 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Vzkaz adminovi

Dopni si klínový řemen a zkrať to.

09.06.2013 | 21:32:22 |   | 88.100.179.* Reagovat

RE: Vzkaz adminovi

Tak aby bylo jasno, klínový řemen mám a máš ho taky. A jednou jsem Ti to napsal aby sis to zopakoval. Drážkový řemen je poddruh klínového řemene. Je to jeho po zkušenostech x letá modifikace a úprava. Přesně se označuje drážkový klínový řemen. Nemůžeš vyjmout důležité přídavné jméno, které označuje tento typ řemenu a to klínový....ten je totiž pokud vyjmeš drážkový všeobecný pro všechny řemeny pohánějící vysoké otáčky a to by Ti mělo dojít. A jsou vyrobené z polychloroprénové směsi.
Samozřejmě že jsou tu slovíčkaři, kteří se pokouší o přesné pojmy, ale Ty ses fakt netrefil hošánku... a měl jsi na to tolik času se něčemu přiučit a furt nic... :D

10.06.2013 | 05:03:22 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Vzkaz adminovi

Lubošku, všechno co tady po mě chceš, jsem už udělal a mám to za sebou. Jenže houby platný - když to sem napíšu, nařkneš mě že trepem somariny, povídám pohádky, táram kokotiny, a kdoví co ještě. To máš těžký. Kdo nechce věřit, nevěří, k pláči ale je, že nikdo z vás to nikdy nezkusil, a po mě to chcete jako důkaz, který s tím jezdím denně a můžu psát co vím. O moje zdraví se neboj, je O.K. S vámi je to horší. vy tady sedíte na těch recenzích jako závisláci a trávíte tady život v pospolitosti idiotů, berete to vážněji než smrt babičky, zatímco já se tady směju nad vaší omezeností a občas napíšu něco, co vás nadzvedne (většinou pravdu), protože už vím, kam zamířit, abyste se z toho opupínkovali. Jo, a že někde napíšu, že něco "zvládne i kolíně", tím chci zdůraznit, že když to zvládne mini, není důvod, aby to nezvládlo dospělý auto. To vy ale nepochopíte (nemáte taky čím) a berete to za vychloupání. Nikde jsem ale nepsal, že kolíně je nejlepší, nejrychlejší, největší...to mi podsouváte. Pravda je, že je hbité, rychlé, spolehlivé a hlavně úsporné. A za tím si stojím, kdybyste se na hlavu stavěli.

04.06.2013 | 20:36:34 |   | 89.102.162.* Reagovat

Občas napíšeš? Drtivá většina komentářů je tvá.

Závislák a nevyléčitelný jsi ty sám. Nikdo nereaguje, ale ty "preventivně" napíšeš deset příspěvků, samozřejmě o ničem a sám sebe chlácholíš, že závisláci jsou ti druzí. Běž a hledej si větev, bude klid.

04.06.2013 | 23:58:46 | F.  | 77.93.216.* Reagovat

RE: Vzkaz adminovi

A ještě něco, šílenci a psychopati - opravdu nemám dvě IP. Jsem rád, že mám aspoň jednu. Ale schyzofrenie je sviňa, že? Kdyby náhodou měli stejný názor dva lidi (nebo i pět), je to jen jeden v převlečení. Kucí, vy jste fakt dojemně praštěný.

04.06.2013 | 18:32:57 |   | 89.102.162.* Reagovat

Potřebný výkon.

Výkon potřebný k překonání rychlosti roste s třetí mocninou.Jako příklad Fabia 1.2 40kw-max151km/h a 1.4 74k-max185km/h.Přesto si někdo myslí že roste jen s druhou mocninou ale to roste odpor vzduchu.Takže Fabia 1.2 40kw-max151km/h která by chtěla uhánět 302km/h potřebuje 320kw,neberu že by to konstrukně automobil nevydržel.Ale když vidíte ty čísla dáte za pravdu,pokuď by tak výkon rostl jen s druhou mocninou tak by stačilo 160kw což uznáte že je blbost.Já vím je to mimo mísu ale pro zajímavost.

02.06.2013 | 20:39:01 | Anonym II  | 90.178.147.* Reagovat

RE: ošklivka

Jestli to udrží po dálnici 150 průměr je mi jedno,jen se stále podivuji nad tím jak v dnešní době kdy je na výběr nepřeberné množství značek a modelů je někdo schopen utratit 200 000 kč ,nebo kolik to stojí za tak nevzhledné auto jako je Fab.2.s jakýmkoli motorem.Koupit si auto sice dobře jezdící ale vzhledem silně připomínající zednický kalfas na kolech,to chce být minimálně imuní ke svému okolí.Multipla byla ošklivá ale měla svůj charakter.Tohle je především to první.Chápu že můj názor nemusí sdílet 99% čtenářů.

04.06.2013 | 15:04:27 | jan  | 88.100.179.* Reagovat

RE: Potřebný výkon.

To není pravda Fábie by se 160KW do kázala jed přes 300kmh ale museli by jí spřevodovat.

05.06.2013 | 10:33:49 | DDT  |  Reagovat

RE: Potřebný výkon.

Samo že automobilka takový vůz nevirobí udělala by ostudu ostatním plus emise by stáli za nic.Ale musím si stát za svím že nemáš pravdu výkon roste se čtvercem neboli s druhou mocninou tečka

05.06.2013 | 10:37:08 | DDT  |  Reagovat

RE: Potřebný výkon.

On ten vůz už dááávno existuje, stačí jen vyměnit převodovku. Je to Fabia I Dragon, ale ta sranda stojí něco přes 3.5 milionů korun. A pokud to porovnáš s Lancerem, který závodníci raděj používaj, no tak se není čemu divit. :D

06.06.2013 | 06:29:04 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Potřebný výkon.

Když řekneš "A", řekni i "B", tudíž celou pravdu. Z původní Fabie I. na Dragonu zůstalo jen to jméno. Motor je upravený z Audi TT, zcela nový hydraulický podvozek 4x4 s Haldexem, brzdy Brembo, šestistupňová převodovka, aerodynamicky upravena karosérie se spoilery, aby auto neuletělo při rychlostech nad 230km/h (na to jste při plánování rychlosti 300km/h v debatě zapomněli), ale to hlavní, VÝKON MÁ 250Kw. Tedy žádných 160kW, jak bylo zbožné přání některých ichtylů zde. A i když jí MILOTEC možná ještě nabízí, neštěkne po ní ani pes. Za takové peníze se dá koupit AUTO ne MATCHBOX, např. NISSAN GT-R a ještě mi zbude na koupi LEXUSE, jen tak na popojíždění :-)))

06.06.2013 | 08:29:22 | F.  | 77.93.216.* Reagovat

Pro úplnost.

www.autozine.cz/milotec-fabia-dragon-zadne-htp/

06.06.2013 | 08:34:35 | F.  | 77.93.216.* Reagovat

RE: Potřebný výkon.

Neblázni, podle svlasty stačí jen vyměnit převodovku. On je totiž nevyučený automechanik.

08.06.2013 | 22:12:01 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Potřebný výkon.

Já za to nemůžu, že žijete jen na počítačových hrách Gran Turismo. A nedokážete to pobrat a pochopit...

A Ty jsi v životě neviděl auto na rampě ani to Tvoje a kolo jsi viděl jen v hypermarketu a ani sis to kolo pořádně neprohlídl? a pak se čuměl na závody cyklistů z televize s blbým rozlišením... :D
A to tu mám vypisovat úplné základy od nova, že auto je složene z nějakých 4 kol, podvozkové platformy, atd., pokračovat jestli to zvládneš nacpat do svý dutý hlavy přes značky. A že Škoda je součást koncernu VW jako Seat,... a taky Audi? A končit že auto, které stojí 10x víc než seriová výroba asi nebude z dílů Starline... :D

09.06.2013 | 09:56:05 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Potřebný výkon.

:):), je to vcelku mile, akurat som ani pri najlepsej voli nepochopil, co tymto prispevkom myslis.

Ze " staci vymenit prevodovku" a fabia pojde 200-300..., tak to si nemohol mysliet vazne, v tomto ma stando a ostatni pravdu.

A o platformach, rad sa necham poucit, len aby to nedopadlo podobne:):), ako s prevodovkou.


A co ma spolocne hranie nejakych hier s realitou..., tak som duplom nechapavy, asi preto, ze som este ziadnu moto nehral:(:(, hm, az teraz vidim o co prichadzam...:)

09.06.2013 | 17:00:01 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Potřebný výkon.

Výkon potřebný na překonání aerodynamického odporu roste s 3 mocninou(s 2mocninou roste síla.

07.07.2016 | 16:22:23 | Franta  | 46.149.125.* Reagovat

RE: Potřebný výkon.

DDT, ty jsi další adept pro Chocholouška. Fabie má velký součinitel odporu vzduchu (Fabia II má cx = 0,33) na to, aby jí stačilo 160kW na překonání hranice 300km/h a věřím, že i překonání 250km/h by pro ní bylo příliš velké sousto. O tom, že její podvozek není pro rychlosti nad 180km/h stavěn se už ani nebudu bavit. Tenhle "krabicoid" nebude nikdy dálniční střela, s tím se smiř.

05.06.2013 | 11:15:23 | F.  | 77.93.216.* Reagovat

RE: Potřebný výkon.

Nevím ale DTT má možná pravdu,určitě by museli předělat podvozek ale byla by to švanda.Jed 300kmh po dálnici,to by museli koukat na dálnici ale spotřba kolem 11litrů by nepotěšila

05.06.2013 | 15:15:24 | Anonym II  | 90.178.147.* Reagovat

RE: Potřebný výkon.

:):):), 11 litrov...,tak na 11 km.

Fabia by kludne mohla ist 300, ale najprv by musela mat minimalne 380-400 kw, 160 kw by jej stacilo na nejakyx 230 km/h.

05.06.2013 | 17:16:54 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Potřebný výkon.

Myslím to vážně s tím co teď napíšu.
Jsi matematický analfabet...a DDT to samé
Jak můžeš vypotit takovou ptákovinu jako výpočtem druhou či třetí mocninou. Šmarja jakoukoliv mocninou v závislosti výkonu na čase. Co to je za blbost, víš vůbec co to je za pojem?
Kdybys mocninu použil ve vzorci, tak ti vyleze 4 a více ciferné číslo ty pako... :(

05.06.2013 | 19:13:11 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Potřebný výkon.

Výkon auta bude 100kw.Budeš mít původní maximální rychlost vozidla např 200km/h.Požadovaná rychlost bude 250km/h.Požadovanou rychlost vydělíš původní rychlostí což je-1,25 umocníš třetí mocninou=1,95 krát původní výkon motoru 100w=195kw potřebných k překonání rychlosti 250km/h.
Samo že vzorec není kompletní ale docela přesně zjistíš jakej výkon bys potřeboval.Nevím jaké čtyřciferné čisla jsi myslel.

05.06.2013 | 19:56:26 | Anonam II  | 90.178.147.* Reagovat

RE: Potřebný výkon.

Ok sorry, nečekal jsem nějaké brutální dělení. I tak to nefunguje, je to něco mezi, takže vzoreček o ničem...
Vyzkoušeno ověřeno hází to různé výsledky, jednou méně jindy více a někdy hodně velký skok.
A ve výsledku můžu doplnit, že 270kW dokáže rozhýbat na 300km/h i 2 tunový kolos tedy starýho ojetýho sedmičkového bawora, kdyby mu vyhodlili omezovač, auto za pár šupů, kdyby jste chtěli...
Ty rychlosti do 250km/h znám a 160kW výkon postačí auto typu Fabie na omezených převodovkou 250km/h úplně v pohodě a použitelných...
Jo a spotřeba ve 250km/h kolem 19 litrů lážo plážo né v době odpichu.

05.06.2013 | 21:36:43 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Potřebný výkon.

Jo a to byl benzín, u dieslu by stačilo nahonit BMW 335D a spotřeba by mohla jít i pod 15 litrů při 300km/h. a nevím cirka 250kW a silný krouťák a dobrou převodovku... Jak říkám v dnešní době už je 300km/h skutečně reálných už od pořízení vozu za cca 50tisíc(nebo moto) a bezbečné auto kolem 250tisíc.
Klasický 3.0D nahonit tak nevím cca 270km/h s trojkovým by to udělal taky v pohodě, s dobrou převodovkou...

05.06.2013 | 21:43:59 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Potřebný výkon.

Hmm, jedine, co som pochopil a dava zmysel, je to " nahonit"..:):)

V jazyku ceskem " sebeuspokojovani":)

Radsej Svlastik nehovor, ze si vyuceny automechanik, lebo ma obchadza hroza a do servisu jakziv nevkrocim:)

06.06.2013 | 08:26:15 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Potřebný výkon.

Automechanik nejsem vyučený.
Ty o úpravách nic nevíš, vytunit auto lze a 3.0D lze vytáhnout na nějakých 200kW. To zvládne udělat v klídku i 270km/h jako nic.
ALE i kdyby!!!
Klasická nejslabší 135kW udělá 240km/h nejsilnější sériová má až 180kW, která se normálně prodává, to by sis měl uvědomit, že nabídka tohoto auta je i v samotném BMW. K tomu xdrive a v trojkovém autě i ta sériová se 180kW udělá max. omezených 250km/h a když se zruší omezovač tak je tam 280km/h jako nic, za tím si stojím, tak se nemusíš bát hrůzy protože technikové v samotném BMW vědí co dělají...
A kdo se vyzná dokáže vytáhnout(nahonit) z nejslabší verze právě tu silnější úplně stejně jak se to dělalo s TDi z 66kW přes 81, až k 100kW...Čili zvýšen výkon SKORO jednou tolik!

06.06.2013 | 09:47:27 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Potřebný výkon.

A opravuji se místo 535D jsem se splet raději nebudu popisovat označení BMW, protože je domotané, měl jsem na mysli motor.
N67N 448, ten dokáže překonat 300km/h.
Jsou i další dieslové, ale za 1. pochybuji o nižší spotřebě a za 2. o jízdních vlastnostech, taky se vyznám víc v BMW...

06.06.2013 | 10:11:40 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Potřebný výkon.

Přiznání, že nejsi vyučený automechanik vše vysvětluje.

06.06.2013 | 11:03:12 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: Potřebný výkon.

Dnes to tu zije, super pokec:):)

Ak by auto bralo pri 300 km/ h 15 litrov, ci dokonca 11/ anonym II, tak jedine s pokazenym palivomerom.

15 mi berie uuuuplne bezne pri nejakych 170-180 pri uspornej 2,2, pri 3.0 D xDrive to uz je blizsie k 20...

Pri tych 300, cisto teoreticky,ani neviem KDE by si ju dosiahol, NACO ....a ak by si to aj prezil, tak pod nejakych 50-70 litrov by si nesiel, pri benzine okolo 70-90, plus- minus.

A uz urcite nie na " stroji" za 50-200.000 czk.

Uz pri 200-220 je fuska ist po nasich " dialniciach", pri 250 sa Ti vsetko zlieva ako do uska ihly....no a viac som nesiel, aj.ked taxometer ukazoval 270-280, ale v skutocnosti to.bolo tych blokovanych 250:)

Stacilo raz, tych 200 je az- az.

06.06.2013 | 11:36:49 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Potřebný výkon.

Ale ty bereš X5, a to je extra super těžký kolos. Já mám na mysli auto s dobrou aerodynamikou. 300km/h se dosáhnout v čechách nedá. Na motorce máš šanci na brněnském okruhu, nebo na letišti, za 30 vteřin to tam máš a to ještě stačíš ubrzdit...
Když nebyla doprava, tak Frýdek Místek - po Brněnský okruh pod 1 hodinu, tehdy byla dálnice až z Olomouce a benzín po 22kč, tak se spotřeba neřešila. spočti si tu vzdálenost prosím. Při 250km/h to jde, ale už je třeba mít spojlery, od 230km/h se auto zvedá a snižuje styčnou plochu, také od 230km/h je třeba mít zadní náhon.
Jinak ten tvůj 3.0D se dá vylepšit dokonce až na 280kW. jelikož je tento motor tedy jeho základ od letoška s takovým výkonem běžně v prodeji... :D

06.06.2013 | 12:05:26 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Potřebný výkon.

Ide konecne prec z domu, chcem sa vozit predovsetkym lacno a pohodlne..., co x5 nesplna ani v jednom.

A 280 kw...:):), 3 turba..., iba HLUPY a BOHATY si tomoze kupit, ako jazdenka bude o 3-6 rokov absolutne NEpredajne.., ako nejaka Amerika, ci Renault Vel Satis...

Marketingova sr...ka.

06.06.2013 | 22:06:44 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Potřebný výkon.

No jasně, náročné na údržbu, ale co člověk čeká od M Power. :D
Nová M3 bude mít 3.0D s 280kW. Nějaké triturbo s možnou opravou třeba kolem 250tisíc, je to moc na MPOWER se 450konmi? Já bych řekl, že u BMW M normální cifra. A motor to určo vydrží, je to fakt držák, jen ty vstřiky atd.
Takže auto které udělá téměř 300km/h s tunningem i víc, základ tam je. Jinak spotřeba po vesnici s trojkovým BMW běžnou jízdou bude nejspíš 5,5/7,5/6,8l(nové auto, ne olítaná střela s vychrchlanými vstřiky, která jinak veme v trojkovém i 11litrů)čím těžší auto samozřejmě tím víc že. Co víc si přát. Samosebou, já jsem měl zájem mít 530D vždyť nejslabší výkon 3.0D má stejný krouťák jako tehdy stejně stará M3, dalo se očekávat kdy ten motor budou upravovat, měl budoucnost. Ale na druhou stranu když přišel na trh, tak vstřiky 60t jen repase,50t turbo, komplet ramena 49t a další běžné cifry u BMW5. Teď je vše poloviční. bo staré auto.
No a babo raď je to těžký, protože koupit Fabii za ty 3 mega tak ta firma, kdyby měli kupce, tam mu k tomu autu daj grátis všechny možné licence na závody, kterého se může ten vůz účastnit a možná i nějaký drobný servis na rok. A Kde jinde by asi to auto mohlo jezdit na plno že...:D
A jak to člověk oťuká tak co, plechy Fabia. :D Díly Audi TT. Prostě parádička, jo Fabia(Seat) nebo když člověk nebourá(jemně) tak Lancer EVO to jsou levná a rychlá auta. Měl jsem tu čest s údržbou Subaru a né děkuji!
Francouz se tady nechytá ani omylem nejsou na to machři, kteří umí šperkovat PSA. A každý malý dítě ví, že jednotky Toyoty(patří tam i VVTi) se softwarově upravovat prostě nedají, jedině fyzická úprava na motorech...

07.06.2013 | 06:44:31 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Potřebný výkon.

Udrzba a servis je trochu drahsi, to je fakt, ale co najviac cloveka rozladi, teda mna, je mizerny komfort, ci skor ziadny:):)

Iba na dobrej ceste,ktore u nas jednoducho nie su.

BMW diesel je hlucny, lebo motor je pomaly v kabine, taky x trail,posledna generacia 127 kw je oproti x5 ako elwktricky vozik, o 607 ani nehovoriac, vo vyssich ryvhlostiach,nad 160 km je uz hluk otravny, vo Francuzovi je to.akurat idealne tempo.

Velka vaha nepusti..., sice to 2,3 tonove hebedo zataca priam neuveritelne, aj dobre drzi stopu, riadenie je daleko od idealneho

Jasne:):), v dnesnej dobe srackovych elektrickych posilovacov riadeni je pre niekoho idealne...., ale na taku 405, nissan primeru, ci x trail 1. generacie sa nedotiahlo zdaleka.

Vynikajuci vyhlad, vynikajuce bixenony, fungujuci asistent svetiel, najlepsie sedacky, famozna prevodovka, neuveritelne brzdy, velmi dobra hudba,kurenie a klima,.naozaj prikladne tiche, na rovnakej urovni ako luxusna trieda, kvalitne materialy, ale slabsie spracovanie..., vidno, ze to robia v USA:)

V tomto.bmw exceluje, ale osobne mam radsej, ked auto " reze" vzduch, siroke, nizsie, s dobrou aerodynamikou.

Nevyhody: servis, spotreba, zaujem zlodejov, ked nieco odide, napr.vstrekovac, zhavic...uz iba volat odtahovku, na kazdy ukon servisny ukon, este aj vymenu baterky...do servisu, absencia rezervy je uz iba ceresnickou.

O tom, ze si " drzi hodnotu":):), to.je fakt, tazko sa toho clovek zbavuje, ale v zakladnej vybave je to.holatko a la " Koliňě":):)

Je dobre na ego, ti s komplexami si mozu splhnut, ale je hlupe s BMW jazdit ako prasa, lebo si Ta hned vsimnu, tak musis chodit ako panna:(.
P.S. O spotrebe 3.0 ..., da sa za 8 litrov, rekord som mal 7,2, zarovno s premavkou medzi dedinami, bezne za 8,5-9.

Pri trochu sviznejsej jazde 13-15. Ale ten zatah za to stoji.

Niekedy. Skoda, ze iba niekedy.

Nemci su majstri v oyebavani spotreby. Zatial co v PSA mam problem dosiahnut normovanu spotrebu, v DE iba pri vyslovene setrnom a uspornom sposobe. Asi tolko.

Ako 2.-3.auto do rodiny....ok, ale kto ma to zivit?:):)

07.06.2013 | 08:17:17 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

Tady ty stránky jsou plné duševních mrzáků. Proč oslovujete dvě různé (i když podobné) IP adresy jako jednoho člověka, a navíc proč jste ho pojmenovali standa? Nebo je standa nějaký fantom, který je doma obložen různými PC s různými adresami a jeho jediným úkolem je v přestrojení a inkognito psát svůj názor na tyto přihlouplé stránky? Tak to vidíte? Mě to teda docela uráží, nazývat mě nějakým smyšleným jménem a ještě mě strkat do jednoho pytle s někým jiným. Mezi náma, chodím se sem jen pobavit nad bezbřehou hloupostí kreatur jako je Luboš a další. Mám z toho prču, a je mi celkem fuk, co si myslíte. Hele, jak je to s těmi zimními gumami? Tomu se směje celá naše firma.

02.06.2013 | 20:08:15 |   | 89.102.162.* Reagovat

Jak dlouho se ještě chceš vydávat za dva různé jedince?

Zamysli se nad sebou, zda ten duševní mrzák nejsi sám. Níže jsou dvě doslovné citace příspěvků z dvou IP adres, které mají navodit dojem, že se jedná o dva jedince. Ať si každý udělá obraz sám. Zde citace prý dvou jedinců:

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

O spotřebě jsem nic nepsal. Ale opakuji:



Nechápu, proč by nemohl mít na dálnici průměr 150? Pokud ten průměr počítá jen z cesty po dálnici, na kterou najede a jede po ní hodinku rychlostí 180 (normál) a občas ho někdo zbrzdí na 130 (taky normál), tak po sjetí z dálnice má průměr 150. Proč musíš pořád každému oponovat? Já jezdím po dálnici cca trasu 100 km, a jedu ji 40 minut. Takže průměrnou rychlost po této dálnici mám kolik???
Zapomněl jsem, že neumíš počítat. Proto potíš ty nesmysly, ty profesore.

01.06.2013 | 16:45:33 | | 89.102.162.*

RE:

Nechápu, proč by nemohl mít na dálnici průměr 150? Pokud ten průměr počítá jen z cesty po dálnici, na kterou najede a jede po ní hodinku rychlostí 180 (normál) a občas ho někdo zbrzdí na 130 (taky normál), tak po sjetí z dálnice má průměr 150. Proč musíš pořád každému oponovat? Já jezdím po dálnici cca trasu 100 km, a jedu ji 40 minut. Takže průměrnou rychlost mám kolik???

30.10.2012 | 18:11:14 | | 89.102.164.*

02.06.2013 | 20:22:10 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: Jak dlouho se ještě chceš vydávat za dva různé jedince?

Okoloiduci:), super postreh.
Normalne by si mohol robit dedektiva.

Az ked som si Ta precital, uvedomil som si, ze este aj adresy su si veeeeelmi podobne, akoby kupovane, aktivovane naraz.

A o rovnakej vetnej konstrukcii a argumentacii..., klobuk dole, mas vynikajuci postreh.

02.06.2013 | 21:17:41 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Jak dlouho se ještě chceš vydávat za dva různé jedince?

Cha, cha, Drsoň Standa Vaškovič odhalen a přistižen :-))) Teď už vím, čemu se říká : Z ostudy kabát.

03.06.2013 | 11:20:53 |   | 78.102.253.* Reagovat

RE: Jak dlouho se ještě chceš vydávat za dva různé jedince?

Jo je to pravda je to Standa a Václav(nikoliv Vašek s C-Maxem) v jedné osobě podle stylů vět a názorů a myšlenek viz recenze C1. Ale jedna věc by mě zajímala už 3 roky s tím autem nejsou posunuté km, tak se můžeš pochlubit kolik km už s tím máš nalítáno? Já jsem nějakou C1 nechtěně viděl někde rozsekanou na fotkách z Teplic, byla to stříbrná 5dv tak to snad není ta tvoje. Nic ve zlým, ale taky tu byl někdo kdo si mě progoogloval... a pochyboval o moji věrohodnosti...

03.06.2013 | 14:05:14 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Jak dlouho se ještě chceš vydávat za dva různé jedince?

Výborně, detektive, akorát ti nedošlo, že jsem to zkopíroval... :-) Jste vážně dobří. Určitě jste dělali dříve estébáky. Ale je to prdel, jak tady pořád pátráte, abyste ukřižovali chudáka standu. Naprosto pravděpodobné je to, že standa napsal z pěti PC vosum recenzí a je to vašek, drsoň, karel, petr, dita, anonym II, a td... Podle vašich názorů a stupně hlouposti je ovšem luboš taky ing. pelikán, jamieson, radek, svlastík. Má taky vosum počítačů a umí slovensky. Tak dokonalý standa není. I když - kdo Ví?

03.06.2013 | 15:00:04 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Jak dlouho se ještě chceš vydávat za dva různé jedince?

Říká se, že potrefená husa zakejhá. Víš co? Když už ses do těch svých lží takhle zapletl, radši mlč a zkazky o zkopírování si nech pro vnoučata i když pochybuji, že ti to sežerou. Ze srandy jsem si prohlédl inkriminované příspěvky a recenze a musím dát Kolemjdoucímu i dalším, kteří tě prohlédli již dřive, za pravdu. Rétorika, urážky, když dojdou argumenty i stavba vět je pořád stejná, jen ty IP adresy si musíš hlídat lépe, tentokrát to nevyšlo a nachytali tě. Za chyby se holt platí. À propos, kolik ti dala TPCA za reklamu na svá přibližovadla? Nebo to nedej bůh děláš zadarmo? :-D

03.06.2013 | 15:35:42 | F.  | 77.93.216.* Reagovat

RE:

Kdo je tu mrzák. Tvoje výplody neznají mezí.
Za 1. převodový poměry- stále nevíš co to znamená? takovou pí.. nevypustí nikdo kdo v životě jezdil byť na kole.
2. Neexistující díl, uznal bych, kdyby stál pár šlupek, ale né originál téměř za 5 tisíc.
3. Tvoje průměrná rychlost, kterou se vychloubáš je hodně trapná, 300km ujet za 3 hodiny je průměr jaký asi? Měl jsem za to, že to uděláš za 2 hodiny. Tak to si hodně slabý řidič a předvádíš se, jako kdybys valil kdo ví jakou rychlostí. Běž a vem si stopky a protáhni to svoje auto a zkus ten výplod aspoň potvrdit a ujet 100km za 40 minut ať poznáš co tu plácáš za nesmysly...
Měl jsem za to, že se tu bavím se slušným závodníkem a né nějakým ubožákem, co nedal s autem víc jak 150km/h maximální rychlost...Udělat 300km/h není v dnešní době vůbec problém stačí pár tisíc a odvahu sednout na slušnou motorku...Tak si to zkus ty frajere...

03.06.2013 | 05:09:33 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE:

Super, baví mě to tady čím dál víc :-) Začínám bejt na těch vašich pitomostech závislej. Je to zábavnější než televize, na kterou už skoro nekoukám, a válím se smíchy nad vaší blbostí. Kdyby standa věděl, co způsobí svou jednou blbou recenzí :-)

03.06.2013 | 16:39:14 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

Ty prďolko, hoď ještě nějakej vtípek :-) Průměr 150 na dálnici nejde podle vás dosáhnout ale 100 za hodinu na 300 kilometrech po okreskách a státovkách v normálním provozu je nám málo? Kdo nejede 300 není frajer? Něco tady duní, nějakej dutohlav... že by svlastík? Já pláču smíchy... :-)

03.06.2013 | 17:22:19 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

Jsi brzda provozu na dálnici, když nedokážeš jet ani předpisových 130km/h v kuse, pro takové jako jsi ty slouží krajní pruhy pro náklaďáky, které občas jsou označeny plnou čárou, které bys neměl přejíždět, když nedokážeš ujet trasu z Prahy do Brna pod 2 hodiny, jezdit 90km/h po dálnici a tady se předvádet, že tvoje C1 dokáže 150km/h průměrnou ryhlost, no...
Ale kompenzuješ si to mimo dálnici, protože tomu dáváš plný knedlík v obcích a mimo obce bo tvoje prdítko dá max. 120km/h a tam to stačí, protože pak už to netahá. A jezdit po okreskách to dokážeš co... :D
PS: Tahat znamená, že se ukazatel na tachometru pohybuje alespoň říkám alespoň rychlostí podobně vteřinové ručičce na hodinkách a maximální rychlosti dosáhneš do minuty a s tou taky můžeš potom počítat... :D
To že sis vymyslel trasu Ústí-Lipno je tvoje pitomost, já jsem čekal trasu 300km/h za 2 hodiny a ty ses vybarvil takovou perlou, kterou tady asi nikdo nemohl ani v nejmenším tušit. :D

03.06.2013 | 19:45:24 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE:

Pro případ, že jsi vtipkár: sto bodou! A pro případ, že jsi debil, 100 km za 40 minut je rovných 130 blbe. Mimo obec to prdítko dá maximálně 100 (na dvojku) a potom tam má ještě (ani nevím proč) další tři kvalty. Taky je občas používám, když chci být na Lipně za tři hoďky. Ale jinak dobrý, srandisto.

03.06.2013 | 21:00:18 |   | 89.102.162.* Reagovat

Běž se léčit a předtím se nauč počítat.

Už jsem to dál nechtěl komentovat, ale 100km za 40 minut, to je průměr lehce nad 150km/h, ne 130 rovných, jak uvádíš. Tak kdo je tady za blba? Zajdi na základku, kde ses učil fyziku a matiku, ať Ti vrátí školný, "páč" ses prd naučil. A teď definitivně HOWGH!!!!!

03.06.2013 | 21:37:15 | Kolemjdoucí  | 188.175.53.* Reagovat

RE: Běž se léčit a předtím se nauč počítat.

No vidíš, nakonec jsi si to spočítal (taky jsem to jen nahodil jako udičku a chyt ses). Tak nevidím důvod, proč by s Fabií nemohl dosáhnout ten samý průměr.

04.06.2013 | 15:01:49 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

No a teď ses nechal nachytat na švestkách. V příspěvku viz níž píšeš, že to co říkáš normálně uděláš. No a já jsem opět čekal trasu, kde ji děláš tedy 100km úsek, který zvládneš za 40 minut. Opět z tebe vypadla ptákovina o tom, že to není průměrná rychlost 150km/h, ale 130km/h. Takže zas výmysl co jsi vyplodil, protože to tvoje auto samozřejmě nedokáže, vždyť sis to ani v životě nezkusil...

A to že to tahá 2 na 100km/h? no bóže, protože se mi to nechce popírat tak co, i kdyby jo, hodili převodovku z nějaké 1.8 peugeota 406 a zmodernizovali ji, aby se dala uchytit a napasovat a dali tomu nové označení, co čekáš za vědu, že kvůli TPCA budou vytvářet extra super upe novou převodovku? Když je technologie motoru stará přes 10let, tak převodovka bude stará jednou tolik aspoň 20 let možná i z P405, kdo ví...
A když ty převody jsou dělané na 215max. rychlost v otáčkách(na 16" kolech) tak si hned myslíš, že to auto udělá max. 180-190 GPS? dobrý no...
Víš ty chytráku proč to tam dali? To aby si nikdo nestěžoval, že to nemá 6. Přeci Ti to tam nebudou strkat, když to je seskládané tak aby to bylo vůbec nejlevnější auto...

04.06.2013 | 07:10:13 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE:

Opět nevíš nic. Ze starýho pežota? Chachá!!! Ta převodovka je, ty joudo, japonská. Ale ty rád hodnotíš věci, který neznáš.

04.06.2013 | 15:03:54 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

Já tě musel nechat, abys měl aspoň v něčem pravdu božátko...:D
Jinak, tvoje převodovké stupně.
I.53 II. 99 III.145, IV.186 V. 224 Zpátečka 59.
Například Felicie I.49 II.85 III.128 IV.175 V.227.

Jen tu uvádím příklady. Ohledně převodovky, tvoje má stejné buď jako diesel, to aby nemuseli střídat, nebo velkoobsahové auto, nehledám v tom vědu. Ale jak tam nemáš turbo, tak Ti to autíčko skoro nedá. Ale to je tak všechno co o tom autě víš, že s tím můžeš jet na 2 stovkou k omezovači a na 3. 150km/h a jsi mistr světa. No bóže.
Ale uvědomil sis, že na to, že lze dokázat zařadit jen 2 stupně z 0-100km/h to má brutálně slabý odpich celých 13 vteřin? O hodně slabší než Felicia MPi s 50kW. Inu já vím, za volantem smrt v očích. No to já znám, když jsem řídil V3S a bral to 55km/h, to kdybych se nekoukal na tacháč, tak jsem si myslel, že to valím 120km/h, jaký jsem měl strach v očích z tý malý kukaně. :D
Ono Felicii musíš odpustit přeřazení do trojky, na kterém ztratí nějakou tu vteřinu. Takže vesměs, nezajetá Felina MPi 50kW je živější a výkonější než tvůj Peugeotek a co se teprv do ní vleze zavazadel hmm...

04.06.2013 | 20:51:01 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE:

Jo a kdyby sis chtěl představit co to je asi taková průměrná rychlost 150km/h, teda to co tady obhajuješ a protože jsi to nikdy nevyzkoušel na vlastní triko, stačí se koukat na Formule 1.
Ty se pohybují na okruhu s průměrnou rychlostí tak nějak kolem 150km/h. Ti první samozřejmě o drobek víc kolem 160km/h a záleží na počasí.
Asi poznáš, jaký je to brutál výkon mít oči na šťopkách v kuse třeba 2 hodiny, i když dálnice není okruh, na cestě je spousty mnohem horšího nebezpečí jako výmoly, stojící auta v kolonách, nepředvídatelné situace a žádné týmové spolupráce za zády jako je komunikace vysílačkou a HLAVNĚ pod kapotou prdítko alá 1.0VVTi nebo 1.2 Htp co se asi tak může dít že? :D

04.06.2013 | 21:24:57 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE:

Dnes jsi nejlepší! Odpich 13 vteřin. Přečti si recenze nebo se podívej na youTube. Nevíš nic, blábolíš jen to co sis kde vyčet. A buď jistej, že kdyby felina měla jet na trojku chvíli 120, tak jí vyletí motor. Už na pětku je to pro ní tak akorát. Taky jsem ji kdysi měl. Neboj, nemám jediný auto ve svém životě. Měl jsem možná i ty, o kterých něco víš, ale tys neměl to, o kterém kecáš chujoviny. Vyčtený a vymyšlený.

05.06.2013 | 15:16:52 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

Jáááá chachachááááá!!!!

07.06.2013 | 14:13:49 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

Jen pro pořádek: Takový prase zase nejsem, nepotřebuju jezdit v obcích na plnej knedlík, jako zoufalci v jiných autech, aby si nahnali průměr, protože jim to pak mimo obec nejede. Obce ctím, a nikdy nejedu rychleji než 60 tachometrových, což je 55 v reálu. Průměr si spravím mimo obec, kdy jde ručička tachometru mnohem rychleji než vteřinová na hodinkách. Někdy se v tom pro prdel svez a potom suď. Budeš vychechtanej jako lečo. A jako já.

03.06.2013 | 21:05:09 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

A ještě tě popíchnu: Po dálnici opravdu nejezdím 130, to bych v tomto voze usnul nudou. 130 mám na dálnici průměr, když jedu lážo-plážo. Většinou stále 150, občas mě nějaký loudavý pako nebo kamion zbrzdí, a občas valím 160-170.

03.06.2013 | 21:08:25 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: No neviem, ci

150, obcas valis 160-170...

Hm, vobec nie je hanba jazdit pomaly, sam preferujem pokojnu jazdu, ked sa nemusim nahlit, velmi rad jazdim zarovno s kamionmi, ci autobusmi...., ale NIKTO sa Ti tu nevysmieva, ze jazdis na C 1, ale je smiesne, nie, skor smutne, ze to prezentujes ako super faro.

Ak ma raz maximalku 155-157/km/h, tak reci o 160 -170 km/h su prudko detinske.

A kedze obcas som nuteny presunut sa trochu rychlejsie, velmi dobre viem, ze ist dlhsiu trasu, ci uz po dialnici, alebo mimo ...., je uz casto sportovy vykon.

A ked sa trepem zo Zap.Svk na vychod, 400 km mimo dialnice, juzny smer..., priemer okolo 115-125 km/ h..., pricom v obciach idem opatrne, resp.po polnoci uz velmi nie:):), je to neskutocna fuska aj pre 173 kw, o 100 kw motore ani nehovoriac..., samozrejme, cez den je to prakticky nerealne, jedine supersport sa moze preplietat hustou premavkou, normalne auto zarucene nie:)

A o C1..., skoda reci....

03.06.2013 | 22:23:38 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: No neviem, ci

Ach, Luboši, ta tvoje papírová maximálka. Je to asi stejné jako papírové spotřeby. Akorát nevím, proč v případě maximálky u kolíňat lžou směrem dolů. Každý majitel kolíněte ti potvrdí, že jede v pohodě 170 a když je vítr v zádech, přejde ručička i za... Vždyť 150 dělá zlehka trojka, a čtyřka i pětka ještě dál normálně zrychlují. Ne už tak svižně jako první tři kvalty, ale zrychlují normálně, jako každé jiné běžné auto. Té papírové hodnotě fakt nevěř.

04.06.2013 | 15:07:51 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: No neviem, ci

Dobre, a teraz tu o Cervenej ciapocke...:)

Tu o Pinochiovi sme uz poculi.

Vsetky auta maju problem dosiahnut maximalky v technickom preukaze..., vynimkou su kravy, ktore maju elektronicky blokovanu na 250 km/ h..., ale C 1 skromne pise nejakych 157 km/h a ono to ide 170 ako nic...:):), ach jaj.

04.06.2013 | 16:48:06 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: No neviem, ci

ach jaj...

04.06.2013 | 17:48:21 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: No neviem, ci

Ještě mě napadlo, že se možná jedná o maximální výrobcem povolenou konstrukční rychlost, která je daná nejslabším článkem auta. Motor ani podvozek to není, ale mohly by to být použité pneumatiky. Tan přiblblej rozměr 155 je asi limitující, takže i když auto je schopné jet 170, výrobce vzhledem k použitým pneu dal hranici níž. Mohlo by u těchto pneumatik ve vyšších rychlostech, plném zatížení a nějaké hraniční situaci dojít k jejich destrukci. Stačí i ostrá díra... Ale to je jenom můj názor. Jiný rozměr kol pro tento vůz povolen není, tak asi takhle... Ale kur.a, dneska jsem nějakej moc vážnej...

04.06.2013 | 15:38:06 |   | 89.102.162.* Reagovat

Praha-Brno

Napište kdo z Vás projel dálnici D1 Praha-Brno za 80min.To odpovídá stopadesáti kilometrové průměrné rychlosti.Velká šou.

02.06.2013 | 17:53:01 | Anonym II  | 90.178.147.* Reagovat

RE: Praha-Brno

Za 80 minut z výpadovky číslo 12(myslím, že poslední od Prahy) směr Brno k výpadovce 182(u brněnského okruhu) úplně s každým autem od nižší střední třídy nahoru, které je spolehlivé. Je to 175km. Bylo to uplně v klidku :)
Jinak, teď se tam prý hodně staví a upravuje a sužuje do jednoho pruhu, takže teď se vsadím, že to celých 5 let nikdo nezvládne. :D
Dál už to nevím, no vlastně tohle šlo slušnou předpisovou jízdou plus mínus kilometr a nejlépe v noci kolem jedné ráno vyjet...Takže kdo to jede v tomhle úseku 2 hodiny, tak to je hodně velká ostuda nebo spíš že poznal klasickou dopravní špičku.
Né fakt, kdybych nejezdil na spotřebu tak za 2,5 hoďky z Prahy do Ovy nebyl problém a to jsem jezdíval i když nevedla z Brna dálnice do Ovy. :D
HTP tuhle jízdu, tak cirka do 2 hodin z Prahy do Brna o těch pár minut pozdějc však on to není tak velký rozdíl. A z Prahy se jede dobře. To zpátky to je horší, hodně úseků na 4.rychlost, tam se jede o více než půl hodiny dýl a všechno jezdí do Prahy, takže celkem slušná doprava...
PS: ten čas z Pha do Ova počítám i s nabráním benálu u Olomouce, protože při takové rychlosti je třeba nabrat pokud není nádrž víc jak 35litrů.
Sucho, noc a bez mlhy tedy není problém...

02.06.2013 | 18:59:58 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Praha-Brno

Neskromne sa hlasim, ale upozornujem, ze to bolo este niekedy v roku 1993, kedy som z Levic do.Prahy Pruhonice....cca 470-480 km zdolal za 3 hod.15 minut, kedy dialnica sa zacinala az v Brne.., chodilo sa na Senicu- Hodonin.

Ta doba bola.super v tom, ze bola neuveritelne slaba premavka, asi ako dnes na Vianoce po polnoci.

A este rok predtym, v pohode, ale na Mazde 2.0 benzin, este aj dialnica bola v ovela lepsom stave, Praha- BA sa dala urobit hlboko pod 2 hodiny...

Od tabule po tabulu myslim.

Dnes..., uz sa mam rad, aj svoje auto, aj vodicak..., da sa, ale treba silny motor, ktory vystreli vzdy po spomaleni premavkou.

02.06.2013 | 19:00:34 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Praha-Brno

Jinak dál, tedy hlouběji do centra už to nejde, s tím souhlasím, dostanete se k první křižovatce a tam stojíte, prostě jak v Praze, tak v Brně, než se dostanete do centra, ztratíte velkou spoustu času a dojede vás o pár metrů i ten co jel 130km/h i když vy jste jel třeba 180-200km/h... :D.
Nedávno jsem ujel 60km celé 2 hodiny. Prostě přede mnou 5km kolona končíci u světelné křižovatky, pět aut popojelo a zas stojíte, nějaký kamioňák vylez z auta vychc.l se, bo se tam zasekal několik hodin pár metrů přede mnou, takže jedna zelená uteče a stojíte 10 minut na jednom místě. No sranda, tak jsem záviděl skooteru nebo se zrovna v tuhle dobu hodil tereňák a stříhnout to někde přes pole...

02.06.2013 | 19:44:20 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Praha-Brno

Praha- Brno sa dala urobit za dobrej situacie nieco nad 1 hodinku,cca 1 a stvrt, po vyjazd na Bratislavu, v Bratislave si bol o dalsich 35-40 minut, celkovo Praha - Bratislava cca 1hod a 45-50 minut.

Ak si chcel ist rychlejsie ..., muselo sa ist cez Pezinsku Babu, na Pezinok, vtedy sa dala urobit Praha- Nitra za nejake 2 hod.a 40 minut.

Pricom som na ceste nezazil prakticky ani jednu!! situaciu, kde by som niekoho ohrozil, obmedzil, alebo seba.

A o kvalite vtedajsich ciest..., ani nehovoriac, dnes by som dosiel tak po piaty vytlk a som KO..:(:(

02.06.2013 | 21:29:32 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

Milý Jirko, dosiahnuť "priemerku" 140-160 km/h s autom ako je Fabia... je NEMOŽNE, možno RS, ale aj tá vééééľmi ťažko.

Potom píšeš, že pri podobnom štýle brala Oct. 1,9 Tdi 4,5 litra...., ak by to bolo tak, tak Prius je šuviks a W sú machri.

poprosím, nezavádzaj čitateľa subjektívnymi dojmami, ktoré vydávaš za pozorovanie, lebo aj tých 185 si mohol ísť max. tak nejakých 10-30 sekúnd..:))

To onanovanie nad spotrebou, či skôr čisté klamanie seba samého, je mi nepochopiteľné. Ak nie je PC: Treba zobrať stopky do ruky, plnú nádrž, vynulovať km... a na konci odmerať. Pretočia sa panenky.

Tých 140-160 km/h priemer!, nedosiahneš na DE diaľnici ani v noci, dá sa ešte vo Vých. DE, aj to iba niekde, ale na trase 450 km...., bez šance, možno, ak máš nejaký 3.0, ale aj to iba možno.

29.10.2012 | 22:27:31 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE:

Nechápu, proč by nemohl mít na dálnici průměr 150? Pokud ten průměr počítá jen z cesty po dálnici, na kterou najede a jede po ní hodinku rychlostí 180 (normál) a občas ho někdo zbrzdí na 130 (taky normál), tak po sjetí z dálnice má průměr 150. Proč musíš pořád každému oponovat? Já jezdím po dálnici cca trasu 100 km, a jedu ji 40 minut. Takže průměrnou rychlost mám kolik???

30.10.2012 | 18:11:14 |   | 89.102.164.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Odporucam este raz si precitat recenziu. A aj ty prestan snivat

.

30.10.2012 | 19:45:08 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Ty idiotko, kdykoli ti dojde argument, odporúčaš si ešte raz prečítat recenziu. nakolko by som ju čítal desatraz, nic to nemění na tom, co jsem psal výše. Průměr 150 na dálnici je normální (pokud nejedeš s trabantem nebo š 105kou) Hod se do klidu, polaskej svého žabožrouta a neopruzuj.

31.05.2013 | 19:42:47 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Stando, aj ked sa poseries..., nikdy nepojdes po dialnici priemerom 150 km/ h nejakych 400-500 km:):).

O tychto ryxlostiach pisu a onanuju zufalci na malych prdincoch..., v skutocnosti je to makacka aj pre 2-3 x silnejsie kubatury...

Ale snivaj dalej a nadavaj svojej materi, nevychovanec nedonoseny:)

Ozaj, ked som Ti sal ponuku, ze ked dosiahnes priemerku 150 km/h pri spotrebe 6,2 litra na svojom zazraku C 1.., tak si sa stiahol a cusal.

A ak nie si Stando, tak sorry, ale kup si.auto, konecne.:)

01.06.2013 | 00:22:40 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Přátelé, Vy jste normálně magoři a nevíte, o čem mluvíte. Průměrná rychlost 150 km/hod a víc znamená něco zcela jiného,než to, že s "fóbií" pojedete chvíli 150km/h nebo i víc. Luboš má pravdu v tom, že ujet úsek 450km s průměrnou rychlostí 160 a víc km/h je i pro velký objem motoru velké sousto. Znamená to ujet tuto vzdálenost rychlostí minimálně 160km/h za zhruba tři hodiny a to haťapka prostě nedá. A už vůbec ne za nějakých šest nebo kolik litrů autor uvádí. Skutečně sněte dál, volové. Pořád si všichni pletete okamžitou a průměrnou spotřebu. Pokud by to bylo tak jak uvádí některé prameny, tak by haťapka musela ujet 450 km při průměrné rychlosti 150km/h za necelých třicet litrů. Tak to si schválně zkuste. Natankujte 30L benálu a jeďte rychlostí 150km/h a víc a pak nám řekněte, jak daleko jste dojeli. 450 km to nebude ani náhodou, pitomci. O jiných "malorážkách" se raději nezmiňuji.

01.06.2013 | 02:16:18 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Je to presne tak!Ja som jazdil z fábiou 1.2 ako z firemným autom a za rok som niekedy nalietal 40-50.000 a moje skúsenosti zo spotrebou:ak jazdíš EKO jazdu a plyn len hladkáš tak sa dá aj za 5.5 litra,ak jazdíš normálne po okreskách vrámci limitov je to 6.5-7 litra,ale dialnici by sa toto auto malo radšej vyhýbať.Osobne odmerané dialničná jazda 4 cestujúci+batožina,v noci stále rýchlosť 140-150,tankované plná-plná a viete koľko vyšla spotreba?No presne 11.3 litra na sto,takže s tými 6 celá neviemkoľko,si dajte pohov,lebo rovnica čím menší obsah tým menšia spotreba platí v meste ale nikdy nie na dialnici.

01.06.2013 | 08:33:29 |   | 95.103.103.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Vůbec žádná rovnice "čím menší obsah tím menší spotřeba" neexistuje a nikdy neexistovala. Zase jeden z pitomých výplodů magorů.

07.06.2013 | 14:19:35 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Ten magor si asi naozaj Ty, ved tu chlap.PRESNE popisal.svoju skusenost, aj moju:), ale samozrejme, Stando chodi po meste s 5,2 l objemom, aby mal spotrebu 5,5 litra v meste....

:):)

Neskutocne, takze JEDINE " Koliňě" s litrovym motorcekom moze chodit usporne...., asi mimo mesta, v meste Ti potom zerie asi 10-15 litrov..., ked tvrdis, ze v meste...maly objem, mala spotreba neplati....

Aspon nemyl ludi. Chlap nad Tebou ma 200% pravdu.

07.06.2013 | 15:14:49 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

No Luboši, už jsem si tě začínal vážit, ale opět jsi u mě klesl až na dno. Kde jsi vyčetl rovnici, že menší objem se rovná menší spotřeba? MZ 150 spotřeba 5 litrů. Jawa 50 spotřeba 3 litry. Xantia 1,9 spotřeba 6 litrů. Kolíně 0,9 spotřeba 4,1 litru. Fabia HTP 1,2 spotřeba 6 litrů. Kde máš tu rovnici???? Měl jsem tě za blbce, ale trochu vzdělaného. Teď už jsi jenom blbec. O spotřebě rozhoduje v první řadě konstrukce motoru, přípravy směsi, a schopnost využití energie. Mnoho motorů vyšší kubatury dosáhne stejnou (a ve vyšší rychlosti i nižší) spotřebu, než maloobjemový motor. Nebyl jsi to náhodou ty s Radkem, kdo nám to tady vnucovali před pár lety? Teď je to jinak? Ale chápu tě. Protože to tady dnes tvrdím já, majitel kolíněte (podle tebe klon standy) tak to nemůže být pravda. Jsi nemocný.

07.06.2013 | 19:13:58 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Ale predsa nejde len o motor ale aj o váhu auta a odstupňovanie prevodovky.A tebou udávaný príklad jawy 20 a mz 150?Jawa mala len tri prevodové stupne a mz 5,ak by bola tá Mz-ta sprevodovaná ako jawa a mala len 3 rýchlostné stupne tak by žrala 10 litrov.

09.06.2013 | 20:02:02 |   | 95.103.212.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Moudrý muži, máš pravdu a o nic jiného mi nešlo. není to rovnice "menší motor rovná se menší spotřeba". Je to o konstrukci motoru, dokonalosti plnění a vyplachování válců, využití paliva a jeho přeměnu v pohybovou energii, ne jen v teplo, časování sání a výfuku, (u dvoutaktů je to přímo vysoká škola - rezonanční komora, vratné vyplachování, přepouštění atd), dále mimo samotnou konstrukci motoru také jeho vhodné spřevodování podle charakteristiky průběhu kroutícího momentu a výkonu, atd atd. Navíc malej motor, kterej musí jet neustále naplno, spotřebuje víc paliva než motor s přebytkem výkonu, který jen šimráš. Co je na tom nepochopitelného???

09.06.2013 | 21:28:34 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Trochu zvláštní ne?:)
K čemu pak tedy ty malé obsahy jsou?Reaguji na tento komentář ze kterého jsem pochopil že vlastně třeba po městě není rozdíl ve spotřebě 1.2 a 2.0 a výše!Což s tím nemohu souhlasit!Ono s takovou třeba Fábii 1.2 se dá po městě jezdit i mimo spotřebu do 7 litrů.Při běžné jízdě dle předpisů do 6,6.5 litrů.Za to s takovým obsahem 2.0 a výše je člověk rád že se po městě vejde když už tak do deseti litrů a většinou je to i více.Ono ne nadarmo se dává do takzvaně aut do města tak malé obsahy!Tím to dokonce nabývá na významu toho městského auta plus samozřejmě výhody parkování a další kraviny.Ono pravdu máš v tom že pravidlem to není ono i z obsahu 1.2 může člověk vytlačit 10 litrů i více.Ovšem záleží na stylu jízdy.Přitom s takovým obsahem 3.0 se může člověk snažit jet jak chce a stejně to sežere i trávu u silnice hlavně po městě.
Pokud tvá teorie je taková jak jsi zrovna napsal tak jsi asi nikdy nevlastnil auto s výším obsahem.Protože dle tvé teorie by potom takový motor 5.0 žral tedy podobně jako motor 1.0!Což je naprostá kravina!

07.06.2013 | 15:41:17 |   | 78.45.38.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Jinak ono výrobci uvádí spotřeby dle testů které provádí za stejných podmínek.
Takže jestli vezmou motor 2.2 a pak třeba 3.0 tak jej na spotřebu testují při stejných rychlostech!
S takovým Peugeot 607 2.2 benzín se člověk v zácpách a po městě pod 12 litrů nedostane!S motorem 3.0 V6 je spotřeba ve městě už kolem 15 litrů!
Tak čím to pak tedy je?? By mě zajímalo jak se dle tvé teorie tohle vysvětluje,když vlastně na obsahu ani dle tebe tak nezáleží.
Pokud máš nějaké vysvětlení rád jej uvítám protože jsem už asi před 10 i více lety zjistil že na obsahu právě záleží až moc!Protože jezdit s motorem o stejném výkonu jen s jiným obsahem dělá po městě velký rozdíl ve spotřebě.

07.06.2013 | 16:00:37 |   | 78.45.38.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Tak proč se vy idioti divíte, že máme na dálnici spotřebu 6,2 s litrovým motorem? Když platí rovnice, kterou zastáváte? Ty woe, vy jste ještě větší blbci, než jsem doufal. Už si ty vaše teorie kurwa ujasněte. Jednou mají maloobsahy větší spotřebu, protože se musej točit, a za chvíli zase mají menší spotřebu. Sledujete, jaké výpotky sem dáváte?

07.06.2013 | 19:21:04 |   | 89.102.162.* Reagovat

Tak si to své "kolíně" nabouchej do uší a dej už pokoj.

Běž se najíst, protože už plácáš hlady. Nebo to není hladem? Pak se běž léčit.

07.06.2013 | 19:51:55 | F.  | 77.93.216.* Reagovat

RE: Tak si to své "kolíně" nabouchej do uší a dej už pokoj.

:)), obávam sa, že to nebude hladom....:((

07.06.2013 | 20:34:52 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Tak si to své "kolíně" nabouchej do uší a dej už pokoj.

Dobrý argument. Díky pánové...

07.06.2013 | 20:54:13 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Tak si to své "kolíně" nabouchej do uší a dej už pokoj.

Nedám,a nedám. Kdo mi tady vypisuje vygooglovaný nesmysly (převodový poměry), srovnává dynamiku kolíněte s felicicí a ve finále neví, jaká je v tom voze převodovka, a nezná ani jeho podstatu, ten mě opravdu baví, příjemně rozptyluje a hlavně: Nemusím mít mindráky, že bych nedejbože byl hloupý...protože takového niveau blbosti nedosáhnu ani za dalších 50 let s Alzheimerem... a jinak mi může - políbit zádel.

07.06.2013 | 21:59:29 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Tak si to své "kolíně" nabouchej do uší a dej už pokoj.

Si říkej co chceš. Já tady v tý vaši debatě nefiguroval.

Já jsem se v 1.0l svezl, byla to půjčená Suzuki Swift a byl jsem z ní neskutečně nadšen, pohádková spotřeba v tý době kolem počátku 2000, pohodlí akurát a ten motor to mělo zvuk jako formule, když to člověk vytočil k omezovači až na celých 8 tisíc otáček. Tehdy Felicie se na to nechytala, nepočítám MPi, to ještě nebyla možnost porovnávat, neměl jsem to v té době v rukách, a se starou 1.6 laurin a klement kombi se vůbec nedala srovnat, Suzuki byla rapidně pomalejší. V TP ukazoval výkon pouhých 38kW/ale při 5800 a to dokázal svišť vytočit až na 8tisíc otáček. Váha nějakých 750kg...
Kdyby to byla aspoň oprávněná chvála, tak super. Ano proč né podporujme kolínskou výrobu TPCA, vždyť nechcem, aby nás zahltila čína. Ale to co tu předvádíš, už tak, že se těch aut prodá sotva 3 tisíce za rok, bys aspoň měl dělat dobré jméno tomuto autu...proguugluj se a využij toho a pověz, jak je to boží stroj a ne tu omýlat dokola něco co už tu dávno víme. A vymýšlet bludy o průměrné rychlosti 150km/h kterou jsi tady začal, vždyť je to k smíchu, a ten recenzent má taky dost...Jinak bych profi recenzi určitě neprznil, ale tady si můžem pokecat klidně o tom jak jste to tam dobře v čechách zvládli s povodní... :D
Navíc porovnávat mini auto C1 oproti Škoda Felicie Mpi nižší střední třída, to opravdu přeháním a Felicii urážím. Jediné čím je lepší je lepší korozní ochrana, jinak v ostatním absolutně propadá...

07.06.2013 | 22:57:30 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Tak si to své "kolíně" nabouchej do uší a dej už pokoj.

Normálne začínam byť pre psychotesty aj pre "B" skupinu...:(

Stando, prezentuješ sa ako skúsený pán šofér, vraj si jazdil aj na Tatre 148, až si OK pamätám, ale Tvoja posadnutosť malým šerbľom, mimochodom, hnusne vykradnutým, s mizerným interiériom, ale budiž.

Ak takýto "pán" v rokoch, skoro pred 50 -tkou začne tvrdiť bludy..., ak by si bol 18 ročný frkan, ktorý si kúpi za za prvú brigádu prvé auto a potom nadšene vytrubuje ody.., tak OK, ale TY?!!

OK, ak to chceš počuť:

TVoj žobrák ZOBERIE VIACEJ paliva...nalož ho 4 osobami, kufre si môžu pohodlne dať na kolená:) a druhé auto, s objemom 1,6, al.1,4...rovnakej váhy..., čiže pôjde vodič sám..., lebo také holátko sa už ani za auto nepovažuje...

...a skús vyraziť na 500-700 km štreku, aby sa eliminovala chybný spôsob jazdy... a budeš prekvapený..., spotreba bude u Tvojho "zázraku" väčšia.

Dokonca, aj ked sa pokakáš, dnes som urobil na kraksni 607 vyše 300 km s priemernou spotrebou 4,9, ale išiel som do cca 90-110 km/h, opäť šalejú policajti.

Zaťaž si auto, aby si mal hmotnosť s posádkou cca 1.750 kg... a potom drístaj somariny.

Dokonca som si púšťal aj klímu, či otváral okná, čím som minul minimálne o 0,2-0,5 litra viac, preboha!!:)

Urob, zaťaž svoj zázrak... a POTOM táraj niečo o spotrebe.

Miešaš hrušky s jablkami, pretože v MESTE bude VŽDY úspornejšie auto s malým motorom a nízkou hmotnosťou...
...
ale to tako prudko inteligentný Standa nepochopí.

Aby som mal od konečne pokoj:

Slavnostne PRISAHAM, že LEPŠIE AUTO ako C1 s 0,9 litrovým motorom nie je na Zemi, ani vedľajšej galaxii, ba ani v paralelnom vesmíre.

Kto si dovolí tvrdiť niečo iné, nech zhorí v pekle, jazyk a klávesnica sa mu premenia na prach a namiesto nejakého trápneho 6-8-12 valca bude do konca vekov odsúdený na mega úspornú raketu C1.

Lebo Stando je už potrestaný...:))

07.06.2013 | 23:03:30 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Tak si to své "kolíně" nabouchej do uší a dej už pokoj.

Luboši už máš jedno BMW,proč jezdíš v tak slabém aute jako je Peugeot 607 2.2 HDi.Za cenu kolem 10000euro bys koupil BMW 760i motor co má dvanáct válcu,komfort.Pak by jsi mohl jezdit v pohodě po dálnici a nemusel by jsi se potit nad tím jestli někoho předjedeš v čas.Opravdu ti to auto doporučuju.U nás se dají sehnat od 250000kč.Spotřeba akorát trochu vykoupéná více valci.

08.06.2013 | 17:04:05 | Anonym II  | 90.178.147.* Reagovat

RE: Tak si to své "kolíně" nabouchej do uší a dej už pokoj.

No to vies, vrodena skromnost mi nedovoli vyvazat sa na DE haraburdach:)..

Kupit ojazdeny 12 V...., to je ciste psycho, nehovoriac o tom, ze je trochu trapne jazdit po dedine s riaditelskym autom a tankovat za 5 eur..., siltovka frajersky otocena dozadu a hudba naplno:)

BMW bolo kupene na kseft, sice sa nevydaril, na druhej strane som si usetril ovela viac ako nejakych 7-8.000.eur/ pokles ceny za 2 roky.../ ..

V buducnosti viem, ze si podobnu kraksnu nekupim, ani ziadne SUV
., max.tak nejake pracovne 4x4..., ale urcite nie v kategorii " luxusnych "...., lebo.je to podvod na zakaznikoch.

A popravde, zo sucastne vyrabanych aut...., ani jedno by som si nekupil, mozno Citroen Picasso, najnovsej generacie, ktora uz ma konecne prevodovku na podlahe a nie pri kolene.

Ale ja som na sedany, resp.este kombi, ale Mazda 6 je pre mna sklamanim, Avensis ma zle dieslove motory, rovnako ako Honda...., resp. nepovazujem nejakych 150-200.000 km za znak spolahlivosti.

08.06.2013 | 19:11:09 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Tak si to své "kolíně" nabouchej do uší a dej už pokoj.

Doporučení BMW 7 za 250 tisíc jsem měl na mysli veterána např. 20 let starého s levnými díly, který je ale voňavka a né vylítané střely přes 3 mega drahé a staré kolem 10let, do které je nutné nasypat x desítek tisíc za běžnou údržbu. :D
Nabízet BMW 7 E60 za 250tisíc je stejné jako si kupovat TPCA auto za 7 tisíc a očekávat, že bude naprosto bezporuchové...:D
Ta auta chtěj standartní servis i když jezdí budou chtít všechno možné. Ale ony ty auta si najdou kupce.
Ten kdo má problémy s převodovkou, tak si koupí tohle auto a bude rád, že zaplatí za výměnu převodovky 250tisíc a má k tomu spousty dalších dílů. :D

09.06.2013 | 09:39:51 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Tak si to své "kolíně" nabouchej do uší a dej už pokoj.

:), 20 rocne auto nie je este veteran...

a BMW 7 z roku 90-93..., hm, tvary ma naozaj pekne, ovela krajsie ako sucastna, ale kedze jeden moj DE odberatel sa vozil na 7 dokonca Long, 12 valec, viem, ze to malo 300 koni, ale spotreba 20 litrov, ubohe spravanie sa na snehu a vode...., hm, dalsie " večne auto", dobre max.pre pubertiakov, ale nie pre normalne uzivanie.

A " vonavku"..., co to je? Ze smrdi vonavkou:):)?

09.06.2013 | 22:26:06 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Tak si to své "kolíně" nabouchej do uší a dej už pokoj.

Standa je očividně cucák, mě už je přes padesát. Když naložím kolíně na plno, a pojedu 400 km, budu mít nižší spotřebu než s prázdným. Víš proč? Protože e=m.cna druhou. Prvé auto jsem měl za své peníze v roce 1981, potom následovaly různé motocykly a auta, vše, co má od dvou do deseti kol. To co mám teď, je v součtu vlastností to nejlepší. Sice malé, ale zatím mě to nikdy nelimitovalo. Vše ostatní je na úrovni vyšších tříd, mimo spotřebu. Je mi úplně jedno, kolik stojí benzín, protože spotřeba 4 na sto je v pohodě, i kdyby benál stál 40 Kč. Vzhledem k ročnímu povinnému ručení 1500 vč. připojištění skel a absenci jakýchkoliv závad a oprav je to nejúspornější rychlé vozidlo, jaké jsem kdy měl. Těch 150 jede lehce a ladně, bez plynu na podlaze. 130 je problém držet, protože to pořád chce zrychlovat. 150 už jede samo. Když chci jet 170, tak musím držet plyn na podlaze - přiznávám. Ale 150? Pohoda jazz.

09.06.2013 | 18:21:07 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Tak si to své "kolíně" nabouchej do uší a dej už pokoj.

Einstain sa v hrobe obracia,

Stando sa za ineho vydava...,

jedinu spojitost s geniom sedivym

vidim,

" Hlupost je nekonecna" ,riekol podivin

bez ponoziek, mudry to Zid.

Hla!!

Par rokov preslo,

ako to len mohol vediet.

Ale tusit nemohol, spojit svoj najslavnejsi vzorec s C 1...,
ci ci jeho " pouzitie" Standom...

....iba potvrdilo jeho teoriu, ze hlupost je nekonecna.

Akurat, ze Stando opat dokazal nemozne: posunul hranice nekonecna o peknych par svetelnych rokov..., co je samozrejme nemozne, nas Stando to dokazal...,:), neuveritelne:(:(

09.06.2013 | 19:07:39 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Tak si to své "kolíně" nabouchej do uší a dej už pokoj.

Jupííí, Luboš zabral, samozřejmě přesně tak jak jsem si představoval. Popřením Einsteinovy teorie. jestli nechápeš, že energie je přímo úměrná rychlosti a HMOTNOSTI, tak se vrať na základní školu. Čím těžší hmota se pohybuje, tím větší pohybovou energii má. Jestli chceš popřít i tohle, tak už s tebou nehne ani psychiatr, natož já.

09.06.2013 | 21:18:46 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Tak si to své

Sice si o par rokov starsi, dokonca si sa priznal, ze uz po 50 -tke, dovolim si jednu dobru radu Ti dat:

Daj sa liecit. Si regulerny blazon.

09.06.2013 | 22:49:41 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

Možné by to bylo

Všeobecně se ví že fabia Htp není super sport.Vezmu li v úvahu že Jann19 necítí plně naložený vozík tudíž fabia váží kolem 1800kg+- není se čemu divit.Nejvišší povolená hmotnost jízdní soupravy je 2655kg-podle knihy.Nevěřím však že když pojede Jann19 160kilometrovou rychlostí do prudkého stoupání kdy ještě prázná fábia dokáže citelně zrychlovat tak s vozíkem bude mít co dělat aby to tempo udržel.Jinak průměrnou rychlost v provozu mám 55kmh,žádné dálnice jen silnice první třídy a 30% město-to znamená že po té dálnici by musel hodně krutě šlapat na plyn aby udržel tak vysoký průměr nehledě na spotřebu přesahující hladinu deseti litrů.Samozřejmě věřím že se bavíte o Fábii 2.0 85kw,jinak nevím.

01.06.2013 | 08:41:28 | Anonym II  | 90.178.147.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

O spotřebě jsem nic nepsal. Ale opakuji:



Nechápu, proč by nemohl mít na dálnici průměr 150? Pokud ten průměr počítá jen z cesty po dálnici, na kterou najede a jede po ní hodinku rychlostí 180 (normál) a občas ho někdo zbrzdí na 130 (taky normál), tak po sjetí z dálnice má průměr 150. Proč musíš pořád každému oponovat? Já jezdím po dálnici cca trasu 100 km, a jedu ji 40 minut. Takže průměrnou rychlost po této dálnici mám kolik???
Zapomněl jsem, že neumíš počítat. Proto potíš ty nesmysly, ty profesore.

01.06.2013 | 16:45:33 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Mozes opakovat a VYHOVARAT sa kolko chces, laskavo netrep hluposti.

A neotravuj somarinami.dik.

01.06.2013 | 18:01:46 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Ty neotravuj, ty věčnej všeználku z blbákova. Už máš nasazený zimní gumy? Abys měl menší valivej odpor, hňupe.

01.06.2013 | 20:06:07 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Hnup si akurat Ty..., mas poruchu vnimania textu?

Precitaj si co pisem, co odpovedas...., uplne menis temu, potom uz ziadnych 400 km za 150 km/ h, ale uz iba 100 km za 40 minut a bla bla.

Zalez do svojho pidi raketoplanu, ktory ma sice maximalku 155 km/ h, ale Tebe ida samozrejme ,180-20O...

Stando, na to, ze si stary...piiip, si este pubertiak.

A ze zimbe gumy, kvalitne, maju nizsi valivy odpor,to uz vie aj decko...

Iba Ty nie...

Tak zalez a neotravuj, ked nemas co povedat.

Este raz, uz sa opakujem: dal.som Ti ponuku, ze Ti kupim C1, ked pojdes 150 km/h v priemere za tych svojich 6,2 l....

...a stiahol si chvost a ani si sa neozval:):)

Tak to urob opat.

01.06.2013 | 20:59:40 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Hulákáš tady pořád na nějakýho standu a mě říkáš o poruše vnímání textu??? Říkám, že po dálnici udělat vysoký průměr není nic zvláštního, ale PO DÁLNICI, hňupe! A o spotřebě tu nemluví nikdo jenom ty. Zabouchej si hlavou o zeď, aby se ti trochu rozsvítilo. Jo, a ve Ferari už montují na velkou cenu monaka jenom kvalitní zimní gumy. To ví každé malé děcko a ty lUboši blboši.

01.06.2013 | 22:37:34 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Ty kokso,ako Tebe mohli dať vodičák...,neskutočné..

Strašné, že sa aj s Tebou môže človek stretnúť na ceste.

Hňop si akurát Ty,lebo aj tých 150 km/h PRIEMER po diaľnici je pre cca 80% áut na našich cestách NEDOSIAHNUTELNYCH.

A garantujerm Ti, ak by si išiel v aute, hoci aj po diaľnici..., a dosiahneš priemer , ešte raz PRIEMER 150 km/h ...,tak si zelený, čo Ti bude špatne.
Takže akurát si dal vedieť, že nemáš PC v aute...,ale o to väčšie komplexy...ak nie si Standa,on má takú nejakú adresu ako Ty, tak sa pochváľ,na čom jazdíš,lebo ak trepneš,že 1,2 HTP..., tak sa daj vyšetriť.

A už zalez, inteligent.

01.06.2013 | 22:59:10 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Říká ti něco průměrná a okamžitá rychlost??

02.06.2013 | 00:24:30 |   | 78.45.38.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Z čeho se dle tebe počítá průměrná rychlost??Hlavně neříkej že dle okamžité rychlosti...:DD

02.06.2013 | 00:42:15 |   | 78.45.38.* Reagovat

"Chytráku" z adres 89.102.162.xxx a 89.102.164.xxx,

věz, že tady je řeč o tom, že "haťapka" má ujet vzdálenost 450km za zhruba 3, slovy TŘI HODINY, což je ZCELA NEMOŽNÉ. Nikdo netvrdí, že není schopna vyvinout rychlost 150km/h i víc (samo, že tacho, GPS je trošku jinde). Avšak při těchto rychlostech, kdy motor točí trvale hodně přes 4000ot je spotřeba vždy dvouciferná a představuje vír v nádrži. Kdo tvrdí opak, tak buď s tímhle autem v životě nejel, nebo klame sám sebe tím, že při jízdě z kopce lechtá plyn a odečte okamžitou spotřebu z palubního PC. Jediný průkazný údaj je spotřebované množství paliva na ujetou vzdálenost. Ne lživý údaj o okamžité spotřebě. A věz, že i na dálnicích bývají kopce a převýšení, které malému motůrku rychle srazí hřebínek a velice rychle Ti rychlostní průměr padá. Takže si zabouchej hlavou o zeď sám a prober se už.

02.06.2013 | 11:01:37 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: "Chytráku" z adres 89.102.162.xxx a 89.102.164.xxx,

Tak zaprvé:

Z prahy do Brna jsi po dálnici za nějaké 2-2,5 hodiny. V normálním provozu. Pokud pojedeš na čas a nebudeš koukat na limity, dáš ten průměr 150 jako nic. Ale to by tady musel někdo umět počítat a ne jen vyvalovat bulvy...

Za druhé:

Proč sem pořád pleteš spotřebu? To není argument. Jde o to, jakou průměrnou rychlost dokáže dát na dálnici a NE ZA KOLIK benzínu!!!

02.06.2013 | 16:46:07 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: "Chytráku" z adres 89.102.162.xxx a 89.102.164.xxx,

Hmm, akorát že z Prahy do Brna je to zhruba dvěstě "kiláků". Tak teď nevím, kdo neumí počítat, ale 200km za cca 2 až 2,5 hodiny, to není průměr ani 100km/h a tu spotřebu sem tahám proto, že tady někteří tvrdili, že "haťapka" je zázračný vůz, který skoro nežere, ať jede jakkoliv rychle, protože si spousta rádoby řidičů pořád plete okamžitou a průměrnou spotřebu. HOWGH!!!

02.06.2013 | 17:06:15 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: "Chytráku" z adres 89.102.162.xxx a 89.102.164.xxx,

Stando jseš totálně mimo.Kup si auto který má palubní počítač a ne holobyt z Kolína,aby jsi viděl kolik máš průměrnou rychlost a nemel tu nesmysly.

02.06.2013 | 17:22:14 | Jirka  | 93.99.128.* Reagovat

RE: "Chytráku" z adres 89.102.162.xxx a 89.102.164.xxx,

Tobě asi dělá problém to že nevíš co to je ta průměrná rychlost:) Průměrná rychlost se nepočítá z toho jakou jedu rychlostí,ale z délky trasy a za jaký čas jí urazím. Takže když ujedu 150 kilometrů za dvě hodiny tak to znamená že průměrnou rychlost mám plácnu zhruba kolem 70Km/h.Takže když ujedu 200Km za zhruba 2-2.5 hodiny tak v průměru mám rychlost kolem 80-90Km/h.Existuje na to vzorec dle kterého to vypočítáš!!

02.06.2013 | 17:32:00 |   | 78.45.38.* Reagovat

RE: "Chytráku" z adres 89.102.162.xxx a 89.102.164.xxx,

A to uz ako?!

Ved s C1 ides 150-160 km/h " kopec- nekopec"...:)

Pricom Praha- Brno sa ide ovela prijemnejsie ako Brno- Praha...tu su vacsie stupania.

V " normalnej" premavke.., t.j.patricne hustej, musis ist stale v lavom pruhu, tak, aby si nemusel uhybat nikomu rychlejsiemu.

Takze, ked pojdes nejakych 160 km/ h a zacne Ta niekto.vyblikavat, obycajne sa clovek musi zaradit do praveho, casto aj zabrzdit na 90 km/, kvoli kamionu.

Kazde taketo.zabrzdenie sposobuje to, ze aby si dobehol stratu, musis ist aj 190-200 km/h..., a este stale nemusis mat priemer 150/ h.

Kedze male auto zrychli na tych 150-160 km/ h za vyse pol minuty..., pojdes prakticky stale na hranici moznosti motora.

Na nasej SVK dialnici, ked mam priemer 150 a viac, tak mi je nevolno a spatne na zaludku, ako na horskej drahe.
Aj to iba na cca 100-200 km useku, z BB do BA, ci spat.

Vsetko pri " normalnej " premavke. Stacia 2-3 kamiony, ktore sa rozhodnu predbiehat...a si bez sance.

Samozrejme, ak neberieme do uvahy riziko od dopravakov a pokuty..., musis mat velmi dobru konstelaciu hviezd, aby si isiel priemerom 150 km/ h...:)

Prakticky iba v noci, po 01.00- do nejakej 04.30..., vtedy by si cisto TEORETICKY mohol dosiahnut aj s Kolinatkom:):)

Ale PRAKTICKY: neverim:):)

02.06.2013 | 18:02:43 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: "Chytráku" z adres 89.102.162.xxx a 89.102.164.xxx,

No sláva, to to trvalo, než jsme se dopracovali k tomu, že to je možné. Ale těch omáček kolem toho! Neřešili jsme sni spotřebu, ani hustotu provozu, ale jen to, zda je to MOŽNÉ. Samozřejmě že je. Pokud má auto v reálu schopnost dosáhnout a udržet aspoň po rovině 170-180, pak není důvod nedosáhnout průměr 150. Já jsem třeba z Ústí na Lipno jel 3 hodiny. Dálnice tam není. V normálním provozu.Ssamozřejmě ne podle limitů. Jel jsem to na otočku. Ovšem, PC v autě nemám, tacho a hodinky ano :-)Takže průměrnou rychlost si vypočítat umím (na rozdíl od některých tady).

02.06.2013 | 19:56:58 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: "Chytráku" z adres 89.102.162.xxx a 89.102.164.xxx,

Měl bys taky dopsat, že je to jen na vlastní riziko. Hrozí zadření motoru. Ano jezdil jsem tímto tempem do roku 2009 nebyl problém ani u mě a doprava byla dobrá, ale je to horší a horší né každým rokem, ale každým měsícem.
Taky jsem jedno auto zadřel od rychlosti(žigula a to byla jooo ruská kvalita první auto s obsahem pod 1.5l a nezvyk), prdla ojnice a to HTP by pod mýma rukama, spíše nohama tuhle zátěž na 450km určitě nedalo, nevím, nebudu hanit Škodovku, osobně bych to nedoporučil. Ono stačí jen malinko a ten motor už nebude vám NIKDY sloužit tak jak před tou osudovou jízdou.
Navíc nemluvím o průměrné rychlosti 150km/h, ale pokud si spočteš tu vzdálenost, stále jsem na max. průměrné rychlosti na 130km/h. na co je stavěné to auto, neboť zadní bubnové bzrdy nesplňují to co mají, nutné pneu skoro nejeté atd.

02.06.2013 | 20:15:20 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: "Chytráku" z adres 89.102.162.xxx a 89.102.164.xxx,

Mna asi porazi...:)

Ty mas asi naozaj poruchu vnimania citaneho textu..:(:(

KDE pisem, ze to s malym prdidlom dokazes?!

Ak budes mat aj PRAZDNU DIALNICU...., auto, Tvoja C1 ma max.rychlost 157 km/h...


tak Ti garanrujem, ze ten priemer 150 km/ h nedosiahnes, ani ked to budes tlacit...

NEDOSIAHNES.

Tak mi laskavo nevkladaj nieco, co som nepovedal.

02.06.2013 | 21:07:41 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Ty si fakt ichtyl a z čeho jsou asi pneumatiky dělané na závodní okruhy. Já Ti povím jsou ještě měkkčí než cestovní "zimní". Protože stačí 100km a jsou sjeté, asi sis nevšim, že za ten závod jsou schopní odrovnat i 3 sady? a kolik si myslíš že najedou? Stovky tisíc kilometrů!? A nebo tam celou dobu driftují?
Zalez někam ty valivý odpore a zkus si proštudovat alespoň značky pneu a typy a nesrovnávej něco o čem nemáš ani páru. :D

03.06.2013 | 06:27:50 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Tvůj táta je ichtyl, ty magore. Co sem taháš závodní pneu? Měkou směs mají, aby vůbec dokázaly přenést ten ohromný výkon na vozovku, jinak by hrabaly na místě, a aby udržely auto v zatáčkách a kvůli brzdění. Zimní gumy ale nejsou závodní gumy. Mimo měkčí směsi mají HLAVNĚ STOVKY lamel!!! A o těch to je, ty zvyšují odpor. Hrubší dezén - proč měly závodní auta asi slicky? A nenadávej nikomu pro jiný názor. Mohlo by to klidně být opačně. Protože milion lidí ví, že letní gumy stejné kvality jako zimní mají SAMOZŘEJMĚ nižší valivý odpor. Jen dva blbci (ty a Luboš) tady tvrdí opak. Proč asi byly galusky bez vzorku? Jezdils někdy na kole?

05.06.2013 | 19:49:15 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Stando, Ty si naozaj CHORY clovek.

Aam inym nadavas, bezdovodne..., ked niekto Tebe nieco povie, tak sa hned zduvas.

Mas male auto, maleho vtaka, v hlave nakadene...., alebo to mas v rodine?

Komplexy su svina, ale jedine, co nikomu neodpustam, je HLUPOST.

Lebo krasu, vysku, farbu oci nezmenis, ale s hlupostou sa da bojovat.

Iba kreten a la Stando si nic nezisti,neveri testom, ktore meraju valivy odpor pneumatik..., mimochodom, uz asi 5-8 rokov bezne merany....
....,:), ale radsej sa necha vydrziavat a necha si kupit starymi rodicmi super auto..., aby kazdeho presviedcal, ze to jazdi 170, ale vyrobca zo skromnosti napisal 157...

Stando, Slnko sa toci okolo Zeme, alebo Zem nesie korytnacka?:):)

Myslim si, ze mozes verit, ze Zem je stredobodom Vesmiru.

Mudry si na to dost.

A chudak takisto...., nemyslim finance, duchom:(:(

05.06.2013 | 20:27:49 | luubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Kdybychom mluvili o ideálních podmínkách tedy POUZE suchá a čistá vozovka do teploty 25°C, tady je nejdůležitější aspekt měkkost pneumatik a jejich přilnavost, protože zimní pneu mají více prořezané gumy více drážkované, takže mají mnohem méně třecí plochy. A proto jsem Ti připoměl ty tvoje formule o které se opíráš alá Monako...)
Pleteš sem zas kolo, které vypadá úplně jinak a to tvarem pláště.
Totiž na kole Hlavní rozdíl mezi galuskama a klasickým pláštěm je v šířce dezénu jestli sis toho teda fakt nevšim a to nechápu proč to sem taháš. Šmarja i podle tvý logiky taková zimní pneu, kterou použiváš, vybíráš vždycky užší, než letní třeba i o 2cm, (no jo vlastně jsem zapoměl, že tvoje prdítko může mít v TP zapsán jen jeden typ rozměru pneu :D), aby to lépe zabíralo na hlubokém, takže by samozřejmě měla zimní pneu menší valivý odpor už i v tomhle pohledu tedy užší profil. :D
Ale doplňuji, valivý odpor může mít menší zimní guma, ale jen když se jedná pouze a jen o suchou a čistou vozovku. Kdyby bylo třeba v létě mokro, šotolina, teplo nebo jakkoliv jinak tak zimní pneu naopak brzdí neuvěřitelně právě díky těm drážkám, protože mají tendenci být co nejvíc celou plochou na cestě v jakémkoliv zhoršeném počasí a u zimních jsou tedy mnohem mnohem lepší jízdní vlastnosti v celém ročním období.
Ale na suché dokonalé ploše je úplně jedno jaký má pneu dezén jestli miliarda lamel nebo ne, důležitá je ta třecí plocha a šířka a v tom právě ta letní se porovnává jen na tu měkkost pneu .
A jestli to je nějaká čína, či levná značka, třeba i italská, tak se nemůže srovnat např. s americkou zimní, které jsou dělané na strašnou spoustu km.
To by jim ti američani, kdyby se guma rychle sjížděla třeba v Kanadě, ty pneu omlátili o hlavu!
Jinak i kdyby tak valivý odpor = výborná přilnavost k vozovce na maximální úrovni takže já bych radějc zastavil na místě, než řešil spotřebu, sjíždění gumy o x tisíc km méně a další pí..

05.06.2013 | 20:59:54 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Aha tak teď jsem si to přečetl ještě jednou, protože jsem nevěřil vlastním očím. Galusky bez lamel hahaha. Tak OK. :D To je marné. A to jsi jako měl na kole i při normální jízdě? A jak si s tím jezdil na cestě? Já galusky měl už v 15 letech na favoritce a ty byly taky drážkované (pardon teda vlastně měly lamely). Holé galusky to jsem si myslel, že se používají do haly nebo fakt nevím na co jsou, už jsem starší s větší váhou tak favoritku nepoužívám, nejsou na to cesty, ale nevěřím, že bys normálně na cestě používal galusky bez lamel tedy slicky jak to popisuješ vždyť bys normálně sletěl v zatáčce... :D

06.06.2013 | 09:31:37 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Za blba jsem tě považoval už od počátku tvých projevů. Ale že jsi takovej naprosto vylízanej idiot, to mě ani nenapadlo. Galuska s lamelama - ty woe, to byl cyklocross před příchodem horských kol. Galuska byla hladká, úzká a vrdá (6 atm). Ty už raději nic nepiš, protože každý tvůj výplod svědčí o tvé bezbřehé blbosti.

09.06.2013 | 18:27:18 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: mas poruchu vnimania citaneho textu.

Já ti budu milionkrát opakovat, že kdybys měl hladké nebo sjeté galusky, tak sletíš v jakémkoliv náklonu kola, kdybys jel po cestě. Tys nikdy nejezdil po galuskách že jo. Taky za to nemůžu, že používáš na internet mobil nejspíš z free Wifi(to odpovídá množství různých IP adres) nemáš internet doma a nemůžeš se podívat zblízka ani do E-Shopu, kde prodávaj Galusky se vzorkama, jinak bys zalezl do kouta a pořádně se styděl. Galusky bez vzorku se používaj do halových závodů nebo tréninků... Tak si zajdi raději do obchodů a podívej se na druhy galusek, když to nevidíš z toho tvýho pidi rozlišení mobilního telefonu. :D
A ty nadávky si nechej pro sebe, někdo neví že nic neví, to je blb, ale ten kdo je na to ještě hrdý. Tak to jsi přesně Ty. Je mi tě líto.
Znám takové lidi, mají sklony k vraždění, ale jo zanadávej si aspoň to z tebe vyprchá a nikoho nezabiješ. Diskuzi s Tebou beru za to, že zachráním někomu anonymnímu život, jsi totiž psychopat...

09.06.2013 | 19:40:00 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: sorry

zdravim pekny clanok o skode htp 1.2 comby ja mam tiez auto kupene v cz najazdene pri kupe malo 135.600km a ako tu citam na reakciu ze neveri ze auto mu vitiahlo tolko km tak to sa pridam k autorovi clanku dokazal som auto vitiahnut a to na plzenskej dalnici na 180km.h taze na tom aute som momentalne menil len 2 veci a to olej a stabilizacne tyče nic viac ani som nemusel menit stabilizacne tyce ale od kupi to klepalo dost auto ma tieztak dlhe trasy beroun az do nemecka eggenfelden cca 255km ked sa nemilim a to auto ide vskuse jednim tahom po dialnici 3h a ked som menil pneu v nemecku a auto bolo na zdvihaku a na to ze auto nebolo v cz garazovane tak spodok auta je na rok vyroby 2004 v 90% stave co som sa divil taze ty co neveria ze skoda faboa combi r.v 2004 nevitahne do 180km-h tak je na omile a mam tieztak len 3 valec

30.05.2013 | 23:41:04 | pecanek  | 13.154.236.* Reagovat

RE: sorry

Fabia HTP je stavěná spíše mimo dálnici,samozřejmě že dokáže jed po dálnici pres 180kmh ale proč?Jednak velká spotřeba a opotřebení motoru.Mám HTP a tahám kolikrát vozík plně naložený a absolutně ho necítím.Motor ale ztrácí sílu okolo 3500ot.Od 1500 je nádherný nástup krouťáku,suverení zrychlení do 140kmh-potom už je to samozřejmě smůla.Na čtyřista metrech je nastejno s dieslem 1.9TDI.

31.05.2013 | 14:23:34 | Jann19  |  Reagovat

RE: sorry

Co znamená suveréní zrychlení do 140,to jako že na tebe nikdo nemá?To bych chápal jako suveréní.Jestli je to jinak tak si to oprav.Že necítíš plně naložený vozík? Ale no tak,neblběte.Chceš nám snad tvrdit že potáhneš deset pytlů obilí a absolutně to nepoznáš?Blbost.Možná to nepoznáš tak asi z Liazkou.

31.05.2013 | 23:13:51 |   | 88.100.179.* Reagovat

RE: sorry

Ahojte. Mal som 6 rokov Fabiu 1.4 44 kW a jazdil som aj s Fabiou Combi 1.2 HTP. Obe boli prvej generácie a rozdiel medzi nimi bol 3 kW. Pocitovo bola HTP predsa len živšia. Keď mám byť úprimný, rečiam o priemernej rýchlosti 150 km/h neverím. Na tej 1.4 som vymačkal 170 km/h tachometrových a to som ju dosť dlho trápil, aby sa na takú rýchlosť vôbec rozbehla. Na zimných gumách max cca. 160 km/h. Tiahle stupáky, napr. v Chorvátsku bol problém. Vôbec si neviem predstaviť ísť s ňou 150 a viac dlhodobo. HTPčko - priznám sa maximálku som neskúšal, ale ísť nad 150 km/h stovky km no neviem.... asi šialenstvo. Možno tak 2-3 jazdy a motor kaput.Tie autá nie sú na to vôbec stavané. Pri rýchlosti 130 - 140 bola spotreba 7,3 - 7,8 l/100 km. Vyššie rýchlosti znamenali vír v nádrži. Sú to predsa len malé autá. Nadšenie z vlastného auta a veľké ego nemajú vplyv na technické možnosti toho drobca. Takže zostaňme nohami na zemi, neklamme sami seba a ani potenciálnych záujemcov o kúpu tohoto auta.

Veľa šťastných km.

02.06.2013 | 08:57:33 | axel  | 178.41.173.* Reagovat

Fabi

Pěkná recenze,každý motor má své,htp je motor ideální do města a na dálku to zas tak špatné není ,ale člověk by měl přemýšlet pro co je ten motor určen.Pokud budu jezdit víc po dálnicích sáhnu po jiném motoru.Jinak Fábi je moc dobré auto a hlavně spolehlivé,bezpečné a díly jsou vcelku levné, já bych neměnil. Mám 1.9 tdi, je to super svezení,ale je to lepší na dálky, než trápit studené Tdi na krátké pojíždky po městě.Tak kdo jezdí po městě at volí např. htp

29.10.2012 | 20:04:42 | lh.j  | 89.31.42.* Reagovat

RE: Fabi

Jen skromný dotaz: Čím je ten motor právě do města ideální?

30.10.2012 | 18:04:20 |   | 89.102.164.* Reagovat

jedna z velmi solidních recenzí

Lépe bych to neřekl. Již jsem vystřídal více aut různých značek a motorizací v rozumném stáří. ,,Lepším" autům jsem nikdy nezáviděl,
,,horším" se nevysmíval. Vždy jezdil dle předpisů a ke každému autu
jsem se choval slušně. Nikdy jsem neměl větších problémů.

27.10.2012 | 12:19:01 | čtenář  | 92.243.213.* Reagovat

Proč teda nejdeš do Rakouska když se tam mají tak dobře.A nebo se postav na vlastní nohy a snaž se ten pětinásobek vydělat u nás.Co ti v tom brání ?Čeština ti stejně moc nejde a ve firmě kde se opravují roztrhané ponožky se bez tebe určitě obejdou.Kontakt na kamaráda v Austrii máš.

15.03.2012 | 08:53:20 | Jan  | 88.102.67.* Reagovat

RE:

Jinak k té češtině ,už jsem to jednou říkal.Jsem dislektik ,a když prostě to tu píšu na rychlo tak bohužel tu chybu udělám.Nejsem blbej..i přes to jsem udělal maturitu:)

15.03.2012 | 11:10:16 | luke20  | 94.112.57.* Reagovat

Trochu od věci.Ale ,když to člověk vezme teoreticky tak fanda aut.Tady v této Zemi nemá moc ,dobré podmínky.Když chce ,rychlejší auta.Zaplatí dost za pojistku.A navíc s tím nemůže nikde ani pořádně jet.Za druhé co se týče pohonných hmot to je katastrofa.Kamarád co bydlí v Rakousku ,tak mě psal že mají Natural 95 na Kč.Za 34.20Kč.Tady někde skoro o 5Kč více.Ale taky s tím že dělá podobné zaměstnání ,ale za měsíc má skoro 5 mích platů.Takže,jak je to jak chce tam to žije jinak.:))Trochu od věci..ale co se týče benzínu a nafty.Tak to je katastrofa.Nejhorší ,že člověk zaplatí větší DPH než stojí samotný výrobek.://

14.03.2012 | 18:37:28 | luke20  | 94.112.57.* Reagovat

Škoda Fabia 1.9SDi

Po řidičáku jsem jezdil cca rok s tímto autem a musím říct, že dost pohoda. Proč ale reaguju v této recenzi? Je to tím, že zásadně nemůžu souhlasit s tvrzením, že auto ve 185 km/h na silnici drží jako přibité. Nejvíc jsem jel myslím 175 km/h a to jsem měl smrt v očích jak auto plavalo. To auto je v pohodě tak do 150 km/h, ale pak už je to hazard se životem. Nechápejte mě špatně Škodu jako značku mám moc rád, ale Fabie na rychlou jízdu nejsou.

29.02.2012 | 13:16:27 | Duckerr  | 217.197.155.* Reagovat

RE: Škoda Fabia 1.9SDi

Můžeš mi napsat kde je povoleno v ČR jezdit na dálnici víc jak 130?Ty auta jsou na naše silnice optimální.Nevím proč se zde bavíš o rychlosti 150-175kh

14.03.2012 | 17:52:58 |   | 193.86.178.* Reagovat

RE: Škoda Fabia 1.9SDi

Sice by to tak nemělo být.Ale řekni mě kdo dodržuje vyloženě povolenou rychlost.??Já jsem zastáncem toho,že co se týče dálnic mělo by to být jak v DE.Na svoji zodpovědnost ,jet kolik uznám za vhodné.Protože ,taková 1.2 HTP..ta při 130Km blíží na skoro k maximu.Ale myslím si že v dnešní době ,jsou auta dělaná pro vyšší rychlost.Když pojede místo 130Km..150Km..tak se vůbec nic nestane.Stejně mě řekni ,kdo dodržuje přesně předpisy??Jezdím každým den,až na nějaké řidiče.Nejede nikdo přesně jak,má.Myslím že na silnici ,kde je 50Km..a dá se tam jet s přehledem i 80Km.Tak těch 60-65Km/za hodinu není problém.Neříkám aby se jezdilo bezohledně!!Ale co se týče dálnic..stojím za tím zrušit omezenou rychlost.Město okrsky ,nemám nic proti.:))Ono taky ,auta co mají vyšší obsahy je potřeba trochu více prohnat.A ne pořád courat 60-80Km..městem.S tou 1.2 bych na dálnici ani nelezl.:))Sice bohužel,u nás ty silnice zase nejsou nic moc.Ale stejně ,neříkejte že když jedete v Noci po prázdné dálnici v létě na suchu.Že každý jede do 130Km??:))Zákony by se měly dodržovat ,ale řekl bych že co se týče rychlosti je to nejčastěji porušovaný zákon.Nejsem zastánce prasat co jedou místo 50Km..přes 100 jezdí na červenou apod.Ale pokud člověk jede o 5-10Km více.Kde je přehledná silnic..tak se mě to nezdá nic strašného.Mě jen fascinují řeči některých řidičů...

14.03.2012 | 18:23:15 | luke20  | 94.112.57.* Reagovat

RE: Škoda Fabia 1.9SDi

Nemohu souhlasit, záleží na technickém stavu vozidla! Já vlastním fabii 1,2 HTP 40kw r.v.2007, je to ten první model,který se doprodával a mám jej od výroby již 5let. Při rychlosti 175km, sedělo auto naprosto perfektně ale je pravda, že třeba soused má starší Fabii, tlumiče nic moc, nějaký ten čep už bouchá, podfouklé polské gumy a pak to plave, to je jasné:o))
Samozřejmě ale takovou rychlostí nejezdím, jen to člověk párkrát nevydržel nevyzkoušet:o)

15.03.2012 | 15:20:19 | Koumák  | 90.180.42.* Reagovat

Ve většině recenzí každý tvrdí jak jeho auto sedí na silnici jako přibitý,ale dení praxe mě presvědčuje že to tak slavné není.Spousta těch přibitých aut vidávám ve škarpě. Podotýkam že dle pohledu na samostatně havarovné auto v seri zataček si myslím že jim do té škarpy nikdo nepomahá.Auta mají výborné držení stopy,dobré jízdní vlastnosti,ale auto přirovnávat k něčemu přibitému je blbost.

14.01.2010 | 20:55:17 |  Reagovat

Francouzi jsou šmejdy bez vyjímky. Všichni známí od nich utekli.

14.01.2010 | 20:24:12 |  Reagovat

Ano,

s tím se dá souhlasit. Proti Peugeotům nemám nic, ve firmě máme dva Boxery z 98ho roku a i přes pulmilionovou porci kiláků jsou spolehliví. Citroena jsem nikdy neměl ani jsem v něm nejel, tak nemám právo ho hodnotit. Zato Rencky jsem měl dva - mladý a blbý...jednu 19tku kupovanou od dealera Renault jako auto vrácené z leasingu, s najetými poctivými 65 tisíci. A porucha na poruchu. Zapalování, elektrika, vstřiky, startér...pořád něco. Autonehoda to nakonec vyřešila a já jsem se rozhodl zakoupit si nové Clio, které mě svým vzhledem dostalo. Věřil jsem, že nové auto bude o něčem jiném. Naivní myšlenka. Ovšem vážné závady se začaly projevovat již během prvních pěti tisíc...navíc neustálé hádky se servisem. Své peníze jsem dostal až rozhodnutím soudu po dlouhém handrkování. Nikdo se mně nemůže divit, že když vidím onen kosočtverec na kapotě, dělá se mně kopřivka.

14.01.2010 | 19:57:42 | tom Reagovat

Jo jo, Pežot a Citron spolupracují ve vývoji motorů s BMW. Proč si asi nevybrali Renault? No protože mají rozum :-))

14.01.2010 | 19:53:38 |  Reagovat

Pravdou bohužel je, že Renault posral renomé všem francouzským výrobcům aut. Dnes každý řekne "zkurvenej francouz", a přitom vůbec nezná minulost ani současnost Citroenu a Peugeotu, jejich po desetiletí technický vývoj, který často sloužil ostatním automobilkám jako inspirace. Jejich průkopnické počiny, udávající směr v automobilním průmyslu. PSA se udržel přes několik hospodářských krizí jen díky vlastním schopnostem. V době kdy zkrachoval Talbot, Simca, kdy Renaulta jako státní automobilku podržela vláda, Peugeot a Citroen dokázali přežít. Jsou to bez nadsázky "tvůrci automobilů" a je nefér je s Renaultem, polosocialistickou automobilkou, vůbec srovnávat.

14.01.2010 | 19:47:40 | XY Reagovat

Drahý anonyme s vskutku přesným přívlastkem. Žebříčky dokážou sdělit info podobným tupcům jako ty, kteří tyhle sračkoidní střepy jménem Renault vyrábějí. Jenže tupouni jsou schopni do krve se hádat o kvalitě svých vraků. Takže žebříčky zčásti uznávám, ale důležité jsou vlastní zkušenosti, a ty jsou s touhle nechvalně proslulou značkou tristní.

14.01.2010 | 19:34:50 | tom Reagovat

blbečku tome s malým t

jestli seš ten samý, co tady tvrdil jak laguna 1 je na chvostu ve spolehlivost, a pak se zistilo že není tak jsi začal mlet najednou o tom jak jsou žebřícky k ničemu, tak vítej v diskuzi. Určitě sem zase něco zajímavého přineseš.

14.01.2010 | 18:15:47 | Pojebaný anonym Reagovat

Brkonoš

Trouba obecný není na místě pane, ze mě mluví zkušenosti se značkou Renault. Stačí se i podivat na chvosty různých žebříčků spolehlivosti - najdete jich tam dost. Největší šmejdy na světě.
Pro pořádek - nejsem zdejší Tom s velkým T - své příspěvky píšu pod jménem tom - s malým t.

14.01.2010 | 18:12:25 | tom Reagovat

Jerry

Když si někdy zkusíš to "auto z Kolína", zjistíš, že na plyn můžeš šlapat s úsměvem. Ne každé šlápnutí musí vyvolat v nádrži reakci jako spláchnutí záchoda :-)) Jsou i normální auta, a to nejen z Kolína. Ovšem týpek "neznám ale kecám" se nikdy nedostane dál než ke své fantastické Škodě, nejlépe HTP a výhody jiných, technicky vyspělejších aut nikdy nepozná. Zato je může pomlouvat a posmívat se. Tak se posmívej, a já si budu vesele šlapat na plyn. Já totiž můžu, já nad tím nemusím přemýšlet.

14.01.2010 | 16:48:10 | XY Reagovat

Paoolo

Jebnutý taxikár má pravdu ve všem. Ty jsi zaujatý a obhajuješ nesmysly. Pokud za tebou ve fabii sedí kdokoli, i dítě v sedačce, máš haxnu natlačenou na palubku a sedíš tam jako v kriplkáře. Převody jsou krátké, pořád řadíš a hovno jedeš. Prostě má pravdu, a vím to z vlastní zkušenosti. Vyžranej nejsem, mám 72 kg na 175 cm.

14.01.2010 | 16:42:51 |  Reagovat

jebnuty taxikar

Tak nemáš bejt tak vyžranej,ty troubo!Pro NORMÁLNÍ lidi,max tříčlennou rodinu ta fábka bohatě stačí.A jestli si s ní uměl jezdit jen za takovou spotřebu,tak to musíš patřit k těm pilotům,co jezdí brzda-plyn...!

14.01.2010 | 16:19:15 | Paoloo Reagovat

pro Toma

Poslední větou jsi se zařadil mezi Trouby Obecné, které papouškují jakoukoliv hloupost, jen aby se mohli "nějak" vyjádřit. Stejná troubovina, jako že Japonci dělají auta jen pro malé lidi a nebo že VW jsou jasně nejspolehlivější v Evropě :-))

14.01.2010 | 15:13:47 | Brkonoš Reagovat

Na příspěvku pode mnou je jasně vidět mentalita českého člověka a úspěšnost škodovky. má třetí škodovku, už první měla několik problémů, ale koupil jsem druhou, třetí...
Já to vidím asi takhle: tříválce neodsuzuji, vidím je docela s dobrou budoucností. Některé motůrky z japonské i korejské produkce jsou už solidně vymakány, poskytují jak solidní spotřebu, tak jakž takž dobrou akceleraci. Myslím že ta spotřeba byla hlavní důvod, proč se začali dělat tříhrnky. Všem, kdo vychvalují HTP, doporučuju svést se s obdobným motorem z japonské produkce - nebudete se stačit divit. Nízká spotřeba, kultivovanost, výkon. Ovšem tyhle všechny atributy u HTP postrádám, a to zcela objektivně, neboť jsem měl čest s Fabkou 1.2 jezdit.
Takže v tříválcích je určitě jistá budoucnost, ale motory HTP jsou škodovácké předražené nepodarky. Takový je prostě fakt...a občas se najde i zapřísáhlý škodovkář, který to přizná.
Ještě pro pána, který zde někde níže vychvaloval Renault - ale no tak, raději deset hátépéček než jakéhokoliv jednoho Renaulta.

14.01.2010 | 14:55:55 | tom Reagovat

užitná hodnota Fabie

Zdravím, souhlasím s názorem od Jirky z Plzně. Když jsem v roce 2000 viděl první Fabie , tak se mi nelíbily.Nyní mám už Fabii třetí , stím, že první byla s motorem 1,9 SDI r.v. 2001 - jezdí do dneska a má najeto přes 1 mil km. Bohužel , co 15 tis Kč , výměma předních ložisek a tzv kostí a silenbloků v ramenech ( těžký motor). Spotřeba však bala cca 4 l/100km Dalsí jsem si užil jen 120 tis Kč to byla r. v. 03 1,4 16V . Mororově v pohodě , ale problémy začly být s hlavním el. kabelem a pak se to kazilo pořád .Spotřeba cca 6,8 l/100km.Nyní již třetím rokem mám 1,2 THP 47kW , nyní 105 tis Kč ,která se začímá ozývat . Ložiska , brzdy , silenbloky na ramenech a pod. Spotřeba cca 7l/100km, ale když spěcháte , tak není problém jet i za 11 a více litrů na 100km. Je to vysavač do města , tam umí jezdit i za 5 litrů . Kdo psal údaje do TP , tak zapoměl , že se spotřeba uvádí na 100 km a ne na 50 km .
Přeji mnoho bezproblemových km.

14.01.2010 | 13:16:27 | Aleš Reagovat

este raz a naposledy

vidim ze tu niekto obhajuje fabiu I. htp. milackovia ja som s tym obcas jazdil - denne 300 - 400 aj viac km po meste -BA-. kde zacnem. interier: sedacky tvrde nepohodlne, vzadu miesto akurat pre trpaslikov. po troch styroch hodinach jazdy som bol zrely na ortopediu. dobre. podvozok: celkom fajn, na moj vkus moc poskakuje a citit kazdu nerovnost. riadenie: servo fajn, presne radenie po meste idealne. motor a prevodovka: KATASTROFA. prevodovka uplne napicu vymerana, jednotka vystreli jak raketa, dvojka celkom svizna.. ostatne prevody vhodne pre ludi v dochodkovom veku. pri obsadenom aute - cele napicu. motor: SLABY A NENAZRANY. ked som chcel jazdit ako clovek a dostat sa nad 2000 otaciek, spotreba v meste podla PC: 8l. realna: 10l - podla dotankovania vzdy do plnej nadrze. jedine kedy sa dalo ist okolo 5-6litrov ako pisete tak som musel rychlost udrziavat medzi 50 - 70 kmh. vacsia rychlost ziadala slapat na plyn ako pisete - ako kokot. zhrnutie - nepohodlne, slabe, velka spotreba, jediny ucel tohto auta mi pripada chodit v tom do prace a naspat -max polhodinku denne- je to šerbel prvej tiedy. to som sa snazil pisat nezaujato. keby som od srdca tak spomeniem ako si viac krat za mna nemohli sadnut ludia tak som si musel posunut sedacku dopredu a jazdit ako postihnuty nalepeny na volante - bohovsky bezpecne. dalej v lete - klima? vam jebe ja plus dvaja ludia a nevedel som sa rozbehnut do kopca a ked ako tak na dvojke 55 kmh spotreba 20l a isiel som si. stracala sa chladiaca kvapalina, pri volnobehu s motorom triaslo ako keby chcel vyskocit von. ani sa mu nedivim ten motor je tyrany. kosacka pojebana. ziarovky pukaju jak popcorn. ked sme pri tom popcorne ked date nahlas radio tak basy hraju fajnovu serenadu jak keby pukal popcorn.. a ja uz ani neviem ale to auto je fakt napicu. a kto hovori inac je obycajny hipik a idealista, komunisticky buzerant a masochista. dovi dopo. ps najazdene mala okolo 100 000 skutocnych - viem od kedy je vo firme od nova

20.09.2009 | 21:53:23 | jebnuty taxikar Reagovat

Jerry:

Zato nabízejí kvalitu, milý Jerry. To, co leckterá značka (i s tempomatem) postrádá.

20.09.2009 | 21:46:41 | Itall Reagovat

Stando

auto u kterého nemusíš šlapat na plyn už je dávno vymyšleno, ale chápu... v Kolínské produkci asi takovouto vymoženost nenabízejí :-))))

20.09.2009 | 21:38:38 | Jerry Reagovat

To xx

Ano, je to cena při leasingu, stejně, jako u Fabie.

20.09.2009 | 20:29:43 | Radek Reagovat

Radek

punto za 150000kč leda při financování formou leasingu při hotovostní platbě určitě ne.

20.09.2009 | 20:26:07 | xx Reagovat

Volba

kamarád si nedávno koupil Rio, no žádná sláva, kvalita nic moc ale záruka tam pár let je ,tak co.Stála přesně tolik co fabie 1,2.v základu.Ale Rio má 72Kw, klimu,rádio,okna v el.atd.O spolehlivosti můžeme diskutovat ,ale stejně to většina lidí po 5-7-letech prodává a to v záruce, tak co?Ale těch 5 -7 let jezdíš s vybaveným a celkem jedoucím autem . Ne se courat a potit v mrzákovi.To je můj názor.

20.09.2009 | 20:19:25 | japan Reagovat

Nešahej mi na FIATA blbe ještě jsi vněm nejel.

20.09.2009 | 20:13:57 |  Reagovat

Anonym

Za volantem nesmí sedět idiot co jen šlape na plyn... Jsi při smyslech? Když jedu, šlapu na plyn. Otázka je, kolik ta srágora přitom žere. Až vymyslíš auto, ve kterém nemusíš šlapat na plyn, pošli mi fotku, blbe. Ale pro tvé info: Už existují auta, kde šlapeš na plyn a jedeš za 5 na 100 km. Ale Fabie to není, to si buď jistý. I když podle tvých blábolů zřejmě jezdíš jen samospádem z kopce, a nahoru tě táhne pár volů (abys nešlapal na plyn) a pak se do těch 5-6 (chachacha) vejdeš.

20.09.2009 | 18:53:33 | Standa Reagovat

Kdybych mel vic casu nasel bych x argumentu, ktere by tve zvasty (jinak se to nazvat neda) vyvratili.Jinak, chci se zeptat.Vim, ze je to mimo tema, ale nasel jsem Lexus RX300 2002 s full vybavou a uplnou serv. historii za 8000 Euro.Je to dobra volba ? Predem dik. Link zde : http://lexus-rx.autobazar.eu/300-id835152.html

20.09.2009 | 18:45:49 | jamieson Reagovat

Punťoch je za 150.000kč, Fabia za 200.000kč. To je dost velký rozdíl. A Škoda je kvalitou víš? Pán je asi srandista.

20.09.2009 | 18:40:12 | Radek Reagovat

JAMIESON,RADEK

Proč žvásty- o tom motoru nic nevíš.
Max. toč. moment 112/3000 - ideální pro městský a příměstský provoz, spolu s krátkými převody paráda.
Spotřeba mezi 5-6 litry není vůbec žádný problém- nesmí ovšem za volantem sedět idiot co jen šlape na plyn, ale řidič v pravém slova smyslu. Spolehlivost nespochybníš- ale to je v dnešní době normální vlastnost skoro všech motorů.
A cena? nevím co je drahého na třeba F2 za 200 tkč.
Pokud na ní nemám, tak aspon nekritizuju.
Ano dají se koupit např. Fiat G PUNTÍK , Renault CLIO taky za podobné peníze a s podobnou výbavou, stačí si jen vybrat,ale apriori kritizovat ŠKODU ted když zlevnila za ceny je nesmysl. A zkrátka kvalitou ,spolehlivostí je Škodovka výš než zmíněný FIAT či RENAULT.

20.09.2009 | 17:46:00 |  Reagovat

Anonyme, levný není o konkrétní ceně a v porovnání s vozy stejné velikosti a výbavy od jiných výrobců, tudíž v tomto kontextu je zn. Škoda DRAHÁ.

20.09.2009 | 16:04:34 | Radek Reagovat

Anonyme, takovou snusku zvastu jsem uz davno necetl.

20.09.2009 | 15:53:06 | jamieson Reagovat

Sám sis odpověděl.
Má nízko položený krouták? Má. Má nízkou spotřebu ?Má.( pokud jsi řidič a né traktorista) Je spolehlivý? Je- jsou už kusy s 250 000 km. Je levný? Je. Fabku koupíš od 200 tkč.

Tak co chceš.

20.09.2009 | 14:21:46 |  Reagovat

Napište někdo jednu jedinnou výhodu jakou má HTP oproti konkurenci.Má slušný výkon a příznívý prúběh krouťáku? Nemá. Má nízkou spotřebu? Nemá. Je to spolehlivý motor? Slabý průměr.Má pěkný zvuk? To ani náhodou.Má to pěkný design? To kreslil někdo potmě s 3 promilema. Je to alespoň levné? Není!!! Za cenu základního modelu dostaneš podobné auto s nesrovnatelným motorem a o stupeň větší výbavou.

20.09.2009 | 13:31:39 | japan Reagovat

Anonym

Typický příklad blba.

20.09.2009 | 13:23:33 | Standa Reagovat

RENAULT

Akorát že ten svůj megan furt stojí někde s poruchou- proto ta dobrá spotřeba.

20.09.2009 | 09:29:41 |  Reagovat

lexa

Řeknu to tak: mám auto za stejné peníze, ale mám ho o třídu větší. Spotřeba? Stejná. Motor ten mám zrovna 1.4/16V a jezdí to slušně a hlavně to nevybruje! Bezpečnost? 5 hvězd! Pohodlí? Jako v křesle. Jízdní vlastnosti? Lepší. Dojezd na nádrž? 1x větší. Spolehlivost? dá se říct, že na stejné úrovni. Předjíždění? no určitě se s tím předjíždí líp, jak s htp. Co se týče jízdy po dálnici tak hodně kokotů s htp mi vlítlo před čumák. Asi neví nač jsou zrcátka Co mám za auto? R megí 2

20.09.2009 | 07:36:14 | kraken Reagovat

Čtu tady ty Vaše názory a nestačím se divit!? Když chce někdo 1.2 tak ať si ji koupí a hotovo. A vy co máte ten silný bourák tak dávejte pozor při předjíždění na dálnicích protože máte neskutečně silné fáro :) Já mám 5let 1.2 htp a jezdím pracovně do Itálie najeto 185.000km a pohoda. Spotřeba 6.2I a jízdní vlastnosti taky dobré. Kdybych chtěl něco lepšího tak nebudu kupovat 1.4 ale pořádné AUTO. Jel jsem v obou fábiích a zas takový rozdíl to není. Nemám důvod jezdi po dálnicích víc jak 130km/h a po normálních cetách jedu 90km/h tak opravdu nevidím nikde rozdíl. I kdybych měl BMW budu jezdi slušně a podle pravidel.Takže si myslím že nezáleží na tom jestli je to tří, čtyř nebo osmi válec ale spíš záleží na tom jak kdo jezdí!!! Tak odborníci co opovrhujete tříválcem ahojte a zas napište něco pěkného. Lexa.

20.09.2009 | 05:33:24 | Lexa Reagovat

RE:

Po dlouhé době rozumný názor. Dodržuji vždy max. povolenou rychlost, stavebník nejsem, o auto se starám, slabším motorům se nevysmívám a silnějším nezávidím. Užívám tímto stylem mnoho let již více značek různé motorizace. Nemívám větších problémů.

20.10.2012 | 10:16:19 | čtenář  | 92.243.213.* Reagovat

Nejde mi o to o kolik mám víc válců.Fabia je dost těžké auto,tak je rozdíl jestli ho pohání 126 Nm nebo 110 Nm.To je totiž základní rozdíl v kroutících momentech mezi 1.2 a 1.4.Každý se ohání jen kw,ale i krouťák je důležitý.A bohužel žádná taková náhražka motoru, jako je htp, nebude mít dostačující krouťák na tak těžké auto.A znovu opakuji,zvuk toho 3 - písťáku je hrozný.Jestli to někdo chválí,tak je buď hluchý,nebo má rádio na plný kule.

10.04.2009 | 18:28:51 | ladik Reagovat

Ládíku

no on ten 1.4 16V není o moc větší zázrak. Ale chápu velikost tvého sebevědomí - máš o válec víc.

10.04.2009 | 18:13:57 |  Reagovat

Hrůza htp

Ti co htp vychvalují,tak neměli na jiný motor.Protože kdyby měli jiný motor,tak by po htp ani nevzdechli.Sám mám 1.4 16 v a je to velmi úsporný motor,průměr mám 5.6 l.A na rozdíl od toho 3 - písťáku tam neslyším motor.Točím to zhruba do 3 500 ot.Htp při volnoběhu klepe jak diesel před smrtí a spotřeba,to je věčné téma.Většina lidí co znám a jezdí s htp,tak nadávají na spotřebu a nejsou to žádní divočáci.

10.04.2009 | 18:08:23 | Ladik Reagovat

jamieson

už si tu zase ty chytráku?

10.04.2009 | 18:01:19 |  Reagovat

to Roman

Plnej souhlas.Ty "frajirky" v HTP si o sobe mysli, ze maji neskutecnou karu za supr prachy.No neni tomu vcelku tak.Jinak taky souhlasim s Petrikem a Radkem.Proc se do nich navazite?Nevite prehltnout ze udelali lepsi obchod jak vy?Ze maji lepsi karu za mensi penize?Ze Tome...

10.04.2009 | 16:27:55 | jamieson Reagovat

Díky, pleteš se češi se bojí že když koupí něco jiného než fábiji bude to na ně mluvit anglicky, nebude to mít českej návod a pořád žijou v domění že český auta jsou nejlepsí a nejlevnější na trhu. Často ze strvačnosti stodváca, fáčko, felda, tak co teď jiného než fábii.

22.01.2009 | 19:58:56 |  Reagovat

Díky

Děkuji za vaši recenzi.Možná se někomu nelíbí,ale mě jste přesvěčil.A to hlavně tím o němcích.Je fakt že mají na lepší akoupí škodu.Proč?je to skrátka dobrý poměr cena užitkovost.Díky !

22.01.2009 | 19:24:09 | Vlastimil Bednář Reagovat

Zase z toho HTP nedělejte zázrak

Netvrdím,že verze 1.2 12V 47kW je špatná, na krátké jízdy po městě a okolí je to dobrá volba,ale Vážený recenzente nedělejte tady z lidí hlupáky, jezdil jsem s HTP každodenně 5 opakuji 5 let ne 2-3 jízdy do říše a zpět takže vím jaký ten motor je. Při pohodové jízdě jsem s ní jezdil kolem 6 litrů,ale jakmile najela na dílnici a chtěl jsem ať jede přes 130km/h tak to začalo..spotřeba kolem 9-10litrů. Celý problém je v tom,že má max toč momentu (112nNm) na 3tis otáčkách a pak prudce padá. Dálniční rychlosti točí přes 4,5tis otáček a toč moment tam je minimální=vysoká spotřeba z důvodu silně stlačeného pedálu plynu. Proto jsem si soukromě koupil 1.4 16V 59 kW, má lepší převody na vyšší rychlosti (132Nm v 3.8tis otáčkách) a to je sakra rozdíl. Tento motor je jediný pořádný benzín co se dával do Fabie I generace. Tak,tady nepište své upocené sny o tom,jak HaŤaPka trhá na dálnicích asfalt a v kopcích zprava předjíždí 1.4 16V 59 kW.....

03.10.2008 | 11:19:01 | Roman Reagovat

RE: Zase z toho HTP nedělejte zázrak

Nauč se jezdit podle předpisů.Kde se jezdí v ČR víc????

14.03.2012 | 17:44:22 |   | 193.86.178.* Reagovat

RE: Zase z toho HTP nedělejte zázrak

Veru veru, bohužiaľ...dnes už nikde...precpané silnice a kopa radarov nedovoľujú vrkať viac než 160-180 na pár minút...viac dokonca len na vteríny.
V 95? Som urobil na Primere...praha-košice do hodiny.

DNES za hodinu neprejdeš ani cez zácpu.

02.04.2018 | 17:42:18 | buľoš  | 178.40.51.* Reagovat

Maximální spokojenost

Ahoj. Taky mam Fabii combi 1,2 12V už pátým rokem a nemůžu si stěžovat. Mám najeto 46000km a v pohodě. Už jsem s ní byl 4 krát v Italii a s lehkou nohou na plynu a maximálkou 100-110 po
dálnici mi brala rovných 5l !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Po čechách s ní pendluju mezi 5,5 a 6l. Upozorňuju mám lehkou nohu. Ciao

03.10.2008 | 10:52:12 |  Reagovat

Odhlučnění

Ahoj,
Mám Fabii 1.2 r.v. 2006. V posledním Světě motorů jsem četl,že nová Fabie II 1.2 je mnohem lépe odhlučněna.
Měl bych dotaz zda někdo nevíte jak odhlučnit motor nebo kdo to provádí.
Díky za informaci.

26.04.2008 | 13:57:57 | Ota Reagovat

k Petrík
Ano, plně souhlasím, že všichni nemohou mít stejný názor. Ale já ho těm druhým aspoň neberu, ani nevyvracím. Já si ho jen se zájmem přečtu.
A k té Fabii ještě musím dodat, že jsem se opravdu moc rozmýšlel a věřte, že jsem k tomu měl podmínky. Jeden syn má totiž Octávii , druhý Nissana Primeru a ten nejmladší Hondu Accord a BMW X 5. A vidíte, já při výšce 180 cm a váze 105 kg se rozhodl pro " tříhrnek ". A to, že jsem spokojen, myslím vážně, neboť se jedná o skutečně zdařilé auto. Nechtěl jsem o tom psát, ale kdyby to byl takový šméjd, pak každý pochopí, že by se přece neprodávalo. A v loňském to bylo více jak 200 tisíc Fabií, které se prodaly. A já mám, ještě k tomu, auto pro pohodové cestování jen s manželkou, a ne na stěhování ledničky a přemýšlení o tom, jestli auto jede 200, nebo220 km v hodině. Hlavním "problémem" však u mě je to, že z podstaty nechci auto jeté. Zrovna včera jsem zaregistroval v televizi vyjádření, tuším ministra, o tom, že se naše republika stává vrakovištěm Evropy. A při pohledu na naše autobazary, tomu plně věřím. Přeji krásné jaro a pohodu při cestování.

26.04.2008 | 06:59:12 | Tom Reagovat

to Tom

No neviem, či si stovkami príspevkov počas niekoľkých rokov myslel mňa, ale v mojom prípade to stovky nebudú a niekoľko rokov už vôbec nie, pretože na tieto stránky prispievam cca rok. Opakujem, že s Fabiami mám najazdené veľmi veľa, alebo ak chceš , použijem výraz dosť na to, aby som sa k nim vedel objektívne vyjadriť. Z toho vyplýva, že viem čo tie autá dokážu a v akých mantineloch sa pohybujú ich možnosti a schopnosti, takže pokiaľ ma tu niekto presviedča o opaku, tak reagovať budem. Pokiaľ tu prebieha diskusia k autu, s ktorým som nejazdil, alebo ho nepoznám, tak sa k nemu ani nevyjadrujem. A s tým "hádzaním hnoja" si to dosť zovšeobecnil a zjednodušil. Podľa mňa v komentároch prebieha nejaká diskusia a sám uznáš, že ak by mali všetci rovnaký názor, tak diskutovať vážne nie je o čom, respektíve by taká diskusia bola zbytočná a nezaujímavá.

25.04.2008 | 19:06:33 | Petrík Reagovat

k Petrík, Radek
Já jsem svým příspěvkem nechtěl v žádném případě s Vámi polemizovat a už vůbec není pravda, jak říká p. Petrík, " soustavně vzpomínat a přesvědčovat ". Toto byl totiž můj PRVNÍ příspěvek v rámci recenzí. Chtěl jsem jen říci svůj názor na auto, ne přesvědčovat jiného, v jeho názoru. Od toho jste Tady vy, kteří již několik let, ve stovkách příspěvků, na Škodovky soustavně " házíte hnůj ". Spíše si myslím, že jste jen obyčejní provokatéři, a nechápu, proč to vlastně děláte. Normální člověk by měl totiž napsat názor na to, co má, a ne negovat názor jiného.

25.04.2008 | 08:00:10 | Tom Reagovat

to Tom

Ono, kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie. Ja sa zas smejem z tragédov, ktorí dajú 400 českých za 47 kw - ovú zhovadilosť a potom sa tu snažia ostatným vsugerovať, že spravili dobre. Alebo to môže byť aj tým, že sa snažia utešiť, alebo presvedčiť aj sami seba. Milý Tom, kľudne sa v tom voz, ja som Ti auto neplatil, takže mi je to jedno. Hlavne ma už prestaň sústavne spomínať a presviedčať o tom, že toto auto nie je brzda premávky, ale skôr naopak, ako si napísal. V tom prípade skutočne neviem, na čom jazdí Tvoje okolie, ale ja som za volantom denne a vidím, čo tie chúďatká dokážu. Maj sa pekne a nech Ti ten dragster prináša radosť.

24.04.2008 | 19:55:59 | Petrík Reagovat

Jen se směj, přeji ti to. Já se směji tobě, že jsi schopen dát 400L za takovou tragedii. Jinak já jezdím na naftu, ale nikdy na olej.

24.04.2008 | 19:30:25 | Radek Reagovat

Fabii Sedan 47 kw mám čtyři roky. V plné výbavě / vč. vyhřívaných sedaček / jsem za ni dal necelých 400 tis. I já jsem byl, k vůli záruce, v servisu jen jednou. Aspoň mám jistotu, na jaký olej jezdím. Naprostá spokojenost, nechci nic zakřiknout, ale zatím žádná závada. Po celou dobu zapisuji a sleduji spotřebu, která činí 6,3 l / 100 km. A to nejlepší nakonec. S tímto autem bez problému tahám obytný přívěs / ovšem jen "poláka" o váze 550 kg /, a to několikrát ročně, na dovolenou. Tento fakt ovlivňuje výše uvedenou spotřebu, která bez přívěsu je lehce pod 6 ti litry. A věřte, že nikoho na silnici nezdržuji, ba naopak. Těm, co se tady obecně předvádějí v očerňování Fabií / Petrici, Radkové a pod. /se musím jen pobaveně smát.

24.04.2008 | 19:13:35 | Tom Reagovat

http://www.autorecenze.cz/auto-recenze-seat-cordoba-1-2-htp-47-kw-7284.htm seat má už i HTP

24.04.2008 | 14:00:11 |  Reagovat

Ahoj, tuto fabii (kombi -1,2- 47kw) mám jž přes tři roky, najeto 55000km... Zatím jsem s ní naprosto spokojen. Spotřeba do 6ti l.Do značkového servisu jsem zajel pouze na první výměnu oleje (kvůli záruce). Od té doby provádím servis doma (ve 30000 km chtěli za prohlídku ve škodováckém servisu 5-6000Kč.) Když nepočítám výměnu dvou žárovek a stěračů, tak zatím nebylo co měnit....

26.03.2008 | 15:57:43 |  Reagovat

Jak to nakonec dopadlo

Ahoj, tak zhruba půl roku jsem si tu fábii vybíral. Pořád jsem nevěděl, jestli vzít tu 1.2 HTP nebo nějaký silnější motor, buď 1.4 16V 59 kW nebo 1.4 TDI 59 kW. Vážně dlouho jsem se rozhodoval, navíc jsem špekuloval nad různou výbavou. Pár týdnů před koupí jsem si ji dokonce nechal "postavit" v jednom autosalonu, abych věděl, jak to cenově vyjde. Nechal jsem si udělat 1.2 HTP 12V kombi, s klimou a metalýzou plus nějaké ty kravinky (elektrická okna, centrál, nastavitelné sedadlo) - nic náročnýho a cena vyšla na cca 320 tisíc. Hm, docela slušný, tak jsem s tím už tak nějak počítal. Jenže co se nestalo - začátkem května mě můj šéf svezl v Seatu Ibiza. Jeho výbava (= plná palba) a motor (1.9 TDI 118 kW + šestirychlostní převodovka) by sice nebyly nic pro moji kapsu, ale přivedlo mě to na zajímavou myšlenku prozkoumat místo fabie taky jejího "konkurenta" u Seatu = cordobu. Sice žádné kombi, ale kufr, i když hůře přístupnej, má opravdu obrovskej :-)) No a slovo dalo slovo a hned týden po svezení jsem skládal v autosalonu zálohu na moji novou cordobu :-) Byla to opravdu emoční záležitost. Za cenu 342000 jsem dostal to, co by u fábie se stejnou výbavou šplhalo ke 400 tisícům (v konfigurátoru Škoda mi dokonce vyšlo 420 tisíc). Vychytal jsem dvě akční výbavy v hodnotě přes 80 tisíc zdarma, takže mám motor 1.4 16V 63 kW, 15" elektrony, sportovní sedačky (megavěc), metalýzu, dálkový centrál, okna v elektrice, všechno v barvě karoserie, klimu a v ceně je i zámek řadící páky (samozřejmě sériový věci jako ABS, nastavitelné sedadlo + volant atd.). Navíc miláček byl úplně novej, na tachometru 6 km :-) Po předváděcí jízdě už fabie ostrouhala definitivně, protože týhle ceně a tomuhle designu vážně nemohla konkurovat. Tak asi tak. A nemusím snad připomínat to, že seaty jsou sportovněji laděné a že třeba na zpřevodování je to vážně znát... Až budu mít najeto aspoň 10 tisíc, dám recenzi přímo do sekce Seat. Zatím jsem absolutně spokojenej a jsem rád, jak jsem koupil. Fabie by byla určitě taky fajn vozítko, ale cenově by to bylo někde trochu jinde...

28.06.2007 | 19:13:37 | Jirka Reagovat

To Jirka

V kritické situaci tě zachrání jedině ty kilowaty alias koně, to ví každý. Ano, v 99% případů se ti podaří předjet, ovšem není to díky tomu, že HTP je po podřazení takový svalovec, ale díky tomu, že vozidlo v protisměru, resp. předjížděný zpomalí, aby ses nezabil. Mám služební Fábku 1.4 16v 74kw a to taky je pěkně líná potvora. A držet je pořád kolem 5.000ot, abych měl zrychlení....sorry, to není pro mě. Soukromě mám 2.0 V5 110kw - nezávodím, ale jezdím svižně, bezpečně (leč vozidlo má adekvátní zrychlení k váze vozu - 1330kg) a hlavně EKONOMICKY. Spotřeba 7 - 7.5L. Nehledě na celkové pohodlí.

27.05.2007 | 20:19:43 | Radek Reagovat

Ja som spokojný

Tiež mám Fabiu combi 47kw ambiente + klima a som zatiaľ veľmi spokojný. Auto má necelý rok a cca 6500km. Tiež som čelil veľkému tlaku zo strany "autíčkárov" aký je to šmejd a vraj ked pri 80tke zapnem klímu hned auto spomalí na 60. Vážený tam nieje namontovaný agregát zo zimného štadiona! A zapamätajte si každý autíčkár vychvaluje iba tie autá ktoré má na na dvore na predaj! A hlavne každý má možnosť si vybrať z ponuky motor aký mu vyhovuje, každý výrobca predsa ponúka niekoľko alternatív. Nebudem nikoho nahovárať na kúpu Fabie 1.2 nie som predajca. Každý nech si kúpi auto aké mu vyhovuje. Ovšem ak na to má!

27.05.2007 | 16:23:58 | iwik Reagovat

Nový je nový

Kdo to auto haní jen závidí že nemá na nový, 1.2htp 12v je super a je to nový tak vy s těma starejma šlupkama nebudtě chytrý,

24.04.2007 | 13:01:23 | fandi Reagovat

RE: Nový je nový

Jsem stejného názoru. Není nad nové, staré šunky co mají nalítano 160-200 tisic km na jakem koliv benzinu nehledě na obsah dnes stojí 160 tisíc, tachometr přetočený z 230-260 tisíc na polovinu. Prošel jsem hodně autobazaru a všechno stejné braky. ze 3 aut je jedno posvařované. Kdo mi chce tvrdit ,že nové je šmejd měl by se lečit. Měl jsem několik starých aut a dopadlo to stejně. Ležel jsem pod tím furt, a lil do toho prachy.Ted Mám novou fabku 1.2 HTP a liju do toho jen benzín. Když to spočtu do dílu za rok nasázím tolik peněz jak do starého braku a jen ukazuji prstem kdo má co opravit. Pod starém jsem ležel furt a trnul kdy to zase nepojede.

30.03.2012 | 06:04:05 | George  | 194.228.232.* Reagovat

rychlost

Presne presne. Skreslenie rychlomera u Fabii je hrozne. Ukazuje to 180-190 a v skutocnosti to je 160. Je to hroza. Ale napriek tomuto klamlivemu rchlomeru, ktory dava pocite ze Fabia HTP je rychle auto ti prajem nech ti spolahlivo sluzi vela kilometrov.

04.04.2007 | 12:40:00 | kewlarsiet Reagovat

Nevim jesli nafta udela tolik km

02.04.2007 | 11:30:53 | ToJa Reagovat

do TDI se nenavážej!!

Napíšu jen tohle-nafta je nafta a má svý plusy a mínusy,a tady ten motor benzínovej 1.2 je snad jak to tady čtu dobrej tak akorát na malí povinný ručení.Kámoš jezdí 3 roky u lspp jen s touhle fábkou od nové a říkal-bezporuchový kvalitní vůz-ale nevím co chtěl výrobce říct prům.spotřebou po městě pomalu 10l na sto km!Další věc je že by mne zajímalo jakou životnost v počtu km tento motor má,TDI vydrží 5OO-600tis.km i více,vím o čem píšu,mám jen tdi nebo momentálně sdi-fabii,kde odešlo el.servočerpadlo-prý nemoc fabii.

25.03.2007 | 14:14:30 | gutman1 Reagovat

Matrix

Když čtu o penězích co chceš dát za auto co takhle třeba Hyundai Matrix 1.6 s klimou,el,oknama a další vybavou za kterou budeš muset u škodovky tvrdě platit.A záruka 3roky bez omezení Km.Cena 339tis.Pokud ovšem nejseš jeden z tech omezencú co zavrhujou korejce

25.03.2007 | 00:27:28 | sparrow Reagovat

No 51kw je sice lepší ale pořád tam chybí ten jeden válec.A že by díky koncepci tříválce byla lepší spotřeba to mě teda nepřijde.Myslím že kdyby na tenhle motor v koncernu zapoměli udělali by lépe a nebo aspon zrušili variantu 40kw ted tedy 44kw

25.03.2007 | 00:20:21 | sparrow Reagovat

Co s Avií

No pokud potkám Avii, chovám se vždycky stejně - ze zkušeností, že Avie jezdí po rovině maximálně 80 kmh a do kopce cca 50-60kmh (a to jen ty zdatnější), je to jasný: do kopce bych podřadil (jako u každého slabšího benzínového motoru) a Avii předjel. Nu a po rovině není o čem debatovat, tam Avii předjedete snadno i s 1.2 HTP. Takže tohle bych pánové opravdu neřešil.
Jinak ta Octavie opravdu při těch 150 kmh brala cca 4,5 litrů (průměr), ale podotýkám, že motor byl dokonale prohřátý (cesta celkem 450 km), bylo to v létě a jel jsem s velmi lehkou nohou, bez klima. Ještě připomínám - motor 1.9 TDI 66kW (ještě ne PD!)
K té Opel Corsa - to je sice pěkný, ale ta Fabie 1.2 HTP by na tom mohla být podobně, kdyby ve Škodovce chtěli a neomezili uměle výkon tohoto motoru jen na 47 kW. Pokud se nepletu, tak v nové Fabii je ten samý motor a hle, už má 51 kW... Čím to?

24.03.2007 | 15:32:07 | Jirka Reagovat

A co když s htp potkáš třeba Avii. S dětma na zadní sedačce se za ní musíš táhnout dokud neuhne nebo snad nějaký majitel 1,2 tvrdí že se s ní dá bezpečne předjíždět nic proti Fabii nemám ale ten motor je ostuda např.Opel Corsa má 1,2 59kw a jede už docela obstojně

24.03.2007 | 15:08:17 | sparrow Reagovat

Tdi

Naznam octavii Tdi ktera pri 150 bere 4,5l.

23.03.2007 | 23:28:14 | Jurek Reagovat

pro Radka

Ty si ale vů....l! Né každý, kdo má rodinu a vzadu veze děti chce/musí za každou cenu předjíždět, když si zadek vozí ve 100kw a více výkonném "autě" z minulého století ... souhlasím s přihlížejícím (btw škodivku ani 1.2 motor nemám!)

19.03.2007 | 22:19:41 | Petr Reagovat

MPI

Tuším že to je multi point injection - vícebodové vstřikování

19.03.2007 | 14:55:33 | Alderfer Reagovat

otázka

prosím,může mi nekdo vysvětlit ,co znamenají písmena MPI?HTP jsem již zjistil,ale MPI nevím.díky.jinak si myslím,že Fabie je dobré auto ve své třídě a bohužel,mouchy u něj stěžované padají na vrub dílně a smůle.Ale konstrukčně,bych řekl velice vyvedené.

20.02.2007 | 16:55:10 |  Reagovat

fabia

podle mě je to skvělý auto, rozhodl sem si ho koupit taky!Největší výhodou je na V3 poměrně vysoká rychlost,slušný výkon a nízká spotřeba

13.01.2007 | 18:24:15 | kajda Reagovat

japonec

Zajímalo by mě z čeho tak soudíte. Kvalitního japonce neseženete, protože jen hlupák by se ho zbavoval. Je zajímavé , že podle tabulek ,, starší vozy,, jsou japonci dražší než škodovky. Chce to více studovat a ne jen poslouchat plácání rádoby odborníků.

10.01.2007 | 10:13:55 | Ami Reagovat

pro "prohlížejícího"

...jo hochu, předjížděj s dětma na zadním sedadle s 1.2 HTP...a pak posuzuj jiný auta. Takže do kokotů nadávej sám sobě před zrcadlem....

09.01.2007 | 19:27:39 | Radek Reagovat

kombi

Uvažuju o koupi taktéž kombi:do 300 000 přichází v úvahu astra classic caravan nebo fabka.Astry dělají soudruzi v Polsku,z čehož mě mrazí - viz polské náhradní díly z druhovýroby.Fabku mám služebáka 1,2 a drží,motor mi vyhovuje,v českým provozu se moc závodit nedá.Jen design vnitřku mi drtí,je to jak od truhláře,ale jde o zvyk.Jinak je to poctivé auto a bezpečné.Kdo viděl odstrojené dveře zevnitř potvrdí,jsou údajně i těžší než od octavie.Taky je třeba vzít v úvahu,že korejce nebo japonce jste poslední kdo ho kouipil,ojeté skoro neprodejné.V české kotlině se škodovky zbavíte i za 20 let.Autorovi dík za objektivní pohled,kdo kritizuje tenhle motor,že nejezdí jako dvoulitr bavor tak je kokot a přeju mu hlavně aby přežil.S dětma se víceméně přepravujete z bodu A do B a na to to stačí.Peníze je vždy lepší nacpat třebe do domu,než do plechový kasičky.Kdo přemýšlý hlavou skončí vždy u škody - všeobecná rozšířenost je vždy výhoda ,at se mi to osobně nemusí líbit,

02.01.2007 | 16:01:53 | přihlížející Reagovat

Reakce

Z Vaší recenzí plně souhlasím .Vlastním taktéž 1.2HTP najeto 6.000 tkm bez problémů.Když čtu některé komentáře ohledně 1.2HTP je mi smutno jelikož mám pocit že v naší rebublice řidič jenž nemá pod sebou 100KW je blbec a neumí jezdit.Převážně si myslím že to píší lidé kterým již chybí body a když né, tak jim přejí ať mají brzo čistý štít a projdou se pěšky.

24.12.2006 | 13:32:05 |  Reagovat

Doplnenie

Ja som urobil na 1,2HTP/47kW priemernu spotrebu 4,3L na 600km useku.Z toho dialnica asi 150km a z toho 100km mesto a ostatne mimo.Neprekrocil som nikdy 90km/hod.

20.12.2006 | 21:45:20 | Pavol Reagovat

motor

1,2 je fakt základ a při zatížení už nejede, 1,4je už o poznání lepší, dá se s ní už pěkně uhánět. já měl do loňska fabku 1,9SDI a taky spokojenost. sice žádná extra akcelerace, ale když se rozjela, tak držela rychlost i na dálnicích v kopcích přes 160km/h. můj rychlostní rekord s ní byl 190km/h=byla fakt slušně rozlítaná. od loňska užívám fabii 2,0/85kw v plný palbě(viz. moje recenze zde-2005) a je to pecička-rychlé, výkonné-až 225km. spotřeba se dá udržet i do 8litrů při dodržování předpisů. těm, kdo chtějí fabii můžu jen doporučit.

19.12.2006 | 00:46:31 | petr Reagovat

1.4 / 55kW?

Hmmm. Fabka 1.4 / 55kW a chudak........Ja s tim autem mam kratkou zkusenost z dalnic v Nemecku a urcite bych nerekl, ze to nejede. Bezne tak 160 - 170km/h pri spotrebe asi 7.5l (se zapnutou klimou). Rozhodne jsem nemel pocit, ze bych brzdil provoz. Na to, ze jsem skoro porad tocil 5000rpm, tak mi spotreba prijde OK. Jenom to ma kratky dojezd, chtelo by to vetsi nadrz.

18.12.2006 | 17:45:51 | Rolf Reagovat

Dávám za pravdu

Jasně že spotřeba se řídí hlavně podle řidiče. Je spousta jednoduchých fíglů, které dokáží snížit spotřebu o 1 až 2 litry. Kdo stále drží plyn na podlaze, když to motor nedokáže pobrat, jen tam leje benzín nebo naftu a špatně využité palivo odchází výfukem ven.
Na margo opotřebení motoru: Kámoš byl na citroeny a s BX 1,9 diesel bez přeplňování jezdil vždy na plný plyn. Ten motor z produkce PSA (yslím že s označením XUD) to vydržel bez reptání statisíce kilometrů. Tyhle motory se fakt povedly! Z Německa si dovezl BX se servisní knížkou. motor měl přes 400 tisíc km a pořád dobře táhl.

18.12.2006 | 10:39:50 | donald Reagovat

Naivní dotaz, ne úplně k tématu

To ta Oktávka TDI má opravdu 4,5l/100 při 150 a více na dálnici? Mám taky diesela podobného výkonu, ve městě bez problémů za 5l, na dálnici v rychlostech přes 150 přes 6l.

18.12.2006 | 10:29:19 | Nemokleff Reagovat

Martin

Hoši palubný PC kecá vo Fábii, to je sakra pravda. Lenže ešte k tomu aj rýchlomer kecá! Pri 180kmh ide skutočných 160kmh. Raz bol test v českom časopise AUTOH.T, a tam pri 90kmh namerali skutočných len 80kmh a s pribudajúcou rýchlosťou sa to ešte zhoršuje...viem že každý rýchlomer má odchýlku ale vo Fábii to je extrém.

18.12.2006 | 09:48:48 |  Reagovat

S tou spotřebou máš naprostou pravdu, když na to šlapeš až na podlahu, vydojíš víc než 11 litrů (dle palubního počítače i podle účtenek). Měl jsem služební 1.2 HTP pres rok a nalítáno celkem 30000 km (zaplaťbůh že služební). Ale pod 6,5 l jsem to nikdy nedostal. Asi mám holt moc těžkou pravou nohu :-D

Viz. recenze: http://www.autorecenze.cz/auto-recenze-skoda-fabia-1-2-htp-47-kw-4273.htm

18.12.2006 | 09:27:13 | zmrzlej kos Reagovat

RE:

Letmo som si prečítal tých par úryvkov,a súhlasím,že pod 6,5l htp nedostanem,ani za svet. Nechcem nikoho urážať,ale nato,že je to žrút,dávam veľké ÁNO.Na dialnicu je slabá,po meste potrebujem za sebou ťahať cisternu.viem,že je to nízka kubatúra,ale na necelých 1200cm3,mala by byť spotreba aspoň 0 1 liter nižšia.Čo na nej hodnotím ešte záporne,je to,už pri malej kolizii sa sprava, ako guľa.Je neovládatelné.Možete točiť volantom,doprava alebo doľava,auto si robí,čo chce.Nehovorím už o jazde na zasneženej ceste.asi je treba prisposobiť rýchlosť.To povie každý.Ale keď po tej istej ceste a z iným autom pojdem 90,prečo by som mal isť z fabiou 40,aby ma nepredbehol zadok.Neviem,ako ostatní,možu byť spokojní?Ja nie som.Bohužiaľ.Želám vám šťastnú cestu.

22.01.2016 | 20:28:04 | Peter  | 85.237.234.* Reagovat

Ăäĺ ęóďčňü ŕęęŕóíňű ńîö. ńĺňĺé?

Ńîöčŕëüíűĺ ńĺňč ďđĺäîńňŕâë˙ţň âîçěîćíîńňü îáůĺíč˙, ďđîäâčćĺíč˙ áčçíĺńŕ.
Ęóďčňü ŕęęŕóíň ńîö. ńĺňĺé ěîćĺň ďîęŕçŕňüń˙ ďđčâëĺęŕňĺëüíűě â ńëó÷ŕĺ, ĺńëč ó âŕń íĺň âđĺěĺíč čëč ćĺëŕíč˙ ńîçäŕâŕňü ńâîé ďđîôčëü ń íóë˙. Íŕř ńŕéň ďîěîćĺň âŕě ń âűáîđîě <a href=https://akkaunt-vk.ru>akkaunt-vk.ru</a>. Ýňî ňŕęćĺ ěîćĺň áűňü číňĺđĺńíűě âŕđčŕíňîě äë˙ áčçíĺńŕ čëč ěŕđęĺňîëîăîâ, ńňđĺě˙ůčőń˙ ďîëó÷čňü óćĺ óńňŕíîâëĺííóţ ŕóäčňîđčţ.

29.01.2024 | 20:01:52 | RickGeet  | 65.21.96.* Reagovat