Recenze Škoda Octavia II Combi
“Průměrné auto s nadprůměrným zájmem.”

Autor recenze: Martin (31 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1,9Tdi PD Stav km při koupi:75 000 km Stav km nyní:80 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 měsíce Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 21. 9. 2008

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.2

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Focus

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Klepání zadních brzd při brždění/dobržďování v nižších rychlostech - výměna destiček nepomohla, budu řešit dále.

Hučení v přední levé části - ložisko? bude řešit až se stane neúnosným.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Přesedlal jsem z Ford Focusu 1.8TDDI a musím se přiznat, že jsem zatím spokojený. Nejvíce jsem se obával hlučnosti, kterou tady a na všech fórech všichni "vyzdvihují" a nevím jestli to je tím, z čeho jsem přesedlal nebo tím, že nemám jiné srovnání, ale rozhodně se nejedná o rušivý nebo dokonce obtěžující projev.

Co se týká dynamiky, jsem trošku zklamaný, ale koupil jsem jako rodinný vůz a pokud to tak berete, 77kW prostě bez debat stačí.
Vzhledem k tomu, že auto jsem kupoval už ojeté, několik pazvuků se vyskytuje (viz. poruchy), ale celkově stále považuji za dobře dílensky zpracované a relativně (to podtrhuji) kvalitní kus, minimálně v poměru ceny, za jakou jsem koupil (pro rejpaly jsem se vešel do 300tis).

Co mi trošku dělá vrásky na čele je spotřeba - když jedu s nohou skoro až za krkem, dostanu se v průměru na 5,5l/100km, když se jedu normálně (dle předpisů) už je to přes 6l no a když si občas zablbnu, začíná spotřeba 7a více....to je trošku (dost) zklamání, protože s FF jsem jezdil maximálně za 5-6,5 ať jsem dělal co jsem dělal...Ale jak říkám, dokud se něco zásadního nepo...asi nadávat nebudu (u FF to bylo čerpadlo za 60tis Kč v orig.servisu, 30tis Kč v neznačkovém).

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Octavia

Vložit komentář

octvia 1.9 tdi kombi

No netuším jakou velkou spotřebu máš,jsem ženská ,ale nějaké to auto už jsem měla .Mohu i poravnat jedničkovou a dvojkovou octávku.Spotřebou se pohybuji stejně a mohu říci ,že dvojkovou jsem zakoupila už jetou a jedničkovou novou.Interiér je podle toho co očekáváš.Dvojková je krásná ,ale místa je trochu méně,ale vše vynahradí kufr.Hlučnost ani moc nevnímám motor jen vrní a jde slyšet jen pří velkých otáčkách.Můj názor je II.je krásná I.je její předchůdkyně a i v eleganci žádná sláva.Hlavně přední sedačky u I.verze jsou už po roce prosezené jako by tam sedělo 150 kg prase což u II .již není.Spotřeba u II se pohybuje kolem 5,5 litru.Možná to nech trochu doladit.

17.11.2010 | 12:29:37 | rena Reagovat

Motor 1.9 TDI 77 kW

Nevybral sis nejstastnejsi motor. Jeho vysoka spotreba naprosto neumerna vykonu je znama a i dalsi vlastnosti (i kdyz nektere dost individualni) jsou nic moc - hluk, nelinearnost zatahu, nekultivovanost.

31.10.2008 | 09:20:33 | Petulda Reagovat

Spotreba

Nové emisné normy spôsobujú paradoxne vyžšiu spotrebu priduseným motorom, na ktoré je potrebné viac tlačiť

27.10.2008 | 12:27:01 |  Reagovat

No jo spotřeba

O spotřebě nový Octávií TDI jsme se bavili nedávno s kolegou. On má první generaci a bere to opravdu málo. A jak mi říkal. S novou by za tak málo už nejezdil.

26.09.2008 | 09:31:40 | Drs Reagovat