Recenze Škoda Octavia Elegance
“Lepší než se říká.”

Autor recenze: Kuba ,
Ústecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2003 Typ motoru:1.9 TDI 96KW Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:70 000 km Způsob řazení:manuál Průměrná spotřeba: 6-7 l/100 km Vloženo: 25. 4. 2004

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.3

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Volkswagen Bora

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Kupodivu ne. Pouze mě trošku udivilo, jak jednoduše se dá do auta dostat bez klíče. Na internetu jsem se toho dočetl na toto téma hodně, ale že to jde takhle snadno jsem nečekal.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jezdím hodně po Evropě a auta měním jednou za rok, kdy mají najeto zhruba 100.000 - 140.000 km. V internetových diskuzích jsem četl spousty záporných příspěvků na škodovky obecně.

Jelikož mě auta živí, tak se na ně musím 100% spoléhat. Sjezdil jsem jich už opravdu hodně (VW,Audi,BMW,Renault,Peugeot... většinou menší a rychlejší typy) a minulý rok mě finanční situace a zvědavost přinutila ke koupi tuzemské Octavie.

Tak jak to tedy se škodovkou je? Není to žádná hrůza. Auto vlastně žádnou závadu nemělo a kvalita zpracování je celkem dobrá. Ani po 70.000 km zatím nic nevrže (což například u francouzů se říct nedá), ovšem na jízdních vlastnostech je už trošku znát konstrukční stáří a to mám příplatková 16" kola.

Také hluk od podvozku je na trošku vyšší úrovni. Fajn jsou prodloužené servisní intervaly, v servisu jsem byl zatím jen jednou.

Motor je perfektní (jen trošku více kouří než třeba starší TDI 81kW nebo CDI 220 u Mercedesu), ale to je jen minimální zásluha škodovky. Brzdy jsou typicky VW, tedy celkem dobré s trošku horší citlivostí dávkování. ABS,ESP pracuje jak má.

Komfort podvozku až na příčné nerovnosti OK. Sedadla nejsou tak špatná, ale po delší jízdě z nich bolí sedací část a trošku záda. Originální audiosystém je hrůza (hlavně repro), takřka se to nedá poslouchat.

Koupi nové Octavie bych se po zkušenostech z první generací asi nebránil, ale až tak za 2-3 roky. Vždy kupuju zaběhnutější auta.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Octavia

Vložit komentář

Dobrý den, vlastním vůz Škoda Octavia Combi. Zajímalo by mne, na jakých internetových stránkách jste se dočetl o snadném vniknutí do vozu.

31.07.2004 | 12:49:16 | Pavel Z. Reagovat