Recenze Suzuki Jimny JVX
“Perfektní ve své třídě.”

Autor recenze: Pavel ,
Liberecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2004 Typ motoru:1,3benzín Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:13 000 km Způsob řazení:manuál Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 7,5-9,5 l/100 km Vloženo: 28. 1. 2005

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.7

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Lada Niva

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto je bez poruchy.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Perfektní klasický off-road s pevnými nápravami a redukční převodovkou. Jediná nevýhoda je horší systém sklápění sedačky pro nastupování do zadu.

Jízdní parametry na silnici jsou při pohonu zadní nápravy překvapivě dobré. Při jízdě při pohonu na všechna kola pruchodnost terénem lepší něž u většiny offroadů. Navíc se otočí téměř na místě.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Suzuki Jimny

Vložit komentář

Jimny

Zdarec, musím říct, že jsem při vybírání druhého auta domů na tento model zabrousil náhodou (uvažoval jsem nad CRV či HRV). U nás (Ostrava) těchto modelů moc nejezdí, po pravdě jsem viděl za celou dobu 2 kusy. Prvotně jsem se rozhodl pro ojetinu do 200.000,- Kč, tak jsem se zkusil cestu do sousedního Německa. Po předchozí domluvě s prodejcem, který mě utvrdil, že je auto o.k. a bez koroze jsem se vydal na cestu 850 km od baráku. Po příjezdu na místo mne auto uchvátilo, bylo jak z výrobní linky, jak exteriér, tak interiér, jenže...Po zvednutí na zvedák, jsem se nestačil divit, koroze zde byla víc než doma. Mám doma 10 let starou Octavii a tohle nezažila, prostě pozink či silnou vrstvu plastizolu asi japonci neřeší. Znechuceně jsem od prodejce vypadl a kouknul se po pár kusech jinde, se stejným problémem, koroze podvozku a předního čela samozřejmostí. Druhý den po příjezdu domů jsem objevil černý kus, který prodával chlapík ze Šumavy, tak po shlédnutí asi 40 fotografií exponovaných míst, jsem pro něj vyrazil. Na první pohled auto vypadalo slušně, exteriér rovněž solidní, jízdní vlastnosti (ještě byl sníh) taky, na zvedáku jsem neobjevil zespod žádné díry, pouze drobné místa od rzi, na předním čele taky nic (přesto auto preventivně celé rozeberu a nanesu nástřit ochranných hmot podvozku a dutin). Plácli jsme si a já odjížděl spokojený domů. Auto už mám nějakou dobu a nedám na něj dopustit, kombinovaná spotřeba kolem 8 litrů - škoda, že nemá palubní počítač:-( Je až z obdivem, kde se všude vyhrabe, přitom předek není třeba témeř zapínat. Chvíli mi trvalo si zvyknout na boční náklon i v mírných zatáčkách, ale dnes mi to vůbec nepříjde, auto drží stopu výborně, a ten výhled z něj, paráda:-) Co se týče spolehlivosti, bez problémů, měnil jsem jen původní zadní díl výfuku (cena od Walkera 2.200,- včetně silentbloků a těsnění), auto je r.v. 2002. Když jsem porovnával ceny náhradních dílů třeba se Škodou Octavia, tak na to, že je to Japonec, jsou u nás v průměru o 20% levnější, všechna čest:-) Spojku komplet na Octavii TDi bych za 5.500:- nepořídil:-) Závěr: Omlouvám se, že jsem se tak rozepsal (mám toho na srdci fakt dost:-), ale chtěl jsem upozornit nejen na vyjímečné kvality tohoto vozidla, ale i na nástrahy, které čekají případné kupce ojetiny.

08.04.2010 | 18:57:51 | Jopino Reagovat

Jo to tak

Kontrolka 4WD svieti, lebo redukcia je možná iba pri zapnutí náhonu 4x4. A keďže nemá medzi nápravový diferenciál, tak sa výkon prenáša natvrdo 50:50 na obe nápravy, čiže sa nesmie použiť na suchom asfalte. Hrozí poškodenie pohonu!

28.02.2010 | 20:51:28 | neb Reagovat

Jimny - lesák

Ahoj přátelé tohoto malého dříče.
I já už v myslivecké a lesnické praxi používám jimnyho. Mám ho jen chvilku, ale stále mne překvapuje, co vyjede. Měl bych jednu otázku. Svítí vám při zařazení redukce na přístrojovce 4L nebo 4WD? A jak je to s tím 4x4? Jde krout. moment skutečně na všechna čtyři, ikdyž to nemá mezinápr. diferenciál? Děkuji za odpovědi a ať vám všem slouží ke vší spokojenosti.

28.02.2010 | 19:55:12 | Nikola Reagovat