Recenze Škoda Felicia Lxi 1,3
“Překastlované fáčko s průměrnými vlastnostmi, novější modely byly lepší.”

Autor recenze: Sajonara (22 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1995 Typ motoru:1,3 Lxi Stav km při koupi:134 000 km Stav km nyní:139 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 8-9 l/100 km Vloženo: 19. 6. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.4

Spolehlivost

6
 

Jízdní vlastnosti

6
 

Komfort

4
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

4
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Š105,120,Favorit...

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Během krátké doby celkem dost.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vůz jsem kupoval od známého, za celkem dobrou cenu, ale hlavně důkladně prohlídnuté a proklepané, takže jsem věděl co od něj můžu čekat a co bude potřeba vyměnit, ale cena náhradních dílů (když nepočítám z vrakoviště) mě celkem zarazila,a originálních tím tuplem ... přece jen je to 11 let staré auto

musely se měnit:

- přední tlumiče (když jsem auto kupoval byly ještě relativně OK)
- všechny čepy
- přetěsnění olejové vany, bufero, neustálé úniky oleje (údajně úplně normální)
- řízení+geometrie (při rychlosti nad 90km/h jsem si připadal jak vibrátor)
- brzdové kotouče (umělecky skroucené)
- nedávno mi začal blbnout spínač u blinkrů
- samovolně se mi zapínaly a vypínaly dálkové světla, což může být pro protijedoucí řidiče celkem nepříjemné (nový spínač stojí údajně 1 500,- tak si říkám jestli nebude lepší raději vyndat žárovky...)

čeká mě: vyvaření prahů, zabroušení dveří+hran, protože antikorozní ochrana je opravdu komická, viz. 5.dveře které jsou ze 2 plechů a reznou na každé Felině.

Motorově je to slušné, pokud motor není vychozený, dá se celkem slušně lítat, ale jakmile je auto zatíženo více, tak raději zapomeňte na předjíždění.

Sedačky jsou měkčí, rozhled slušný, občas vadí v rozhledu sloupek.

Spotřeba mě nemile překvapila.

Interiér strohý, průměrný, ale přehledný.

Absence posilovače (byl pouze za příplatek nebo lepších modelů)

Kufr solidní, vzadu místa moc není.

Závěr: solidní průměrné auto, od kterého nemůžete čekat moc. Dražší díly, kterých je ale všude plno. Jízdní vlastnosti závisí na stavu podvozku a stavu vozidla, ale celkem dobrý(dost pomůžou širší kola). Strašidelná antikorozní ochrana, motorově nejlepší motory 1,6. Servis na každém rohu....Zkrátka můžete mít za slušný peníze slušný auto, nic víc ale nečekejte...

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Felicia

Vložit komentář

mě se taky samovolně zapinali dálkové svetla.Dal jsem vyměnit páčku u volantu v autorizovaném servisu a stálo mě to 666 kč i s prací.Teď je to OK.

14.01.2007 | 23:25:52 | anonym Reagovat

To je bohužel tak no, ty silnice u nás jsou děsná, ale to se asi jen tak nezmění. S těma úsekama to je pravda, ale stejně si myslím, že ty rychlostní limity, tak jak sou nastavený, neodpovídaj možnostem dnešních aut a to by si měli ti nahoře uvědomit. Co to je dneska 90 a 130 pro dnešní auta?? To je úplný nic. Proč se vyráběj MB, BMW atd s výkonama 200 koní + , to sou pak vyhozený prachy, když jsou předpisy takový, jaký jsou.

04.08.2006 | 11:40:03 | Zdenda Reagovat

Jasně, jen podle mě člověk buď je opatrný nebo není. Buď si dává pozor nebo nedává. A ta předvídavost souvisí se zkušenostma,a zkušenosti musí člověk nabýt Takže trošku uzavřený kruh. Jo tak 200 po dálnici toho se asi nedočkáme. Reálnější by asi spíš bylo zvednout rychlost na těch přehlednějších úsecích. Jenže druhá věc je stav silnic, protože české silnice to je katastrofa
Fakt vizitka pro cizince To aby člověk jen měnil tlumiče jak fusekle

04.08.2006 | 10:22:26 | Sajonara Reagovat

S tou brzdou si to vychytil docela přesně, ale s tim se musí počítat. Je fakt, že ty body jsou přínosem, ale s tou rychlostí bych to nepřeháněl. Ve městě, tam je to jasný, tam bych tu 50 nechal a důsledně kontroloval, ale mimo město a na dálnicích by se klidně mohlo jezdit rychlejc. Ono je to všechno o opatrnosti a předvídavosti. Kdo se tyhle dvě vlastnosti naučí, tak můžem jezdit po dálnicích klidně 200 a nic se nestane, protože každej bude opatrnej a bude si dávat pozor a předvídat, co ten druhej udělá a tím by většina nehod odpadla. Ale dokud se to lidi nenaučej, tak se bude bourat pořád a pořád.

03.08.2006 | 10:46:24 | Zdenda Reagovat

Jo tak to je fakt, zdá se ,že jejich strategie je být dva měsíce neviditelní a pak naběhnout na pár dní na Kryštofa
Na druhou stranu se teď častěji stává, že potkáš nějákou brzdu která si to na sedmdesátce mašíruje čtyřicítkou a podobně
Ale v podstatě je bodový systém přínos. Ubylo havárek, ubylo agresivity, ale co hlavně tak ubylo mrtvých, takže ok

03.08.2006 | 10:06:40 | Sajonara Reagovat

OK nic proti

Tak to máš pravdu, že se to po zavedení bodů uklidnilo. Je otázka, jak dlouho to vydrží. Jedna věc se nezměnila a to sice, že policajti se venku moc neukazujou, což je asi ta největší chyba a touhle svojí leností dávaj těmhle prasatům prostor pro to, aby zase jezdili jak hovada (aspoň teda mimo město). Prostě mimo město policajty nepotkáš vůbec, a když už tak je to hotovej zázrak.

02.08.2006 | 10:56:44 | Zdenda Reagovat

samozřejmě že každý vidí, jak se po silnicích prohánějí takovéhle typy. A každý asi přišel do kontaktu s takovými prasaty, včetně mě. Ale snad to, že napíšu, že na širších kolech líp sedí neznamená, že jsem jeden z nich, právě naopak.
mám rád svůj život a svý auto taky a podle toho se snažím jezdit
No koneckonců s náběhem bodového systému podle mého část prasat "odpadlo"...

31.07.2006 | 13:13:15 | Sajonara Reagovat

Sajonara

Ono se stačí dívat kolem sebe. Většina mladejch kluků, kteří si stáhnou okýnka a pustí muziku na plný pecky a lítaj s feldou jak blázni. To je celkem dost bežnej pohled na našich silnicích. Samozřejmě, že existujou výjimky, ale těch je fakt hodně málo. Nemyslel jsem to nějak zle, to bylo jen obrazně řečeno. Jestli se tě to dotklo, tak se nezlob.

12.07.2006 | 17:57:09 | Zdenda Reagovat

heh

ZDENDO a ty jsi mě snad na silnici někdy viděl ,že víš jak jezdím, nebo jen meleš takové kraviny?
STANDO není to tak hrozný, jsou i horší, běž si přečíst recenze na Š120 nebo žiguly a uvidíš ,že i takové auta jsou lidi schopni vychvalovat do nebes, což já teda nedělám

21.06.2006 | 11:11:07 | Sajonara Reagovat

Slušný auto si teda představuju jinak!!!!!!

20.06.2006 | 13:17:29 | Standa Reagovat

A kruci, mladej trouba, kterej chce lítat s feldou jak blázen. To aby se normální lidi na silnici báli!!!

19.06.2006 | 22:16:13 | Zdenda Reagovat

bufero!!!!

19.06.2006 | 22:15:25 |  Reagovat

Motor 1.6 je uz od koncernu VW....

19.06.2006 | 16:23:18 |  Reagovat