Recenze Škoda Forman GLX
“Spolehlivý, prostorný, pohodlný a nenáročný vůz.”

Autor recenze: Letitý fanda aut (57 let),
Plzeňský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1993 Typ motoru:1300 benzin Stav km při koupi:4 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 4 roky Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 18. 5. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Wart.,Trab. Dacia Škoda Fiat Renault,Opel

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Drobné, výměna ložisek zadních kol - vadná série. Výměna cyklovače stíračů. Nutnost promazávání náhonu tachometru.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Motor: Živý, 50 kW na tehdejší dobu dostačuje. Je však hlučný - rozvody. Ne nadarmo se mu říkalo singrovka. Nenáročný na údržbu. Jen seřizování ventilů a výměna oleje. Spotřeba přijatelná, dle technické dokumentace.

Převodovka: Dobré přesné řazení, bez závad.

Karoserie: Pohodlná, prostorná. Problémy s kličkami oken, nutno promazávat vedení skel. Nerezavěla. Výfukový systén z nerezu.

Jízdní vlastnosti: Velmi dobré, vůz se dobře ovláral. Jen při nejvyšší rychlosti ( mírně přes 140 km/hod vzhledem ke krátkému rozvoru byl vůz směrově méně stabilní a vyžadoval korekce řízením.

V té době velmi dobrý vůz. Nenáročný pracant.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Forman

Vložit komentář

to oranger

Mas naprostou pravdu.Favorit a totez i Forman byly zastarale uz od uvedeni na trh.Mirne se to zlepsilo v roce 1993 ale urcite se to nechytalo na konkurenci ze zapadu.Mel jsem moznost porovnat Golf 2 r.v.85 a Favorit r.v.87 a Golf byl ve velkem naskoku.A nemyslim zeby se to nejak potom vyrazne zlepsilo co se tyce Favoritu.

09.03.2009 | 15:09:08 | jamieson Reagovat

Jízdní vlastnosti to asi na dnešek ne,ale na svoji dobu a přitom že to byl kombík drželo jízdní stopu lépe než některé sedany a krátky Favorit a vlastnostmi to byl otaké lepší než některá tehdejší auta.psal ose o tom i v novinách. z části i proto byli Formany vyprodány dřív než Favority, před náběhem Felicie..A to ukončil ivýrobu zaráz v roce 1994..(Picku-up a Van Plus nepočítám)

29.08.2007 | 15:09:54 | Standa Reagovat

Pane! Ke koksu se nečuchá!

Pane letitý fando aut, nezlobte se na mě, ale vy jste pravděpodobně v ničem jiném než ve Formanu nikdy neseděl. Měl jsem několik favoritů a formanů a vím, že toto auto má svoje kvality, ale určitě bych mezi ně nezařadil živý motor a velmi dobré jízdní vlastnosti! Forman je jednoduché auto s jednoduchou údržbou a lacinými náhr. díly, ale velmi dobré jízdní vlastnosti?

24.01.2007 | 22:35:26 | oranger Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Škoda Forman