Recenze Škoda Favorit 135Lse
“Jednoduché a spoľhlivé auto, nenáročné na servis a údžbu.”

Autor recenze: dodo (25 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1993 Typ motoru:1,3 Stav km při koupi:60 000 km Stav km nyní:113 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 5 let Průměrná spotřeba: 8-9LPg l/100 km Vloženo: 22. 1. 2007

Hodnocení inzerátu: 8 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 4.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

6
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

1
 

Náhradní díly

1
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 105 s

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto som kúpil od známeho, ten mi ho doviezol z nemecka,do bazáru ho dal pôvodný majiteľ,pretože mu prestalo štartovať.Mimochodom prvý majiteľ mal podľa zápisu v T.P. 70rokov.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Mám ho 5 rokov,dal som preč tú nespolahlivú elektroniku,je tam klasický karburátor(pasuje bez problémov),klasický favoriťácky rozdelovač aj výfuk,bez lamda sondy,opravu som si robil sám,trvala cca 5 hod doma v garáži.

Po tejto úprave som si za pomci kamaráta namontoval LPG pohon,rádio na CD,subwofer,všetky repro (7ks,vo dverách 2,ovále 2 vzadu-prerábka plata,muselo sa vybrať a dať vlastnú drevennú,2 výškové v stredových stĺpikoch dverý a aktývny subwofer v kufry,mimochodom ten je už úplne zrušený,vojde tam asi len taška z rohlíkmi!)Potom som si tam namontoval umelé podblatníky,to odporúčam do každého zachovalého kúsku,vôbec nemám problémy s koróziou,montáž je jednoduchá,ďalej som tam namontoval centrálne zamykanie a alarm a je tam tak povediac Tesco tuning,všetky autodoplnky čo sú na trhu okrem strešného okna(deflektory na všetkých oknách,na zadnom skle roletky proti slnku,spojler zadný,vrchný spojler,spojler pod predným nárazníkom,všetko origináli na favorit,prítlaky stieračov,športové stierače,nálepky na dvere nápis Favorit,ochranná guma tiež originál na favoša,puklice,strdový panel ,odkladacie shránky na predných dverách,kryt sania vzduchu pre ventilátor kúrenia,trojramenný volant,koženné madlo rýchostnej páky,anténa z felície,dosť problematická montáž!).

Auto mám 5 rokov a chodí bez problémov,je garážované,včetky dvrere som vystriekal WDčkom,aj kufor,taktiež prednú kapotu,mal som šťastie na predošlého majiteľa,ten sa oň vzorne staral,má fakt skvelí lak,mnoho ľudí sa ma pítalo,či je to ešte originálna farba,alebo striekané!

Motor ide výborne,na dialnici to ide v pohode 150,trošku to už lieta zboka na bok,ale ide!Okrem bežných opráv,ako výmena všetkých gumenných častí(silentbloky motora a výfukového potrubia,manžety homokinetických kĺbov,pretesnenie brzdovej sústavy),výmena pastorku štartéra(dôvod predaja pôvodným majiteľom) a prasknutia umelého kĺbika v šoférových dverách som s autom nemal ŽIADNE PROBLÉMY.Kedykoľvek doň sadnem,naskočí hneď a idem bez problémov kam potrebujem!Je fakt,že ostatné kusy sú hrdzavé ako rešetá,ale ja nemám problém!Potrebuje to jedno a to je G A R Á Ž!

Po zime vždy od spodku natriem pobehy základnou farbou a Bodyčkom,vôbec sa na ne nechytá korózia,prvý náter som spravil na originálny nástrek podbehov,odvtedy každý rok na jar a mám svätý pokoj!Treba mať zásterky aj na predných kolesách,dosť to pomáha a keď je soľ na ceste,tak ho vystriekam predtým,ako dám do garáže hadicou a garáž netrba vykurovať,ja mám vedľa domu murovanú,vetraná dvoma otvormy(jeden pri spodku pri dverách,druhý pri vrchu na čelnej stene!To fakt treba,pekne tam prúdi vzduch a auto nekvitne!Môžem to porovnať s otcovým formanom,ten parkuje v pivničnej nevetranej garáži a už mu kvitne na lémoch a pod smerovkou na prednom blatníku!

Toto auto by som nemenil za žiadne iná ojazdené!Kedykoľvek doň sadnem,ide bez problémov,do práce,do školy,nemám žiaden problém!Motor by už chcel vymeniť rozvodovú reťaz,dosť chrastí,ale inak No problém!Pravidelne mením chladiacu kcapalinu(raz za tri roky,pozor!treba na hliníkové motory),nemám problém s tesnením pod hlavou,dávam tam kôli LPG pohonu polosyntetický olej,taktiež bez problémov,troška ho žerie,cca 0,5l na 10 000km,asi preto že je to 10W40 a nie 15W40,ale to je si myslím v norme!Tlmiče sú úž dosť vybité dosť pláva,tie sa chystám vymeniť!

Auto nemá žiadne problémy s elektronikov,nie je tam nič,čo tam byť nemusí a tak sa mi to páči- v jednoduchosti je krása!Na to,že má 13 rokov slúži bezchybne,opravy sú lacné a nenáročné a zodpovedajú stavu opotrebovania aj štýlu jazdy!Som zvedavý ako budú vyzerať súčasné elektrikov našpikvané autá za 13 rokov!Nemám chuť robiť celí život len na autá a servis,mne stačí len moje premiestňovadlo s menom Favorit.

Ešte niečo!Mám na ňom ťažné zariadenie a keď si zapnem príves,tak som si doma vždy previezol to čo som potreboval,bez problémov aj miešačku na betón a auto je ako nové!Treba sa oň len troška postarať a slúži bez problémov!!!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 8


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Favorit

Vložit komentář

dilino

kuho: Nerozumiem reči tvojho kmeňa...

16.01.2010 | 15:20:10 | neb Reagovat

cievka

dobry den ja so msice zo slovenska ale mam aties auto dovezene z nemecka a ja tamm poruchu taku ze my nechce drzat otacky my to stale scipuje tam treba taku cievku co steluje skrtiacu klapku je pod vzduchovim filtrom na lavej strane karburatora mate este tu cievku? aje funkcna ak ste to vihodili?
dakujem

16.01.2010 | 14:30:04 | kuho Reagovat

jistě jste si předtím, než jste se začali divit, proč dodo (zkratka dodělej doma??? ) dával pryč nespolehlivou elektroniku všimli, že má verzi Lse. Nemá cenu to rozebírat, ale zkrátka se jednalo o elektronicky řízený karburátor - v tuzemsku se to naštěstí neprodávalo, byly to auta na export a já se s tím setkal hlavně v akčních modelech Prima a Excellent (r.92) dovezených z Německa. Pokud se s tímto systémem něco stane, je opravdu nejlepší to odšroubovat, hodit do hnoje a dát tam karbec.

18.04.2009 | 15:04:53 | moony Reagovat

Ty vole,

uz se radsi ke mne nevyjadruj protoze furt napises nejakou stupiditu ! P.S. Jedinej debil jsi tu ty.

18.04.2009 | 13:31:02 | jamieson Reagovat

to máš pěkně starýho pašíka...zalez do kanálu...recenze fábií ti došly, tak vymetáš zase Fáva? No tady si "velkej" king. debile!!!!!!!!!!

16.04.2009 | 20:14:27 |  Reagovat

Ale chlapi nechte ho, kdyz ho to bavi.
P.S.Me auto ma 12 let, je prespikovane elektrikou a jede bez problemu.čuz.

16.04.2009 | 20:01:15 | jamieson Reagovat

fero

to sa ti aj oplatilo robit ?

15.12.2008 | 19:59:41 |  Reagovat

škoda

Škoda peněz na takový vrak. Tohle nemá cenu ani komentovat.LPG doma v garáži...

24.01.2007 | 10:18:17 | Ami Reagovat

no ty si iný magor-tesco tuning

24.01.2007 | 08:41:48 | west Reagovat

No jo, zejtra prodám svoje auto narvaný elektrikou a půjdu si koupit Favorita :-)

23.01.2007 | 22:10:22 |  Reagovat

Recenzia ako z planéty Mars. Tam asi žiješ však? Zobuť sa, poznám mnoho áut plných elektriky ktoré majú cez 250 000km a idú bez problémov a komplet elektrika v nich funguje. A tiež sadnem naštartujem a idem.....Teraz mám Primeru a je bezproblémov. Predtým som mal Favorit 136L tiež ako nový, a bol vkuse v servise s nejakou blbosťou a o nejakom komforte nemá význam hovoriť.

23.01.2007 | 18:39:36 |  Reagovat

Moje osobní zkušenost :s Formanem jsem najezdil 230000 km, elektronika se mi nespolehlivá nezdála, kromě pár chyb v řídící jednotce způsobených přepínáním benzín - LPG, bez problémů. Já osobně jsem se s Formánkem loučil těžce, ale pud sebezáchovy byl nakonec silnější, favorit je bohužel v dnešní době velmi zastaralý a nebezpečný vůz.
V recenzi se píše: s kamarádem jsem si namontoval LPG, no pane jo chraň nás před takovým kutilem.

23.01.2007 | 12:08:29 | karel N. Reagovat