Recenze Suzuki Swift 1.0i GLS 3dv.
“Litrová raketa do mesta.”

Autor recenze: Michal Kimlicka (22 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:998 Stav km při koupi:64 000 km Stav km nyní:77 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 5,5 l/100 km Vloženo: 18. 10. 2006

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 120

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Za rok používania sa neprejavili žiadne poruchy.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto je aj napriek 1 litrovému motoru docela svižné, obzvlášt v meste pri rozbehoch na križovatkách. Hravo za sebou pri rozbehu nechá napríklad oktáviu 1.6i. Jednou z výhod tohoto auta je nízka poistka a nízka spotreba, ktorá je v lete cca 5,5 a v zime cca 6 litrov. Výbava auta je: 2x airbag, elektricky ovládané zrkadlá, el. okná a el. strešné okno (šíber), šporové sedačky a servo. Aj napriek menšiemu batožinovému priestoru, sa mi po sklopení zadných delených sedačiek podarilo do swifta dostať 2 bicykle + batožinu pre 2 ľudí. Aj napriek takémuto nákladu som si ja a spolujazdec mohli dovolit zasunúť naše sedačky úplne dozadu a vytvoriť si tak dostatok miesta pre nohy.

Kvôli slabšiemu motoru, je občas nutné motor vytočiť na 3500 a viac otáčok a to spôsobuje dosť hluk. Bežne jazdím na 5. prevodovom stupni na 3.000 rpm, to idem tak 100km/h kedy je hladina hluku relatívne znesitelná a nijak obmedzujúca pri počúvaní rádia. Najdlhší výjazd týmto autom som mal cca 230km jedným smerom. Po prejdení tejto vzdialenosti som sa necítil nejako nepohodlne. Preto si myslím, že čo sa týka komfortu, tak jemožné auto použiť aj na dlhšie trasy.

Údržba auta je jednoduchá, stačí pravidelne meniť olej a filter a sledovať opetrebenie pneumatík. Samozrejme je toho viac čo by bolo treba kontrolovať, no na to treba už zveriť auto nejakému mechanikovi. S autom som nemal problém ani v zime, vždy motor chytil na prvý krát. Auto ma dobré kúrenie, takže vo vnútri nikto nezamrzne :)

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Suzuki Swift

Vložit komentář

to s tyn zrychlenim je pravda. oktavky sa mozu schovat. s Yarisom som im nicil zivot s radostou

21.10.2006 | 11:59:43 | kewlarsiet Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Suzuki Swift